Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 127

Tema: Tko sve ide iz Zagreba u Rijeku na porod u vodi?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj anita, svi mi to prolazimo, u vecoj ili manjoj mjeri

onda se naviknes, pa se ni ne trudis objasniti nekome tko te uopce ne zeli ni slusati. tu komunikacije nema.....

i meni nije zao kad lijecnici tako govore o porodu, najzalije mi je kad mame i buduce mame tako govore, jer bas bi njih trebalo biti najvise briga....

a sta ces, tako je to skoro sa svim aspektima roditeljstva, od poroda, dojenja, iskljucivog dojenja, produzenog dojenja, spvanaja u zajednickom krevetu, ne po guzi i sl.....

pa se onda druzis s ljudima koji misle kao ti, jest da ih nema puno, ali je zato slatko

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se tice interesa:

u petrovoj vele da su imali 2-3 poroda u kadi godisnje.

u rijeci ih imaju oko 100 godisnje.

od toga cca. 17 zena dolazi iz zagreba.

da one idu roditi u zagreb, u petrovoj bi bilo nekih 20-tak poroda u kadi godisnje, sto je vec puno veci interes nego sto oni navode.

ah, pitam se pitam u cemu je stvar...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa znamo u cemu je stvar :/

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita, baš kao što je Zrinka rekla svi prolazimo kroz to, i teško je nekome tko ne želi čuti pričati.
    Nakon nekoga vremena jednostavno prestaneš, sretan si kad te netko želi slušati, ili dođeš na forum pa se ovdje osjećaš normalno.

Zapravo kad malo razmislim, i prijatelji se samo razvodne i stignu neki drugi, jednostavno s nekim ljudima nemaš više ništa zajedničko.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita, za trenutke malodušja preporučam http://www.thecowgoddess.com/archives.asp i redom po tablici.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Thanks cure! Wow Vedrana, na linku su odlicne stvari!

Ma imate potpuno pravo za sutnju. I ja znam sutiti i ne pricati nepotrebno u normalnim situacijama, ali ne znam sutiti kad me napadaju!

A i ovo sto Nika veli i prijatelji odlaze i dolaze, stalno se mijenjaju. Ustvari ne kuzim ljude koji pravim prijateljstvima smatraju samo ona "po stazu" iz skola, sa fakseva i slicno.... Uopce ne mora biti to ono pravo. Kao sto sestre ili braca ne moraju biti nista bliskiji nego su sa prijateljima.

Srecom, ovi moji napadaci nisu prijatelji, niti mi je itko blizak priustio takvo uznemiravanje. Ipak, valjda sam preosjetljiva pa reagiram na bilo koga. Nikako da naucim!

Svima vama

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa onda ona slavna recenica: "Anita, mislim da pretjerujes s tim porodima. Moja sestra je rodila u Petrovoj, normalno, sve ok i beba je super." Kako to komentirati?
    Evo ovako bi im ja rekla:
    meni je to kako se rađa u Petrovoj sve samo ne normalno. End of story.
    Jer ako je priroda zamislila da ne možeš rodit bez brijanja, klistiranja, dripa, lijekova protiv bolova, nečijeg navođenja, nalijeganja na trbuh, rezanja nekoliko slojeva tkiva "preventivno", u najneudobnijem položaju, dok se netko svađa s tobom umjesto da te pusti na miru, itd, itd....e stvarno je ta priroda jadna onda, ma da sigurno je normalno ovako kako je u Petrovoj, o da, sigurno...
    pa da, normalno je i da dobiš mastitis jer ti nema bebe da posisa "mlijeko iz dojki jer je hrane na bočicu..a božemoj, biće sve oke kad dođemo doma...ako ne ostanemo malo duže...pa onda ako bude problema s dojenjem ili ako se beba navikla u bolnici na bočicu...abožemoj, nije ni to dojenje tolko bitno, pa gle nas, ni nas nisu dojili pa smo savršeno zdrave i uravnotežene osobe, ma to su sve kerefeki, ma da, sigurno je u Petrovoj bolje...ako ništa drugo "normalno "je.

Meni je nekako najbolji lijek kad me obuzme malodušnost pomisao da za svaku veliku promjenu treba vremena, a bome i da je neko inicira i gura, pa mi angažman u Rodi dođe skroz terapijski .
    Što bi reko Gandhi- budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.
    A i ova rečenica mi je omiljena:
    "Never doubt that a small group of thoughtful committed people can change the
    world: indeed it's the only thing that ever has! "
    Margaret Meade

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam isto odustala od dijeljenja informacija s drugi,a onima koji to ne žele čuti. Nedavno sam se s frendicom koja je trudna koliko i ja skoro porječkala oko UZV-a.

Ja sam zasad neodlučna - SD ili Rijeka, ovisi o puno stvari, ali za Rijeku nisam nikome rekla, osim dvoje, troje ljudi. Uopće si ne želim priuštiti poglede, komentare i sl.

Zato nitko više ni ne komentira moje dojenje.

Joj, sad sam se sjetila - jednom je netko rekao na forumu - Zrinka ili netko drugi? - kad dojiš godinu dana, počinju komentari i jako te živciraju .
    Kad dojiš dvije godine komentari su još gori, ali tebe više toliko ne diraju.
    Kad dojiš tri godine, više nitko ni ne komentira jer su svi digli ruke od tebe i misle da si promašen slučaj :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehe branka1, dobro si se sjetila :D

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Fakat je istina.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    ja sam na kraju ispala nekulturna i prgava zena koja se treba spustiti na zemlju.

Evo, to je bio moj jucerasnji dan.
    A ja sam bila danas vidjeti kadu
    Za mene znaju svi da sam prgava ali niposto ne nailazim na ljude koji bi pomislili ili mi rekli da sam nekulturna. Valjda sam dovoljno prgava da ih sprijecim da ista vise misle o meni
    I vratimo se kadi.
    Bili smo prvo na pregledu i sve je super. Priznajem da taj dio bolnice je katastrofa ali je osoblje bilo jaaako ljubazno.
    Teta dr je zamolila da nam pokazu radjaonu pa smo i tamo bili u razgledavanju.
    Meni se cini da ce nam tamo biti dobro.
    Pitala me je teta dr imam li posebnih zelja pa sam joj napomenula da zelim sto prirodniji porod i nisam puno vise s njom htjela o tome jer ionako je nece biti kad se budemo radjali pa sta sad da mi ona obecava kad se ponovo sve mora dogovarati s osobljem koje nas zatekne.
    Eto umorni smo od puta ali zadovoljni.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Buffy prvotno napisa
    A ja sam bila danas vidjeti kadu
    Bili smo prvo na pregledu i sve je super. Priznajem da taj dio bolnice je katastrofa ali je osoblje bilo jaaako ljubazno.
    Teta dr je zamolila da nam pokazu radjaonu pa smo i tamo bili u razgledavanju.
    Meni se cini da ce nam tamo biti dobro.
    Pitala me je teta dr imam li posebnih zelja pa sam joj napomenula da zelim sto prirodniji porod i nisam puno vise s njom htjela o tome jer ionako je nece biti kad se budemo radjali pa sta sad da mi ona obecava kad se ponovo sve mora dogovarati s osobljem koje nas zatekne.
    Eto umorni smo od puta ali zadovoljni.
    Super, bravo!
    Reci mi za koliko ste dosli tamo?

Planiras ici na porod s trudovima ili cete ranije uzeti neki smjestaj?

Ja jos uvijek ne znam sto cu s tim.... Morat cu ponovno poceti meditirati izgleda.... pa da mi "sapne" tocan datum. Ovako mi je bad ostaviti kcerkicu predugo doma, a i muz "trosi" godisnji koji ce nam biti bitniji kad se beba rodi.
    Uh...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, još jedna lijepa priča iz Rijeke
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=380447#380447

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Super, bravo!
    Reci mi za koliko ste dosli tamo?

Planiras ici na porod s trudovima ili cete ranije uzeti neki smjestaj?

Ja jos uvijek ne znam sto cu s tim.... Morat cu ponovno poceti meditirati izgleda.... pa da mi "sapne" tocan datum. Ovako mi je bad ostaviti kcerkicu predugo doma, a i muz "trosi" godisnji koji ce nam biti bitniji kad se beba rodi.
    Uh...
    Stigli smo za 2 sata a kisa je pljustala nemilice cijelo vrijeme. Naravno da smo masili glavni ulaz u bolnicu pa smo trazili kliniku i sve tako klasicno za nas. ...... U povratku nam je trebalo isto 2 sata a pri tom je padao snijeg - ma milina za trudnicu u 38 tjednu.
    Za sad je plan ici sa trudovima. U slucaju da porod krene po putu racunam da i u Ogulinu i ostalim malim mjestima ima po neki doktor pa da probamo

Iskreno nisam sigurna. Mislim da cemo pratiti razvoj situacije kod nase dr pa ako krene otvaranje bez ostalih nuspojava mozda se i "preselimo" u Rijeku koji dan prije ili poslije termina. Mi nemamo djecicu ali imamo psica od kojeg se takodjer ne zelimo razdvajati bez potrebe jer je onda nesretna danima pa joj to skodi i zdravlju. Ti mali kucni razmazeni ljubimci su ti neka vrsta jaaako malene djece. Dovoljno mi je tesko sto ce se njen svemir promijeniti dolaskom bebe da bi je sad vec pocela zlostavljati. Tako da smo na slicnim mukama. Ici ranije ili cekati?
    Ja sam jednom na pocetku trudnoce lupila da cu roditi 06.04. i sad se mislim ako to bude taj datum da sam si lijepo zacoprala. To bi znacili da cu "prenijeti" 9-10 dana od sluzbenog termina. :shock:

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To bi znacili da cu "prenijeti" 9-10 dana od sluzbenog termina. :shock:
    tO ti ne bi bilo ništa neobično, termin je sve ono +- 2 tjedna od edd.
    Prvorotkama definitivno preporučam da krenu tek kad osjete neke promjene, osim ako su vam mame, sestre, bake imale expres brze porode .

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

anita, ne se zivcirati

mene nitko ne podrzava u odluci da idem u rijeku, cak niti MD. njemu je, naime, nepojmljivo da mu dijete ne bude zagrepcanin. mislim, od svih glupih argumenata na svijetu, ovo je valjda najgori. na koncu sam mu rekla da me ne mora odvest ako nece, uzet cu taksi. eto tak ti to kod mene izgleda.

nazalost, bojim se da bi porod u vodi kod mene mogao doci u pitanje ustanovljeno mi je da imam poremecaj tolerancije na glukozu (rezultat ogtt-a 8.0 nakon 120 min), pa ne znam hoce li me tretirat ko rizicnu trudnocu i odbit poradjat u kadi. moglo bi mi se lako dogoditi. a do kraja trudnoce imam jos vise od cetiri mjeseca, do onda mi se moze svasta dogodit, ukljucujuci i da razvijem dijabetes

ukratko, bas sam u bedu...

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    To bi znacili da cu "prenijeti" 9-10 dana od sluzbenog termina. :shock:
    tO ti ne bi bilo ništa neobično, termin je sve ono +- 2 tjedna od edd.
    Prvorotkama definitivno preporučam da krenu tek kad osjete neke promjene, osim ako su vam mame, sestre, bake imale expres brze porode .
    Joj draga pa tebi sam i rekla da bi 06.04. mogao biti termin
    Znam ja da nije to neobicno ali isto tako "znam" da ce moje cedo u tim + danima lijepo dobiti na masi pa ce mama morati uloziti malo vise energije u sam porod. Sto naravno uopce ne mora biti pa se ni ne brinem previse na tu temu. Bitno mi je da je sve spremno za njen dolazak, da smo bile u Rijeci i sad smo mirne i cekamo.
    Moja starija sestra se rodila na zadak a ja kakti normalno. Isto me to bas ne brine jer je moja trudnoca tako lijepo isla da ne vidim razloga da lijepo i ne zavrsi.
    Puse svima

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj draga pa tebi sam i rekla da bi 06.04. mogao biti termin
    Ajme, ja to ti među svim trudnim frendicama stalno miješam .
    Ma čak je možda i bolje da je beba veća, lakše će sisat, manja mogućnost novor. žutice...

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nika, Anita, i ostale Rijecke rodilice.
    Da li je itko nasao smjestaj za tate?
    Vidim da je bilo rijeci o tome na burzi a i ovde a sad pitam ima li netko rijesenje! Ja sam okupirana sa 1000 stvari i jos nisam razmisljala o tome st acu s njim a i sa sobom ako dodjem prerano. Taman sam smirila nervozu vidjevsi rodiliste a sad imam novu okupaciju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Buffy draga.... Ja sam jos u potrazi za adekvatnim smjestajem, ali cak sam pomislila da bi mi najbolje bilo kad odemo u Rijeku vidjeti rodiliste i sve, da odmah tamo nesto nademo i dogovorimo unaprijed. Vjerojatno tamo ljudi ionako u ovoj sezoni nemaju nesto posla, pa ce nas primiti makar i na 5 dana. Bar se nadam da je tako.

Sretno!

Ako ja nesto saznam, odmah ti javim!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buffy, za koji dan će zatopliti, kad se smiri ova oluja, pa ako ga isteraju iz bolnice može odmoriti u autu.

Šalim se, mi smo riješili definitivno smještaj, nakon sto kombinacija.
    Prvo je MM trebao biti kod frenda na kauču, da bi na kraju frend otišao malo na Krk i ponudio nam ključeve od stana, tak ako dodjemo ranije imam i ja gdje biti.
    No ja još uvijek imam plan da ulazim odmah u vodu, tako da mi neće trebati.

Ja sam si bila spremila neke brojeve onih privatnih smještaja i motela (linkovi su na onom topicu na burzi), pa možda da to napraviš i nazoveš pa vidiš kaj nude.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala cure.
    Auto je jedna divna jeftina opcija i definitivno osigurava mm-ovu prisutnost odmah u 7 ujutro kad ga puste k nama.
    Budem malo zazvala one brojceke pa javim rezultate. To sam vec bila obecala i ranije ali nikad vremena da nadjem. Osim toga nekako mislim njemu treba nocenje pa neka ga trazi sam - ja ga imam. he he

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su imali smještaj u Matuljima, ali ne bih ga baš preporučila .

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ha, bude mm spavao kod frenda u Delnicama. To i nije daleko. Zapravo je blizu.
    Ma ne mogu sad misliti o tome jer sam preuzbudjena zbog Nike!
    Sinoc se ja spojim oko 1 da virnem ima li sta novo i upratim Nikinu avanturu. A po dr meni je termin 27.03 tj. 3 dana poslije Nike a po uzv 01.04. I tako sam ja cijelu noc u snovima putovala s Nikom i strahovala.
    Nas iduci pregled je tek u petak a do tad se furam da je sve ok. Pa u petak sam jos bila zatvorena i beba se jos nije bila spustila a ja bi po pomacima rekla da se jos nije spustila. Mada znam da se to sve moze u trenu promijeniti i da avantura s Rijekom moze postati i nasa u tren oka.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pitanje za mame iz Zg koje su rodile u Rijeci:

Kako ste podnijele put do Zagreba nakon poroda (meni je bilo teško sjediti onih par km do kuće)? I još važnije kako su vaše bebice izdržale put? strah me tako malu mrvicu staviti u autosjedalicu na tri sata.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Pitanje za mame iz Zg koje su rodile u Rijeci:

Kako ste podnijele put do Zagreba nakon poroda (meni je bilo teško sjediti onih par km do kuće)? I još važnije kako su vaše bebice izdržale put? strah me tako malu mrvicu staviti u autosjedalicu na tri sata.
    Ja ti ne mogu reci za put iz Rijeke do Zg, ali mogu iz Pule do Zg. Uglavnom, meni je bilo ok (unatoc epiziotomiji), skroz izdrzljivo, a kcerkica mi je spavala u nosiljci gotovo cijelo vrijeme. Jednom se probudila i tada sam je malo dojila i nastavila je spavati i sve super. Bez problema!

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hej Anita!
    Kako je bilo kod dr? Sta kazu za glad i potrebu za tekucinom?
    Ja znam da je mene prije mjesec ako ne i malo vise bila primila neopisiva potreba za vodom. Nalijevala sam se vodom i utapala u narancama. Slatkisa se nisam nikad ni odrekla pa ne mogu reci da mi se povecala potreba za njima Proslo me to skoro skroz nedavno.
    Znam da si otvorila topic na ovu temu ma ne mogu stalno pretrazivati po forumu.
    Priznajem da me interesira ista stvar kao Paulu.
    Doduse to je prilicno individulano, kako tko podnosi bol..... broj mogucih savova, velicina sjedala tj komfor u autu. A o bebi u putu se takodjer brinem. Sta ako tad jos ne znamo dojiti a ona bas bi?!
    Sta ako bude nesretna a ne mogu je uzeti u ruke dok se vozimo?!
    Sta ako 1000000000000000 pitanja

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam već sutradan normalno sjedila, a kući smo išli nakon tjedan dana, tako da to nije bio problem
    noa je prespavao cijeli put pa je sve bilo ko da smo bili na nekom izletu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Priznajem da me interesira ista stvar kao Paulu.
    Doduse to je prilicno individulano, kako tko podnosi bol..... broj mogucih savova, velicina sjedala tj komfor u autu. A o bebi u putu se takodjer brinem. Sta ako tad jos ne znamo dojiti a ona bas bi?!
    Sta ako bude nesretna a ne mogu je uzeti u ruke dok se vozimo?!
    Sta ako 1000000000000000 pitanja
    Cuj, ja bas i nisam neka ratnica Xena (mislim da po duhu.. ali ne po podnosljivosti boli.... ).... tada smo se vozili u Fiatu Chromi... ne bas najnovijem modelu.. ali evo... znaci ok, udoban auto, ali ne sad neki ne znam... Savova 7 ili 10, vise se ne sjecam... ali znaci DOSTA!

Ipak, sad si me dobro podsjetila na to i vec odlucujem kupiti si neki dobar mekani jastucic na koji cu sjesti kad idemo doma! Hvala!

Ma za dojenje ces se snaci! To stvarno ide nekako prirodno. JA sam imala problema prvi dan jer je nisam znala ni mogla dobro namjestiti i taj lezeci polozaj za dojenje mi je ustvari bio koma, a trebas malo i sama istiskivati mlijeko da krene.... Znam da sam je u autu sjedeci bez problema nahranila. Tako ces i ti! Bez ikakve brige. A imamo i Rodin sos za dojenje, pa cemo zvati!

Ako bude nesretna beba i place dok se vozite, muz ce stati cim ce naci dva metra za stajanje i primit ces je i nahraniti. :D

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

AA je cijeli put prespavao u sjedalici, a ja sam bila iskrenuta pored njega jer nije bilo šanse da ostanem u sjedećem položaju. Nije bilo strašno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako nisam imala epi, sjedenje u autu mi je bilo najnormalnije, kao i inače.
    A bebana je spavala spokojno cijelim putem, s jednom stankom za dojenje. Ionako teško da vam treba više od 2 sata do Zg-a.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cookie, vidim da nema odgovora.. Kad je meni to bilo aktualno, ogtt test nije bio uvjet za vodu pa prema tome nisam sigurna da li bi te to trebalo brinuti.. Al polako, ima još vremena, pozitivno razmišljanje! Kad se sjetim da sam tek tjedan dana prije termina dobila sve rezultate testova i pozitivnu klamidiju.. mrak mi padne na oči. Al smo uredno svako jutro mm i ja objašnjavali bebi u trbuhu nek se još malo strpi.. Sumamed, novi test i tri dana prije termina zeleno svjetlo. Srećom, malecka se strpila taman tolko da skupimo sve papire i smjestimo se u Opatiji..

Paula, vožnja natrag u zg bi te trebala najmanje brinuti od svega! To je (samo) dva sata, sjeti se kolko te nove bebe spavaju.. I još za vrijeme vožnje! Ma nema šanse da će beba moć bit budna u vožnji! A ako ju ulovi glad, klopa je pri ruci (a što se tiče mame, ak će bit gadni šavovi onda ćete preležati do zg-a. Isto kak bi ležali i doma u fotelji.. Al ak rodite u vodi i to u Rijeci niti šavovi vas ne bi smjeli brinuti.. Ja imala velku bebu (55/4100), krutu međicu, a samo par šavova. I uredno odsjedila put doma!)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Aqua,ti me skroz tjesis! Velika beba, kruta medica..... a samo par savova.

Znamo li ustvari ikoga tko se nije dao rezati i da je zato pozalio?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam nikoga.
    Ja imam dva sava od prethodnih epiziotomija i to jedan preko drugog (tak se to naime radi...) pa sam u vodi popucala tek za dva vanjska sava, tj. masnice kako je to doktorica nazvala. Isto sam imam veliku bebu, 4150.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cure, rijeka je zakon! a nika je još jednom uspješno testirala stizanje na vrijeme iz zagreba :D
    ja sam doduše ljetos skroz zbrisala iz zagreba u rijeku na neko vrijeme , ali i mene možete staviti na popis. imate i moju priču sa slikama negdje na portalu, svakom želim takav porod.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja da se pohvalim sa tzv. podrskom prirode kako bi neki rekli.

Naime, frend iz Rijeke koji je posljednje 3 godine na brodu, vraca se krajem 4. og mjeseca i bas je neki dan zvao i ponudio nam smjestaj
    (on je kod nas kako smo blizu aerodroma, bio jedno 3 puta prije leta i to po desetak dana jer smo se usput i zabavljali..hehe.. tko bi rekao da cu ja sad trebat njega)
    tako da je to rjeseno!! Juhuhu...
    10 minuta autom od bolnice ili 25 minuta hodanjem... super, super... :D

Volim kad vidim da se stvari poklapaju.

Sad sam zvala Rijeku rodiliste, pretrage koje su na ovom topicu navedene su sve koje su potrebne za porod u vodi. Ali nikako da dobijem sestru Silvanu...nikad je nema. No dobro, jos ima vremena.

Puse svima!
    Anita

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

aqua, hvala na ohrabrenju, utjesila si me

sutra idem kod ginicke pa cu je pitati je li ogtt prepreka za porod u vodi i mogu li nekako popravit rezultate, s obzirom da nije tako strasan rezultat - 8,0, a gornja granica je 7,8. a idem i ponovit ogtt na vuk vrhovac, second opinion nikad nije nikog ubio, pa cemo vidjet!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malo cu se vratiti na pocetak ove teme.
    Dakle, i ja sam zainteresirana za porod u vodi, a kao i kod nekih od vas za to za sada zna samo MM (zelim se zastiti od komentara dok ne budem 100% sigurna u odluku).
    Kako ste mi vi glavni izvor informacija, molim za jos neke.
    Zvala sam rodiliste u Rijeci i dobila iste (naravno) informacije koje vec stoje na forumu. Zanima me sada gdje se sve te pretrage rade i koliko se ceka na rezultate.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sve pretrage krvi: Rh, Hepatitis, HIV... radila u Petrovoj, uzmeš samo uputnicu ili platiš. Briseve ti uzme ginekolog i onda nosiš u laboratorij.
    Jel sam još kaj zaboravila?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da, cure ako vam se kada ne stigne napuniti toplo preporučam stolčić.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa to izgleda jednostavnije nek sam mislila. Sutra cu na pregled kod svog dr. bas me zanima kak ce reagirat na tu moju najnoviju ideju.
    Nika hvala i da, cestitam!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da je jednostavno

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    I da, cure ako vam se kada ne stigne napuniti toplo preporučam stolčić.
    Eh kad je tvoj maleni izletio van ko iz topa!
    Ja sam stekla dojam da su misici nogu neophodni za porod uz pomoc stolčića. Jesam u pravu? Meni su nekako ti misici skroz u komi a i ligamenti i sve ostalo. Naime cucanj od 3 minute prouzrokuje totalnu ukočenost mojih dragih nogu. Ili sam u zabludi? Voljela bih da jesam.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da se na stolčiću sjedi, da se ne moraš držati na nogama. Jedino ti treba netko iza tebe, da se možeš nasloniti.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Mislim da se na stolčiću sjedi, da se ne moraš držati na nogama. Jedino ti treba netko iza tebe, da se možeš nasloniti.
    Onda sam na konju tj. stolčiću!
    mm je sa mnom kako god.
    Mozda nam Nika potvrdi kako je to izgledalo?!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na stolčiću se sjedi, MM iza tebe isto sjedi a ti mu se fino uvaljaš i udobno smjestiš. Ruke su mu bile na mom boku kao naslon i ja sam ga jako čvrsto držala .

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Na stolčiću se sjedi, MM iza tebe isto sjedi a ti mu se fino uvaljaš i udobno smjestiš. Ruke su mu bile na mom boku kao naslon i ja sam ga jako čvrsto držala .
    U glas mm i ja: to zvuci dobro!
    Hvala Nika.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nika, da li si uopce stigla biti malo u kadi?

Daj bar ukratko malo nam pisiii o porodu...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oko 4 bila otvorena 3 cm, nakon toga hopsala na lopti a MM me masirao i to je bio jack pot, trudovi fino krenuli sve intezivniji i sve češći, super sam ih odrađivala, kadu su počeli puniti negdje u 7.
    Tu negdje taman prije pregleda sam osjetila nagon za tiskanje to je bilo oko pola 8, nisam ziher.
    Brzo na stolčić i Timi se rodio u 08:10

Lopta mi je bila genijalna, jednom sam morala na wc i kad sam se vracala - trud, onako stojecki sam se samo naslonila rukama na krevet i nije mi nikako pasalo.
    Niam se micala više sa lopte.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, ako koga zanima u Opatiji imate hrpu privatnog smještaja,od soba do apartmana, sigurno su slobodni sada. Najbolje je nazvati turistički ured i pitati,vjerujem da imaju brojeve iznajmljivača. Inače, od Opatije do Ri rodilišta treba cca 15 min vožnje danju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •