-
Dino park u Istri
Vidjela sam evo baš danas letak za Dino park u istri.
letak mi izgleda super i zanima me jel tko bio, jel se isplati i koliko je karta?
-
ja pogledala na netu
80kn djeca, 100kn odrasli...
morala bih skoro 500kn iskeširati za tu zabavu....meni puno i previše...
-
-
Mi smo bili u 6. mjesecu. Nasoj curi (3g) je bilo interesantno, jos prica o tome, ali starijoj djeci u drustvu (8 i 10g) je bilo tak-tak. Stazice su samo dijelom u hladu, treba ici dok nije jako sunce. Nije nista spektakularno ali je zgodno, ima jedan dinosaur kojeg se moze jahati, ostali se glasaju...
-
Osoblje foruma
Meni je Dino park nedostojan novaca koje traze za obilazak.
Modeli (u prirodnoj velicini i animirani i ozvuceni) jesu zanimljivi djeci, ali ih je premalo, a popratnih sadrzaja nije uopce bilo (mi smo bili prije 3 godine), sve je bilo nekako nedovrseno i povrsno. Steta.
-
Jel može netko usporediti sa onom izložbom u King Crossu, tamo su bili pokretni dinosauri. Jel ovo u Istri bolje ili gore?
-
IMHO, Dino-park u Funtani - palac dolje.
Kao sto Danci kaze, bolje otici na Kamenjak jer osim zabave mozes to i edukacijski povezati (stope), plus spojiti s kupanjem i napraviti od toga jedan prekrasan izlet.
Ako je netko bas zagrizen za dinosaure, u Trstu u Museo della storia naturale ima pravi cjeloviti kostur dinosaura (Antonio
) kojeg su izvadili s lokaliteta Villaggio del pescatore nedaleko Trsta (uz jos mnostvo zanimljivih izlozaka).
Muzej vise nije u samom centru, premjestili su ga dalje. Ulaz je besplatan, a za klince imaju i organiziranu radionicu (prave odljeve skoljaka, otisaka i slicno), uz DVD objasnjenje kako su dinosaura pronasli i izvadili ga u cijelosti.
Oprez: muzej nije otvoren vikendom, praznicima, niti radnim danima popodne, samo od 9 do 13 radnim danom.
Ako nekoga zanima i lokalitet gdje je Antonio pronadjen, posaljite mi PP, mogu pomoci u organizaciji razgleda (za grupe se moze dogovoriti sa vodicem, inace je pak razgled samo vikendom - pa je tesko skombinirati posjet Muzeju u TS i paleontoloskom parku, no za grupe se moze skombinirati. Taj razgled je isto gratis, no primaju donacije jer se radi o paleontolozima volonterima koji samo svojom voljom odrzavaju paleontoloski park, nazalost se talijanska drzava za njega malo brine).
-
Dino park u Funtani - nije vrijedan sve te novce
.
Mi smo bili na proljeće, ma, dinosauri su bili ok, ali sve ostalo koma. Zakasnili smo na predstavu dopodne i onda je popodne nije bilo jer kao nema dovoljno ljudi. Pola sprava nije radilo, pa su se išli mm i frendica pobuniti, tako da su poslali majstora koji je nešto i uspio popravit.
Ma, jedini plus u svemu je bio da smo karte dobili besplatno, inaće bi nam bilo žao novaca.
-
Totalna katastrofa, usitinu nije vriedno novaca
-
Mi smo bili prije desetak dana i isto nas je iznenadila visina cijene ulaznica. Sam park je ok, dinosauri se kreću i glasaju, jedan se može jahati.
U 12 sati je svakodnevno cirkuska predstava, a u 14 sati je mađioničarska. Obje su bile dobre i profesionalne. Mi smo između obavili ručak, preko puta u onom restoranu što izgleda kao konoba i pizza je dobra.
Kad se sve zbroji, nije loše.
Ali skupo je...
-
I mi smo bili ovo ljeto u 8. mj u dino parku i bilo nam je jako lijepo, klinci su bili odusevljeni i danima su dinosauri bili glavna teme, uzivali su i u jako lijepom programu na magic showu koji se odrzava svaki dan u show areni, pogotovo zato sto i djeca iz publike sudjeluju u tome i odusevilo ih je kako mađionicar vadi novcice djeci iz uha, kose, i kojekuda : ) i nama je program bio jako zabavan, prilagođen je i za djecu i za odrasle. Zanimljiv je i artisticki program kojeg izvode stvarno vrhunski profesionalni artisti, klincima se jako svidjela spider woman koja izvodi vratolomije u zraku u mrezi.. i u tom programu sudjeluje i publika, ali odrasli, klaun ih pretvori u svoj orkestar i ispadne jako smijesno : )) to se nama super svidjelo.To su dvije zasebne predstave koje su bile u dvanaest i dva i traju nekih 40-50 min, taman da zaokupe paznju klincima,cijelo su vrijeme napeto promatrali , cudili se i veselili.
to se sve moze vidjeti i na njihovim stranicama dinopark funtana, sto nas je i zaintrigiralo da idemo.
E da, ostalo vrijeme u toj areni idu dokumentarci o dinosaurima na velikom kino platnu, jako su zanimljivi i puno se toga da saznati o dinosaurima.To je sto se tice te arene, ima u nutra jos i besplatan internet u sklopu restorana,osoblje je bilo jako ljubazno i nasmijano, to nam se dopalo, simpa mladi ljudi,tako da se moze pogledati dokumentarac između programa i uz put nesto poklopati.. : )
Sad cu pokusati opisati sam park, kako smo ga mi dozivjeli,ulaznice su nam se prije posjeta cinile skupe, ali ne ides na takvo mjesto svaki dan..Ispred parka je veelikoo parkiraliste tako da se moze parkirati kod samog ulaza, nakon ulaza, klinci su bilo malo zapanjeni kad je veliki dinosaur riknuo i poceo se micati, treba vidjeti te izraze na licu.. : )
Kroz cijeli park vode drvene staze, dobar dio kroz sumu, ima i klupica u hladu pa se moze malo i odmoriti u hladovini, priroda je jako lijepa,netaknuta suma, krasne stijene, prirodno.. kraj dinosaura su tablice sa podatcima o tom primjerku,na nekoliko jezika..
Dinosauri se micu i glasaju, klincima se jako sviđaju,napravljeni su vrlo realisticno i ima ih raznih velicina ima ih dvadesetak, na dva klinci mogu jahati, kod ulaza u tu arenu na T rexu koji je visok oko dva metra i dug nekoliko metara mozda 4 ili tu negdje..
i jos jedan manji dugovrati sa druge strane kod jecjih igraonica i malog zoo-a gdje su slatke patuljaste ukrasne kozice, koje su klincima bile kozosauri : ) malo dalje je i mali muzej sa kosturom stegosaura,fosilima, zubima, kanđama dinosaura..
da, klinci su uzivali i na trampolinima, duugoo : ) vozili se u vlakici i na vrtuljku, i u helikopteru.
Nama je bilo zabavno i drago sto su klinci toliko odusevljeni.E da, jahali su i na poniju, besplatno, to im je također bilo super, a mi smo gađali mete sa lukom i strijelama, nista od svega toga se na placa posebno, tako da nam na kraju nije bilo zao tog novca jer smo za skakanje na trampolinu u Vrsaru placali po 20 kuna 10 minuta,a one balone za đipanje da ni ne spominjem.
Bilo je to jedno lijepo iskustvo i mi bi ga preporucili onima koji zele djeci pruziti nesto neuobicajeno i za pamcenje.
Evo malo sam se raspisao da vam docaram park iz prve ruke, vjerujem da ga razliciti ljudi dozivljavaju na razlicite nacine, nama je bilo lijepo.
-
Od svega što mi se svidjelo u Dino parku je to što tamo nisam morala ići, već je dijete to iskustvo steklo s vrtićem.
Iz njegove priče izdvojila bih dojam kako teta koja tamo radi malo previše viče. Ostalo sam (smo) sretno zaboravili.
A za sve ostalo kako tko voli... osobno preferiram dijete odvesti u Trst pogledati Antonia (vidi post od Elly).
-
I mi smo bili prije par mjeseci i moji dojmovi su, onako....blagi.
Klincima su bili fora dinosauri, meni setnica i priroda.
Onaj mini lunapark je, blagoreceno, ocvao.
Nije mi zao sto smo isli jer je deckima bilo lijepo, ali iz moje perspektive cini mi se, kao i vecini koja je tu pisala, malo preskupo za ono sto dobijes.
I nekako mislim da bi mozda malo starijoj djeci bilo i dosadno.
-
Ai samu ideju parka moram pohvaliti.
-
mi smo park posjetili u kolovozu i mogu reci da se od 2009 puno toga promjenilo. Zadrzali smo se gotovo cijeli dan. Ima puno vise sadrzaja i razlicitih predstava nego tada.
Super smo se proveli.
-
Onima kojima Austrija nije daleko preporučila bih Styrassic Park; neusporedivo bolji od ovog jadnička u Funtani.