aleeen prvotno napisa
hvala cure na dobrodošlici i na opširinim odgovorima! priznat ću, ovaj drugi post, mamma san, koji si napisala teško mi je za shvatiti :D
a danas; zadnji dan na poslu - cura bila kod knjigovotkinje poslodavca, ispada da zbog trudnoće s komplikacijama (a valjda i zbog "bilo kakve" trudnoće ne smije raditi!). Čitave pizdarije - svađa se šefom, ostale radnice nagovaraju ga još prije da joj da otkaz (???), tipično maltretiranje i mobing na poslu (nema slobodnog dana, ostale radnice su izmorene, padaju u nesvijest ispod šanka, dehidriraju i slični tipični "balkanski poslovi" - nemam pojma zašto nije pristala na moj prijedlog da pozovem Inspekciju... kako je on bio dobar i fer prema njoj a ona se tako ponaša (???), kako nije znala da je trudna do nedavno, da bi to žene trebale znati (čovjek ima 65 godina i nema žene ni djece, nikad je ništa imao), da bi na kraju ispalo, njenim riječima kako mi je ona rekla; sve papire od doktora/ginekologa koje je imala, dala je knjigovotkinji a knjigovotkinja će iste odnijeti na HZZO, dok će moja cura ostati prijavljena kao da radi do kraja ljeta - zašto? nemam pojma? ionako nema pravo na naknadu? poprilično zbunjujuće za mene, ne kužim zašto to radi? to mi sve smrdi na nekakvu prevaru? pomagajte!