Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 127 od 127

Tema: Tko sve ide iz Zagreba u Rijeku na porod u vodi?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kao prvo.. javljam da je Buffy upravo na putu do Rijeke!
    Ovdje sam otvorila topic, pa kad se probudite saljite joj vibre... iako ce do tada vec vjerojatno roditi. Zato cu ja sad biti dezurna za slanje istih....

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=399634#399634

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kao drugo, sto sam zaboravila u prvom meilu (ipak su vec skoro 4 am)..

Da li se u Rijeci moze nositi pidjama ili iskljucivo spavacica?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Da li se u Rijeci moze nositi pidjama ili iskljucivo spavacica?
    Može pidjama, ja sam svaki od 6 dana bila u svojim pidjamama.
    Sretno Buffy, nadam se da je ribica već zaplivala!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buffy je krenula jutros za Rijeku jer joj je počela curiti plodna voda.
    Malo smo se sms-ale, malo prije se javio NJM i kaže da se do 8 u jutro nije otvarala i bila bez trudova i uvalili su joj neku blažu verziju dripa, nisam sigurna šta točno to je, osim da se dobije intravenozno.
    Za sada nema pomaka u otvaranju, mada je dobila trudove.
    Nadam se da će se izboriti za šetanje, cupkanje i malo više strpljivosti.
    Šaljite dobre vibre da ovo do sad bude zadnja intervencija!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

jedno pitanje: baš kada sam mojima priopčila da želim na porod u vodu je jedna medicinska sestra ispričala mojoj mami kako svoju kćer nije pustila jer je veliki rizik od infekcija zato što i babica i doktor moraju ući u kadu sa trudnicom (?!). da čujem kontraargumente... ja sam digla ruke njima zatucanima nešto objašnjavati. jel ovo istina?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E svašta .
    Trbali bi imati olimpijski bazen da stanu svi u nutra.
    Ma kakvi, u kadu stane jedino trudnica, testirana prije toga na xy toga, kada je sterilizirana, voda protočna...
    Nakon 3 godine riječkih poroda u kadi koliko mi je poznato nije bilo ni jedne infekcije.
    Po mom mišljenju, kod njihovog poroda u vodi higijenski uvjeti su na puno višem nivou nego što su u ostatku rodilišta/odjela za babinjače.
    Nerijetko babinjače pokupe infekciju baš u bolnici, al nisam još čula niti za jednu nakon poroda u vodi.
    Bdw, porodi u vodi se u svijetu obavljaju već 30ak godina .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa
    jedno pitanje: baš kada sam mojima priopčila da želim na porod u vodu je jedna medicinska sestra ispričala mojoj mami kako svoju kćer nije pustila jer je veliki rizik od infekcija zato što i babica i doktor moraju ući u kadu sa trudnicom (?!). da čujem kontraargumente... ja sam digla ruke njima zatucanima nešto objašnjavati. jel ovo istina?
    Ma ne da nije istina, nego je i preblesavo da bude. Boze, sto sve ljudi ne smisljaju samo da ne odobre promjenu sustava na bolje. :?

Ne daj se Tonja! Napravi kako ti osjecas... a o odlukama koje su za nasu drzavu jos uvijek malo prenapredne, ne pricati sa kime ne moras. Ljudi su ustvari strasno zatucani, a misljenja takvih te nece informirati. Ja sam takoder imala jedno malo nezgodno iskustvo pri spomenu na takav pored i to sa nekim mladim deckima studentima medicine. Dok doktori (a 3 sam promjenila u ovoj trudnoci) ili kazu samo "aha" ili pozdravljaju takvu odluku ili predlazu da kad sam vec u Rijeci, probam i stolcic.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja tražim novog doktora, na spomen poroda u vodi moj mi je rekao citiram: "nije mi jasno jel vi trudnice očekujete da smo mi doktori ronioci, još kad vas capnemo samo fali morski pas da pliva u kadi koliko krvi ima" ??!!

da ne spominjem da je hvaljeni privatnik kojeg masno plaćam...

jel vi imate podršku svojih doktora ili vam to nije bitno?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa
    ja tražim novog doktora, na spomen poroda u vodi moj mi je rekao citiram: "nije mi jasno jel vi trudnice očekujete da smo mi doktori ronioci, još kad vas capnemo samo fali morski pas da pliva u kadi koliko krvi ima" ??!!

da ne spominjem da je hvaljeni privatnik kojeg masno plaćam...

jel vi imate podršku svojih doktora ili vam to nije bitno?
    Iskreno? Ja najvise volim doktore koji mi se ne petljaju previse u moje odluke. Osnova svega je sto oni smatraju da porod ne moze i ne bi trebao biti laksi za zenu, a svaki njen pokusaj u tome zavrsi sa nekom vrstom osude.
    I doktori su ljudi.
    U posljednje vrijeme ti ljudi/doktori su toliko nezainteresirani da uvidjam da sam si najbolji doktor sama. Doslovce sam sama izabrala koje pretrage, kada i zasto zelim, a on je napisao uputnice. On me pregledava, radi UZV, kaze neke osnovne stvari koje sam i sama procitala u nekoj knjizi i to je to.

Kada bi pogledali uvjete izvan HR i vidjeli nesto drugo, onda bismo se mozda i mogle zapitati sto ustvari i zasto zelimo? Ali kad vidis da su takve stvari vani normalne, to ti je dokaz da si na pravom putu samo evo, imas posao probijanja leda, dok oni vani vec piju vodu. Nije lako i trudnoca nije vrijeme za uznemiravanje, zato paziti koga birati za sugovornika o takvim temama. Lako ces naici na neodobravanje kad god mijenjas neciji sustav vjerovanja i/ili navika, a to radis kad ti ides na porod u vodi dok su sve one radale "normalno".

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja dokica je mislila da je to pomodno, ali ja sam vrlo dobro znala zašto to želim, vrlo kratko iznijela svoje argumente i nastavila raditi na tome.
    Njen posao je bio da mi kontrolira trudnoću, ali izbor oko poroda je moj.
    Ne treba mi njihova potvrda, uostalom ima doktora i doktora, ali kod nas ipak još prevladava skepsa i nevjerica prema svemu "novom" (haha, to je zbilja smiješno kad uzmeš u obzir koliko je to stvarno novo, ali očito da kod nas još je).
    Svakako podržavam da promjeniš doka s nekim koji će barem neutralno prihvatiti, a ne ismijavati ovako bezobrazno tvoje želje.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moj dr je na jako pristojan način nenametljivo rekao da misli da je porod u vodi bez veze, ali ako probam nek mu obavezno dođem ispričati. Došla, ali uopće nije htio slušati pozitivne stvari (prije je i on porađao, danas više ne).

Bilo mi je žao što on ne dijeli sa mnom entuzijazam oko toga, ali sam mu bila zahvalna što barem nije bio grubo otvoren u kritikama mog izbora.. Nije nužno da dr podržava, ali je ipak ljepše..

I kao što reče MJ, dr je tu da prati jel sve ok, a izbor je na nama!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš kako je Anita napisala i ja sam imala osjećaj da sam si sama najbolji doktor.
    Meni nije bilo bitno njegovo mišljenje i nisam imala namjeru s njim o tome diskutirati, no kako su mi trebale neke uputnice on me je pitao zašto mi to treba ja sam rekla i tu je nastalo nerazumjevanje i ja sam u 29. tj promijenila doktora, jer mi je bilo dosta stresno slušati njegove izljeve "zabrinutosti" nad mojoj odlukom.[/quote]

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nika, javi mu se sad sa nekom dobrom fotkom iz vode!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure, meni treba podrska!
    Ja sam se zainteresirala za porod u vodi, ne zato sto zelim sto bezbolniji porod, nego se za vrijeme poroda zelim osjecati kao ljudsko bice, a ne neka zivotinja koju neko treba "oteliti".
    Puno sam citala o tome i na kraju se odlucila za vodu. Trebalo je sad tu ideju servirati MM. Bio je sumnjicav na pocetku, al sad se vec privikao. Mojima to nisam jos spomenula jer vec znam kakve ce reakcije biti. Sve sto je novo nevalja (ah to neznanje). Pa uostalom "sve zene su rodile normalno, s dripom, rezanjem, na ledjima, pa su prezivjele", kaj sad ja glumim.
    Ni sama nisam 100% sigurna u odluku i treba mi podrska. Odem svom dr. i pitam ga za misljenje. Inace je tvrd, stara skola, ali ovo nije docekao na noz. A kad je rekao da evo sad jedna ide roditi u Rijeku, dobila sam krila.
    No ta su krila kratkoga daha.
    Treba mi podrska jer ideja o porodu u vodi je u mojoj okolini prilicno napredna. Zato cure ako imate nesto pozitivno reci, molim vas recite.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo se ti druzi s nama

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neke od tih koje su "preživjele" su skupo platile to preživljavanje. Doslovno imaju traume s poroda. Nije isto preživjeti i imati lijepo sjećanje na porod. Ti imaš odgovornost za sebe i svoju bebu tijekom trudnoće, poroda i odrastanja i ti si ta koja odlučuješ što je za vas najbolje. A na to da se prema tebi odnose kao prema ljudskom biću imaš puno pravo, i kao pacijent i kao čovjek, to nije nekakav hir ili razmaženost.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imas pravo Vedrana, cesto zaboravimo na svoja prava, a samo zato jer smo naucili respektirati njihove titule (koje naravno ne govore nista o njihovim ljudskim dimenzijama).

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja sam se definitivno odlučila za rijeku, MM je nekako prepustio odluku meni a okolina neka se nosi sa time. zna netko koliko prije termina se treba javiti u rijeku i obaviti sve pretrage?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, ja sam sad 35. tjedan i zvala sam prosli tjedan da se raspitam. Napravila u toku tjedna pretrage koje su mi jos trebale i sad cekam rezultate. Sestra Silvana mi je rakla da je dovoljno 2-3 tjedna prije termina doci na pregled.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja valjda imam toliku sreću da imam jako naprednog mužića
    koji je sav u zagovaranj toga da idem roditi našu bebicu u Rijeku.
    Čak i više od mene jer sam zbog toga što neznam što očekivati (već sam prošla jedan traumatični porod u Zg) zapravo malo skeptična prema svemu.
    No kad čitam vaša iskustva odmah mi je lakše :D
    tako da mislim da ćemo i Roko i ja biti kandidati za bazenčić..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Danas sam primila slike stolica i kade u Rijeci... pa rekoh da shaream to sa onima koje zanima.

Kliknite na thumbove za prikaze vece slike!

http://www.picfury.com/f/P3060221-1.html

http://www.picfury.com/f/P3060223-1.html

Znam da slicice nisu dopustene.. ali valjda thumbovi jesu?

anchie76 editirala fotke u linkove

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gore sam pogresno napisala stolica.. mislila sam na sliku STOLCICA!

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj RinaS prvotno napisa
    Treba mi podrska jer ideja o porodu u vodi je u mojoj okolini prilicno napredna.
    mislim da ces ovdje naci svu podrsku ovog svijeta

ono sto sam ti htjela reci: i ja sam se odlucila za porod u rijeci, pri cemu ne uzivam apsolutno niciju podrsku, ukljucujuci i MD. i bas me briga. kad god mi netko pocne nesto jamrat, lijepo im kazem da svoju djecu mogu radjat kako god hoce, a mene nek puste da svoje rodim kako ja hocu. sto se MD tice, njemu sam rekla da me ne mora odvesti u rijeku ako nece. mogu uzeti i taksi.

mislim da su u cijeloj toj prici najvaznije nase bebice i ono sto bi one htjele... a kad bismo ih to mogle pitati, sigurna sam da bi rekle da ne bi htjele da im nasilno kidaju vodenjak, da izazivaju umjetne trudove, da ih cupaju van klijestima i da im rezu mame. a meni je moja beba najvaznija stvar na svijetu i spremna sam se boriti zubima i noktima ako treba da joj omogucim normalan dolazak na ovaj svijet. tu nema kompromisa. to je najvaznija podrska koju mozes imati i snaga za sve sto ti treba!

i samo hrabro. mozemo mi to!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cookie, vidim da smo u istoj situaciji, jedino mi se ti činiš jačom. Tak da sam ti ja još uvijek između Rijeke i Vinogradske.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nisam jaka sama od sebe, to mi moj sincic daje snagu

samo hrabro. stagod odlucis, zelim tebi i tvojoj bebici puno srece i da se uspijete izboriti za porod kakav zelite.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem ovo zadnje.

Inače, mislim da kod nas nitko više ne koristi forceps (kliješta), nego koriste vakuum.

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Ja bila dva put (moji oboje "water babies"!), al mama bila prelijena da napise price s poroda
    inace, oboje su rodjeni bas u kadi (oba puta stigla u kadu u "5 do 12" i jos sam zadnji put pobrala i bezobrazni komentar da hvala bogu da sam tolika jer bar bu se kada brze napunila :smajlic koji je taj put bio toliko dobre volje da nije bezobraznom dr. "Njeznicu" nis zamjerio

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •