Koliko traje mala škola i da li je obavezna za djecu koja ne pohađaju vrtić?
MM i ja planiramo duže putovanje (1,5-2 mjeseca) sledeće godine a dijete će nam biti predškolarac a o maloj školi ne znam ništa![]()
Koliko traje mala škola i da li je obavezna za djecu koja ne pohađaju vrtić?
MM i ja planiramo duže putovanje (1,5-2 mjeseca) sledeće godine a dijete će nam biti predškolarac a o maloj školi ne znam ništa![]()
nije obavezna
ali sam cula da te malo cudno gledaju u skoli ako dijete nije islo vrtic, pa jos ni u malu skolu
al to je standardno, valjda si vec navikla
koliko sam ja skuzila, nije to cijele godine, osim ako djeca vec idu u vrtic pa je integrirano u cjelodnevni program
mozes naci vrtic koji ima par mjeseci taj program. ili ga upises na cijelu godinu pa to vrijeme dok putuje ne ide
ukratko, nije obavezno, nece se nista dogoditi ako ne ide
moj ove godine nije isao u vrtic, ali ide na dvije aktivnosti, puno zahtjevnije od vrtica i dobro se snalazi tako da sam mirna, makar ga mislim upisati u malu skolu, cisto zbog druzenja i stvaranja prijateljstava
jel ide tvoj na neke aktivnosti, onako kontinuirano jedna grupa cijele godine?
Ide na aktivnosti.
Prošlu godinu je išla na njemački i ritmiku.
Sada više ne želi na ritmiku, krenula je na tenis i oduševljena je.
Želi još i njemački, lego igraonicu i akrobatski rock&roll.
Ja mislim da je to puno aktivnosti za nju, ima tek 5 godina.
Upisala bih ja nju i u malu školu ako smije izostati ta dva mjeseca.
Mala škola traje cijelu školsku godinu, 2 puta tjedno po 2 sata. Mojoj curi je bilo super, jako je volila ići. Nema problema sa izostancima, sve se dogovori sa tetama. Rješavaju radne listiće za predškolce, crtaju, slikaju, kolaž i ostalo. I puno se igraju, druže, pjevaju. Idu i na izlet i na predstave. Kao vrtić u malom. Preporučam svakako prije škole. Da, imaju i posjet školi, sudjelovanje na jednom satu.
Kod nas je isto kao kod Eci, jedina razlika je što je do prošle godine mala škola bila poslije podne, jer je bilo logično da djeca koja ne idu u vrtić imaju rješeno čuvanje i da ih roditelji dovedu nakon posla.
Od prošle godine vrtić je morao krenuti na uštede pa je mala škola ujutro i spoje malu školu s vrtićkom grupom koja ide kad i ovi u OŠ.
Kod nas je to jedini vrtić o jedina OŠ, tako da sva djeca prije prvog razreda prođu kroz taj vrtić, pa na taj način ipak prije upoznaju prijatelje iz škole - to je prednost.
Snješka, zar će tvoja već sljedeće godine u školu?