Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Prebacivanje s kazete na DVD

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prebacivanje s kazete na DVD

Molim vas objasnite meni neukoj, kako to napraviti. Što mi treba, osim kompjutora, kamere i dvd snimača?

Ne kužim, meni to ne uspjeva. Ako idem snimati s kazete na kompjuter, slika je dosta loša i nema tona. A htjela bi srediti filmove, dopisati komentare, izrezati viškove...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, najvažnije, u kojem programu je to najbolje raditi?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak ti se nitko ne javi do tada, javit cu ti ja kad mi se mm vrati s poslovnog puta jer to on radi kod nas doma. De me podsjeti za dva tjedna ako bude potrebno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Poslid, dođi na kavu ovaj vikend i MM ti sve pokaže.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nije toliko problem sa software-om, medjutim moras da imas neku karticu koja bi ti omogucila da skines sadrzaj kasete.
    to moze da bude neka od VIVO grafickih karti (to su skupe i profesionalne graficke karte), a moze i da bude obicna tv kartica.
    ja sam radila sa tv karticom i sve je ispalo sasvim super.
    od software-a je dovoljan program preko koga gledas tv i naravno neki od programa za nerezivanje dvd-ova (nero ili tako nesto).

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Prvo bu me pital kaj sam ja ono završila

A ti nejdeš na rasprodaju?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Prvo bu me pital kaj sam ja ono završila

A ti nejdeš na rasprodaju?
    Pa nije te on ništa imao, zar ne?
    Osim toga - neću sad reći da si stara - ali, otkad smo mi završile faks, puno je stvari novih.

Ne idem na rasprodaju. Imam još puno stvari od prošle rasprodaje (koje mi je hildegard donijela )

mile

Početno

mi imamo dvd pržilicu (ne u sklopu kompjutera, već solo). Spojimo kameru na telku i pržimo na dvd. Što se tiče uređivanja - za to je zadužena mž, a režiranje se uglavnom sastoji od sumanutog stiskanja tipki play-pause-play-pause-rec-pause-play ..............i tako unedogled

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi imamo dvd pržilicu (ne u sklopu kompjutera, već solo). Spojimo kameru na telku i pržimo na dvd.
    Sa digitalne kamere ili obične?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

s digitalne

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa mile, loona, to bez kompjutera je sasvim druga stvar.
    ja sam mislila da Poslid bas treba preko kompjutera sve da obavi.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    pa mile, loona, to bez kompjutera je sasvim druga stvar.
    ja sam mislila da Poslid bas treba preko kompjutera sve da obavi.
    Pa i trebam, jer hoću "režirati".

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Prebacivanje s kazete na DVD

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Molim vas objasnite meni neukoj, kako to napraviti. Što mi treba, osim kompjutora, kamere i dvd snimača?

Ne kužim, meni to ne uspjeva. Ako idem snimati s kazete na kompjuter, slika je dosta loša i nema tona. A htjela bi srediti filmove, dopisati komentare, izrezati viškove...
    Postoji jedan programčić, Adobe premiere, pomoću kojeg skidaš film, obrađuješ i pržiš odmah u DVD formatu.
    Pomoću kojeg programa skidaš film sa kazete?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja imam tri filma (istog događaja) i ja bi ih spojila u jedan. Jel mogu to s Adobe premiere? Znam da je i Nero imao nekakvih mogućnosti za napraviti film.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možeš s Adobe, samo ne znam moraš li sva tri filma i skinuti s Adobe ili ih možeš uvesti u obradu.
    Ali program nije nimalo jednostavan, bar meni. Navodno da postoje i neki jednostavniji, samo ih ja nemam

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja imam adobe premiere i ne kuzim apsolutno nis! potrosila sam vec dane i dane i onda skuzila da u sklopu windows xp-a imas programcic "windows movie maker" - jako jednostavan, a mozes rezati, spajati, metati titlove, podloziti glazbu i sl. jako, jako jednostavno, a za kucni video i vise nego dovoljno!
    e sad, ja kameru na komp spojim preko fire wire-a - ne znam kako ti ubacujes materijal?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

digitalnu kameru da - preko fire wire.
    vhs - preko video ulaza na karti (graficka, tv).

za montiranje stvarno moze dobro da posluzi movie maker za one koji ne mogu utrose mnogo vremena za upoznavanje adobe premiere, koji je profesionalan program za editovanje video materijala.
    postoji mnogo slicnih programa, dosta njih i za skinuti sa interneta for free.

najveca razlika je u tome sto premiere ima vise "traka" za video, pa je moguce mixovati iste. Movie maker ima jednu liniju i mogucnost reziranja je ista kao sto su opisali loonalee i mile, tj. "u jednoj liniji", ali mozete da redjate parcice filma kako vi zelite.

za narezivanje na dvd postoji Adobe Encore, tako je poluprofesionalan program, koji ima mogucnosti za pravljenje chaptera i menija za dvd, onakvih kakve vidimo na dvd-ovima sa filmovima koje kupujemo i iznajmljujemo.
    takodje i za ovo postoje jednostavniji, manji i "jeftiniji" programi, kao alternative.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jana prvotno napisa
    Možeš s Adobe, samo ne znam moraš li sva tri filma i skinuti s Adobe ili ih možeš uvesti u obradu.
    Mozes sva 3 da "importujes" u "project bin", pa iz bin-a da prevuces u timeline, postavis ih jedan do drugog u traku za video, i tako ces ih spojiti.
    audio se ubacuje automatski.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ono što napraviš u windows movie maker je nemoguće convertirati u mpeg ili bilo šta drugo. što bi značilo da ono što režiraš u wmm možeš pogledati samo na svom računalu.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ono što napraviš u windows movie maker je nemoguće convertirati u mpeg ili bilo šta drugo. što bi značilo da ono što režiraš u wmm možeš pogledati samo na svom računalu.
    IMHO, ovo nije tacno.
    Movie maker snima file u .wmv formatu, koji moze da pusti svaki racunar, a ako bas zelis mpeg ili avi, postoji mnogo convertera koji to rade bez problema.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, istina, ako samo snimiš film, ali ako ga režiraš, onda ne ide.
    Bar ja nisam mogla :/ . Ako netko uspije, neka javi kako!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mozes sva 3 da "importujes" u "project bin", pa iz bin-a da prevuces u timeline, postavis ih jedan do drugog u traku za video, i tako ces ih spojiti.
    Ali ja ne bih spojila filmove tj. nasnimila ih redom već hoću uzeti jedan kao glavni, a iz ostala dva izrezati dijelove i ubaciti u glavni. Mislim da će biti dosta "rezanja" i spajanja tih isječaka.
    Nisam još niš stigla, ali budem ovih dana proibala s Windowsom, a ak ne bude išlo onda u nabavku Adoba. A imam neki trial DVD-lab PRO pa sam nešto i tamo probala, ali nisam baš imala vremena. Jel bolje to ili Adobe?
    kli_kli vidim da se kužiš u to pa jel te mogu malo zagnjaviti ako ne bude išlo?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

IMHO, ovo nije tacno.
    Movie maker snima file u .wmv formatu, koji moze da pusti svaki racunar, a ako bas zelis mpeg ili avi, postoji mnogo convertera koji to rade bez problema.
    ček, ček! hoćete reći da ono što smontiram i komp-u neću moći prebaciti na dvd?!

kli-kli, jesam dobro shvatila? zar mogu nekako spojiti video na komp? da ubacim s vhs-a materijale u njega? kako mogu spojiti TV na komp? tj. ako se spoje, može li se snimati tv program u komp-u?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    može li se snimati tv program u komp-u?
    to ti ja radim preko TV kartice.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    može li se snimati tv program u komp-u?
    to ti ja radim preko TV kartice.
    znači, može?! ajoj - a ja ovih dana kupila novi komp., da sam znala kupila bih odmah i tu tv karticu!!! koliko to košta?
    baš ćemo nešto biti na tv-u uskoro pa bih snimila na dvd odmah... to se onda može, jel?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

miha - odokativno: kojih 200-tinjak kuna. Sića.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da je Amalthea u pravu povodom cene tv - karte.
    Kad imas tv kartu, onda naarvno mozes da snimas i i sve sa tv-a!

Ako neko nesto hoce da pita konkretno, neka mi se slobodno javi.

Sad cu opet da probam ovo sa movie maker-om...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo probala i javljam da se i film sastavljen iz delova moze snimiti u wmv formatu, sto znaci moci ces da ga gledas na bilo kom kompjuteru!
    I ponavljam, moze to da se convertuje lako i u neki drugi format, ako je bas potrebno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A kako ga snimiš u wmv kad ga obradiš?
    Zanima me jer ja nisam uspjela.
    Dodala sam u film muziku, neke djelove sam izrezala i to sam htjela snimiti u wmv ili mpeg...nisam uspjela :?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ides File - Save movie file (Ctrl+P).
    Onda dobijes neki wizard (znas kako, windows, user friendly), i odaberes opciju My computer. To ce sasvim sigurno snimiti wmv file.
    Jedino sto mi pada na pamet da je ukljuceno "hide extensions" ili kako se vec zove u windowsu, pa da nisi videla da je to u stvari wmv file.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kli - kli spašavaj!!!
    snimila ja wmv - kako sad dalje s tim? kako, kojim programom, u i na što da snimim da mogu gledat na kućnom kinu?
    ovaj format mi ne vrti ...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mozes da snimis na dvd, ukoliko imas dvd snimac.
    Potreban ti je program Adobe Encore DVD koga mozes da skines sa Adobe sajta, tryout verziju naravno, ali ne brini, posluzice

E sad, ako nemas dvd snimac, i brz internet ili mogucnost da ti neko skine Encore koji je oko 320MB, javi, pa cemo da smislimo nesto drugo.

U svakom slucaju resenje postoji, samo ovo ti je najbolje!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podizem temu sa pitanjem: da li jos uvijek negdje (i gdje? Kod fotografa?) mogu presnimiti VHS kazete na DVD-ove? Koliko to cca kosta?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

www.avi-studio.hr Mislim da upravo imaju akciju tog presnimavanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •