Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Kada su i kako poceli sami zaspivati

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Kada su i kako poceli sami zaspivati

Moji decki imaju 18 mj i 2god 9 mj.
    Spavaju u istoj sobi, zaspu svatko u svom kreveticu (ujutro se probudimo svi u velikom krevetu).
    Dakle, ja ih navecer polegnem u krevetice, popiju svatko svoju bocu soka, ja sjedim na krevetu.
    Stariji malo poprica samnom, mladji me drzi za prst i decki zaspu. Tek kada zaspu ja izadjem iz sobe.

Zanima me kada su vasi poceli sami budni ostajati u sobi i sami zaspivati? I kako je do toga doslo?
    Jeste li im nesto posebno ispricali ili su sami od sebe pitali da ostanu sami?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nasa starija ima 3 g i jos nismo ni u fazi da zaspi u svom krevetu... Na spavanje ide netko s njom, legnemo zajedno u bracni, cekamo dok zaspi i nekad zaspimo s njom a nekad se jos iskrademo. I mene zanima kad ce pocet sama zaspivat jer ovako traje po 45 min. Sad nam je dosla i beba i bas me zanima hoce li joj pocet smetat nocna budjenja pa mozda sama pozeli svoj mir u svojoj sobi.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja obavezno sa svojom curicom 3 g. moram leći dok ne zaspi. Bilo je tu razgovora da ide sada spavati sama da su mama i tata u drugoj sobi i da ako nešto treba da smo tu i da samo zovne. I sve ok. pristane ona sve dogovoreno , ja se dignem s kreveta dam joj pusu , velim laku noć i krenem prema vratima, kad ona počne plakat da se predomislila da neće sama spavat i opet ništa od toga.
    Pratit ću ovu temu jer me isto zanima!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

valjda ovisi kakvo je dijete. moj prvi je prilican panicar, i tek sam prije pola godine (znaci 5,5g) negdje uspjela da ga ostavim da se uspava (ja izadem iz sobe dok je jos budan), s tim da nije sam nego spava sa sestrama. u isto vrijeme sam naravno ostavila i srednju (tad je imala 3,5). njih dvoje su razliciti--on ako bi dosao kod mene u dnevnu bio bi uplakan i polu-izbezumljen, a ona bi dosla jer joj je dosadno

nisam nis posebno pricala, rekla bi da imam jos puno posla za napravit prije nego ja odem spavati i da cu doc kasnije spavat s njima (imamo mali stan, svi spavamo u istoj sobi), i da sam tu u susjednoj sobi, ako ce se bojati ili sl.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sa nekih 6g.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moj stariji (5,5) je počeo tek ovo ljeto. Došlo je spontano do toga, mislim da sam prvi put rekla da idem odložit seku i onda zaspala s njom.
    Mlađi nije ni blizu toga.
    Probaj svako malo, možda i uspiju.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

k je polako pocela ostajati sama u sobi - zovne me par puta, ja odem, pomazim je, poljubim i opet odem. nekad ne uspije pa moram biti s njom.
    d kad smo bez tate ostane sama, a kad je on doma onda cvili i on mora biti s njom dok ne zaspi.
    par puta sam ih stavila da spavaju zajedno na nasem krevetu (pa d prebacim) - nekoliko puta su zaspale da sam bila sva u cudu a obicno imaju tulum.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo imali tu prekrasnu fazu kad je sam išao spavati sa 4 godine, al je ona prestala, ne mogu se sjetiti u kojem trenutku, možda oko 4ipo godine i sad sa 5 godina nema šanse da ide sam spavati, obavezno je mm ili ja s njim.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, moji porilično rano, ona sa cca 2 g. mali sa 2,5. svaki u svojoj sobi, imaju u predprostoru neki linijucu pa znamo pustiti priču potiho i to ih uspava.
    Skinula sam im one stare priće od yugotona, imaju laganu muziku u pozadini, oni ih obožavaju.
    Peru zube, malo se pomaze, svaki obavezno poije malo vode u krevetu i čorka, zasopu u roku 15 minuta!

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

moja ce uskoro pune 2 godine i intenzivno razmišljam da joj kupim pravi krevetić koji ću odvojiti od bracnog. za sad nam je kindac prispojen na bracni. ima li to smisla s obzirom da se s njom ide spavati i ne vidim neki pomak u blizoj buducnosti vezano za uspavljivanje. svi bi spavali u istoj sobi.
    u biti ono sto mi je dalo bubu u uho vezano za zajednicko spavanje je jedna zenska koja smatra da dijete poslije druge godine ne bi vise trebalo biti s roditeljima u krevetu jer je to vezano za smanjeno samopouzdanje. ta izjava, makar se ona nabacivala nekim istrazivanjima, mi je bila smijesna dok se nisam sjetila da smo i brat i ja duuugo spavali sa roditeljima (ja do polaska u osnovnu, a on jos i duze koliko se sjecam) i oboje smo niskog samopoštovanja.
    jel vam to sve zvuci bez veze i glupavo? da uopce gledam u tom smjeru ili zanemarim? imam bubu u uhu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima 5.5 Spavamo zajedno i uspavljujem je, tj. čitam priču i posle ležim sa njom dok ne zaspi.
    Jedan jedini put je zaspala bez uspavljivanja, nedavno. Bio mi je rođendan i bili smo napolju na večeri, došli, i dok sam se ja raspremala u kupatilu vidim nju, legla na krevet i zaspala. Ali to mi je valjda bio rođendanski poklon, ni jednom se posle nije ponovilo

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kad je N imala 2 i pol godine smo konačno sredili njenu sobu i ona se doslovice isti dan samoinicijativno preselila tamo. Nije imala još ni krevet, madrac smo morali staviti na pod. Prvi dan sam sjedila kraj nje dok je zaspala, drugi dan me poslala van, smetala sam joj. Duuugo nisam mogla sebi doći!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj mlađi se uspavljuje sam od rođenja. Starijeg sam nosala i nosala dok nisam otišla na čuvanje druge trudnoće (imao je tada oko deset mjeseci, pa je to silom prilika prestalo, inače bih ga možda nosila i dan danas - a visok je kao i ja, he he he...)

Nismo ih nešto posebno uspavljivali, ali smo godinama čitali priče za laku noć (i to sve redom, valjda od Mame guske i Vatrogasca Marka u dobi od 2 i 3 godine, pa do Tolkienovog Hobbita - to je bilo zadnje što sam im ja čitala prije spavanja). Nekako je to spontano prestalo kad su djeca poželjela sama čitati svatko svoje, u nižim razredima. U fazi čitanja priča nije to išlo u beskraj nego je svaku večer bio ritual cca 15 minuta čitanja i nakon toga se gasilo svjetlo. Djeca su znala ponekad još tiho razgovarati par minuta, poigrati se (naročito ljeti) i to je bilo to.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Stariji 4g i 3 mj,-čitam priču i ležim s njim u krevetu dok ne zaspe,,po noći kad se probudi dođe u našu sobu s nama u krevet,,mi ga više i ne čujemo dok ne opali tatu nogom u rebra a mene šakom....ja ne vidim kraja tome a nisam nikada ni pokušala neke drastičnije metode,,,ajde neće u srednjoj dolaziti valjda,,uživajmo dok možemo,brzo rastu.
    Mlađi 15 mjeseci spava s nama u sobi u krevetiću.izmazimo se i stavim ga u krevetić i čekam da zaspe...malo sam mudrija,,starijeg sam do 2 ipo god ljuljala na rukama

Početno

mOJA ima godinu dana spava u kinderbetu pored nas, i ponekad pred spavanje nece zaspati dok smo mi u sobi, jednostavno se namjesta u svom krevetu i sama zaspe , jos nije zaspala s nama, niti je nas krevet dozivljavala kao mjesto za spavanje to je njoj mjesto za igranje, ujutro je s nama, navečer je s nama nekad i u toku dana se igramo na krevetu, juhu i ja sae tako odmaram dok se ona igra,

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

od rođenja treći, od 4 mjeseca drugi, od 2 godine prvi

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Andiko, odaj tajnu

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

drugi je dudlo prst i jednostavno mu nismo bili potrebni. zadnji se uspava na cici i prebacim ga i to je to. i po danu ih stavljam i ne reagiram na gunđanje. ako se rasplaču, dižem ih. ali stavljam ih spavat kad im se spava....ali moja djeca vole spavat ne znam sta bih sa djecom koja se bore sa snom...

prvog smo, nadobudni roditelji, uspavljivali lezeci pored njega na bračnom krevetu dok nebi zaspao...nakon dvije godine smo se opametili...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sad su stariji i srednji zajedno u sobi (4 god i 20 mj). manji ide spavat u 20. samo ga stavimo u kind i zatvorimo vrata. stariji ide u 9. s njim je vec dogovor. on ode sam.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a kako je to izgledalo od starta,vama koji sada sa 3 i vise godina uspavljujete djecu? to je bilo tako od rodjenja?

moja je N. ko 3ci od andiko,spavalica je od pocetka,jednostavno cim je stavis u krevet ona zaspe,nema tu uspavljivanja a ja samo izadjem iz sobe....
    no,mislila sam da ce se to s vremenom promijeniti,da ce doci (kao i sa svime drugim) faze nespavanja radi straha ili cega god vec....

Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
    Mlađi 15 mjeseci spava s nama u sobi u krevetiću.izmazimo se i stavim ga u krevetić i čekam da zaspe...malo sam mudrija,,starijeg sam do 2 ipo god ljuljala na rukama
    zasto kazes da si mudrija,starijeg si ljuljala jer bi plakao ili si ga time pokusavala brze uspavati?
    ako je ovo 1vo onda i nisi imala izbora,zar ne? onda ispada da ti je jednostavno mladji manje zahtjevan po tom pitanju?ili mislis da je to bas do tvog stava i pristupa?

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

L ce za cca 2 mjeseca napuniti 5 i ako nisam na putu uspavati je mogu iskljucivo ja- citamo, nakon toga me drzi za ruku dok ne zaspe ...ako sam na putu ista procedura sa MM. Dosala sam po inspiraciju ...ja cekam da gospodicna pokaze zelju ostati sama i zaspati u krevetu (svako mali joj provucem tu ideju) a MM iscekuje dan da ona pozeli spvati u svojoj sobi koja sluzi iskljucvio kao igraonica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja se prvo uspavljivala sisajući, do cca 2.5 godine. Onda sam to ukinula, posisala bi pre leganja, onda mrak i čekam da zaspi. Iskreno, nikad mi nije palo na pamet da je ostavim i izađem iz sobe
    Ali ona je velika nespavalica, ta se bode prstom u oko kad joj se prispava samo da duže ostane budna.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mlađem smo nakon prestanka sisanja "prodali" priču da se po mraku spava i odonda standard: Jel sad vani mrak? Jeeeeee..... (ako treba i zavirimo na balkon). Što se radi po mraku? Spaaaaaaava.... Stavimo ga u krevetić, damo neku igračku i zatvorimo vrata. Nikad nije plakao ni dozivao. I još je obavezno napomenuti mu da zatvori okice . Zna biti dana da mu se ne spava pa nas onda zove po sto puta i smije se ... na kraju zaspi.
    Starija cura ide od cca 4 godine, ali i dan danas voli kad je netko kraj nje dok zaspi. Ona je ko mala imala senzor - trebalo joj 45 min da zaspi, ja kraj nje ležim i čekam da odem, ona zaspi - ja se dignem - ona zaplače ...kad se samo sjetim toga..... jooooj. I da, i ona rukama zna pridržavati oči samo da ne spava. Ako slučajno sama od sebe zaspi to mi je siguran znak da je bolesna.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Ona je ko mala imala senzor - trebalo joj 45 min da zaspi, ja kraj nje ležim i čekam da odem, ona zaspi - ja se dignem - ona zaplače ...kad se samo sjetim toga..... jooooj. I da, i ona rukama zna pridržavati oči samo da ne spava. Ako slučajno sama od sebe zaspi to mi je siguran znak da je bolesna.
    ahahahahaha, ovo kao da je moje dete
    više se srećom ne budi, ali trebale su godine da dođemo do toga...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a kako je to izgledalo od starta,vama koji sada sa 3 i vise godina uspavljujete djecu? to je bilo tako od rodjenja?

moja je N. ko 3ci od andiko,spavalica je od pocetka,jednostavno cim je stavis u krevet ona zaspe,nema tu uspavljivanja a ja samo izadjem iz sobe....
    no,mislila sam da ce se to s vremenom promijeniti,da ce doci (kao i sa svime drugim) faze nespavanja radi straha ili cega god vec....

zasto kazes da si mudrija,starijeg si ljuljala jer bi plakao ili si ga time pokusavala brze uspavati?
    ako je ovo 1vo onda i nisi imala izbora,zar ne? onda ispada da ti je jednostavno mladji manje zahtjevan po tom pitanju?ili mislis da je to bas do tvog stava i pristupa?
    tek sada vidim ovo...
    da imaš pravo zapravo i nisam mudrija i mlađeg bi ljuljala da je trebalo,,,samo je manje zahtjevan ...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sa 5 i pol godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

S tim da ja ne inzistiram na tome. Dapače, meni je drago biti s njim dok zaspi, to mi je baš lijepi dio dana. Mir pred spavanje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stariji je s 3 godine išao sam spavati, znači pusa, laku noć i ostaje sam. Dotad smo znali i po sat vremena ležat uz njega, obavezno bi i zaspali tako. Ustvari, sad tek vidim da je to i za njega bilo mučenje jer ovako, sam, zaspi odmah.
    Mlađi još nije spreman za takvu avanturu pošto se uspavljuje sisom.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moja je oduvijek u svojoj sobi, samo što bi j dio noći prespavala s njom na kauču. već dugo imamo dogovor da se priča jedna priča i pjeva jedna pjesmica pred spavanje i možda još malo porazgovara, izljubeckamo se i onda spavanje. do 3,5 godine sam ja ostajala s njom u sobi i svaka bi spavala na svom krevetu, ali onda smo rekli da je velika, dali joj jednu posebnu bebu da se međusobno paze, i sad nakon ljubeckanja ja ili mm izađemo van. vrata ostaju otvorena da nas čuje, a kroz prozor ima dosta svijetla. par dana je gunđala i zvala me, ja bi došla, još malo je pomazila i izašla. stvarno nam je super prošlo, pojma nemma zašto se ranije nismu usudili probati.

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

sa cca 15 mj, popodne. A noču prije neka 2 mj, sa 18 otprilike. Kaže samo daj dudu, laku noč, pusa i ode u sobu, ja ju dođem pokrit i ona zaspi. Spava s nama, pa se sama popne na krevet. a često zna bit da kad se naljuti, da se pokupi u sobu i na spavanje haha! onako ljuto "sad idem spavat" :D

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Podižem temu...malac ima 2 godine i 2mjeseca. Uspavljuje se tako da ja (ili rjeđe-tata), moramo leći s njim i pjevušiti dok ne zaspe. To je u našem bračnom, a onda ga prebacim u kinderbet koji je odmah do našeg kreveta. On se, naravno, negdje usred noći prebaci k nama i nastavi do jutra...Razmišljamo o tome da ga prebacimo u njegovu sobu, kupit ćemo mu krevet, a soba je već odavno uređena i oslikana. Trudna sam 2mjeseca pa je to i dodatni razlog za tako nešto. Kako to što bezbolnije izvesti? Mislili smo mu sad oko Božića naručiti krevetac pa tamo iza Nove godine ga prebaciti...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo najgori: skoro pet i preko sedam; ne uspavljuju se same, trebaju pričicu i blizinu - doduše starija ponekad ostane malo sama pa zaspi, ali to dok mlađa bježi i divlja po stanu. mi smo općenito jedna katastrofalna obitelj po pitanju spavanja. od početka je tako, mislim da nikada nisu zaspale bez uspavljivanja, ma koliko ih puta polegli

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Do 2 i pol se uspavljivao dojeci. Onda bi podojio prije knjige, pjesme, price pa zaspivao, ali da sam ja kraj njega. Sa 4 i pol je poceo spavati u svojoj sobi (na vlastitu inicijativu) i od tada uglavnom sam zaspi. Procitamo knjigu, ugasimo svijetlo, ja otpjevam pjesmicu, malo popricamo, ostanem 5 minuta i onda ja idem... otusirati se, staviti ves u susilicu ili sto vec pa dolazim svako malo na minuticu dvije dok ne zaspi. Kad je kod tate, on uglavnom lezi s njim dok ne zaspi. Ali eto, moze sam. Meni je bilo lijepo lezati kraj njega, ali postalo je problematicno jer bih sve cesce i ja zaspala.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

v. je prešao 5.5. i dalje ga uspavljujemo.priča,kratki razgovor, pa spavanac. iađem iz sobe kad zaspi. ako je frka s malom uspava se sam i ne drami oko toga, ali voli ritual uspavljivanja. a i ja. uglavnom.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moram ovo pratiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •