Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: maxi cosi prodi i maxi cosi prodi xp

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno maxi cosi prodi i maxi cosi prodi xp

Da li je razlika između ove dvije sjedalice samo u onom "pipku" koji se kada dijete nije u sjedalici (autu) pričvrsti između sica i naslona i pomicanju bočnih naslona za glavu?
    Autosjedalica se kada dijete nije u autu mora vezati pojasom bez obzira na taj pipac, zar ne?
    Da li mi možete dati preporuku koja od te dvije autosjedalice je bolja (s kojom imate bolja iskustva)?
    Da li su te sjedalice za djecu od 15 kg do 25 ili 36 kg?
    Na što još da obratim pažnju?
    Na što da obratim pažnju i kod Romer Kid autosjedalice?
    Da li smo s tim boosterom s naslonom riješili problem autosjedalica do kraja "autosjedaličarskog" staža? Nakon nekog (ne znam kada) vremena se naslon skida i ostaje samo booster, je li tako?
    Ukratko, riješite me dilema
    Znam da moram provjeriti kako leži koja sjedalica u našem autu, ali pod pretpostavkom da sve dobro leže...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otkad je Prodi?

Kaj nije Rodi?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rodi, rodi!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma imam ti ja xp ( valjda)
    taj pipak ti je -da prostis- drekec- ne drzi nis.
    ustvari- tak je u mom autu- mozda bi trebala probat u svom pa da vidis.
    oces da ga pofuram na rasprodaju ( samo pipak, sjedalica bu s L. kod bake) pa si ga probaj u autu?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da- htjedoh jos reci-
    i duboko se nadam da pricamo o istom stolcu ( busteru) jerbo nemam upute kod sebe a ne pamtim bas te nazive-
    xp ima bolju bocnu zastitu- zato smo ga mi uzeli

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

XP ima puno jaču bočnu zaštitu i ona ojačanja kod glave djeteta.
    I dobio je najviše ocjene na testovima kao i Romer Kid, dok je Maxi Cosi Rodi bez xp dobio šugave ocjene na testovima. Ja nekako tim ADAC-ovim testovima dosta vjerujem.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovo bocno ojacanje bilo presudno kod izbora sjedalice

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala
    Ovo za bočnu zaštitu mi je važno a nisam za to znala.
    Znači Romer Kid ili maxi cosi RODI xp
    Super, cijena im je ista pa sad ti odluči. Ništa, isprobati obje pa koja nam bolje leži.
    Ines, hvala, ne trebaš nositi pipac jer me neće biti na rasprodaji a i ovu bez xp definitivno izbacujem iz bilo kakve opcije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja malo podižem ovaj topic iz naftalina, ali neki dan sam kupila rodi xp i sad imam neke dileme. Ono dotično postolje čemu služi zaista i koliko vam to drži stolicu te zanima me što ste učinili sa naslonom za glavu. Naime kad stavim stolicu i koliko god dignem naslon za glavu sgtolica ne leži dobro na sic. Imam xaru picasso. Prvo smo probali staviti na srednji sic ali nam ono ležište ne hvata ni u kojem smjeru dobro sic. MM je stolicu probao zavući ispod naslona za glavu i tada je stolica izrazito fiksna, da li to može tako ići??
    Da li u navedenom auto ta stolica može biti smještena u sredini? Pojas u 3 točke ima.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

skini naslon, tako smo mi riješili problem.
    ionako ti ne treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kužim ja to, ali mm-a zanima zašto se nesmije fiksirati naslonom za glavu sjedalica :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel pise u uputama da se mora skinuti naslon za glavu? Ako ne, onda je OK da ga ostavite (i utaknete sjedalicu ispod).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ne piše da ga se treba skinuti (provjeriti ću još jednom) ali na svim sličicama koje prikazuju montažu nigdje nema tog naslona. I zato me to muči, a mm mi drži predavanje o fizici, pa zato tražim mišljenje i da li da to napravim? Ančice, dakle može tako ostati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Piše slijedeće, ali da li je moguće umjesto da ga se skine, da ga se jednostavno podvuće ispod toga i na taj način fiksira stolica?

IMPORTANT: When using the Rodi XP on the front seat, the passenger seat must be placed in its rearmost position.
    The backrest on the Rodi XP must ALWAYS be placed in an UPRIGHT position. Remove the headrest from the seat on
    which the Rodi XP is installed if it is in the way. Do not forget to reinstall it when an adult passenger uses the seat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od 100 glasa glasa čuti nije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zna li tko link za adacov-e tekstove o ove dvije sjedalice ?
    mi imamo maxi cosi rodi i super nam je, a sad ste nas ustravili da nije dobra i sigurna
    još me stari zvao da samo 3 vrste stolica na cijelom tržištu :shock: zaista jesu sigurne..rekao mi je dati taj magazin, ali nikako da odem

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mogu se ja samo malo ubacit da ne otvaram novi topic.....
    kupujemo citroen berlingo i novu sjedalicujer nam je ova mala....
    D ima oko 12kg, i zanima me koju izabrati? Tobi, XP, Rodi... booster je sjedalica koja se može mjenjat prema veličini ili...? hvala punoo!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sarasabina prvotno napisa
    Piše slijedeće, ali da li je moguće umjesto da ga se skine, da ga se jednostavno podvuće ispod toga i na taj način fiksira stolica?

IMPORTANT: When using the Rodi XP on the front seat, the passenger seat must be placed in its rearmost position.
    The backrest on the Rodi XP must ALWAYS be placed in an UPRIGHT position. Remove the headrest from the seat on
    which the Rodi XP is installed if it is in the way. Do not forget to reinstall it when an adult passenger uses the seat.
    Ono sto meni nije jasno je sto mislis pod tim da ne mozes dobro uglaviti sjedalicu ako nema naslona za glavu?

Cinjenica je da naslon za glavu sjedalicu ne moze uglaviti odnosno ne igra nikakvu ulogu kod sudara ako je naslon preko sjedalice jer nije dizajniran da podnosi silu kakvom ce na njega sjedalica djelovati.

Sjedalica mora biti dobro pricvrscena i bez da je naslon za glavu ovako ili onako namjesten preko nje, ili ga nema. Ono sto drzi sjedalicu na mjestu je donji dio pojasa a njenu rotaciju sprjecava, odnosno smanjuje, gornji dio pojasa.

Pa de probaj objasniti tu na sto mislis kad velis da je ne mozes dobro pricvrstiti bez koristenja naslona za glavu. I, jeste li je probali namjestiti na sjedalima sa strane? Nekad su srednja mjesta preuska za pravilno montiranje sjedalice pa se ne mogu koristiti u tu svrhu cak niti kada imaju pojas s tri tocke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hval na odgovoru, ovo za silu i naslon za glavu kontam. Zanima me dali ovaj tip stolica odnosno stolice koje su namjenjene za djecu od 18 na dalje kg mogu plesati u zavojima (mislim njihati se). Jer ako dodje do naglog kočenja dijete u bit drži pojas za auto, a stolica dodatno gura dijete prema naprijed (težina nije značajna, ali me baš zato zasnima što se dešava u tom slučaju?).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pojas mora biti pritegnut, ne labav - mora prelaziti tijesno preko zdjelice i preko prsa, bez "lufta" . Ako je tome tako, sjedalica ne bi smjela nikud plesati u zavojima (bar ne u normalnoj vožnji).

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tocno, pojas mora biti skroz jako pritegnut preko djeteta...ja bih probala sjedalicu staviti na vanjska zadnja sjedista - srednje je i nama preusko. Nikad nam ne leti dijete niti sjedalica - dapace.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sabina, jeste li probali vec malu staviti u sjedalicu i da li i onda plese? (nisam skuzila da li je problem sto inace plese ili kad je i H. unutra)

Ove stolice se ne fiksiraju kao ove iz nizih kategorija, dakle, kad je prevozis bez djeteta unutra, moras je zavezati pojasom automobila, inace ce svakako letjeti na sve strane (pri iole brzoj, zustrijoj voznji), osobito ako sicevi auta nisu bas totalno kompatibilni sa sjedalicom (da su napravljeni tako da ona fino "sjedne" u njih).

Ako sjedalica plese s djetetom unutra, po meni, razlog moze biti da nisi dovoljno stegnula pojas automobila preko djeteta (namjestis i onda prvo jako stegnes pojas preko zdjelice i onda jos dodatno preko prsa), da je autosjedalica izrazito nekompatibilna sa sicevima automobila (moja frendica je imala neki sportski auto s doslovno valovitim sicevima, zavaljenim, sjedalica nikako nije pasala unutra), da mozda naslon po visini nije dobro nastiman (prenisko) pa pojas sklizne djetetu s ramena i sve se olabavi (opet iz iskustva).
    Koliko je H. teska?

I ako niste, definitivno probajte i na bocni sic staviti sjedalicu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaaaaa, ja sam pogrijesila, mislila sam da mislis na Priori, ne na XP. Sorry

Sad kuzim o cem pricas. Imas booster koji ne nalegne dobro u sjedalo i ljulja se kad si u zavojima, jel tak?

Problem je najvjerojatnije u tome da je klupa sjedista preravna (sjedalice danas dizajniraju da odgovaraju sjedalima vozila koja su obicno ulegnuta straga tako da nasim straznjicama ne bude previse neudobno). Ja imam isti problem u straznjem redu mog voyagera - i Maxi Cosi i Roemer se ljuljaju i s klincima u njima.

Ako je u tome problem onda bih ti preporucila da "uglavis" naslon sjedalice naslonom za glavu tako da sjedalica ne klima tijekom voznje. Pri sudaru, pojas vozila ce uciniti svoje i zadrzati sjedalicu na mjestu. Pazi da Hani pritegnes pojas svaki put kad je vezes (al nemoj previse, da joj ne bude pretijesno, mora biti onako, tik preko butina, ne se urezivati u butine, a opet ne bit labav) i bit cete OK.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kakva je CONCORD Lift Evo PT u korelaciji s ove dvije spomenute? ta mi se čini dosta dobra

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Savjetnice hvala, bile ste vrlp iscrpne, mislim da je u biti problem kao što je ančica rekla u ravnom sicu. Stolicu sam makla na bočno sjedalo (buster se bolje sa onom kukom uglavio) pa se u biti stolica pri normalnoj vožnji ne miče, a ako se naslonom uglavi stolica onda je sve vrlo fiksno.

Hvala još jednom na savjetu i isprika na nespretnim izrazima koji su se mogli protumačiti na razne načine 8)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sarasabina, super da je problem rijesen! bas mi je drago

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel zna itko?

Ancica avatar
    Datum pristupanja