Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: pranje traperica na 90 stupnjeva

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pranje traperica na 90 stupnjeva

Htjela bi da mi traperice malo izbijele. Mislila sam ih oprati na 90 stupnjeva. Prije nego ponovo završim na topicu kiksevi vrlih domačica , ima li netko pametni savjet: jel da to radim ili ne, i što se može desiti trapericama...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jednom svoje skuhala (jer su bile jako prljave), ništa im se nije desilo, bile su čiste, ali se nisu niti stisnule niti izbljedile.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jedno vrijeme svoje levisice prala samo na 90 i lijepo su izblijedile.
    Naravno, bile su od klasičnog trapera, bez dodanog elastina jer pretpostavljam da ne bi rezultat bio ok.

(inače, jednom sam zabunom stavila šareni-plavi/sivi/crni veš na 90 umjesto na 50, a među vešom su bile i moje dvije trenirke od onog sjajnog, rastezljivog materijala i smrzla sam se kad sam skužila kaj sam napravila, ali jedina posljedica je bila ta da sam ih morala ispeglati )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Roza, sjećaš se Baneta iz Grlom u jagode?
    On je ribaćom četkom rifljao traperice jer je bila sramota nositi nove.
    Njemu je uspjelo!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Roza, okreni ih da ti ne ostanu prugaste.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima u Chemaco dućanu u Vukovarskoj nekakva kemija za izbjeljivanje na polici s bojama za odjeću. Ideja je izbjeliti tkaninu prije farbanja u svjetle nijanse, a pretpostavljam da bi moglo upaliti.
    Traper sasvim normalno trpi 60°C, a ako je od Amadeusa sigurno i više - taj se majci ne stisne

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A dobra, stara varikina???

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    mislim da od nje poslije počnu pucati konci na šavovima jer je klor malo agresivniji.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Stavi onaj Domestos prasak za rublje za izbjeljivanje (samo nemoj pretjerivat s kolicinom ), ali ih obavezno okreni naopako.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Dobijes sarenilo...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja procitah "pranje trepavica na 90 stupnjeva"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sigurno vilet iskuhava trepavice

(nisi jedina zbunjena - ja sam jutros otišla od bake bez torbe, a onda nazvala mm-a da mu to ispričam iako znam da je na jutarnjem brifingu)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako imaju elastina, bolje nemoj. J svoje nisam prala na 90, ali sam ih stavila u sušilicu. Sada ih nosim samo podfrknute jer su se skratile i nekako usukale (ja sam neko vrijeme mislila kako sam se udebljala, a ono traperice dva broja uže)

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budem ih ipak oprala na 60 stupnjeva. Imaju elastina, bile su skupe pa ne budem previše eksperimentirala. Valjda bude izbljedile od pranja, nakon nekog vremena.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, kak si se sjetila Baneta, ček kaj nije on prvo dobio od mame neke užasne trapke domaće proizvodnje koje su imale na riti našivenog kauboja i njegovu darling ili tak neku grozotu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ima jedne Mustang traperice koje sam kupila još '98 i prala sam ih prala i već su mi se i poderale na riti, ali boja je ostala jednako tamna kao i kada sma ih kupila. A baš izbjeljivanje domestosom ili varikinom još pogotovo ako su nove i skupe, ne bih baš. Nekako mi se čini da bi u tom slučaju samo ružno pobjelile na mjestima. Ne znam.... A da čekašp da se vremenom isperu 8) ?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kloklo, mislim da si se ti sjetila prizora iz filma Ne dao bog većeg zla, koji je nedavno bio na TV-u. Tamo glavni junak dobiva od mame traperice, ali ne one toliko željene, nego domaće s kaubojem... totalna sramota za klinca

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    a ja procitah "pranje trepavica na 90 stupnjeva"

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....sve si mislim dali da moje tamnoplave traperice odem izbijeliti..imam onaj domestos za izbjeljivanje ali neznam kako će to ispasti....-rade li možda izbjeljivanje u kemijskim čistionicama? :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Levisice bez elastina (jeans jakna i hlače) sam normalno prala na visokoj temperaturi (90), s ciljem izbjeljivanja, nisam okretala na drugu stranu - izblijedilo. S elastinom ne znam kako bi uspilo.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da im se neće ništa desiti. jednom sam, greškom, oprala kupaći na 90. i ništa mu se nije dogodilo, čak sam ga osušila u sušilici.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vidjevši ovaj topić, ja sam jučer optala F. traperice na 90 jer su očajno zmazane. Nisam još pogledala kakve su sada - samo su njegove traperice već same po sebi izlizane (takve su kupljene u HM, pa je moja mama odmah komentirala da kak sam mogla djetetu kupiti ofucane hlače)

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    takve su kupljene u HM, pa je moja mama odmah komentirala da kak sam mogla djetetu kupiti ofucane hlače)
    meni je tata znao reći kad bi kupila nešto takvo: za te novce si mogla i nešto novo kupiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •