-
Alergija na proteine kravljeg mlijeka i soju
Pozdrav,
nova sam na forumu pa isprika ako sam (ili cu) nesto fulala.
Dakle, imam bebu od 8 mj. koja je alerg. na proteine KM i soju. Alergija otkrivena sa 5 mj. u Klaicevoj iako se sumnjalo i prije na nju.
Glavni problemi zbog kojih se posumnjalo na alergiju su atop. dermatits i krvave stolice sa puno sluzi.
Uz dohranu po preporuci gastr. jos uvijek i dojim. U slucaju da mi nestane mlijeka dobili smo Allernovu koju beba hoce pojesti zanaskiranu sa kasicom i sa necim, ali na bocicu niti pod razno, a htjela bi ga polako odvikavati jer se u 12 mj. vracam na posao pa ako netko ima bilo kakav savjet bila bi jaaaako zahvalna.
Inace od prvog dana smo jako napredna i vesela beba. Sad smo na 9.5 kg i 73 cm tako da nismo imali ove problemceke nebi ni skuzili alergiju.
I da, kako dojim iz prehrane sam izbacila SVE proizvode koji sadrze mlijeko i soju makar i u tragovima i svi problemi su nestali.
-
Moja je imala alergiju na proteine kravljeg mleka. Isto je imala atopijski, strašan sa krvavim ranama. Isto sam iz svoje prehrane izbacila sve sa proteinima KM, ali bi joj se atopijski pogoršao kad god je bila bolesna, prehlađena...
Moj savet, iz najbolje namere ti je da nikako ne prekidaš dojenje. Bez obzira što se vraćaš na posao, dete može da sisa u periodu dok ste zajedno, a da dok si na poslu ima mlečni obrok sa tim mlekom. Za decu alergičare, zbog imuniteta, dojenje je ipak najbolji izbor.
Moja N je tu alergiju jednostavno prerasla, sa 2.5 godine je polako počela da pije jogurt, a za treći rođendan pojela svoju tortu koja je bila sa puterom i mlekom, čokoladom.... Mleko i danas ne pije, sisala je dugo, ali konzumira druge mlečne proizvode (sir, jogurt).
-
-
Pozdrav! Mi imamo 7,5m i dannas nam je potvrđena alergija na soju i KM. Mali čovjek, kako ste sada? Kakvo je stanje? Ja isto dojim i isto sam sve izbacila iz prehrane što ima KM (jer smo samo na to sumnjali) i evo već mjesec dana nema problema! A bilo je strašnno, od sluzi i krvi u stolici do upaljenih obraza.. zanimaju me jako vaša iskustva jer me pomalo strah svega!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma