Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Bol i 'preskakanje' u kuku

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Bol i 'preskakanje' u kuku

Naime oduvijek su mi koljena onako kvrckala, a povremeno sam mogla i istegnuti kuk da kvrcne. Nakon prvog poroda kuk me češće počeo zezati a u drugoj trudnoći su me oba kuka boljela zadnja tri mjeseca! Nakon poroda lijevi se očito vratio kamo je trebao no problemi s desnim se nisu smanjili. Zapravo imam osjećaj da se sve pogoršalo u zadnja dva tri mjeseca tj cca godinu dana nakon poroda. Kuk ujutro obavezno moram istegnuti pri čemu on jako škljoca i po nekoliko puta dok ne sjedne valjda na mjesto koje treba. Isto moram ponoviti u toku dana nekoliko puta. Na isti način mi preskače i desno koljeno a počelo mi se dešavati i sa zglobom od palca u stopalu... Zna li netko što bi to moglo biti? Namjeravam otići kod svoje doktorice naravno ovih dana jer je cijeli sedmi mj bila na godišnjem... Čisto me zanima je li netko ima ili je imao što slično?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo da ti se javim. Ja takodjer imam preskakanja u kuku, tj mogu sama izvest subluksaciju kuka (poluiscasenje). Nekad toliko skljoca da me sram hodati u tisini pored nekoga jer se cuje skljocanje kosti. Bila sam u doktora, snimila kicmu i zdjelicu. Meni je kicma kriva, zdjelica malo nakosena, a casice u koje ulaze kukovi plitke. Uglavnom, nista strasno. Treba jacati misice tog dijela tijela, ne smijem skakati s visine na noge (a ni na glavu, haha).

A sad sto je tebi, ne bih znala. Mozda je isto kao i meni, mehanicki problem al da uklonis sumnje na nesto drugo najbolje otidji u doktora.

Ps meni je ovo sve odavno, od puberteta. Porod mi nije nista promjenio, osim pojacane boli u trtici (al i to je normalno)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam labave zglobove, ali mi se, nakon cetiri trudnoce, cetvero male djece i dugogodisnjeg nanasanja na kuku, dogodilo da imam strasne bolove u desnom kuku. (nosala djecu na lijevom). toliko strasne da mi se nekoliko puta dogodilo da sam se skljokala i plakala od bolova

bila na snimanju, uglavnom imam neki problemcic (genetski, kaze dr., nije uvjetovan trudnocama ni nosanjem) u spoju kuka i kicme, pa se to pogorsalo svim naporima kojima je taj dio bio godinama podvrgnut.

prvo mi je bilo prestat nosat (prestala, falabogu, svi su sad preveliki za nosanje ), drugo rijesit se viska tereta (falabogu i to obavila ), trece - jacat okolne misice. taj dio mi nesto sporije ide...

nadam se da ce ti problem biti rjesiv

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja već dugo, rekla bih skoro dvadeset godina imam bolove u koljenima i već odavno znam da imam artrozu koljenskih zglobova. Kukovi su me počeli boljeti nakon poroda i također imam početnu artrozu. To je kod mene genetski, a dešava se i kod sportaša od pojačanih trenja. Ja se sportom nikad nisam bavila i mislim da mi je krajnje vrijeme da počnem vježbati prije nego završim sa umjetnim kukom i koljenima.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

utješno je ćuti da nisam jedina s tim problemom
    moram kod dr znam to, čekam da sad prođu godišnji pa ću obaviti te preglede
    logično mi je bilo da treba ojačati mišiće oko zgloba pa sad svaki dan bar dva puta idem uz stepenice na 6i kat pješke
    nastojim malo više hodati za početak bar to a tu i tamo napravim i par vježbi za bokove
    valjda će biti bolje
    hvala

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da ti se javim. Ja takodjer imam preskakanja u kuku, tj mogu sama izvest subluksaciju kuka (poluiscasenje). Nekad toliko skljoca da me sram hodati u tisini pored nekoga jer se cuje skljocanje kosti. Bila sam u doktora, snimila kicmu i zdjelicu. Meni je kicma kriva, zdjelica malo nakosena, a casice u koje ulaze kukovi plitke. Uglavnom, nista strasno. Treba jacati misice tog dijela tijela, ne smijem skakati s visine na noge (a ni na glavu, haha).

A sad sto je tebi, ne bih znala. Mozda je isto kao i meni, mehanicki problem al da uklonis sumnje na nesto drugo najbolje otidji u doktora.

Ps meni je ovo sve odavno, od puberteta. Porod mi nije nista promjenio, osim pojacane boli u trtici (al i to je normalno)
    potpuno ista stvar.SRAM me da me neko slusa.dok malog uspavljujem užasno desni kuk škljoca.mogu ga sama izbacit.boli užasno dok ne vratim na misto.znalo se događat i tijekom sexa pa muž mora cekat da ja vratim nogu u ravni položaj.heheh
    nisam bila kod dokt.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da tu ubacim jer ne mogu sada traziti okolo.

Dakle osim skljocavog kuka sad mi pocela skljocati i vilica. Danas cijeli dan, ni jesti mi se ne da, imam osjecaj da ce mi se raspasti. Preskace u svim pokretima, otvaranja usta, micanja donje vilice lijevo desno i naprijed nazad. Nekad mi se to prije dogadjalo ali nakratko, nikad ovako puno i bez prestanka.

Hoce proci samo od sebe ili moram u doktora (kojeg??)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Da tu ubacim jer ne mogu sada traziti okolo.

Dakle osim skljocavog kuka sad mi pocela skljocati i vilica. Danas cijeli dan, ni jesti mi se ne da, imam osjecaj da ce mi se raspasti. Preskace u svim pokretima, otvaranja usta, micanja donje vilice lijevo desno i naprijed nazad. Nekad mi se to prije dogadjalo ali nakratko, nikad ovako puno i bez prestanka.

Hoce proci samo od sebe ili moram u doktora (kojeg??)
    Ovo je mene znalo muciti kad sam bila mrsava, odnosno kad bih mijenjala tezinu (valjda se tetive nisu uspijevale dovoljno brzo prilagoditi, ali nisam sigurna - to je moje laicko misljenje).

Obicno se popravilo samo od sebe. Zadnje mi je bilo nakon drugog poroda kad sam se trudila skidati kile i radila stresan i naporan posao - umor+mrsavljenje = skljocanje celjusti

Dio razloga je u mojoj iskrivljenoj celjusti (upravo mi je ortodontica to dijagnosticirala prvi put, u dobi od valjda 14 godina, ne sjecam se...) pa se kasnije popravilo nosenjem aparatica, pa se kasnije kroz zivot znalo ponovno pojaviti i obicno bi spontano proslo u roku par tjedana. Isto ti na ORL mogu pogledati celjust, to pripada i njihovoj domeni, pogotovo ako trebas uputnicu za rtg da se vidi ima li ostecenja zglobova ili je sve do tetiva...

Ono sto sam sama primijetila - jako je bitno kakav je jastuk, vratna kraljeznica mora nocu biti ravna i u optimalnom polozaju. Ja ne smijem imati ni debeli ni pretanki jastuk, nego anatomski odgovarajuce visine. Trebale su godine dok ga nisam nasla, a i sad ga moram mijenjati svako toliko ako se "zalezi" i istanji od upotrebe.

Nadam se da ces se brzo ovoga rijesiti. Sretno!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

tnx peterlin

mrsavila nisam, cak sam se udebljala i imam 51 kg

Mislim se da bi mi to moglo biti od moje hipermobilnosti zglobova.. i vilica ima zglob, ou nou

super, raspast cu se do cetrdesete
    Posljednje uređivanje od S2000 : 06.09.2012. at 09:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •