Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Trudničke naknade od HZZO-a?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Trudničke naknade od HZZO-a?

Hej svima! Cura mi je u osmom tjednu trudnoće, radi već četvrti mjesec neprekidno ali sezonski; otvorila je bolovanje s komplikacijama u trudnoći i nas zanima; ovo je pitanje vjerovatno već postavljeno po milijun puta, samo ne pronalazim na internetu ništa novije od 2010. godine i negdje čitam da mora imati 12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 mjeseci isprekidanog radnog staža da bi dobila naknade od strane HZZO-a a negdje piše najmanje 3 mjeseca prijavljena kod poslodavca, tako da više ni sam ne znam što misliti a čitao sam i da ovi iz HZZO-a vole da zeznu ljude.

Ima li ona pravo na naknade od strane HZZO-a, 70% plaće prvih godinu dana i 50% plaće sljedećih godinu dana ili pak nema?

Hvala lijepa!

P.S. ako treba još koja informacija budem napisao u sljedećem postu!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo 12 neprekinutog ili 18 mj s prekidima je točan uvijet za naknadu.
    Ako to nema, dobivat će 831,50 kn komplikacije i 1663 kn rodiljni do godine dana djeteta.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleeen prvotno napisa Vidi poruku
    .................i negdje čitam da mora imati 12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 mjeseci isprekidanog radnog staža da bi dobila naknade od strane HZZO-a a negdje piše najmanje 3 mjeseca prijavljena kod poslodavca, tako da više ni sam ne znam što misliti a čitao sam i da ovi iz HZZO-a vole da zeznu ljude.

Ima li ona pravo na naknade od strane HZZO-a, 70% plaće prvih godinu dana i 50% plaće sljedećih godinu dana ili pak nema? ..........
    Dobro došao!

MarijaP ti je dobro odgovorila, ali ja se samo nadovezujem na njeno a odnosi se na onaj podvučeni dio tvojeg upita koji sam citirala.

Ovih 3 mjeseca odnosi se na minimanolo potreban rad kod novog poslodavca (ako je prije toga bio neki prekid u radu) unutar kojih bi bile isplaćene najmanje 2 plaće, kako bi se mogla obračunati naknada za bolovanje (uvažavajući onaj uvjet od 18 mjeseci staža rada u zadnje 2 godine, odnosno 12 mjeseci neprekidno).
    Ako, neovisno o ispunjenom uvjetu staža rada, trudnica nema isplaćene 2 plaće u ta najmanje 3 mjeseca, onda će se naknada iznositi onih minimalnih 831 kunu.

Ovdje posebno ističem, da je tvoja cura zaposlena kao sezonac (radi se vjerovatno o ugovoru na određeno vrijeme uvjetovano sezonskim poslovima) te će taj ugovor, prolaskom sezone / vremena na koji je zaključen, jednostavno prestati. U tom slučaju, ne smije zaboraviti rok od 30 dana za prijavu na HZZO /zdravstveno/ te HZZ (burzu), jer protekom ovog roka izgubit će sva prava na zdravstvenu zaštitu, naknadu sa burze, te rodiljnu i roditeljsku potporu.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Neće izgubiti pravo na zdrastvenu zaštitu niti na pravo od 1600 kn, jer nije uvijer da bi ostvarila to pravo, prijava na burzu!
    Svaka državljanka RH ima pravo na naknadu i zdrastvenu zaštitu, bez obzira na burzu!
    Treba se samo sa odjavom sa zdrastvenog javiti u svoj područni ured HZZO, kako bi joj promjenili status!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Izgubit ce pravo na zdravstveno ako u roku od 30 dana ne promijeni status na hzzo.
    Ako izgubi pravo na zdravstveno, gubi i pravo na naknadu.

Ne biste vjerovali koliko ljudi ostane bez prava!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Izgubit ce pravo na zdravstveno ako u roku od 30 dana ne promijeni status na hzzo.
    Ako izgubi pravo na zdravstveno, gubi i pravo na naknadu.

Ne biste vjerovali koliko ljudi ostane bez prava!
    točno.

+

izgubit će eventualna prava na burzi (npr. novčana naknada i ostalo) ako se u istom roku (30 dana) ne prijavi na burzu.
    Posljednje uređivanje od mamma san : 02.08.2012. at 10:10

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ako radi 3 mj! Nema pravo na naknadu s burze! A burza ionako skida sve majke nakon sto rode! Burza nema veze sa hzzo-om! Samo tamo mjenja status!
    Koja je svrha projave na burzu ako nema naknade!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nigdje nije navedeno da nema staza od prije.
    I ne pada mi na pamet savjetovati nekog da se ne prijavljuje na burzu kad se pravila igre stalno mijenjaju. Mogu u trenu vratiti zakon na staro. Da samo prijavljene zene dobivaju naknadu. Nemam kristalnu kuglu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvala cure na dobrodošlici i na opširinim odgovorima! priznat ću, ovaj drugi post, mamma san, koji si napisala teško mi je za shvatiti :D

a danas; zadnji dan na poslu - cura bila kod knjigovotkinje poslodavca, ispada da zbog trudnoće s komplikacijama (a valjda i zbog "bilo kakve" trudnoće ne smije raditi!). Čitave pizdarije - svađa se šefom, ostale radnice nagovaraju ga još prije da joj da otkaz (???), tipično maltretiranje i mobing na poslu (nema slobodnog dana, ostale radnice su izmorene, padaju u nesvijest ispod šanka, dehidriraju i slični tipični "balkanski poslovi" - nemam pojma zašto nije pristala na moj prijedlog da pozovem Inspekciju... kako je on bio dobar i fer prema njoj a ona se tako ponaša (???), kako nije znala da je trudna do nedavno, da bi to žene trebale znati (čovjek ima 65 godina i nema žene ni djece, nikad je ništa imao), da bi na kraju ispalo, njenim riječima kako mi je ona rekla; sve papire od doktora/ginekologa koje je imala, dala je knjigovotkinji a knjigovotkinja će iste odnijeti na HZZO, dok će moja cura ostati prijavljena kao da radi do kraja ljeta - zašto? nemam pojma? ionako nema pravo na naknadu? poprilično zbunjujuće za mene, ne kužim zašto to radi? to mi sve smrdi na nekakvu prevaru? pomagajte!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

a što se tiče njenog staža - radila je dosad samo sezonski, čak štoviše, mislim da prošlog ljeta nije ni bila prijavljena, tj. jedan kraći period kroz ljeto

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Što ako ugovor o radu na određ. isriče u vrijeme već otvorenog porodiljnog, da li je potrebno prijaviti se na burzu i hzzo i tada? Hvala.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne možeš se prijavti na burzu dok si na porodiljnom, jer nisi po njihovom sposoban za rad. ne tražiš posao, javljaš se tek kada istekne porodiljni!
    Na hzzo se moraš prijaviti kako bi ti promjenili status u nezaposlenu i to sa odjavom iz svoje firme!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj aleeen prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure na dobrodošlici i na opširinim odgovorima! priznat ću, ovaj drugi post, mamma san, koji si napisala teško mi je za shvatiti :D

a danas; zadnji dan na poslu - cura bila kod knjigovotkinje poslodavca, ispada da zbog trudnoće s komplikacijama (a valjda i zbog "bilo kakve" trudnoće ne smije raditi!). Čitave pizdarije - svađa se šefom, ostale radnice nagovaraju ga još prije da joj da otkaz (???), tipično maltretiranje i mobing na poslu (nema slobodnog dana, ostale radnice su izmorene, padaju u nesvijest ispod šanka, dehidriraju i slični tipični "balkanski poslovi" - nemam pojma zašto nije pristala na moj prijedlog da pozovem Inspekciju... kako je on bio dobar i fer prema njoj a ona se tako ponaša (???), kako nije znala da je trudna do nedavno, da bi to žene trebale znati (čovjek ima 65 godina i nema žene ni djece, nikad je ništa imao), da bi na kraju ispalo, njenim riječima kako mi je ona rekla; sve papire od doktora/ginekologa koje je imala, dala je knjigovotkinji a knjigovotkinja će iste odnijeti na HZZO, dok će moja cura ostati prijavljena kao da radi do kraja ljeta - zašto? nemam pojma? ionako nema pravo na naknadu? poprilično zbunjujuće za mene, ne kužim zašto to radi? to mi sve smrdi na nekakvu prevaru? pomagajte!
    Da li je cura dobila pismenu preporuku za mirovanje od svog ginekologa?
    Taj papir treba odnijeti kod svog općeg doktora da joj da doznake. Dobit će dva papira. Jedan treba dati poslodavcu, a drugi odnijeti na hzzo. Može i netko umjesto nje odnijeti.

NAKON što joj istekne ugovor ili potpiše otkaz, mora otići na hzzo riješiti zdravstveno osiguranje. Ako u roku od 30 dana ne ode, ostat će bez zdravstvenog osiguranja, a tko nema zdravstveno, nema pravo niti na naknadu. To je mama san napisala kao napomenu i upozorenje da obavezno ode na vrijeme rješavati papirologiju.
    Ona je sad zaposlena pa ima zdravstveno osiguranje kao zaposlena osoba. Kad ostane bez posla, mora otići na hzzo promijeniti status - nadam se da sam uspijela razjasniti.

Svaka nezaposlena majka koja ima zdravstveno osiguranje i državljanka je RH minimalno 5 godina, ima pravo na naknadu od 1663 kn u trajanju godinu dana.
    Također će imati pravo na godinu dana staža. Za to se treba javiti na mirovinsko oko bebinog prvog rođendana.
    Kad se beba rodi, na hzzo ćete predati zahtjev za jednokratnu naknadu cca 2300 kn. Neke općine i gradovi također daju naknade pa provjeri.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

@MarijaP, kad su izbacili iz Zakona o rodiljnim i rod.potp. da nezaposlena majka ne mora biti prijavljena na burzu? Čitam ZORIRP i Zakon o izmjenama i dopunama od 11.3.2011. i ne mogu to naći. Može uputa gdje da tražim?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Majke van sustava rada ili tako nešto traži. I onda se ne zove rodiljni, već nekako drugačije. Pošteda, valjda. Nisam se trudila zapamtiti terminologiju. Bitno je samo da žene mogu dobiti naknadu.
    Ne znam kad. Ne sjećam se više. 2009.?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Našla sam, hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Majke van sustava rada ili tako nešto traži. I onda se ne zove rodiljni, već nekako drugačije. Pošteda, valjda. Nisam se trudila zapamtiti terminologiju. Bitno je samo da žene mogu dobiti naknadu.
    Ne znam kad. Ne sjećam se više. 2009.?
    majka izvan sustava rada traži "rodiljnu i roditeljsku brigu", a majka registrirana preko HZZ-a traži "rodiljnu i roditeljsku poštedu od rada".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    ne možeš se prijavti na burzu dok si na porodiljnom, jer nisi po njihovom sposoban za rad. ne tražiš posao, javljaš se tek kada istekne porodiljni!
    Na hzzo se moraš prijaviti kako bi ti promjenili status u nezaposlenu i to sa odjavom iz svoje firme!
    sa ovom se prijavom slažem, ALI s obzriom da mi se javio IZVJESTAN broj majki na rodiljnom dopustu koje su svoju prijavu na burzu išle odraditi odmah po isteku rodiljnog dopusta te su s istom imale problema na burzi, moj savjet je da se u roku od 30 dana kad se treba odraditi i promjena statusa na HZZO-u odradi i prijava na burzu.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ok, moze biti! Ja nisam imala nikakvih problema! Stovise zena me odgovarala od prijave na burzu da ne moram hodati tamo svaki mj do poroda!
    I ne zaboraviti na godinu staza od mirovinskog!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne moraš se prijavljivati svaki mjesec. Dovoljno je prvi i tada doneseš potvrdu od ginekologa da si na čuvanju trudnoće. Oni to upišu i "slobodna" si od prijavljivanja.
    Ako se nije opet nešto promijenilo.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije slobodna od prijavljivanja, nego joj neće tražiti posao dok je trudna na burzi. a prijavit ju može bilo tko, mene već mjesecima MM prijavljuje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvala cure na puno puno odgovora!

po zadnjemu, ovako situacija stoji; knjigovotkinja je uzela sve papire od cure čak i one od komplikacija i po njenim riječima odnijela na HZZO, isto tako, rekla joj je da će dobivati naknadu ali nema pojma točno koliko ( s time da će biti prijavljena kod poslodavca do kraja ljeta, valjda joj je otvoreno bolovanje ).

Molim Vas da mi objasnite sada; po Vašim riječima cura neće dobivati nikakvu naknadu pošto nije radila 12 ili 18 mjeseci kako je gore napisano a po riječima knjigovotkinje će dobivati.

...a šta nakon ljeta? oće dobivati nekakvih naknada kao nezaposlena trudnica + šta ima komplikacije? mjesečno ili će dobiti jednokratno? THANKS!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ona sve papire koje joj je dao ginekolog mora imati kod sebe i pokazati na svakom pregledu, pogotovo u bolnici.
    Trazite te papire nazad!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Naknada

Trebam ,pomoć ako netko zna , ja se bas i ne snalazim u tome , trenutno sam zaposlena od 7mj. ali sam saznala da sam trudna , imam ugovor na neodređeno , a prošli radni odnos mi je prestao prošle godine 30.08. gdje sam radila 7g. , neznam koliko cu još moći raditi , ali ako otvorim komplikacije u 11mj. npr. dali ću imati pravo na naknadu i kakvu? Hvala vam ...

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Imati češ pravo na minimalnu naknadu,komplikacije u trudnoći koja iznosi 831,00 kn.Razlog tako minimalne naknade je taj što nemaš staža u komadu od 12 mjeseci,ili staž s prekidima od 18 mjeseci u zadnje dvije godine.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Imati češ pravo na minimalnu naknadu,komplikacije u trudnoći koja iznosi 831,00 kn.Razlog tako minimalne naknade je taj što nemaš staža u komadu od 12 mjeseci,ili staž s prekidima od 18 mjeseci u zadnje dvije godine.
    znači nezaposlenim ženama koje nemaju dovoljno radnog staža UKOLIKO NISU OTVORENE komplikacije u trudnoći one ne dobijaju niti od HZZO-a niti od HZZ-a ama baš nikakvu naknadu, niti jednu lipicu tokom mjeseci trudnoće i porodiljnog???

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tokom komplikacija ništa, ali za vrijeme porodiljnog 1663kune i godinu staža

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nezaposlena trudnica ne može otvoriti bolovanje u trudnoći (komplikacije) budući da nije zaposlena pa tako nema pravo na naknadu tijekom trudnoće od HZZO-a i to nema nikakve veze s prethodnim stažem.

Nezaposlena trudnica može ostvariti prava na burzi, ukoliko je dobila otkaz, ne svojom krivnjom ili je ugovor isteka,o i ispunjava uvjete staža za isplatu novčane naknade. Nakon poroda, isplata naknade se stopira i ponovno nastavlja nakon što dijete napuni godinu dana, pod uvjetom da pravo na naknadu nije već iskorišteno.

Nakon poroda, kao što su cure već rekle, nezaposlena osoba ima pravo na rodiljnu nakandu od 1663,00 kn, tijekom prve godine djetetova života + pravo na upis godinu dana staža u radnu knjižicu.

Zaposlena osoba ima pravo na naknadu za bolovanje u trudnoći do max. iznosa 4.257 kn (odnosno manje, ako je plaća manja) pod uvjetom da je zaposlena 12 mjeseci neprekidno u posljednje 2 godine ili 18 mjeseci s prekidima (i da ima barem 2 isplatne liste kod trenutnog poslodavca). Ako ne ispunjava uvjet staža, iznos naknade je 831 kn za vrijeme bolovanja.

aleen, tvoja prijateljica će dobivati 831 kn mjesečno za vrijeme bolovanja, dok je u radnom odnosu. Kad joj istekne ugovor, treba se prijaviti na HZZ i HZZO kao nezaposlena osoba i vidjeti može li na burzi ostvariti pravo na novčanu naknadu. Naknadu za bolovanje od HZZO-a neće dobivati do poroda (jer nema bolovanja nezaposlenih), nakon toga prima rodiljnu naknadu od 1663 kn, godinu dana, samo treba predati zahtjev na vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pardon, aleen, ako otvori bolovanje dok joj još traje radni odnos, dobivat će 831 kn do poroda.

Sad vidim da se radi o curi, ne prijateljici :D
    Posljednje uređivanje od kavofob : 17.08.2012. at 14:23

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Kao što je kavofob napisala pravo na komplikacije,odnosno bolovanje se ne otvara ako nema radnog odnosa.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

uvijet da ima 2 isplaćene plaće kod trenutnog poslodavca uopce nestoji , jedna moja poznanica nakon sto je saznala da je trudna prijavila se negdje 1 mj.uplatila minimalac i odmah otišla na bolovanje i ostvarila tu minimalnu naknadu bez ikakvih problema !!!!!! u čemu je tu onda kvaka ???

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Lora18 prvotno napisa Vidi poruku
    uvijet da ima 2 isplaćene plaće kod trenutnog poslodavca uopce nestoji , jedna moja poznanica nakon sto je saznala da je trudna prijavila se negdje 1 mj.uplatila minimalac i odmah otišla na bolovanje i ostvarila tu minimalnu naknadu bez ikakvih problema !!!!!! u čemu je tu onda kvaka ???
    nemam pojma... iskreno ne znam a još manje toga mi je jasno isto tako, djelatnica u gradu u HZZO-u nema pojma i odgovara na pitanja takve tematike "otkud da ja znam i kako bi ja to trebala znati"...

jel ta tvoja poznanica zaposlena, tj. prijavljena još uvijek kod tog poslodavca, odnosno na bolovanju ili nije (već nezaposlena)? kolika je ta "minimalna naknada" koju spominješ gore?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bok!
    Molila bih Vas za informaciju.

Ušla sam u četvrti mjesec trudnoće. Firma u kojoj radim me, nakon 2 godine rada, ne želi staviti pod neodređeno, a zadnji ugovor mi ističe 16.09.o.g. Našla sam nekog tko me može prijaviti skroz do kraja prve godine djeteta kako bih dobivala sto posto od plaće, ali sam pročitala na forumu da HZZO provjerava sumnjive slučajeve. Ne bih voljela nekome raditi probleme, no zanima me da li ipak postoji neki način na koji bi se to moglo povoljno riješiti za mene? Da li treba proći neki vremenski rok, npr. mjesec ili dva ili više na tom novom "radnom mjestu" kako bih mogla otvoriti komplikacije bez suvišnih pitanja? Negdje se čak spominje i prijava kao kućna pomoćnica...

Zahvaljujem na odgovorima!

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Lora18 prvotno napisa Vidi poruku
    Kada je to bilo,koje godine.Danas su jako rigorozni po tom pitanju.Provjeravaju fiktivna zapošljavanja,ja sam imala frku s time,i prosto ne vjerujem da su joj dali naknadu na temelju staža od 1 mjeseca.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Moj slučaj Tema: Pitanje u vezi mizrne naknade na komplikacijama,pravo na žalbu!

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Unaprijed se ispričavam ako postavljam pitanje na krivoj temi, no obzirom da je rijeć o HZZO možda netko zna , juće sam čula da se kod rođenja djeteta od HZZO dobiva jednokratna naknada od nekih 2600kn, znaći mimo porodiljnog tipa naknade grada u kojem živiš, znali netko dali je to točno, hvala

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Drage moje i mene nešto zanima,pa ako je tko voljan da mi pojasni.
    Radim od 04.07.2011. na određeno, rekla sam šefici na poslu da sam trudna (13+3) i rekla je da nema problema da radim koliko mogu,do kad mogu....stvarno je fer.

Pošto mi je ovo treća trudnoća,čisto me zanima koja prava mogu koristiti i u kojem obliku,tipa rad na 4 h i sl. nakon povratka na posao sa godinu dana djeteta...i tako
    Hvala unaprijed!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj samoJa prvotno napisa Vidi poruku
    Unaprijed se ispričavam ako postavljam pitanje na krivoj temi, no obzirom da je rijeć o HZZO možda netko zna , juće sam čula da se kod rođenja djeteta od HZZO dobiva jednokratna naknada od nekih 2600kn, znaći mimo porodiljnog tipa naknade grada u kojem živiš, znali netko dali je to točno, hvala
    da oko 2300 oprema za bebe

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tih 2300kn se dugo ceka ili brzo isplate?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo predali 28. 08. zahtjev, rekla mi je gđa u HZZO da će isplata biti krajem rujna.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala! To mi se cini super brzo. Bojala sam se da nije za par mjeseci i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj samoJa prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, trebaš podnijeti zahtjev područnom uredu HZZO-a u roku od 6 mjeseci od rođenja djeteta, za ostvarivanje jednokratne novčane potpore za rođenje djeteta. Iznos naknade je 2.328,20 kn.
    Trebaš popuniti 2 primjerka zahtjeva, dobije se u HZZO-u, kopija rodnog lista djeteta i osobne i zdravstvene iskaznice roditelja podnositelja zahtjeva.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj artep prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje i mene nešto zanima,pa ako je tko voljan da mi pojasni.
    Radim od 04.07.2011. na određeno, rekla sam šefici na poslu da sam trudna (13+3) i rekla je da nema problema da radim koliko mogu,do kad mogu....stvarno je fer.

Pošto mi je ovo treća trudnoća,čisto me zanima koja prava mogu koristiti i u kojem obliku,tipa rad na 4 h i sl. nakon povratka na posao sa godinu dana djeteta...i tako
    Hvala unaprijed!
    Ako sam dobro shvatila, zanima te pravo nakon što iskoristiš 6 mjeseci rodiljnog, i 6 mjeseci roditeljskog dopusta?

Pravo na rad s polovicom radnog vremena možeš koristiti preostale 2 godine roditeljskog dopusta, budući da ti je to treće dijete, s tim da ako roditeljski dopust koristiš na ovaj način, on se udvostručuje u trajanju.

ps
    Tek sad vidim da si zaposlena na određeno, do kad ti traje ugovor? Ako ti ugovor istekne i ne produže ga, tvoj se status mijenja u nezaposlenu osobu...
    Posljednje uređivanje od kavofob : 05.09.2012. at 18:52

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala! To mi se cini super brzo. Bojala sam se da nije za par mjeseci i sl.
    I ja sam se iznenadila. mislila sam da ćemo barem dva mjeseca čekat. Nije nam prvi put, ali smo zaboravili kako ide..

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala ti puno na informaciji, nisam zaista znala za to, znam za jednokratnu pomoć koju daje Grad kod nas je to 1500kn ali za ovo nisam znala, hvala

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro shvatila, zanima te pravo nakon što iskoristiš 6 mjeseci rodiljnog, i 6 mjeseci roditeljskog dopusta?

Da

Pravo na rad s polovicom radnog vremena možeš koristiti preostale 2 godine roditeljskog dopusta, budući da ti je to treće dijete, s tim da ako roditeljski dopust koristiš na ovaj način, on se udvostručuje u trajanju.

Onda imam pravo na pola svoje plaće i pola naknade (nekih 800 kuna)?ps

Tek sad vidim da si zaposlena na određeno, do kad ti traje ugovor? Ako ti ugovor istekne i ne produže ga, tvoj se status mijenja u nezaposlenu osobu...
    Eee da ugovor je na određeno,do sad sam potpisala 3 ugovora ne vode baš brigu o tom,ja sam par puta pitala tajnicu ona veli da ga HZZO automatski produžuje (npr zadnji sam potpisala do 30.06.2012. i sad će mi napraviti novi od 30.06.2012.- 01.01.2013. i tako dalje.)Neznam da li će to stvarati probleme ja sam u radnoj knjižici prijavljena s 04.07.2012. i uplaćuje mi doprinose,to znam sigurno

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ispričavam se.
    Prijavljana sam sa 04.07.2011.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

@artep, ne znam gdje radiš i kako ide s tvojim poslodavcem i produžavanjem ugovora, no dok god si zaposlena možeš koristiti sva prava zaposlenih roditelja, znači i pravo na roditeljski dopust u trajanju od 30 mjeseci, a dio roditeljskog dopusta koji koristiš kao pravo na rad s polovicom radnog vremena ti se udvostručuje. Za to vrijeme imaš pravo na polovicu plaće od poslodavca i polovicu naknade HZZO-a (oko 800 kn ako pravo koristiš nakon navršene prve godine djetetova života)...pod pretpostavkom da ispunjavaš uvjet staž osiguranja (12 mjeseci neprekinutog staža ili 18 s prekidima u posljednje 2 godine)

U slučaju da ti ne produže ugovor o radu, imaš pravo na korištenje rodiljne i roditeljske brige sa statusom nezaposlene osobe.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

E super, cure hvala Vam!

A što u slučaju da se vratim nakon navršene godine dana (3.)djeteta?
    Što sa tim svim danima na koje imam pravo?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj artep prvotno napisa Vidi poruku
    E super, cure hvala Vam!

A što u slučaju da se vratim nakon navršene godine dana (3.)djeteta?
    Što sa tim svim danima na koje imam pravo?
    Imaš pravo koristiti roditeljski dopust do 8.godine djetetova života, ako želiš u dijelovima, s tim da koristiš minimalno 30 dana i do 2x godišnje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •