Pozdrav,
nisam naišla na ovakvu temu na forumu, možda sam previdjela, pa me zanima kakvo je vaše mišljenje o tome. Suprug i ja smo vegetarijanci 10 godina, kada bi imali svoje dijete odgajali bi ga kao vegetarijanca, isto tako i usvojeno dijete, da li ima ovdje vegetarijanaca koji usvajaju i da li je netko imao u postupku negativnih, ili pozitivnih reakcija na to.

Odgovori s citatom
Ja sam u pocetku mislila da kad jede kod nas ne jede meso ni mesne preradjevine a da ga pojede kad jede kod jedne ili druge babe. Ali sta vredi kad je to vec dete koje govori pa trazi. Ode u prodavnicu sa suprugom ili sa mnom i trazi kobasice ili slaninice. Naravno, mi bismo mogli da odbijemo da mu kupimo ali to ne cinimo, dovoljno vec imasa stresova zbog promene sredine, novih pravila i sl. Pokusali smo da jede vegetarijanske virsle ili parizer, ali kaze ne voli te, nekad uzme malcice... Jedino sto smo uspeli je da se ta kolicina mesa ili preradjevina smanji ili da budu neki obroci bez mesa (u pocetku nije moglo ni to, nije mu se svidjala nasa hrana ali polako, navikao se...). E sad vremenom videcemo... Postoji jos nesto, kad dete krene u vrtic morali bismo da trazimo specijalnu ishranu da je vegetarijanac. A pitanje je da li bi to moglo i da li bismo mi hteli da ga i u tom pogledu izdvajamo u tako malom uzrastu. U Beogradu tek treba da se otvori prvi vegetarijanski vrtic. Tako da mislim da ce ostati tako kako je, a kad bude veci neka sam odlucuje... Dete je primetilo da mi ne jedemo meso i rekli smo mu to ali se nismo upustali u objasnjenja zasto. Samo mu je bilo jako cudno, valjda sto je u prethodnoj sredini meso toliko vrednovano pa mu nije palo na pamet da ga neko ne jede...