Pa ne znam, meni je slaba uteha to, da je svako peto dete "podmetnuto", a mislim da i ostalima to bas ne umanjuje dileme...
Mislim, da treba tu odluku pustiti neko vreme i vise puta prespavati i ako nema dilema onda se upustiti u to.
Meni su vise upitne genetske bolesti na koje se ne testira osobe koje daruju stanice (sizofrenija i slicno). Mislim, nema garancije da ce dete iz vlastitih stanic biti u potpunosti zdravo, ali ipak... A koliko sam citala je bila i afera u inostranstvu (misli da u Danskoj) u kojoj nisu material testirali, pa su se radjala bolesna deca, pa cak ni nakon toga nisu odmah obustavili oplodnju sa tim materialom, sto je meni osobno ogroman propust.
Slazem se s time, da godine brzo prolaze i da se plodnost zene smanjuje, pa da zato odluka mora biti donesena u doglednom vremenu.
Vjerujem, da kad se dete rodi, sve to padne u drugi plan i potpuno je nevazno. Treba se upitati i zasto se dijete zeli, da li je to ona prava, istinska zelja ili jednostavno razbijanje rutine svakodnog zivota ili nesto trece, isto kao i kad se zeli dete iz svojih stanica. Kad slusam razloge zasto se neki ljudi odlucuju za roditeljstvo, dodje mi da puknem od muke.