Moram priznati da ja nikada tome nisam pristupila tako studiozno! No, sve tri osobe koje su mi cuvale dijete imale su preporuke ili mojih bliskih frendova ili familije. Ne znam kako bi se odlucila malenu ostaviti nekome koga ne poznajem i vjerovati preporukama ljudi koje ne poznajem. No, eto, ja sam imala srecu da je preporuka pouzdana i to je bio prvi kriterij.

Prilikom odabira vodila me intuicija. Razgovarala sam sa sve tri osobe, procijenila da li ce nam odgovarati, i mislim da nisam niti jednom pogrijesila.

Prva osoba je gospodja od 50tak godina. Pomagala nam je dok je malena bila beba. Smetalo mi je sto je pusac i danas ju mozda zbog toga ne bih odabrala. No, gospodja je pusila na balkonu i na minus 20 sto je bila olaksavajuca okolnost. Ostalo sve je bilo super. Bez obzira sto nije bilo u dogovoru da radi kucne poslove, cesto mi je nesto pomogla. Zaljubljena je u dijete i dozivljavamo se kao familija.

Druga osoba, studentica sa pedagoske akademije. Mlada, vesela, brbljava. Kci ju obozava. Nije bilo cjelodnevno i svakodnevno cuvanje u pitanju, vise tu i tamo - kada nam zatreba, tako da je samo cuvanje bilo u pitanju (bez kucnih poslova). Cure su se toliko zavoljele da se i danas druze kada nije potrebno cuvanje!

Osoba C, studentica, ali ne sa pedagoske. Brine se o djetetu cijeli dan dok sam ja na poslu a i od velike je pomoci u kuci, skuha, pospremi. Prezadovoljna sam sa njom. Ozbiljna je i pouzdana. Malena ju voli.

Eto, mi smo imali srece u sva tri pokusaja. Vodili smo se preporukama i feelingom na razgovoru pri prvom susretu.