Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: beba se odjednom buni na dojci

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno beba se odjednom buni na dojci

Molila bih savjet,naime imam bebu koja će za 7 dana napuniti tri mjeseca inače ranije rođena mjesec dana sa 3600g, prvi mjesec dobila 1500 g, a drugi 2100 g.No ima četiri dana kada siše nakon par minuta počme se plakai i grčiti i više nikako da je vratim na dojku.Ne znam u čemu je problem da li prejako otpuštanje mlijeka ali i prije je bilo tako pa smo nekeko gurali zagrcnula bi se ali uvijek vraćala na dojku.Inače siše svakih 3 sata otprilike i sada ima oko 5 obroka po danu i 1 noću oko 2-3 sata ,ne znam da li je to dovoljno jer i prije je tako jela i napredovala fino .Ne znam zašto se buni na ciki i plače .mlijeka imam jer kad siše i plače doslovno joj curi iz usta ,dojene fino krene nakon 4-5 minuta počme plakati i odustane od dojenja.Bojim se da mi ne nestane mlijeka i dojenje je postalo mučenje ovih dana mene i nje. Imali netko sličnih iskustava ??
    Posljednje uređivanje od tomma : 19.09.2012. at 10:30

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima li uredno mokre pelene (5-6)? Kakve su joj stolice?
    Desava li se ovo na obje dojke?
    Kako joj izgledaju usta (usna supljina) - sve uobicajeno ili mozda ima bijelih naslaga i/ili sedefastog/bisernog odsjaja u ustima. Guza? (nema osipa?)
    Dojke su ok, bez bolova, bez ranica?
    Je li ovako u svim podojima ili je lakse kad je uspavana, u polusnu, tek se razbudjuje i/ili u nekim polozajima?
    Jesi pocela uzimati neki lijek ili mozda promijenila gel za tusiranje ili dezodorans?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pelene su uredno mokre ,u ustima nema nikakvih naslaga nisam ni promijenila dezodorans,guza bez iti malo osipa i crvenila sve se čini ok,dojke me ne bole bez ranica su jedino mi pada na pamet to da sam prije par dana dobila neko krvarenje tipa menstruacije sad da li je to menstruacija ili ne, ne znam jer mi nije isti intezitet kao i prije već manje krvarenje, može li od toga beba biti nervoznija i odbijati dojku ??On posiše par minuta i počme plakati pojede možda polovicu obroka i to je to ,osim toga hemoglobin mu je na zadnjoj kontroli bio na donjoj granici 80 ali pije legofer sirup pa se mislim da mu možda nije hemoglobin pao još dodatno .Da li je njemu možda kratak period od 2.5 -3 sata između podoja jer ima 7800g otprilike ,vagan jučer,znači dobiva na kilaži, pa nije toliko ni gladan svaki put, ne znam više sam izluđena .
    Noćas je sisao oko 2,5 sata bez problema par minuta kao i uvijek i jutros oko 6,30 pa u 9.30 i evo sad se probudio.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neka djeca se unervoze kad majka ima mjesečnicu jer tada mlijeko nekih majki promijeni okus.

Jesi li probala dojiti kad je malena još uspavana? To bi moglo pomoći.
    Ako se radi o prejakom refleksu otpuštanja mlijeka, pomažu položaji u kojima se ide kontra gravitacije (npr. dijete leži potrbuške na majci). Ili da pustiš prvi jaki mlaz da isteče u neku krpu pa da dijete onda staviš na dojku.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Neka djeca se unervoze kad majka ima mjesečnicu jer tada mlijeko nekih majki promijeni okus.
    To je meni mama davno rekla, a ja mislila da su to bapske priče.
    Moji nisu imali primjedbi na okus.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne dešava se tako često i nije drastično. Ali ponekad može biti uzrok privremene nervoze kod djeteta.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Eto to i ja mislim da je možda problem no vidjet će mo za koji dan situaciju, ali postoji li mogućnost da mi se izgubi mlijeko u međuvremenu zbog nnjegovog slabijeg sisanja?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tomma prvotno napisa Vidi poruku
    Eto to i ja mislim da je možda problem no vidjet će mo za koji dan situaciju, ali postoji li mogućnost da mi se izgubi mlijeko u međuvremenu zbog nnjegovog slabijeg sisanja?
    Neće ti mlijeko zbog toga nestati. Ako je dijete znatno smanjilo dojenje, možeš se nakon podoja izdajati kako bi se održala proizvodnja, a mlijeko pohrani za kasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo je Laumi sve rekla.

Ja imam situaciju da malac nacicava kao lud par dana prije menstruacije, moguce da se on ljuti jer je mlijeko promijenilo okus ili mu slabije ide (uslijed hormona moze i opasti produkcija).

Kako kaka otkad pije sirup? Mozda ga muci probava, neka djeca imaju strasno tvrdu kakicu od dodataka zeljeza.
    Kako je ustanovljen nizak hemoglobin? Zasto mu je uopce vadjena krv? (pitam jer kod zdrave djece prvo vadjenje krvi ide s godinu dana)
    Izgled kakica me zanima i da zakljucimo ima li problema s prejakiom mlazom.

Pomaze li promjena polozaja? Hodanje dok dojis (iako je dosta tezak, vjerojatno ce to biti malo teze)?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Otkad pije sirup kaki doduše svakih 2-3 dana i to bude onako baš rijetko nekakve zelenkaste boje ,možda ga i muči probava a što se tiče hemoglobina on je rođen u 36 tj.kao nedonošće i na neonatologiji mu je hemoglobin vađen i bio u granicama normale pa nije trebala nikakva transfuzija ali sada sa dva mj je došao do 80 iako pedijatrica kaže da je sada u fiziološkoj anemiji kada bebeb brže rastu do 3mj.i eritrociti se brže raspadaju pa dosta djece upada u nizak hemoglobin sad će mo vidjeti za sedam dana je kontrola pa kako stoje stvari.A što se tiče položaja dojim samo ležeći drukčije ne znam i ima abdukcijske gaćice od prije desetak dana pa jedino tako nekako uspijevamo.
    Posljednje uređivanje od tomma : 19.09.2012. at 19:00

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozdrav, evo ja sam došla na ovaj forum zbog istog tj. slicnog problema. Moja beba od 3 ipo mjeseca štrajka već mjesec dana s prekidima od par dana. Ali ja nisam dobila mjesecnicu još, a njemu su stolice nekad vodnaste nekad ok. Isto jede 2 minute i počme se ljutit, nervirat i tako to, a noću jede lijepo i kad ga nosam i cupkam i pjevam :D, al nekad ni tad nece . Ako se ja u svemu tome iznerviram (a nekad je tesko ostat miran) onda je naravno i on još nervozniji i ni te 2 minute ne cica... isto nisam mjenjala miris, nema soor i nisam imala problema s dojkama.
    Bili smo danas i do pedijatrice jer su se zaredala 3 dana vodenastih stolica pa je vadio krv i ok mu je krvna slika. rekla mi je da izbacim mljecne proizvode (iz svoje prehrane naravno). Ima li ko iskustva s tim. Ja se sve nadam da ce to rješit ovu situaciju ta moja djeta, al vidit cemo. Ima li ko još kakav savjet???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to bude onako baš rijetko nekakve zelenkaste boje
    To je krenulo bas otkad ste uveli zeljezo?

Ako imas sling ili maramu, mogla bi ga namjestiti u okomit polozaj trbuhom na trbuh, spustit ga s glavom u razinu dojke i tako dojiti (ako je lakse kad se kreces). Ne znam smije li u maramu s abdukcijskim gacicama, nekako mi logika govori da mu polozaj u marami (siroko noge, guza ispod razine koljena) moze samo pomoci.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Takva stolica je otkad pije željezo i već sam na to navikla a što se tiče marame mogu pokušati pa vidjet ide li bolje ali evo danas je malo situacija bolja ali meni izgleda kao da mi se mlijeko smanjila čak sam ga vagala prije i poslije podoja i u svakom obroku pojede otprilike 100-120 ml a prije kada bih provjeravala povremeno obrok bi mu bio i po 140-160 ml e sad da li mu fali mlijeka ili ne ne znam ,čak sam se danas nakon podoja izdajala i uspijela nakon 30 minuta izdajana izdojiti 30 ml iz obe dojke ,ne znam ljuti li se možda što mu mlijeko ne ide onako kao prije pa treba vući jer su mi do tada prsi baš bile pune mlijeka a sada su poprilično mlohave i prazne, čak bi mu prije bila dostatna samo jedna dojka a sada jedva uspije navući iz dvije .Bojim se ako ovo stanje potraje da će mlijeko nestati.Ne znam što se događa a tako smo fino dojili ova dva i pol mjeseca a sada totalno izneređeno i već sam u depri radi toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jao, tomma, ove količine ... nema mjesta depri!!!
    To što se dojke doimaju prazn(ij)e je znak da se uskladila ponuda i potražnja. Možda i je došlo do neznatnog pada produkcije, ali to se lako uredi mrvu češćim podojima. Iako, ako on zaista sam traži i sam si je uspostavio ritam, nije potrebno dirati mu taj ritam.
    Ako si baš nesigurna oko toga koliko sad ima mlijeka i je li mu dovoljno (ja stvarno mislim da je i da nema mjesta frci i panici, da vam ide dovoljno dobro da ga pratiš kroz dulji period i da kroz dulji period pratimo što se događa, nemate vi neki problem koji moramo hitno riješiti da ne ugrozimo dojenje), možda da mu pred kraj podoja radiš kompresije, kako bi potaknulada posiše što više masnijeg mlijeka.
    I ako ćeš ga vagati, onda ga važi u periodu od 24 sata najmanje. Jer se količine mlijeka u različitim podojima tijekom dana razlikuju i mjerenjem samo jednog podoja, ne možeš dobiti ni približno realnu sliku koliko on posiše mlijeka.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

busy malo si me utješila vjerovatno je ono prije bilo prežderavanje i zato je dobio drugi mjesec 2170 g i moje dojke su bile prepune mlijeka i on je sisao bez granica a sada se jest smanjila produkcija mlijeka vjerovatno i eto danas otprilike mu dajem svakih 2-2,5 sata i posiše oko 100-110-120 ml pa sam računala da ima danas 6 obroka po danu i vjerovatno noćas oko 2,30 i ujutro oko 5 pa kad zbrojim otprilike posiše 700-800 ml mlijeka u 24 sata pa valjda je to dovoljno hvala
    i

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

tomma, pa to su stvarno velike kolicine, mislim da nemas straha. Doslo ti je do ravnoteze i cice su ''izdusile''. to se svima dogadja. 99 posto nas nema potoke mlijeka cijeli dojenacki staz.

Moj je jeo cca 60 ml po obroku dok je god dojio (do 18 mj), ali je svako malo trazio. Dojenje nam je u prosjeku trajalo 3 minute i cao bao... nestrpljivo djete.

I da, dok sam imala mengu sve je bilo cudno, to mu je toliko smetalo da je znao i povracati nakon podoja...

ovca, izbaci sve mljecno na dva tjedna pa vidi ima li poboljsanja. Glavno da je krvna slika ok, mozda je to s dojenjem sada faza.
    Vecinu beba s 3 mj pocme zanimati okolina i nema se vremena za duga nacicavanja

Bit ce ti sve super

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

s2000 a eto sad si me oraspoložila uostalom vidjet ću kako ide dalje pa ću vam se javiti a da su dojke izdušile e doslovno tako prije sam plivala u mlijeku a sada mu valjda ima taman koliko mu treba baš bih voljela dojiti što duže

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja mislim da vecina mama barem tri puta pomsili da nema mlijeka vazno je ostati priseban, misliti pozitivno i otupit na ''tupave'' savjete iz okoline. Dijete ti fino napreduje, dobilo je 3600 u dva mjeseca. Moj je toliko dobio u prvih 7 mjeseci zivota.

Nakon sto bebe puno dobiju u pravih par mjeseci, cesto znaju stagnirati... zamisli koliki bi bio da nastavi dobivati toliko i iduce mjesece...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

S2000 hvala na odgovoru, nadam se i ja da ce sve bit ok, trudim se ne razbijat puno glavu nego ići iz dana u dan. Zasad 4 dana ne jedem mliječne proizvode i nema neke razlike, najvjerovatnije ga zanima sve drugo osim cike, al nastavit cu s "djetom" pa ćemo vidit.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja beba je 5,5 mj i zadnjih par dana se cudno ponasa dok doji; vrti se, place, povuce pa pust,nemiran je. Moze li to biti povezano sa mandarinama koje sam dosta jela zadnjih par dana? Sad sam skroz prestala sa njima, pa cu vidjeti da li je to razlog. Inace mu do sada nista od moje prehrane nije smetalo.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ani4, kako je danas?
    Da li je možda malo nahlađen, začepljenog nosića, šmrkav...dobro je što si primjetila da si zadnjih dana pojela nešto više mandarina, vidjeti ćeš ima li promjene, ali ponekada se poklopi još nešto. Ajde napiši je li bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •