Prvo i najvaznije, htjela sam ti napisati isto sto je vec Beti napisala. Vazno je da malena napreduje, da si joj osigurala da nije gladna.
Dodavanje adaptiranog nije i ne mora biti kraj dojenja, a ponekad se dogodi da dijete preraste problem ili ga nekako prevazidjete i vratite se samo na dojenje.
A cak i ako ne, ona i dalje dobiva maksimalno sto joj mozes dati.

Svako je dojenje posebno iskustvo, tako da bi iz prethodnih iskustava trebala crpiti mir i saznanje da si dala sve sto si mogla i znala i da jednostavno iz nekog razloga, ovom sad djetetu to nije dovoljno.

Malena sad super napreduje,nema nikakvih problema.
Ali se ne zasiti mojim mlijekom.Zasto,ja ne znam.
Dam joj siku,ona nakon podoja popije 90 ml. adaptiranog.Nekad i vise.
Postoji puno razloga koji su nekad i nevidljivi nama i dijete ih preraste, zajedno ih prevazidjete, ili furate paralelku dojenja i dodavanja cijeli dojeci staz. Sve je to ok. Vi trebate naci svoje rjesenje i to je ono sto je najbolje za vas. A cini mi se da ste nasle sistem u kojem ona napreduje uz minimalno dodavanja.

I tu kolicinu ja napravim,vjerovatno bi i vise popila da napravim.
Trudim se da smo na adaptiranom 2 puta dnevno,ostalo doji.Nema sanse da je prehranim samo sikama.
To je stvarno mala kolicina u odnosu na njene potrebe, ne brini.
Ako vidis da joj mozda ipak treba vise (da ne dobiva na tezini ili gubi), radije dodaj manju kolicinu dohrane u treci obrok nego da kolicnski povecavas ova dva obroka. Kako joj dodajes dohranu?

Sad sam totalno zbunjena.Zar nije pravilo ponude i potraznje osnova dojenja?
Je, to je alfa i omega dojenja, nakon sto si sigurna u ispravni polozaj i hvat. Ali, postoji niz stanja i situacija kad jednostavno unatoc svemu ne ide.
Nadam se da ste one uobicajene stvari provjerili - ima li dijete skraceni frenulum, previsoko nepce, uredan refleks sisanja.
Jesi ti imala mozda nekakvu ozljedu prsista prije ove zadnje trudnoce?
(to je ono ukratko sto mi pada na pamet)

Ovo sad iz mog osobnog iskustva, ne kao ucenica za savjetnicu
Kad, ako si sigurna da je sve uredno, ima nacina i da, paralelno s ovim sto do sada radis, probas pojacati produkciju uz pomoc galaktogoga (biljaka koje utjecu na stvaranje mlijeka). Postoje i tinkture koje se "vani" prodaju za povecanje produkcije (jace su od cajeva pa ih treba punomanje piti za isti ucinak).
Tebi, za njegu organizma iznutra, dobro bi dosla neka od varijanti caja za dojilje, ali ne onih kupovnih, vec mikseva biljaka koje su izrazito nutritivne, a neke su isto na glasu da pojacavaju produkciju (npr. ja mojoj seki, koja je rodila prije 10 dana, nosim sljedeci mix: kopriva, list maline, sjemenke koromaca, kamilica i zob slama), ima dosta receptura na netu, ja obicno preporucujem prijateljicama recepturu Avive Jill Romm ili ovu gore koja je izuzetno hranjiva.

U svakom slucaju, sretno!