Citiraj Cookie prvotno napisa
nego, sto se interesa na forumu tice... bojim se da stanje na ovom forumu nazalost nikako nije odraz stanja u lijepoj nam nasoj opcenito. otkako sam saznala da sam trudna informiram se ovdje, odnedavna i sudjelujem, ali kakva neinformiranost, neznanje, nezainteresiranost i primitivizam vladaju medju mladim, formalno obrazovanim zenama, ne bi nikad povjerovala da nisam na svoje usi cula... tak da me uopce ne bi iznenadilo da stvarno nema interesa. normalno da nema, kad dobar dio zena nije ni cuo za porod u vodi. ili je onak nesto ovlas nacuo, al im se cini bezveze. tuzno je i zalosno da zivimo u doba informacije u kojem ti je svaka zamisliva informacija udaljena par klikova, a istovremeno do nekih ljudi informacije nikako ne nalaze put...
Bas jucer sam i ja imala priliku vidjeti koliko ljudi ne znaju i smatraju neodgovornim od mene sto necu ici u "najbolje" bolnice u Hrvatskoj, u Zagrebu naravno, vec u nekakvu rijeku zbog nekakve kade. Zar mi se toliko riskira sa djetetom "samo radi kade" oni pitaju? Na kraju, ja koja se informiram i citam danonocno ispadam kao da ne znam nista o statistikama i porodima cim se odlucujem za takav porod. I onda nastojim informirati ljude, ali oni ne cuju! Jer imaju "dokaze" u brojnosti zena i beba koje su prezivjele na opceprihvacen nacin i sto sad ja hocu... Razumjela bi da me napadaju radi epiduralne... ali radi prirodnog poroda?!! :shock:
Pa onda sto sam zapela izbjeci taj nebitan rez samo radi estetike?! I to sve cujem od mladih buducih doktora!!! U tome je stvar zasto me to toliko sokiralo. Jos nisu ni specijalizirali, ali me savjetuju kao da nemam svog doktora.

Pa onda ona slavna recenica: "Anita, mislim da pretjerujes s tim porodima. Moja sestra je rodila u Petrovoj, normalno, sve ok i beba je super." Kako to komentirati?

Pa normalno da su bebe ok koje su ok na bilo koji nacin da se rode. Pa svi ljudi koji disu su ok! Ali valjda nas ima vise koji zivot smatramo nesto vise od ok prezivljavanja, valjda nismo u takvoj manjini mi koje zelimo napraviti NAJBOLJE STO ZNAMO. Pa makar to imalo ucinak od samo 1%. Zar ljudi ne kuze da ti neke stvari nalaze samo srce i da ne mozes samo tako suziti pogled na stvari i prepustiti se opcem mijenju, kad tvoj um funkcionira drugacije? Ne kuze. Zato i kazem, od sad cu samo sutiti. Dosta mi je. Ovaj forum je jedino mjesto koji kad posjetim osjetim da je sa mnom sve ok i da nisam Pale sam na svijetu.

Jednostavno ne razumijem, kao sto oni ne razumiju mene. Cemu se toliko opterecujem oko "gluposti"? A ja porod bez nasilja (nadamnom i bebom) ne smatram gluposcu, vec u ovoj zivotnoj fazi PRIORITETOM.

Ono sto sam na kraju tim ljudima rekla je da s takvim mentalitetom mi mozemo ici u sto europskih unija, ali cemo uvijek zavrsiti na balkanu, na sto su se strasno uvrijedili i ja sam na kraju ispala nekulturna i prgava zena koja se treba spustiti na zemlju.

Evo, to je bio moj jucerasnji dan.