Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 127

Thread: Tko sve ide iz Zagreba u Rijeku na porod u vodi?

Default Tko sve ide iz Zagreba u Rijeku na porod u vodi?

Evo, kao sto sam naslov kaze... voljela bi da se ovdje okupimo, sve koje bi zeljele ici i tako planiraju roditi u Rijeku (u vodi ili/i na stolcicu), sve mame koje su vec rodile u Rijeci u vodi...

A posebno me zanima i cijela organizacija puta iz Zg u Ri? Da li ste isle ranije pa cekale tamo bebicu? Ili ste cekale trudove pa se tada uputile?

Sa kime ste se dogovorile oko poroda? Sa doktorom oko svih detalja ili sa babicom?

Sve sto vam padne na pamet, smatrate bitnim ili jednostavno zelite reci.

I naposljetku. Kako je bilo? :D

Znam da se informacije mogu prikupiti i pretrazivanjem, ali mislim da bi bas bilo ok da smo oko ove teme na jednom mjestu jer vidim da nas ima vise sa slicnim planovima!

Felix's Avatar

nika planira roditi za koji tjedan u rijeci u kadi.

marta je nedavno rodila tamo.

smile8 isto, ali ne u kadi.

mamma juanita je tamo rodila prije 2 godine.

ifigenija prije godinu dana, ali je zavrsila na carskom.

na ovom topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=376129#376129 nika se raspituje za smjestaj u rijeci

Felix's Avatar

ako ides u rijeku na prirodan porod, dogovaras se sa babicom
    lijecnik i prirodan porod rijetko kad idu zajedno

Buffy's Avatar

Default Re: Tko sve ide iz Zagreba u Rijeku na porod u vodi?

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    Evo, kao sto sam naslov kaze... voljela bi da se ovdje okupimo, sve koje bi zeljele ici i tako planiraju roditi u Rijeku (u vodi ili/i na stolcicu), sve mame koje su vec rodile u Rijeci u vodi...
    :D
    Evo prijavljujem se.
    Dakle i ja planiram do Rijeke po nasu curicu.
    Felix me zaboravila
    Nama je po UZV termin 01.04. U petak planiramo u Rijeku na pregled pa se javim sa utiscima. Cini mi se da je Nika prije koji tjedan pisala o pregledu i dogovoru za porod u Rijeci. Mi smo ih zvali 01.03. da se dogovorimo pa nam je babica rekla da sad sele radjaonu pa da joj se javimo za tjedan dva! Kako god idemo mi u petak tamo da vidimo kakvo je stanje jer smo vec blizu termina pa je sad vec frka.
    I ja bi rado znala sve sto si pitala i probala sam kopati po prijasnjim topicima no uvijek zaglavim na necemu drugom interesantom.
    Super sad imamo mjesto za pricu.

Fidji's Avatar

Ja premišljam, ali ni sama još nisam sigurna...

Noel je rođen na isti datum kao i ja :D

Frida's Avatar

Quote Originally Posted by Romina
    Noel je rođen na isti datum kao i ja :D
    Još nije! To je tremin!

Nika's Avatar

- Krvna grupa, RH, WAR (hm, nisam ziher kaj je to)
    - HEPATITS B i C
    - ANTI HIV
    - BRIS NA KLAMIDIJU I BAKTERIOLOSKI
    - BRIS CERVIKSA

Nalazi bi trebali biti friski, ali na tecaju je doktor rekao da ako su svi nalazi uredni da ce proci i ti s pocetka trudnoce.
    Sa 36 tjedana treba doci na pregled u rodiliste.

Ovo kopiram sa drugog topica, svi nalazi koje treba skupiti za porod u vodi.
    Ja sam zaboravila na hepatitis C pa idem to baš sutra još napraviti.

Prvo se nazovu primalje na broj 051 658 215 i 051 658 214, one kažu da nema problema (kao možete vi slobodno doći, baš smo veseli kaj ćete roditi kod nas ) kažu kaj sve trebate skupiti i da se naručite za pregled u 36. tjednu.

Prisustvo oca na porodu 300 kn (hm, ili 400), postoji mogućnost uzeti apartman (400 kn po danu), MM može biti cijeli dan a kada padne mrak mora da ide negdje drugdje. I možete imati posjete kad hoćete (čini mi se).

Eto, za sada. Prvo se je potrebno odlučiti. Ja sam to nekak brzo napravila, nisam baš previše ni imala kaj razmišljati. Javim kak je prošlo i jesam li bila u pravu.

:D

I još, dio oko puta do dolje ovisi i nemoguće ga je planirati.
    Kod mene je za sada ovako. Na termin idem na još jedan pregled dolje, tako sam se dogovorila sa doktorom, nije to obavezno, možete se kontrolirati kod svog doktora.
    A plan A je krenuti sa prvim trudovima, e sada, ako dođem dolje i nisam još 7 cm, odo se ja šetat malo po rivi pa se vratim kasnije, ili odem u taj svoj smješaj, (koji još nisam našla), vjerujem da ću u neki hotel onda ili motel dok ne odradim tih famoznih 7 cm koje sam si zamislila :hihihi:.

Plan B - još nisam usavršila

danas sam hodajuća komedija

Ja sam rodila u Rijeci ( u vodi) prije skoro godinu dana, a detalje i slike možete pročitati na http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=1827

Quote Originally Posted by Romina
    danas sam hodajuća komedija

Ma skroz si simpaticna! Moja prva reakcija je bila da uopce nisam skuzila da pricas o mojoj bebi, nego sam mislila da si rodena kao neki Noel ovdje.. jos se pitam, sto ima jos Noela "u blizini".... Pa sad, tko je blesaviji.... ti prosudi.

Osim toga, tko bi pamtio sve te godine i koja je bas sad.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ostale cure! Bas sam vesela kako razvijamo ovu temu tu na jednom mjestu! Odlicno.

Quote Originally Posted by mommy_plesačica
    Ja sam rodila u Rijeci ( u vodi) prije skoro godinu dana, a detalje i slike možete pročitati na http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=1827
    Procitah i to nekoliko puta! 8)

Zanimljivo si me osvjestila kako sve to s kupanjem i razdvajanjem i nije tako idealno. Covjek zdravo za gotovo prihvati ono 24h rooming in... a to uopce nije tako...

1. Samo daj mi reci da li ako se NE uzme taj apartman, mama takoder ima bebu uz sebe ili je to iskljucivo u tim apartmanima koji se placaju?

Jer, ako muz ne moze biti tu po noci, a kako sam ja vegetarijanka ionako mora iznajmiti neki stancic da mi tamo kuha i donosi hranu, a hocu da mi dode i kcerkica na tih par dana dok sam u bolnici.... pa mi to mozda nije potrebno. Ali ako je to jedini nacin da beba bude stalno uz mene onda ok.

I takoder. Koliko dana moramo ostati u bolnici nakon poroda ako je sve ok? 3 ili 4, ne sjecam se vise?

Evo, googlam malo.........

LINK DO RODILISTA, KBC RIJEKA
    http://www.kbc-rijeka.hr/klinike/?id=2

ADRESA RODILISTA
    Cambierieva 17/5

SLIKA dijela grada s tom ulicom
    http://www.euroave.com/maps/rijeka/map/609.jpg

ulica se nastavlja prema dolje na slici koja slijedi
    http://www.euroave.com/maps/rijeka/map/709.jpg

Rodiliste kad gledamo plan vise s lijeve strane u odnosu na gornje slike
    http://www.euroave.com/maps/rijeka/map/608.jpg

LINKOVI DO PLANA GRADA RIJEKE
    http://www.euroave.com/maps/01map.ph...rijeka&glj=608

Pretrazivac u planu po ulicama:
    http://www.euroave.com/maps/frame1.p...rijeka&slovo=c

LINKOVI DO PRIVATNOG SMJESTAJA
    (treba provjeriti gdje su te ulice s obzirom na nasu "odredisnu" na planu grada, pa cemo tako lakse naci sto nam odgovara.
    http://www.apartmani-hrvatska.com/rijeka/index.htm

Buffy's Avatar

Stvarno sam ostala bez texta Anita-AZ
    Svaka cast na linkovima.
    Joj nadam se da ce neki od smjestaja i nama pomoci ako se desi da moramo boraviti u Rijeci. Naravno da je plan A. Dakle trudovi krenu pa krenemo i mi. A sta ako zatrebamo plan B? Zato hvala u nase ime na linkovima za smjestaj. Probat cu neke i kontaktirati pa javim situaciju.

aries24's Avatar

evo i nas
    mi planirali vodu, ali nije ispalo tako, noi se nije baš dalo
    došli smo u rijeku na dan termina i svaki drugi dan išli na preglede
    dok se on nije rodio 7 dana nakon termina
    da sam krenula od doma s puknućem vodenjaka, vjerojatno bi stigla do švedske taman spremna za porod

Cookie's Avatar

evo prijavljujem se i ja...

plan je krenut za rijeku kad krenu trudovi jer nemam bas love da si unajmim neki smjestaj pa sjedim tamo dva tjedna dok se moj sin smisli rodit

jedino me frka da mi nesto od nalaza ne bude u redu pa da ne mogu u kadu. al nema veze, svejedno idemo u ri.

grrrr za apartman... mi ga bas mislili uzet pa da MD bude s nama i po noci. kao, da ne mora negdje placat smjestaj, jel. ah, nek spava u autu, sta mu ja mogu

Nika's Avatar

Anita, ako ne želiš apartman i u sobama može beba biti s tobom 24 h.

Malo i o prijavi djeteta:

Već u rodilištu uzimaju podatke sve djece, a ti u Zg-u na svojoj općini uz otpusno pismo prijaviš bebu.
    Onda to šalješ u Matični ured u RI uz molbu + taksene marke, za dokumente-domovnica, rodni list, izvod iz mkr.
    To ti sve pošalju poštom
    Jedina razlika je što bi u ZGu morala ići osobno na MUp ili gdje već, a u ovom slučaju šalješ pismenu molbu, nigdje drugdje ne ideš i dobiješ sve doma na kućnu adresu.

Rijeka je samo 2 h od Zagreba. Meni je mm dolazio iz Krka svaki dan u rodilište s lončićem juhice (sat vremena vožnje). mislim, nije nemoguće putovati i iz Zagreba svaki dan ujutro i vraćati se navečer.

Felix's Avatar

buffy i mommy, sorry sto sam vas zaboravila, eto - trudnicka demencija
    anita, ne smijemo stavljati slike na forum, samo linkove!

Thanks Nika!
    A njihove sobe u Rijeckoj bolnici su najcesce sa KOLIKO zena i beba unutra?

Sto se tice papira, cesto se ljudi toga pribojavaju, kako ce do rodnog lista, ovo ono.
    Mi smo prvo dijete rodili u Puli , tako da stvarno nema problema. Kad nam treba neki dokument, postoji jedan obrazac
    (moze ga se podici u opcini, ali ga mozemo i sami napisati, logican je skroz, svi podaci o djetetu, svrha vadenja dokumenta i to je otprilike to)
    to se sve posalje sa 25 kn u opcinu grada gdje je beba rodena i to je to!

Quote Originally Posted by Felix
    buffy i mommy, sorry sto sam vas zaboravila, eto - trudnicka demencija
    anita, ne smijemo stavljati slike na forum, samo linkove!
    Ne smijemo stavljati slike na forum? A joooj, a ja tako volim kad je sve na okupu, pregledno i odmah vidis i slikice, ne moras klikati, ovo ono...

Pa ne trosi se serversko mjesto foruma jer su slike ionako na nekom drugom? Ali vjerojatno to nije razlog.

u sobi su 3 žene + 3 bebe

Nika's Avatar

Zagreb-Rijeka 1,5 h uz stajanje za pišanje, s time da MM nije smio voziti više od 120 km/h.

onda je to bilo brzinsko pišanje

mamma Juanita's Avatar

Felix, zaboravila si i šmučku .

Felix's Avatar

istina, a upravo se mailam s njom... izgleda da mi odumiru mozdane stanice

mamma Juanita's Avatar

ma ne odumiru , samo neke druge sad dominiraju.

Ja premišljam, ali ni sama još nisam sigurna...
    [/u]

i ja

cisto informativno

je li u Rijeci u vodi moguc VBAC?

mamma Juanita's Avatar

Quote Originally Posted by ivana7997
    cisto informativno

je li u Rijeci u vodi moguc VBAC?
    mislim da na žalost ne, ali trebalo bi provjerit.

e da i aqau smo zaboravili, evo link
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=1805

Felix's Avatar

99% sam sigurna da trenutno nije moguc. niti zadak, blizanci, opcenito svi vise rizicni porodi.
    mozda moze stolcic za vbac? i to je super stvar, ali ne znam da li tu moze vbac.
    doduse ivana, ako je za tebe, pa dok se ti odlucis na dijete, zatrudnis... mozda se predomisle

nije za mene. ali ja vise ni ne bih, pogotovo ne vbac.

Koliko košta porod u vodi?
    U slučaju komplikacija i carskog da li se i on plača ili je to regulirano peko socijalnog? Ima li koja bolnica u Zagrebu porod u vodi?

aqua's Avatar

Quote Originally Posted by mamma Juanita
    e da i aqau smo zaboravili, evo link
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=1805

aqua's Avatar

A odgovor Pauli, porod u vodi se ne plaća. Pokriva ga HZZO :D

Kadu u Zagrebu je imala Petrova, ali nisu bili oduševljeni sa konceptom porađanja u vodi, pa kolko ja znam to više ni ne nude..

Al prednost Rijeke je i u tome što je ona "Bolnica prijatelj djece". Samo to je (po meni) dovoljno za izbor

Nika's Avatar

Kako se rađaona gdje je kada bila preuređivala samo da vam javim kako je gotova, i kažu da je prostor super. :D

Cookie's Avatar

Quote Originally Posted by aqua

Kadu u Zagrebu je imala Petrova, ali nisu bili oduševljeni sa konceptom porađanja u vodi, pa kolko ja znam to više ni ne nude..
    kadu imaju u petrovoj jos uvijek, ali je van upotrebe jer nemaju ctg za u vodu. na pocetku su imali posudjeni, a onda su ga morali vratit i zbog slabog odaziva skontali kak im se ne isplati kupovat svoj uredjaj jer je jako skup. pa batalili porode u vodi u daljnjeg (to sam negdje procitala).

ma ko ih sisa, ne bi isla tamo rodit sve i da imaju deset kada!

Fidji's Avatar

Kadu imaju i u Vinogradskoj, ali je ne koriste jer ekipa koja tamo radi nema interesa za to.

Nika's Avatar

Cookie, baš kaj veliš ko ih šiša, ni ja ne bih tamo, no ta isprika da im je ctg za vodu preskupi mi je u najmanju ruku smiješna.
    Takav ctg se normalno može koristiti i van vode što omogucuje rodiljama neometano kretanje, al to njih ne fercera.

A to da nema interesa , samo na ovom topicu pobrojimo koliko je žena iz Zg rodilo ili se sprema na porod u vodi.

zrinka's Avatar

stvarno je zalosno da pored kada u zagrebu, zagrepcanke idu u rijeku u kadi se poroditi...
    to samo govori o zg rodilistima, a iskreno, kada opce nije za rodiliste tipa petrova, tamo ionako nemjau sluha za 'normalne' porode, a i oni su referentni centar za sve problematicne trudnoce i porode u hr, pa ni ne cudi...

ali ova druga rodlista, stvarno tuzno, i da nijedno zg rodiliste nema baby friendly titulu....

Osoblje foruma ivarica's Avatar

Quote Originally Posted by zrinka
    ali ova druga rodlista, stvarno tuzno, i da nijedno zg rodiliste nema baby friendly titulu....
    pa znas da BF titulu ne mogu dobiti zbog paketa sretna beba!

la11's Avatar

Anita-AZ beba je stalno uz tebe bez obzira jesi li u apartmanu ili ne,odnesu ga na vizitu ujutro i na presvačenje,a što se tiče ostajanja,ja sam rodila u čet.u 23.10 i u ned. ujutro sam išla doma,bila sam dva puna dana.

baš mi je drago da zu zgotovili rađaonu,ja sam rodila skoro pa na nekakvom hodniku jer su je taman preuređivali

Sretno cure koje putujete i Ri!

Nika's Avatar

Još jedan info o rodilištu u Rijeci, najniži postotak carskih rezova (11%).

Na više mjesta sam čitala kako je bitan podatak u odabiru bolnice i njihov postotak carskih rezova.

zrinka's Avatar

ivarice, znam

ali ni prije paketa nisu imali titulu

Fidji's Avatar

Nika, ja čekam tebe da se vratiš iz Rijeke, pa ću onda odlučiti.

Isto mi je muka sa svim tim smještajem i odvajanjem od Eme.

mamma Juanita's Avatar

nastavak o baby friendly rodilištima na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=21809

Cookie's Avatar

Quote Originally Posted by Nika
    A to da nema interesa , samo na ovom topicu pobrojimo koliko je žena iz Zg rodilo ili se sprema na porod u vodi.
    ma ne pusim ni ja te isprike, uostalom, kad postoji volja, onda se nadje i nacin, a isprike sluze samo kao opravdanje da ne napravis ono sto ti se ionako ne da...

nego, sto se interesa na forumu tice... bojim se da stanje na ovom forumu nazalost nikako nije odraz stanja u lijepoj nam nasoj opcenito. otkako sam saznala da sam trudna informiram se ovdje, odnedavna i sudjelujem, ali kakva neinformiranost, neznanje, nezainteresiranost i primitivizam vladaju medju mladim, formalno obrazovanim zenama, ne bi nikad povjerovala da nisam na svoje usi cula... tak da me uopce ne bi iznenadilo da stvarno nema interesa. normalno da nema, kad dobar dio zena nije ni cuo za porod u vodi. ili je onak nesto ovlas nacuo, al im se cini bezveze. tuzno je i zalosno da zivimo u doba informacije u kojem ti je svaka zamisliva informacija udaljena par klikova, a istovremeno do nekih ljudi informacije nikako ne nalaze put...

Quote Originally Posted by Cookie
    nego, sto se interesa na forumu tice... bojim se da stanje na ovom forumu nazalost nikako nije odraz stanja u lijepoj nam nasoj opcenito. otkako sam saznala da sam trudna informiram se ovdje, odnedavna i sudjelujem, ali kakva neinformiranost, neznanje, nezainteresiranost i primitivizam vladaju medju mladim, formalno obrazovanim zenama, ne bi nikad povjerovala da nisam na svoje usi cula... tak da me uopce ne bi iznenadilo da stvarno nema interesa. normalno da nema, kad dobar dio zena nije ni cuo za porod u vodi. ili je onak nesto ovlas nacuo, al im se cini bezveze. tuzno je i zalosno da zivimo u doba informacije u kojem ti je svaka zamisliva informacija udaljena par klikova, a istovremeno do nekih ljudi informacije nikako ne nalaze put...
    Bas jucer sam i ja imala priliku vidjeti koliko ljudi ne znaju i smatraju neodgovornim od mene sto necu ici u "najbolje" bolnice u Hrvatskoj, u Zagrebu naravno, vec u nekakvu rijeku zbog nekakve kade. Zar mi se toliko riskira sa djetetom "samo radi kade" oni pitaju? Na kraju, ja koja se informiram i citam danonocno ispadam kao da ne znam nista o statistikama i porodima cim se odlucujem za takav porod. I onda nastojim informirati ljude, ali oni ne cuju! Jer imaju "dokaze" u brojnosti zena i beba koje su prezivjele na opceprihvacen nacin i sto sad ja hocu... Razumjela bi da me napadaju radi epiduralne... ali radi prirodnog poroda?!! :shock:
    Pa onda sto sam zapela izbjeci taj nebitan rez samo radi estetike?! I to sve cujem od mladih buducih doktora!!! U tome je stvar zasto me to toliko sokiralo. Jos nisu ni specijalizirali, ali me savjetuju kao da nemam svog doktora.

Pa onda ona slavna recenica: "Anita, mislim da pretjerujes s tim porodima. Moja sestra je rodila u Petrovoj, normalno, sve ok i beba je super." Kako to komentirati?

Pa normalno da su bebe ok koje su ok na bilo koji nacin da se rode. Pa svi ljudi koji disu su ok! Ali valjda nas ima vise koji zivot smatramo nesto vise od ok prezivljavanja, valjda nismo u takvoj manjini mi koje zelimo napraviti NAJBOLJE STO ZNAMO. Pa makar to imalo ucinak od samo 1%. Zar ljudi ne kuze da ti neke stvari nalaze samo srce i da ne mozes samo tako suziti pogled na stvari i prepustiti se opcem mijenju, kad tvoj um funkcionira drugacije? Ne kuze. Zato i kazem, od sad cu samo sutiti. Dosta mi je. Ovaj forum je jedino mjesto koji kad posjetim osjetim da je sa mnom sve ok i da nisam Pale sam na svijetu.

Jednostavno ne razumijem, kao sto oni ne razumiju mene. Cemu se toliko opterecujem oko "gluposti"? A ja porod bez nasilja (nadamnom i bebom) ne smatram gluposcu, vec u ovoj zivotnoj fazi PRIORITETOM.

Ono sto sam na kraju tim ljudima rekla je da s takvim mentalitetom mi mozemo ici u sto europskih unija, ali cemo uvijek zavrsiti na balkanu, na sto su se strasno uvrijedili i ja sam na kraju ispala nekulturna i prgava zena koja se treba spustiti na zemlju.

Evo, to je bio moj jucerasnji dan.

Page 1 of 3 123 LastLast