-
101 pitanje u vezi donacije
Nisam sigurna da li sam spremna za donaciju jer imam 101 pitanje.
Krenula bi redom a vjerujem da će i drugima pomoći pri donošenju odluke.
- Da li svaka klinika ima svoju banku donora ili postoji jedinstvena za Europu ili slično?
- Da li se mogu odabrati neke osnovne karakteristike donora, ako da, koje su to karakteristike?
- Koliko treba prosječno vremena da se pronađe donor?
- Da li znate bilo što osobno o donoru?
- Da li donor također odlučuje želi li točno određenom paru donirati ili ne?
- Da li se negdje vodi evidencija tko je donor?
- Da li je, obzirom na hrvatske zakone, obavezno reći djetetu o tome da je biološka osoba netko drugi a ne jedan od roditelja?
- Da li je obavezno pri vođenju trudnoće ili kod poroda izjasniti se o tome da je stanica/spermij doniran?
- Da li ste se ikada pitali tko je ta osoba i koliko to utječe na vaš odnos sa djetetom?
- Da li vam smetaju komentari sa pitanjima na koga dijete sliči?
- U slučaju rastave braka, da li postoji strah od toga da dijete želi biti sa osobom koja je biološki roditelj?
- Nakon rođenja prvog djeteta da li se par može odlučiti za novi postupak sa drugim donorom u koliko nema zamrznutih stanica ili spermija?
- Da li znaju vaši bližnji za potrebu za donacijom?
- Da li ste ušli u postupak 100% spremni ili su vam se motala po glavi hrpa pitanja bez odgovora?
Kao što vidite, nisam spremna! Ako znate neke web stranice gdje bi mogla dobiti više odgovora puno bi mi pomogle.
Razmišljanje u smjeru donacije postoji jer želim dijete jako jako a opet hrpa pitanja bez odgovora kako tehničkih tako i onih emotivnih.
Potpuno sam zbunjena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma