Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Peralazak u vrtičku grupu iz jaslica! HELP!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Peralazak u vrtičku grupu iz jaslica! HELP!

Dakle moja malena sredinom 9. mj puni 3 godine.
    Do sada je pohađala jasličku grupu u kojoj je bila najstarija u komi sa par dana mlađim kolegom druga djeca su bar mjesec dva mlađa.
    Ovak, ona je iznimno zrela nema pelenu od 1,6g, jako dobro prića i potpuno je samostalna, sama ide na WC i briše se,jako je druželjubiva i slaže se sa starijim klincima!
    Krajem vrtičke godine u 6. mj (ne naš vrtić ne radi preko ljeta) rečeno nam je da ona prelazi u vrtičku grupu, ali sam se poprilično neugodno iznenadila kada sam vidjela da ostaje u jasličkoj.
    Napomena naše su sve grupe mješane, znaći u njenoj je grupi 5-6 malih koji su napunili 1 godinu ovo proljeće, hrpa pelenaša. 90% malih ima dude i flašice, o pelenama da ne pričam!
    Jasličke grupe su odjeljene od ostatka dvorišta i imaju samo maleni pješčanih i one plastične guralice-hodalice!
    Ti maleni niti ne pričaju uopće neki nisu niti hodali do kraja 6. mj, oni joj nisu nikakvo društvo.
    Isto bi napomenula da imaju drugačiju prehranu, sve je jako sitno sjeckano, kada veći imaju žitarice i musle oni imaju čokolino i griz sa krašeexpresom. za užinu dobivaju pola krafne ili pola banane i stalno ih šopaju sa onim slatkom čajem!
    Ona to ne jede uopče, čokolino nikada ne voli ga,a njima je to glavna namirnica.
    Pri nekim događanjima ne sudjeluju npr. gostovanje kazališta, maskembal...
    Van idu samo po ekstra vremenu jer se teti neda oblačiti ove skroz male, ona se sama oblači!
    E sad teta je stvarno ok. Ova druga teta je medicinska sestra i neće ići dalje sa to grupom,a oni su meni kao glavni argument naveli da će njoj veliki šok biti odvajenje od tete, btw nije ju vidjela 3 mj.
    U cijelom dijelu jaslica smrdi po pelenama nesnosno, a jedna grupa nema niti WC, pa je moja kao jedina bez pelena morala odlaziti u drugu grupu na pišanje.
    Voljela bi da ide u vrtičku grupu i rekli su da može ako uzmem dodatni program npr. engleski to je 200 kn više (mai ide i skup sport), ne želim ucjene!
    Cijeli vrtić je poprilično komatozan, stručni kadar je katastrofa, mene su napadali na upisu da zašto joj skidam pelenu jer će previše odskakati od vršnjaka i da je forsiram i preambiciozna sam... na kraju je skinula pelenu u 2 dana do sad bez ijedne nezgode!
    Baš sam u komi kome god kažem šokirani su da će ona u jaslice!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

superix nemam pametan savijet, ali ako je u programu za jaslice odi do ravnatelice/elja. u vrticu u kojem su moji klinci bili do ovog ljeta grupa bi se formirala na pocetku i onda bi zajedno isli do kraja.
    mislim da ovo sto si napisala tu mozes slobodno reci i ravnateljici. i moram jos dodati da ni meni djete od 3 godine vise nije jaslicar. a ja i ta struka smo miljama udaljeni.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj je u veljači napunio 3 i sasvim normalno su do kraja godine svi bili jasličari (ima ih rođenih od siječnja do srpnja).
    Ne znam, mjesec dva razlike djeci ne znači baš ništa, a ja svoje dijete ne bih odvajala od teta i vrtićkih prijatelja.
    Opet, ne znam kakav vam je vrtić i hoće li prelazek u stariju grupu puno promijeniti na stvari.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas su jaslice do 3 godine(zgb. vrtić) i dijete nakon toga u sljedećoj godini(nakon ljeta) prelazi u vrtićki objekt.
    Mi smo jedno 6 mjeseci nakon navršene 3 godine bili u jaslicama zbog toga.
    Na jesen se formirala grupa koja je zadovoljavala uvijete i kompletno svi su prebačeni iz jedne jasličke u istu vrtičku tako da nisu razdvajani. Jedino su dobili nove tete, jer tete su obje ostale u jaslicama.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da o siječnaj do srpnja,ali ona će za mjesec dana 3 godine! Znaći u jaslicama bi bila do 3 g i 10 mj.
    Grupa je mješovita tako da nije to školska generacija, s njom po tome spada samo 5 klinaca. Upisani su sada i klinci od 1 godinu napunjenu ljetos!
    A njena školska generacija je upisana (oni koji su novoupisani) u vrtičke grupe.
    Ona je tu tako i tako najstarija, a o uvijetima rada sm pisala.
    Prijatelji ona njih zove bebe, jer nema s kim pričati, teta je rekla da jedio ona zna reči nešto suvislo, znam da su preko ljeta malo narasli ali ona njih ne zna uopče poimence niti ih spominje, a tetu će ionako mjenjati kada po njihovom bude za vrtić!
    Mene muće te ucjene i to da ona ne "ode u rikverc" nema ona tamo društvo ionako!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i kod nas je bilo tako kako pisu Cathy i Cubana, grupa je formirana na pocetku i isli su svi zajedno do skole. ali ja sam shvatila superix da je mjestovita grupa i da ce mala ostati u jaslicama jos ovu godinu, jer recimo matmizi ovu jesen ostaje na adaptaciji jer joj mala prelazi iz jaslica u vrtic i mora se opet adaptirati, bez obzira sto je vec bila u vrticu. dakle postoje u ZGB vrtici koji tako funkcioniraju.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:/
    Ne znam, znam samo da svi vrtići, da bi namakli lovu organiziraju vrtićke grupe po principu "proširenog programa".
    Tako i naša grupa postaje etno-eko- nešto.
    I mi smo imali slučaj ucjenjivanja pri upisu u vrtić Šegrt Hlapić u Sesvetama. Na sreću tamo ne idemo.
    Tako da ne znam što bih ti rekla.
    Razgovaraj s ravnateljicom, traži premještaj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja mislim da je to neka greška, djeca s 3 godine ne idu u jaslice...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po uplatnici sigurno ,

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E nije, ona ce 3; 20.09!
    Tako da nije navrsila pune 3 fali joj 20 dana!
    Kod nas su sve grupe mjesovite!
    Jaslice od 1-3!
    Vrtic 3- skole! I svake godine se upisuju mali novi a veci odlaze dalje! Nikada ne ide cijela grupa u skolu vec samo par njih!
    Ona je najstarija u svojo grupi! A ne zele je prebaciti u mjesoviti vrticku jer su navodno grupe pune! Jedino ako uzmem engleski!
    Tete su dvije za jaslice jer su dvije jaslicke skupine! I one su uvijek do 3 godine i onda jedna dode nova!
    Ma koma!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja bih inzistirala na premještaju.
    Kod nas u podružnici tri su mlađe skupine (1-2, 2-3, 3-4g.) i tri starije skupine.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    E nije, ona ce 3; 20.09!
    Tako da nije navrsila pune 3 fali joj 20 dana!
    Kod nas su sve grupe mjesovite!
    Jaslice od 1-3!
    Vrtic 3- skole! I svake godine se upisuju mali novi a veci odlaze dalje! Nikada ne ide cijela grupa u skolu vec samo par njih!
    Ona je najstarija u svojo grupi! A ne zele je prebaciti u mjesoviti vrticku jer su navodno grupe pune! Jedino ako uzmem engleski!
    Tete su dvije za jaslice jer su dvije jaslicke skupine! I one su uvijek do 3 godine i onda jedna dode nova!
    Ma koma!
    superx ja te razumijem u potpunosti jer nama se nesto slicno desilo prosle "vrticke godine" -koda nas nema jslica vec 2 vrticke grupe maldaja i starija. U nasem slucaju se to ispostavilo kao dobro za L sto je ostala u maloj grupi ( ali kod vas je situcija vidim bitno razlicita jer se radi o jeslicama) . Ali ja sma prvi mjesec bila u komi tako da znam kako se osjecas. U tvom slucaju mi jedna stvar nikako ne stima- za tvoju curicu nema mjesta u vrtickoj grupi ali bit ce ako je upisete na engleski ja bih na tvom insistirala na razgovoru sa ravnateljicom i na prmjestaju jer izgleda da mjesta ima. saljem ti puno ~~~~~~ da se izboris za prjemjestaj.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma engleska grupa je malo prorijedena zbog krize, kosta to !
    A i stariji ide na engleski i nije nitko da budu zajedno u grupi! Niti tete a ni mi bas! Kaj ja znam!! A i nije bas taj eng nesto!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

glupo je za ucjenu, ali ako je to jedina mogućnost, ja bih ipak i tako upisala radije taj eng. nego da ide sa malima (jer očito tamo ne spada)
    probaj ipak još jednom razgovarati sa ravnateljicom i napomeni da su rekli i sami da će ona prijeći u vrtićku grupu
    možda sve prođe i bez tog eng.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas ne mogu ici u englesku grupu sko su mladji od 4 godine.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne znam kaj da ti velim! Moja E. je bila najmanja kd je krenula s 13 mjesecu u vrtić. Još nije niti hodala bila! A najstarija djeca su tada već imala 2,5 godine!!!
    Meni to nikako nije u redu! Ok, u ovom slučaju za moju E. to može bii jedino prednost! Ali ta grupa sigurno neće moći ostati na okupu do samoga kraja!

Janko kad je išao u grupu su išla djeca koja iste godine imaju uvjete za prvi razred, mislim da ih je samo dvoje ostalo koji su bili premali za školu pa tek sad na jesen kreću. Ali to je samo dvoje.
    Kod nas je ok to što stvarno sve grupe imaju wc-e i što svi idu u isto dvorište na igru! Tak da ona bude i sa 3 godine starijom sekom na dvorištu!
    Ipak, za ovako velike razlike, ja bih tražial premještaj u vrtićku grupu!!
    I kak će ove godine biti kod nas u grupi pojam nemam, Ela će tak krajem 8. mjeseca napuniti 2 a neki iz njene grupe već imaju 3,5, dakle, po tome oni nemaju kaj više raditi s nama u grupi!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

p.s. na ucjene nikako ne bih pristala!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

elu je prvu godinu nakon što sam počela raditi čuvala čuvalica a u jaslice je krenula s mlađom djecom (neki su bili tek godinu dana).
    u 6.mjesecu su je odlučili izvaditi iz jaslice (njih nekoliko rođenih u 8. i 9. mjesecu) i prebaciti u vrtićku grupu. opirala sam se, išla na razgovore (jer ela jako voli tete i djecu) i na kraju zaključila da je za nju bolje da je s velikom djecom (mješana grupa 3-7 goidina) nego s bebačima.
    inače, krenula je u jaslice jedina bez pelene u cijeloj grupi, i skroz je odrasla uz brata tako da mislim da će se dobro snaći sa starijim.
    uglavnom zbog prelaska već mjesec dana ne ide u jaslice (mm i ja smo odvojeno na godišnjem a uskočili su i baka/dida servis) da se "odvikne " od stare grupa. u 9.mjesecu idemo opet na privikavanje.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

E da!
    Kod nas je stanje slično!
    M. je krenuo u vrtić sa 2,5 g.Upao je u grupu u kojoj su bile bebe od godinu dana.
    Čak niti to što sam na inicijalnom razgovoru napomenula da on nema pelenu,dudu niti bočicu,očito nikome od stručnog tima to nije bilo važno kad su slagali grupu.Ima i starijeg brata.
    M. se jako teško prilagodio pa mi ga je bilo žao premještati.Drugu godinu spominjao je samo jednog prijatelja,pa ljudi on je cijelu godinu gledao u pelene,kreme i guze,nitko se njime nije ni stigao bavit (jedna je teta u smjeni).

Ovu jesen sam ga preselila u njegovu generaciju,nadam se najboljem!

lp

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo se preselili u mlađu vrtićku, 3-4 godine, je najmlađa,ali kaže teta jedna od najsamostalnijih i oduševljeni su sa njom, svi se slažu da dobro da sam inzistirala do zadnjeg dana , jako smo sretni s novom grupom i tetama!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

super da je sve dobro završilo. tj. da si se uspjela izboriti za to.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

superx - super za tebe!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •