Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vegetarijanstvo i posvajanje

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Vegetarijanstvo i posvajanje

Pozdrav,
    nisam naišla na ovakvu temu na forumu, možda sam previdjela, pa me zanima kakvo je vaše mišljenje o tome. Suprug i ja smo vegetarijanci 10 godina, kada bi imali svoje dijete odgajali bi ga kao vegetarijanca, isto tako i usvojeno dijete, da li ima ovdje vegetarijanaca koji usvajaju i da li je netko imao u postupku negativnih, ili pozitivnih reakcija na to.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikako neće biti pozitivna reakcije. Po svim tablicama djeca moraju jesti meso.
    Kasnije ćete odlučiti drugačije, ako bude dijete htjelo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kakve veze da li jedete ili ne jedete meso? Nemam pojma za posvajanje, ali zar i to pitaju socijalni radnici? Meni se to ne čini bitno u postupku. Čini mi se bitno da roditelji znaju što znaći zdrava prehrana , te da djecu hrane sa zdravom hranom i svim potrebnim nutrijentima u skladu sa dobi, sa mesom ili bez njega.

Aradija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo vegetarijanci ali dete nije. On je imao tri godine i devet meseci kad je dosao kod nas a u sredini gde je prethodno bio jeo je meso, meso, meso Ja sam u pocetku mislila da kad jede kod nas ne jede meso ni mesne preradjevine a da ga pojede kad jede kod jedne ili druge babe. Ali sta vredi kad je to vec dete koje govori pa trazi. Ode u prodavnicu sa suprugom ili sa mnom i trazi kobasice ili slaninice. Naravno, mi bismo mogli da odbijemo da mu kupimo ali to ne cinimo, dovoljno vec imasa stresova zbog promene sredine, novih pravila i sl. Pokusali smo da jede vegetarijanske virsle ili parizer, ali kaze ne voli te, nekad uzme malcice... Jedino sto smo uspeli je da se ta kolicina mesa ili preradjevina smanji ili da budu neki obroci bez mesa (u pocetku nije moglo ni to, nije mu se svidjala nasa hrana ali polako, navikao se...). E sad vremenom videcemo... Postoji jos nesto, kad dete krene u vrtic morali bismo da trazimo specijalnu ishranu da je vegetarijanac. A pitanje je da li bi to moglo i da li bismo mi hteli da ga i u tom pogledu izdvajamo u tako malom uzrastu. U Beogradu tek treba da se otvori prvi vegetarijanski vrtic. Tako da mislim da ce ostati tako kako je, a kad bude veci neka sam odlucuje... Dete je primetilo da mi ne jedemo meso i rekli smo mu to ali se nismo upustali u objasnjenja zasto. Samo mu je bilo jako cudno, valjda sto je u prethodnoj sredini meso toliko vrednovano pa mu nije palo na pamet da ga neko ne jede...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako neće biti pozitivna reakcije. Po svim tablicama djeca moraju jesti meso.
    Kasnije ćete odlučiti drugačije, ako bude dijete htjelo.
    Moja djeca ne jedu meso i nisam nigdje pronašla da ga moraju jesti, bitno je da dijete dobiva dovoljnu količinu svih hranjivih tvari i omega masnih kiselina. Moja djeca, osim najmlađe koja je živjela samo na mlijeku dok nije došla k nama, su jela meso i podeblji zdravstveni karton sa svim i svačim u njemu, srednji sin je s nama više od dvije godine i samo jednom u dvije godine je imao jednodnevnu virozu, znači niti jedan antibiotik, niti jednom k doktoru osim na redovne kontrole kod specijalista, najstariji sin s nama je 13 mjeseci, isto u tih 13 mjeseci sam ta jednodnevna viroza, niti jedan lijek, antibiotik, a prije posvojenja je imao astmu i napadaje gušenja i kašlja svaki mjesec na hitnoj, proveo je prvih godina svog života više vremena u bolnici nego igdje drugdje.
    kontroliram mu svakih 6 mjeseci vitamine i minerale u organizmu, i svega ima dovoljno(kad je došao k nama sva koža oko prstiju i noktića mu se gulila pa sam odmah sumnjala da mu fali nekih hranjivih tvari).

Nikad pri postupku obrade ili posvojenja nisam spominjala svoje prehrambene navike( ja ne jedem meso al jedem ponekad ribu pa ne bi niti spadala pod vegetarijance, muž jede9, djecu hranim kao i sebe jer sam na svom tijelu i zdravlju primjetila koliko poboljšanja imam nakon promjene navika, i dok moja djeca ovako lijepo napreduju i zdravija su nego što bi itko očekivao s obzirom od čega su sve bolovali prije, i nastaviti ću tako), a smatrala sam da se u centru to ne trebam spominjati niti me itko pitao.

Djeca mi ne idu u vrtić, ako najstariji krene na jesen, probat ću tražiti da ne dobiva meso, ako ne može tako onda ću se pomiriti s tim, tj. da ću mu na izbor da li hoće pojesti taj obrok ili ne.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inače s ovom pameti sad, još bi manje podataka iznosila o sebi u postupcima, samo ono što nas direktno pitaju i što mislim da je važno da dobiju sliku o nama kao osobama. ja sam inače preiskrena i nikad ne razmišljam da bi druga strana mogla protumačiti nešto potpuno drugačije i izvući iz konteksta.

Nedavno sam na vještačenju u centru za soc. skrb ispričala ponešto o njihovom zdravstvenom stanju prije posvojenja i ono što znam o biološkoj obitelji a vezano je možda za njihovo zdravstveno stanje pa su oni u nLzu i mišljenju koji moram predati u dvije institucije to sve lijepo napisali, a naglasila sam da su ti podaci službena tajna i da se smiju pisati niti na jednom nalazu ili dokumentu I sad sam morala pisati prigovor i voditi novu borbu da se to izmjeni.

nikad više niti pod kojim uvjetima neću reći ništa o biološkoj obitelji, samo ću govoriti ne znam, nisu nam rekli.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sorry na greškama u postu, kad se nekih stvari sjetim, odmah mi para na uši.

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ivanas prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca ne jedu meso i nisam nigdje pronašla da ga moraju jesti, bitno je da dijete dobiva dovoljnu količinu svih hranjivih tvari i omega masnih kiselina. .
    apsolutno se slažem, ali sam sigurna da se velika većina ljudi i dalje povodi za tim "tablicama" i "piramidama" od prije 100 godina, pa nećemo spominjati prehrambene navike, samo ako direktno pitaju, što sumnjam.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Igolina - MM je vegetarijanac (lacto-ovo), ja sam povremeni mesojed (preživjela bih bez mesa bez pol muke) a dečke ćemo odgajati tako da sami odluče.
    Što se zdravlja tiče, prije nego sam počela živjeti s MMom, bila sam anemična, imala bijele fleke po noktima, tamne podočnjake, bijele naslage na jeziku i mrvicu povišen kolesterol.
    Sada imam savršenu krvnu sliku, lijep ten, nisam imala gljivice ni bakterije godinama i unatoč tome što u komadu odspavam max 3 sata odmorna sam i imam energije.
    Meso nije preduvijet zdravlja.
    Ivanas je super napisala - predlažem ti da odgovoriš na postavljena pitanja, te da ne spominješ svoje prehrambene navike ako te ne pitaju. Ima dosta predrasuda oko vegetarijanstva.
    Primjer je naša obiteljska liječnica koja se čudom čudila kako MM može bit te tjelesne građe i te krvne slike ako ne jede meso (ona je okorjeli mesoljubac). Rekla je da mora da jede puno orašastih plodova (yea, right, smrtno je alergičan na orahe). Pa kad ti liječnik tako nešto provali, treba li se pitati kako će drugi reagirati (kao djelatnica u voćarni koja me na izjavu da je MM vegetarijanac pitala A šta jede onda? - a radi gdje radi - u carstvu hrane). Držim ti fige, od srca.
    Nadam se da me se još sjećaš s one davne kave...

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da me se još sjećaš s one davne kave...
    Nego šta nego te se sjećam!!! Hvala ti za odgovor!

Početno

uh šta i to pitaju o prehrambenim navikama strašno a jadna djeca čuće u domovima bez ljubavi

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ne znam da li direktno to pitaju kod nas, ali sam čitala da su u grčkoj baš zbog toga jednom paru uskratili usvajanje djeteta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •