Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Putovanje u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Putovanje u trudnoći

Putovanje u trudnoći.

Zanima me vaše mišljenje o putovanjima u 7 tjednu trudnoće?

Naime prije nego što sam znala da sam trudna, suprug i ja uplatili smo put u Tunis, od 08.08. do 15.08., putovanje traje cca 2 sata avionom.

Trudnoća je za sada uredna, nemam nikakvih komplikacija no malo me je strah, iako sam prije dva dana došla s mora i putovala autom 6 sati bez ikakvih komplikacija.

Molim Vas da mi napišete svoje mišljenje????

Hvala....

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dokle god se ti osjećaš dobro nema razloga zašto ne putovati.

jedino u kasnoj trudnoći treba provjeriti sa avio kompanijom dokle će te primiti na avion (svaka tvrtka ima neka svoja pravila) ali ovako na početku, nema razloga zašto ne.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u prvoj trudnoci sam putovala avionom, autom di god sam mogla otici i to van RH. sve je bilo OK, ali sam prije svakog puta bila na pregledu za svaki slucaj.
    u drugoj sam manje putovala, jer sam imala manje djete, pa mi je to bilo komplicirano. no putaovala sam na more, i po RH nesmetano. zadnji put u drugoj trudnoci je bio u 8. mjeescu iz ZGB u ST na vikend. sve je proslo OK.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Njasa, čega te točno strah? Ako se ti dobro osjećaš i trudnoća je uredna, znači da možeš na put. Kad dođeš tamo, ne bi bilo loše pripaziti na prehranu, pretpostavljam da ćete biti smješteni u nekom hotelu pa bi higijenski uvjeti trebali biti o.k. Svojevremeno je moja prijateljica putovala u Tunis na apsolventsko putovanje, koje je uključivalo i nekakav safari u pustinji i praspavljivanje u šatoru u pustinji. E, taj dio ja bi preskočila, posebno u trudnoči zbog higijenskih uvjeta.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Njasa, čega te točno strah? Ako se ti dobro osjećaš i trudnoća je uredna, znači da možeš na put. Kad dođeš tamo, ne bi bilo loše pripaziti na prehranu, pretpostavljam da ćete biti smješteni u nekom hotelu pa bi higijenski uvjeti trebali biti o.k. Svojevremeno je moja prijateljica putovala u Tunis na apsolventsko putovanje, koje je uključivalo i nekakav safari u pustinji i praspavljivanje u šatoru u pustinji. E, taj dio ja bi preskočila, posebno u trudnoči zbog higijenskih uvjeta.
    Da, smješteni smo u hotelu, safari svakako otpada, više ćemo se odmarati i obilazi po malo. S prehranom bi naravno pazila i jela "standardnu" hranu, a suprug neka eksperimentira.

A strah me samog puta jer na nekim forumima piše da nije preporučljivo u prva tri mjeseca ići na put avionom, te ne daj Bože, nekih komplikacija... Uplatili smo putno osiguranje.

Puno hvala na vašim odgovorima, odmah sam sigurnija.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

S obzirom da imaš urednu trudnoću ne mora te biti strah putovanja.
    Ne znam kakav aranžman imate, tunis često nudi razne oblike safarija. Mi smo bili na safariju đipovima i tu je zaista bilo puno truckanja - i po lošim cestama i po pješčanim dinama Divno i uzbudljivo, ali trudna ne bih išla. Također treba jako paziti na higijenu, vodu piti samo prokuhanu ili kupovnu iz boce.
    Ako idete samo u hotel i zaobilazite divlje safarije biti će vam divno

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj lionne prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom da imaš urednu trudnoću ne mora te biti strah putovanja.
    Ne znam kakav aranžman imate, tunis često nudi razne oblike safarija. Mi smo bili na safariju đipovima i tu je zaista bilo puno truckanja - i po lošim cestama i po pješčanim dinama Divno i uzbudljivo, ali trudna ne bih išla. Također treba jako paziti na higijenu, vodu piti samo prokuhanu ili kupovnu iz boce.
    Ako idete samo u hotel i zaobilazite divlje safarije biti će vam divno

Safariji ćemo zaobići u "širokom luku", za vodu sam čitala, planiramo se izležavati, malo šetati da nešto i vidimo i tako provesti 8 dana pa si nekako i sama mislim da ću biti smirenija tamo nego kod kuće odnosno na poslu.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i nemoj se previše namakati u bazenima, što zbog beštija što zbog namakanja...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Preletjela ocean s 6 tjedana i par dana u jednom smjeru, a onda s 9 i pol tjedana u drugom. Ukupno putovanje oko 20 sati u komadu, od cega jedno 11 u zraku, i jedno pet potrosenih na presjedanje. Nis' mi nije bilo. Preporuka dvaju americkih doktora (jedan reproduktivac, drugi obicni ginekolog) je bila nesto u stilu "A, kakvo je to pitanje? Pa ne nosite avion na rukama." Nas zagrebacki ginekolog je malo frktao nosom kad je cuo da sam preletjela jednom, a da se jos i vracam za samo tri tjedna, i prepisao mi Lexaurin ili nesto takvo za 'svaki slucaj', no nista nisam popila.

Sto se bazena tice, tu se nitko ne zabrinjava niti oko toga. Preporuka je da se u bazenima slobodno boravi (tim vise sto tu vecini ljudi nije bas dostupno, recimo, nekakvo more), s obzirom da vodena aktivnost opcenito preporucljiva u trudnoci. Osim kad postoje komplikacije, naravno.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Preletjela ocean s 6 tjedana i par dana u jednom smjeru, a onda s 9 i pol tjedana u drugom. Ukupno putovanje oko 20 sati u komadu, od cega jedno 11 u zraku, i jedno pet potrosenih na presjedanje. Nis' mi nije bilo. Preporuka dvaju americkih doktora (jedan reproduktivac, drugi obicni ginekolog) je bila nesto u stilu "A, kakvo je to pitanje? Pa ne nosite avion na rukama." Nas zagrebacki ginekolog je malo frktao nosom kad je cuo da sam preletjela jednom, a da se jos i vracam za samo tri tjedna, i prepisao mi Lexaurin ili nesto takvo za 'svaki slucaj', no nista nisam popila.

Sto se bazena tice, tu se nitko ne zabrinjava niti oko toga. Preporuka je da se u bazenima slobodno boravi (tim vise sto tu vecini ljudi nije bas dostupno, recimo, nekakvo more), s obzirom da vodena aktivnost opcenito preporucljiva u trudnoci. Osim kad postoje komplikacije, naravno.
    Puno, puno hvala, sada se mogu, nakon vaših odgovora, mirno pripremati za odmor

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

voda im je katastrofa pa molim da razmisliš o bazenima jer si T
    Posljednje uređivanje od beilana : 03.08.2012. at 11:43

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    voda im je katastrofa pa molim da razmisliš o bazenima jer si T
    Otkada pokušavam ostati trudna, cca godinu dana, izbjegavala sam bazene jer 2 puta sam, u 1 god., pokupila bakteriju pa antibiotici itd. tako da bazeni ne dolaze u obzir.
    Mislim tamo dobro se naspavati, fino popati, ali samo provjerenu, "poznatu" hranu, malo se kupati u moru i uglavnom šetati i razgledavati.
    A s takvim tempom nadam se da će sve proći ok.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uživaj u moru, mani se bazena. Ok, kužim da nećeš eksperimentirati s hranom, ali moje je iskustvo da je lokalna hrana puno češće bolja (svježija) od poznate.

Nisam bila u Tunisu, ali redovito idem u Egipat na ronjenje. Dok smo na brodu i koristi se desalinizirana voda, sjajno. Na kopnu u principu uvijek jedem lokalnu, pečenu hranu. Samo sam jedne godine pobrala proljev i to zbog salate - normalno kad je bila oprana u nilskoj vodi

Kaae - moja je majka "pobjegla" iz Amerike samo deset dana prije nego je mene rodila. Ondašnji Pan-Am je tražio da potpiše kako ne nosi blizance. Kad je pitala zašto, rekli su joj da bi mogli izaći na kraj s jednim, ali ne i s dvoje djece iznad oceana

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BigBlue. Mislim da ovih dana nema sansi da bi je pustili na let, no nikad se ne zna.

Sto se bazena tice, ovdje se stvarno nitko toga ne boji. A niti nema neke epidemije infekcija.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Evo, vratila se ja iz Tunisa, 15.08.2012. sve je prošlo ok, danas bila kod ginekologa i kaže da je sve u najboljem redu.
    Tako da, sva sreća, moji strahovi i strepnje u vezi puta su bili potpuno neopravdani.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Odlično, vjerujem da ste se nauživali

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Super,evo dobro da si javila tako da i druge trbušice mogu vidjeti ako su u nedoumici!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako je s trudnoćom sve OK i ako doktor odobri možete putovati bilo kada i bilo gdje.

Ja sam u petom mjesecu trudnoće putovala avionom za Dubrovnik i natrag, i dole još odradila 5 dana kongresa (kao organizator, u pogonu 14-16 sati, s 2 dnevna jednosatna odmora) i sve je prošlo super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •