Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 101

Tema: Kad su naučili sami brisati guzicu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod nas nije vjerski uvjetovano, ali mi svi peremo guzice na bideu nakon wc-a, pa vrlo često i dva ili tri puta svatko

u mojoj primarnoj obitelji imali smo starinski stan - na jednom kraju hodnika wc, na drugom ostatak kupaonice - pa smo prešetavali kroz hodnik na kadu se oprati

mislim, to traje doslovce pola minute, ako

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je jos mali, pa ne radi to sam, ali PEREM GA svaki put, nikad brisanje. Svi u porodici takodjer, peremo se nakon brisanja. I svi iz sire okoline (porodica MM-a, prijateljice i svi njihovi...) To je ovdje vjersko-kulturoloski uvjetovano... Vecina nas ima male tus-baterije uz wc skoljku i nema govora o prebacivanju u kadu i sl. Ovi sto nemaju tus imaju kraj skoljke neku posudicu s vodom iz koje poliju... Eto, sad sam se sva najezila od same pomisli da ima toooolikoo ljudi koji ne peru guzicu nakon nuzde... Ono, ako odes u 11 ujutro, a tusirat ces se uvece prije spavanja, 12 sati... Meni je to too much...
    Baš zanimljivo, več sam čula za to, oprosti, ali nikako mi nije jasno kako vodom opereš usranu guzicu (svoju)?
    Ne šalim se, stvarno me zanima.
    U jednom trenutku valjda moraš s rukom potegnuti po govnu, ili se varam?

Ako si čitala drugu temu, ja koristim jaaaaako puno wc papira, tako da mi guzica nije u opasnosti od jutra do kupanja.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

znam da muslimani imaju obicaj da se peru poslije nuzde. kod nas se brise wc papirom,a opere poslije nuzde ako je potrebno. nakon 4.god. brise se samostalno i tusira .ponekad i uz moju pripomoc.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

obrišeš se wc papirom a poslije opereš dupe. Sa vodom i sapunom. Moš ti srat ne znam kako uredno al oprano je oprano.
    I uopće mi nije jasno kako se ljudi uvijek čude pranju guzice. Kao da je guzica neki zasebni ekstremitet o kojem ne treba voditi brigu.
    Ljudi moji, to je guzica i ako je ne pereš ona smrdi. Biliv mi. Smrdi.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    u mojoj primarnoj obitelji imali smo starinski stan - na jednom kraju hodnika wc, na drugom ostatak kupaonice - pa smo prešetavali kroz hodnik na kadu se oprati

mislim, to traje doslovce pola minute, ako
    X i kod nas ovako bilo. sad imamo bide al na moru i dalje idemo i kupaonu poslije wc-a

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Baš zanimljivo, več sam čula za to, oprosti, ali nikako mi nije jasno kako vodom opereš usranu guzicu (svoju)?
    Ne šalim se, stvarno me zanima.
    U jednom trenutku valjda moraš s rukom potegnuti po govnu.
    Meni nije jasno kako ti nije jasno

obrises papirom - operes vodom - posusis papirom - operes ruke

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    obrišeš se wc papirom a poslije opereš dupe. Sa vodom i sapunom. Moš ti srat ne znam kako uredno al oprano je oprano.
    I uopće mi nije jasno kako se ljudi uvijek čude pranju guzice. Kao da je guzica neki zasebni ekstremitet o kojem ne treba voditi brigu.
    Ljudi moji, to je guzica i ako je ne pereš ona smrdi. Biliv mi. Smrdi.
    ne znam, mozda i smrdi ako gurnes nos u neciju guzicu, bez odjece

inace ne, ja bome nikad nisam osjetila da netko smrdi jer si nije oprao guzicu nakon sranja

razumijem da je nekome to nehigijenski i da mu je fizicki neugodan osjecaj imati neopranu guzicu nakon nuzde, ali da smrdi, ma...gluposti

ja mom sinu jos uvijek brisem i perem guzu, on jos nije probao, ali hvala anemona na podsjetniku, moramo se time pozabaviti, sad je 6 godina

znam da mi je jednom rekao da je trazio tetu da mu opere guzu u vrticu, pa mu je rekla da ona to ne radi. njemu je normalno da mu se pere guza, meni je normalno njemu oprati, ali sebi ne operem uvijek, ovisi o okolnostima, recimo ako znam da cu se za sat vremena ic tusirat ne operem (jer nemam bide, da imam vjerojatno bi, ovako na kadi mi je puno teze jer vise nisam toliko elasticna i komplicirano mi je)

al iskreno, bas me briga pere li se netko nakon wc-a ili ne, ne znam kako to na mene utjece, stvarno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije jasno kako ti nije jasno

obrises papirom - operes vodom - posusis papirom - operes ruke
    Jel mi vjeruješ da iz tvojeg posta uopće nisam skužila da je i papir u igri?

Vezano za smrdljivu guzicu, isto tako nisam nikad primjetila da nekome smrdi guzica.

Dok sam jednom davno imala problema s Ešerihijom i uz nju gljivicama, uredno sam prala guzicu nakon nužde, ali onda sam zaključila da to pomalo prelazi granice.
    Uostalno ako ideš kod nekog na wc ili na poslu (jest da je to jednom u milijon godina), onda ne možeš oprati guzicu.

Nemam ništa protiv pranja guzice nakon brisanja, ali stvarno ne vidim nikakvu potrebu da to radim djetetu. Nikada do sad nije imao ni točkicu na gaćama i nikad mu ne smrdi guzica, ne svrbi ga,... pa smatram da je ok i ovako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji imaju "fine" guze - koriste isključivo vlažni wc papir
    to miriši bolje od čiste vode

jest, kemija je, ali izumitelju tog predmeta skidam kapu i zahvaljujem

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj ima 6.

Neće se brisati sam, ne želi, njemu je to fuuj.

U vrtiću ne kaka - zapravo ne kaka nigdje osim doma. On će radije trpiti satima nego kakati van doma.

Ne forsiram ga, nadam se da će do škole barem pokušati.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja će sad 5. g i briše se sama.Kad joj se ne da zove ali zadnje vrijeme odgovorim da mora sama a da ću ja eventualno provjeriti jel sve ok. Sasvim dobro to napravi sama, koristi vlažni wc papir.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne sjećam se više kad je počeo, ali s 5 godina je bio potpuno samostalan po tom pitanju. I to s najobičnijim wc-papirom, nikakav vlažni, vlažne maramice, i sl.
    Zapravo, s obzirom na teško i sporo skidanje iz pelena, ovo mi je bilo ugodno iznenađenje.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Obe su sa 3 i kusur, po prelasku iz jasala u vrtić, bile prinuđene da nauče, jer tete u vrtiću nisu htele da im brišu pod izgovorom "učimo ih samostalnosti". Pri tome sam, gledajući svoju i decu sa kojom radim, 100% sigurna da deca tog uzrasta nisu jo dobro koordinisana i dovoljno dugih ekstremiteta da tu radnju obave valjano i baš sam se ljutila na tete. One sad kod kuće i dalje traže da ih mi brišemo(vlažnim papirićima ili maramicama) ili operemo, kako kad. Kao pelenaši su prane posle svakog kakanja, tada nismo ni koristili vlažne.
    Meni je sasvim ugodan osećaj da se operem, i prija mi guzi , što ne znači da se nekad ne obrišem t.papirom. Ipak mi hladan tuš(bez korišćenja ruke, Anemona) najviše prija zbog hemorioda.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak mi hladan tuš(bez korišćenja ruke, Anemona) najviše prija zbog hemorioda.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

već sa tri ali ja popravljam ,uglavnom zna da to tako treba..istina sa 3 je i pelene skinula pa je lakse ovo skuzila

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

s pet. no i danas sa sest ne zna bas gurnuti papir skroz izmedju guzova do cmara.
    mislim da je to tesko i za ocekivati, da sa 3g obrisu guzu bez popravnog ispota. mislim, treba fakat one guzove rasiriti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, izgleda da je moja sa 7 i pol jedan od najvećih nebrisaća
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 16.08.2012. at 11:33

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pitam zato jer moj ima 5 godina i nemam pojma jel im u toj dobi u vrtiću brišu guzicu?
    pa pobogu, pitaj

mojoj su brisali. naucila je tako jer je meni do*dilo trcati na urlik: mama kakila sam!

mene zanima kada su sami poceli prati guzu i pisu, bez da popravljate?

moja iz pise izvadi svu prljavstinu al nisam sigurna da ju dobro ispere. ista stvar je i s guzom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moram priznat da sam u čudu da djeci od 6 godina još brišete dupeta Bez uvrede.

Moj brat je sebi briso dupe sa 4god. Ja sa 5.
    Sumnjam da je to bilo idealno obrisano kao kad se okupa, ali nismo hodali zasrani

Moja mala je sad 4 god. i hoće si sama brisat dupe, ali još nije skužila finese oko DOOOOBROG brisanja i BRISANJA tek toliko, pa joj još uvjek mi brišemo dupe, premda sama uzme maramicu i kao "ona se sama brisala". Vlažnim maramicama, jelte.
    Pišulju si odavno briše sama, običnim suhim WC papirom.
    Dok se kupa, sama si pere i dupe i pišulju.

I kaka u vrtiću. I ne dođe kući niti zasranog dupeta niti gaća.
    I jedva čekam kad će skroz sama počet DOBRO brisat dupe.
    Nadam se ne sa 6god

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ti bas volis dupe, jel?
    Ko ja usklicnik

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moja je nekidan došla zasrana iz vrtića. doma joj ja brišem guzu, ali ona je "prava velika cura" pa se obrisala sama i nije zvala tetu. i ko za vraga baš joj je ostao komadić, iako inače prilično čisto kaka. morat ćemo počet malo vježbat brisanje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da ni sva djeca (mislim, ni ljudi ) ne serkaju jednako - neki mljackavo, neki da se ni ne moraju brisati

moja je od šest sigurno potpuno sama, uvijek i dobro brisala guzu nakon kakanja, a naravno da je počela ranije i postupno uvježbala, primjerice od četvrte do šeste je polako savladavala kako se pokakati, obrisati, očistiti školjku (ne koristimo četku za wc), oprati ruke i provjeriti je li sve ostavila uredno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja smataram da su vlazne maramice zlo, valjda zato ne brise od kad je prohodala

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ti bas volis dupe, jel?
    Ko ja usklicnik

o_i_j kako cistite skoljku bez cetke?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

o_i_j kako cistite skoljku bez cetke?
    zasučemo rukave

to je jedina stvar na kojoj je mm inzistirao u našem zajedničkom životu (za razliku od mene koja bi nešto inzistirala svakih 5 min.), jer ne može podnijeti držati je u kući

dakle, seruckamo ili na malo papira ili nakon prebrišemo s malo papira

i stvarno molim da se nitko ne zgražava nad 'nehigijenom' jer je to meni puno higijenskije nego držati više ili manje govnjastu četku kraj zahoda

a osobito kad se sjetim kako je moj tata jednom očistio četkom zahod, krenuo je dizati prema gore i nekako zapeo za rub - a sva ona govnjasta voda ga je išpricala po licu

ovo nam funckionira već desetak godina

naravno, djeca su mi oduševljena s četkama u tuđim zahodima, ali to je za neku drugu temu

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

zasučemo rukave

to je jedina stvar na kojoj je mm inzistirao u našem zajedničkom životu (za razliku od mene koja bi nešto inzistirala svakih 5 min.), jer ne može podnijeti držati je u kući

dakle, seruckamo ili na malo papira ili nakon prebrišemo s malo papira

i stvarno molim da se nitko ne zgražava nad 'nehigijenom' jer je to meni puno higijenskije nego držati više ili manje govnjastu četku kraj zahoda

a osobito kad se sjetim kako je moj tata jednom očistio četkom zahod, krenuo je dizati prema gore i nekako zapeo za rub - a sva ona govnjasta voda ga je išpricala po licu

ovo nam funckionira već desetak godina

naravno, djeca su mi oduševljena s četkama u tuđim zahodima, ali to je za neku drugu temu
    Čovjek stvarno ući dok je živ, nije vam loša praksa, ali kako gosti kada vam dođu posjetu ?

Ti bas volis dupe, jel?
    Ko ja usklicnik

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja starija ima 3.5 g i besprijekorno se obriše vlažnom maramicom koju poslije baci u smeće, a kakiću pusti vodu u wc, opere rukice (to traje i traje i traje) i gotovo...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zasučemo rukave ...
    dakle, seruckamo ili na malo papira ili nakon prebrišemo s malo papira...

Ideš, zar je bolje čeprkat po školjci papirom, nego očetkat četkom, proprat četku u slijedećoj vodi, otrest u školjci i spremit, te spremljenu svako malo dezinficirat sredstvom za čišćenje?

Jesi ti od onih što zasranu školjku ostave u javnim veceima bez obzira što četka stoji pored?

No nije to tema samo ubijam dosadu...

BTW, ako je probava dobra, često ne treba ništa četkat
    Posljednje uređivanje od sweety : 24.08.2012. at 12:57

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da cu moju pocet uskoro ucit da brise sama... taman mali skoro zaspao kad urlik "mamaaaaaa kaaakala sammmmmm"
    I zbogom popodnevno spavanje malog.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ti bas volis dupe, jel?
    Ko ja usklicnik
    lol

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ni ja ne koristim četku za wc, iako je imamo. Nešto gadnije od te četke nisam videla. Pa ako pustim vodu da je isperem samo se mislim kako sve leti govnjivo sa nje. Mnogo je lakše sa malo papira obrisati školjku. Posle operem ruke i gotovo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne koristim četku za wc, iako je imamo. Nešto gadnije od te četke nisam videla. Pa ako pustim vodu da je isperem samo se mislim kako sve leti govnjivo sa nje. Mnogo je lakše sa malo papira obrisati školjku. Posle operem ruke i gotovo.
    Umrla bih da to napravim. Ok, ne umrla, ali povraćala definitivno. :gadljiva na govno:

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne mogu zamisliti da čistim školjku ikako drugačije osim s četkom. Tu istu četku redovito potopim u mješavinu vode i domestosa i nije nikad prljava. A danas su te četke stvarno jeftine tako da je svako malo zamijenimo novom, nekako kao i spužvicu za suđe.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 30.08.2012. at 16:18

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpis pod bodulicu
    pa ni ne spremam prljavu četku
    ako je i nađem prljavu iza klinaca stavim je u školjku prelijem tim za wc i četkam i ispirem dok četka nije čista, zakaj bi si govna spremala pored zahoda ?!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu zamisliti da čistim školjku ikako drugačije osim s četkom. Tu istu četku redovito potopim u mješavinu vode i domestosa i nije nikad prljava. A danas su te četke stvarno jeftine tako da je svako malo zamijenimo novom, nekako kao i spužvicu za suđe.

X, i nama je četka potrošni materijal, u pravilu kupim najjeftiniju, baš zato jer je često mijenjam.

Inače, potaknuta ovom temom, natjerala sam moju 7 i pol godišnjakinju u akciju, i sasvim joj dobro ide, nije bilo reklamacija. Osim što to njoj nije draga aktivnost.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpis na bodulicu i pikulu.

deaedi, preskocili ste fazu gdje te zove da joj pogledas dupe jel ga dobro obrisala, pa ako ju otpilis dodje k tebi pa se prci?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    deaedi, preskocili ste fazu gdje te zove da joj pogledas dupe jel ga dobro obrisala, pa ako ju otpilis dodje k tebi pa se prci?

Gledamo samo papir...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    (...) što zasranu školjku ostave u javnim veceima bez obzira što četka stoji pored?

No nije to tema samo ubijam dosadu...
    sad mi se razdanilo.
    redovito viđam po wc-ima u kampu, prestrašno. i uvijek sam se pitala koji su to posrani likovi.
    eto, ti koji ne koriste četku, očito.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    sad mi se razdanilo.
    redovito viđam po wc-ima u kampu, prestrašno. i uvijek sam se pitala koji su to posrani likovi.
    eto, ti koji ne koriste četku, očito.
    pretpostavljam da ovo ide mene

u javnim prostorima koristim četku i wc ostavljam besprijekornim, čišćim nego što sam našla

to što u kući ne koristimo četku za wc ne znači da nam zahod nije čist. rekla sam da seruckamo na wc papir, a ako ostane koja točkica na onom toboganastom dijelu - uzmem par listića papira, prebrišem, potegnem vodu, preselim se na bide itd.

iskreno, ja s četkom kod kuće nisam nikada uspjela dovoljno očistiti zahod, a zbog četke ne želim pet puta dodatno potezati vodu i ulijevati domestose. volim da je zahod čist i ispod ruba, a to se sa četkom ništa ne može dohvatiti

i još jednom, kod kuće i u javnim zahodima ostavljam sjajnobijelo za sobom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ja ko ovca
    naravno da neću za sobom ostaviti prljav wc
    ne ostavljam ga ni kod sebe, ni u gostima ni na javnom mestu (mada i ne obavljam to van kuće)
    samo čistim na drugačiji način kod kuće i napolju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nije išlo tebe
    općenito sam govorila.

inače, u svoju školjku gurnem ruku jer ju perem rukom, od četke mi slabe vajde.
    no, sad zamišljam kako je gurati ruku u javni wc, i uf, mislim da bi mi otpala
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 31.08.2012. at 17:56

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma ne guram u javni, nego u obiteljski

stvarno voli čist wc, čistu uzicu i čistu kupaonicu (uključujući nepostojanje ikakvih ostataka)

i neka se ne uvrijede ovi koji imaju četke - ali meni se čini da te četke nikome nisu baš sasvim čiste, nego 'nako kao

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i neka se ne uvrijede ovi koji imaju četke - ali meni se čini da te četke nikome nisu baš sasvim čiste, nego 'nako kao
    E moja bome je, ubijeno je 99,9 % bakterija na njoj. Ako koja i preživi, zaslužila je

Najbolje da se sad lijepo postrojimo ko ima četku, a ko je nema...nekako slično kao što je bilo s onim bočicama.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ne moraju ni biti baš sasvim čiste, ne peremo njima zube.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne moraju ni biti baš sasvim čiste, ne peremo njima zube.
    X

Kao što je netko več napisao, te četke danas su stvarno potrošna roba. Kupiš najjeftiniju za par kuna i mijenjaš je svaki čas.
    Svaka čast okolišu i ekologiji, ali radije biram četku, nego da rukom glancam govna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

X

Kao što je netko več napisao, te četke danas su stvarno potrošna roba. Kupiš najjeftiniju za par kuna i mijenjaš je svaki čas.
    Svaka čast okolišu i ekologiji, ali radije biram četku, nego da rukom glancam govna.
    ne glancam rukom nego papirom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I onda, dogodilo se čudo,...

Jučer, ode moje dijete na wc, kaže da mu ne moram zamračiti prozore, jer može i zažmiriti i da će sam obrisati guzu, jer je veliki dečko.
    I eto, obrisao je sam.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja starija curka je naučila brisati guz sa nekih 6 godina, mlađa još uvijek zove mada i ona zna sama ali joj se neda.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj ima 5 i nešto sitno, nedavno je sam počeo brisati guzu suhim t. papirom, ja onda još popravim sa vlažnim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I onda, dogodilo se čudo,...

Jučer, ode moje dijete na wc, kaže da mu ne moram zamračiti prozore, jer može i zažmiriti i da će sam obrisati guzu, jer je veliki dečko.
    I eto, obrisao je sam.
    Bravo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •