Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Dobila malo u 2 mj usprkos dohrani

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Dobila malo u 2 mj usprkos dohrani

Znaci dobila je samo 600g u 2 mj. i doktorica nije sretna jer hoce sam cicati a dohranu nece ni pogledati. Cica 9-10 puta na dan i kaze dokt. da smanjim podoje i da ce htjet jest, Probala sam i da joj nedam cicu po 3-4 sata al nece jesti nista vec sam nju pa neznam sta vise da napravim da ne ukidam podoje a da dobije na kilazi

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam kako ti je velika, ali balerina nije jela nista skoro do svoje druge godine. a izgledala je kao mali sumo borac.
    a 600 g u dva mjeseca na dohrani i ne zvuci tako malo (ovo pisem u slucaju da je djete starije od 6 mjeseci)

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pretpostavljam da je dijete staro oko 6 mj, a tada je normalno da dobivaju dosta manje nego na početku.
    Osim toga rastu skokovito kasnije, par mjeseci stagniraju ili jako malo dobiju pa onda se odjednom zbucaju.

Nedavanjem dojke nećeš dijete prisliti da jede dohranu.
    Treba biti uporan i strpljiv, ne forsirati, nuditi i kad tad će početi jesti.

Ja sam sa staroijim čekala do njegovih 8 mj da krene jesti, u 2 mj od početka dohrane je pojeo tek nekih 20ak žličica

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

malo janje a da joj probaš na svom izdojenom mlijeku napraviti mliječnu kašicu, neku koja će joj se sviđati i imati dovoljno mliječni okus, a ipak će joj dati potrebne kalorije.
    Pahuljice od riže ili griz ili nađi već nešto na dječjoj hrani.
    Neke bebe ne žele povrće. Da li si probala zgnječeno voće i keks? Možda bi joj se to sviđalo. Vidjela sam da prodaješ robicu br 74, pa onda ste već "veiki" i možete probati i hran na komadiće.
    Ili da joj daš jesti kad i vi veliki jedete, pa će se osjećati važna i možda tako jesti. Prilagodi okuse njoj. Neka hranjenje bude užitak, daj joj žlicu i šalicu.
    Moja je voljela u tom dobu obični jogurt i komadiće kruha s njim. Ili kockice palente.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ali nije li upravo majčino mlijeko najmasnija i najhranjivija hrana?

hoću reći; više će dobijat na kilaži na tvojem mlijeku nego na jabukama ili mrkvici, ako je to nešto što te tako brine.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Majčino mlijeko je NAJBOLJA hrana, ali nije najmasnija ni najkaloričnija.
    Ovdje se radi o djetetu u drugoj polovici prve godine gdje je majčino mlijeko najvažnija hrana, ali mu je potrebna i druga hrana. Kaloričnija.

U 100 ml majčinog mlijeka ima oko 70 kcal.

Bebi od 6-12 mjeseci treba oko 90 kcal po kg težine. Za težinu 7-12 kg treba 630- 1080 kcal. Otprilike.

Znači treba popiti oko 0,9 do 1,5 litara majčinog mlijeka. Za to treba puno obroka.

Ili dodati malo: (napisala sam kaloričnu vrijednost par namirnica)
    100 g griza 370 kcal
    100 g puretine 230 kcal
    100 g banane 100 kcal
    1 jaje 170 kcal
    100 g plazma keksa 440 kcal

To je matematički, ali bit je da dijete zavoli i drugu hranu i nauči se hraniti. Najmudrije je kombinirati.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zato moj sise po cijeli dan Beti vec si joj sa 6 mjeseci davala jogurt? Ili sa osam?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam, meni se čini da je u toj dobi nešto manje od litre majčinog mlijeka taman onoliko koliko beba i dobiva. Meni osobno je opet to bolji izbor od plazma keksa ili jaja (u toj dobi mislim).
    Jedno mi je ako dijete očito želi jesti druge namirnice a drugo ako uopće nije zainteresirano. ništa ne treba forsirati. dijete očito ima svoj ritam

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako ti je velika, ali balerina nije jela nista skoro do svoje druge godine. a izgledala je kao mali sumo borac.
    a 600 g u dva mjeseca na dohrani i ne zvuci tako malo (ovo pisem u slucaju da je djete starije od 6 mjeseci)
    Potpisujem.
    Mi ćemo za koji dan proslaviti prvi rođendan, a još ima dana kada je samo na dojci. Dohrana nam ide sporo, ali mislim da ukidanjem podoja ne bih ništa postigla. Istina, ona je buca pa ne brinem. Možda bih da je mršavica drugačije gledala na to.
    I 600g u dva meseca za dete starije od 6 meseci stvarno nije malo.
    Ti najbolje vidiš da li ti je dete gladno i je li joj dovoljno to što pojede.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi imamo 9 mj i od pocetka nije neki ljubitelj druge klope al doktorica kaze da sad u 3 mj treba dobiti kilu da utrostruci porodjajnu i neka joj micem ciku al evo ona sad pojela 3 zlicice rizinih pahuljica s mangom na mom mlijeko jednostavno nece zlicu i odmah trazila ciku da jede

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma daj, moj jede sve, ali doslovno sve šta mu dam, i još bratu krade. Na sisi je svako malo. Baš je buco a nije utrostručio težinu. Ima 11 kg s godinu dana a rođen je sa 3670g.
    Do 8. mj je jeo jedva nešto malo, onda je postao termit. Pogotovo kad je usavršio samostalno trpanje u usta prstićima.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako treba dobiti kilu u 3 mj to je otprilike ovaj tempo kojim dobiva ova zadnja 2, šta ne?

Ja bih probala slično ovako kako Beti kaže, pokušala ubaciti kaloričnijih namirnica. Ali ne bih ukidala podoje, ne vjerujem da će tako puno bolje prihvatiti dohranu.

Iako ne znam ni u čemu je takav problem ako dijete ne utrostuči porođajnu težinu točno s godinu dana, ako je inače zdrava i dobro napreduje. Moja je rođena s 3500,a s godinu dana je imala 9 kg. Pedijatar nije nikad radio probleme oko toga.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zato moj sise po cijeli dan Beti vec si joj sa 6 mjeseci davala jogurt? Ili sa osam?
    Ne tako rano, tek poslije 10 mjeseci je htjela. Ali sa trećim djetetom sam puno opuštenija i u hranjenju i u ostalom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj, moj jede sve, ali doslovno sve šta mu dam, i još bratu krade. Na sisi je svako malo. Baš je buco a nije utrostručio težinu. Ima 11 kg s godinu dana a rođen je sa 3670g.
    Do 8. mj je jeo jedva nešto malo, onda je postao termit. Pogotovo kad je usavršio samostalno trpanje u usta prstićima.
    Sad me sram...skužila sam da JE utrostručio težinu...Imala sam dvojku iz matematike, nemojte zamjerit

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Sad me sram...skužila sam da JE utrostručio težinu...Imala sam dvojku iz matematike, nemojte zamjerit
    Djelovalo mi je sumnjivo, ali ni ja nisam matematičarka pa sam to tome pripisala.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj je utrostrucio porodajnu s cca 20 mjeseci (roden s 3150).

Mislim da 600 gr u 2 mj je skroz ok nakon pola godine starosti. Moras znati da ce kilaza uglovnom ici sve manje i manje svaki mjesec (moguce i da se zbuci u kratkom roku).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo danas bili na kontroli, ima 9 mj. Ona je u ravno 3 mj dobila 330 g. I dr kaže da je sve to ok, da mi je kćer jako zgodna i ništa joj ne fali. Eto. Ja bi na tvom mjestu bila zadovoljna. >Sad imamo malo manje od 8 kg, drugi su mi toliko imali sa 5 mjeseci valjda

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo 9 mj i od pocetka nije neki ljubitelj druge klope al doktorica kaze da sad u 3 mj treba dobiti kilu da utrostruci porodjajnu i neka joj micem ciku al evo ona sad pojela 3 zlicice rizinih pahuljica s mangom na mom mlijeko jednostavno nece zlicu i odmah trazila ciku da jede
    Nisam totalni stručnjak (nisam nikakav ) za dohranu, ali s 9 mj. bi bilo dobro da imate 2 obroka dohrane, ako se ne varam (ali nije uvjet ni drama ako još nema). Koliko ih ima i koje namirnice si već uvodila?

Što se tiče dohrane, i ja bih, kao što su cure već napisale, gledala da nudim kalorične namirnice (avokado, bananu, batat) a ako dijete stabilno sjedi, davala bi ih nasjeckane na komadice kao finger food (odaberi primjerke mekane izvana, njih će dijete u ruci stisnuti i u biti posisati/polizati s ruke).

Što se tiče recepta kad bi dijete trebalo udvostručiti ili utrostručiti težinu, osobno mislim da je to "stara škola" i kalup u koji ne ulaze sva djeca i ok je da ne ulaze. Važno je da dijete slijedi svoj ritam na krivulji rasta i da ne odstupa (u minus) bitno u odnosu na vlastiti ritam rasta (npr. moj je visinom bio stalno na 95. percentili, a masom na 5. i pazilo se samo da ne ode bitno ispod i da ne stagnira).
    Dojenje ovdje može biti samo plus, da dijete dobije nutrijente, tekućinu i kalorije koje treba, dok ne prihvati dohranu. Uskraćivanje dojenja nikako nije garancija da će dijete prihvatiti dohranu, a uskratit ćeš mu važne nutrijente i tekućinu.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 09.08.2012. at 08:56

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je utrostrucio porodajnu s cca 20 mjeseci (roden s 3150).

Mislim da 600 gr u 2 mj je skroz ok nakon pola godine starosti. Moras znati da ce kilaza uglovnom ici sve manje i manje svaki mjesec (moguce i da se zbuci u kratkom roku).
    moja K. je utrostručila porođajnu sa 24 mjeseca
    a sa godinu dana imala je nešto više nego duplo od porođajne
    pedijatrica nikad nije rekla ni slova
    malo me to nerva kad pedijatri tako lupaju bezveze, a inače se vidi da dijete lijepo i dobro napreduje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    al doktorica kaze da sad u 3 mj treba dobiti kilu da utrostruci porodjajnu i neka joj micem ciku
    ja jedem raznoliko, iako se trudim da si ukinem nutelu, cokoladu i peciva, ipak nisam utrostrucila u godinu dana svoju tezinu

malo janje opusti se, ako je djete sretno budi i ti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moj 1. je dobio 3400 g u 1. godini života... nikad nisam uvela adaptirano. (ravnala sam se po djetetu, puno pokakanih i popisanih pelena, puno spava, jakodobre volje, nasmijan) muka sa hranjenjem jos traje. u sljedece tri godine je dobio jos 3,5 kg.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

krivo..u 3 god. dobio jos 5,5

poanta je da nije toliko bitno sta kaze vaga, nego sto ti vidis kao majka..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma ja nemam nista protiv mrsave djece. Mi naseg vodimo na kontrole za tezinu u bolnicu. Doktorica kaze da bi bilo dobro da barem dosegne 5.percentilu.

Jedini problem nastane kad je bolestan (cesto ima visoke temp), jer onda nema nikakvih zaliha, dehidrira u roku od pola dana.

Nije sitan jer je visinom na 70.percentili. Visok i mrsav. Jede odlicno, ne bira, voli i zdravo i nezdravo, ma sve. Al kili nece pa nece.

Voljela bi da ima malo rezerve, barem da dode na donju granicu tezine.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam totalni stručnjak (nisam nikakav ) za dohranu, ali s 9 mj. bi bilo dobro da imate 2 obroka dohrane, ako se ne varam (ali nije uvjet ni drama ako još nema). Koliko ih ima i koje namirnice si već uvodila?

Što se tiče dohrane, i ja bih, kao što su cure već napisale, gledala da nudim kalorične namirnice (avokado, bananu, batat) a ako dijete stabilno sjedi, davala bi ih nasjeckane na komadice kao finger food (odaberi primjerke mekane izvana, njih će dijete u ruci stisnuti i u biti posisati/polizati s ruke).

Što se tiče recepta kad bi dijete trebalo udvostručiti ili utrostručiti težinu, osobno mislim da je to "stara škola" i kalup u koji ne ulaze sva djeca i ok je da ne ulaze. Važno je da dijete slijedi svoj ritam na krivulji rasta i da ne odstupa (u minus) bitno u odnosu na vlastiti ritam rasta (npr. moj je visinom bio stalno na 95. percentili, a masom na 5. i pazilo se samo da ne ode bitno ispod i da ne stagnira).
    Dojenje ovdje može biti samo plus, da dijete dobije nutrijente, tekućinu i kalorije koje treba, dok ne prihvati dohranu. Uskraćivanje dojenja nikako nije garancija da će dijete prihvatiti dohranu, a uskratit ćeš mu važne nutrijente i tekućinu.
    Da znam da bi trebali imati 2 prava obroka al onaa nece i nece cimtreba jesti nece usta otvoriti nema sanse. Eto vegetarijanac je meso ni pod razno nece sam jabuke a od tog se nemoze udebljat :D

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja se ne bi živcirala... nije niti moj utrostručio porođajnu težinu, pedijatrica mi nije ništa rekla...
    na tvom mjestu bi odignorirala pedijatra, ili ga promijenila ako će gnjavit...
    a cicu joj pusti, mala je još

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo janje, probaj ponuditi finger food.
    Vrlo mekane namirnice (banana, avokado) ili dobro skuhane. Na komade koje moze uzeti rucicom i probati sama klopati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na ovom topicu mozes vidjeti da takvih koji nista ne jedu sem sisju ima puno
    http://forum.roda.hr/threads/24962-O...-postrojimo-se!!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala vam <3

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne stignem sve čitati, sori ako se ponavljam. Mislim da nemaš razloga za brigu, dok god dojenje funkcionira. Smjehiljica ne želi dohranu, mislim da je početkom lipnja bila na oko 7 kg, a sad ima 8 kg. Pedica, starija teta s puno staža se ne uzrujava.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E naša prorđajna težina još nije utrostručena a imamo 3 godine, rođena je velika, preko 4200, a sad ima 12 jedva sa oblekom, vadili u dva navrata krv da vidimo jel sve ok na inicijativu pedijatra jer i mene je malo brinulo, ali sve super.
    Mi ne jedemo čokolina, kekse u mlijeku, čokoladne žitarice i sl. od čega klinci bujaju i moji su super građeni niti mršavi niti debeli onako taman.
    Kada sam je dojila dobivala je 200-600 g mjesečno i niš joj nije, jela je kada je htjela..

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A šta ja da kažem. L. je rođena sa 4650 g, pa bi sada po tom pravilu trebala imati već 14 kg.

Kada je imala 9 meseci još smo se natezali sa jednim obrokom dnevno. Meso isto neće ni da pogleda. Ribu je jela na moru, a našu rečnu neće.

Ja na tvom mestu ne bih forsirala kaloričnu hranu, nego nastavila nuditi razne namirnice i njihove kombinacije. Meni su važniji vitamini i minerali od kalorija. Uvek radije biram domaće i sveže voće nego banane, neko povrće jakih boja nego keks.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Banana (povremeno) i avokado nisu lose namirnice.
    Avokado posebno.
    Ne treba nista forsirati, ali ako je majka zabrinuta i treba joj pomoc i s te strane, da u dohranu ubaci nesto konkretno tako malom djetetu, onda radije nesto sto je kombinacija hranjivosti i visokokaloricnosti (ako se zabrinjava zbog tezine) nego nesto sto kalorijama ni priblizno ne konkurira mlijeku.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nedajem joj LINA zitarice stavim u jabuku kad nju hoce bar malo pojesti jedino joj dam malo nekad koricu kruha to joj fino

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj do godine dana nije pojeo više od 3-4 žličice dohrane na dan. ja se uopće nisam uzrujavala već sam svaki dan smišljala novi mini jelovnik kako piše u tablicama. 1. rođendan je dočekao sa 9,5 kg znači usprkos izostanku dohrane lijepo je napredovao (rodio se sa 3 kg). nakon godine dana počeo je super jesti i do danas nije prestao. tako da nemoj se uzrujavati oko dohrane. bebe su kao male životinjice i ponašaju se instinktivno - da mu treba dohrana, jeo bi. ako mu paše tvoje mlijeko, daj mu i ne uzrujavaj se brojkama

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i da, moj je od sve hrane najviše volio jesti ribu i piti sok od cikle. da me za milijun dolara netko pitao što će jesti dijete od 8-9 mjeseci ne bi to dvoje izabrala

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ova tema bi možda više pasala na "Dohrani" nego tu.

Budući da je moja cura dobila ovako malo u ovih tri mejseca, malo sam se zamislila. OK, može ona biti nježnije građe, od rođenja je drugačija po svemu od braće i sestre pa je i u ovome valjda ali kopka me, iako se ne opterećujem previše brojkama, budući da ona stvarno dobro izgleda, vesela je, razigrana i živahna. Ali 330 g je stvarno premalo u tri mjeseca. Pa sam joj uvela četvrti obrok dohrane.I jučer sam shvatila da sam toliko ležerna po pitanju njene prehrane i dohrane da u hodu nisam ni shvatila da ona od mog mlijeka nema ništa, u smislu sitosti i zasitnosti. Njoj je moje mlijeko usput, nešto dodatno, više je ne može zasititi. jer nakon dojenja, nekih 15,20 minuta ona bez problema pojede normalan obrok. Odlučila sam malo okrenuti ploču i počet se prema njoj ponašati više kao prema djetetu nego prema novorođenčetu

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

probaj joj pola sata poslije normalnog obroka opet ponuditi normalan obrok pa te možda iznenadi da će i to pojesti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne, neće ga pojesti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •