Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: dimljeni losos da ili ne !?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno dimljeni losos da ili ne !?

baš sam se sada uplašila po narudžbi jučer mi iz Norveške ujak donio dimljenog lososa i sada ja fino večerala ga i sada doručkovala i reko malo da goooglam kad ono NE dimljeni losos u trudnoći !!!! kao poželjno je jesti lososa ali NE dimljeni...jesam li pogriješila? joooooj nadam se da se ništa nemože dogoditi...sad sam 10 tjedana..help !!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jednom davno sam gledala tv prilog o tome kako je opasan onaj potamnjeli dio. Inače sushi je zabranje u trudnoći, ali ja sam preživjela svih 9 mj na sushiju. (dijete danas voli)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovdje nije bilo tamnih djelova..sve je onako roza boje --joj bas sam se jako uplašila a dr mi je na GO pa nemam koga pitati..

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ma ne brini se, pa nisi pojela tonu, nego doručak, nećeš više i ok.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa brinem se jer spominju listeriju i toksoplazmozu !!! ja se fino najedem pa onda čitam

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

donna, to su potencijlne zaraze, ne sigurne. dakle kao sto listeriju mozes dobiti od sira, salate i sl.
    pojela si, uzivala si, i to je to. vjerujem da ti se nece nista strasno dogoditi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemoj više.
    A sad se ne zabrinjavaj, slušaj što ti kaže spajalica.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Meni je uvijek zanimljivo pročitati kako se razlikuju perporuke od zemlje do zemlje što bi se trebalo izbjegavati u trudnoći. Ja živim u jednoj od skand.zemalja i jedem losos u cijeloj trudnoći (da, dimljeni). Ne sada u nekim ogromnim količinama, ali tu i tamo u sendviču mi nitko nikada nije zabranio. Kao ni sushi pod uvjetom da je riba apsolutno svježa, a ako se to ne može znati onda je radije izbjegavati. Nemoj se zabrinjavati, neće ti ništa biti od dva obroka dimljenog lososa.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da zivis u Americi, mediji i losi doktori bi ti zabranili, redom:

- svjezi sir, plemenite sireve, meke sireve, bilo kakvo suseno i delikatesno meso, nareske, meso koje nije kuhano do kraja, svu ribu osim lososa (tog-i-tog), tune (te-i-te), walleye (iz tih-i-tih jezera), u odredjenim kolicinama, s odredjenim razmacija. Ne ovo, ne ono, blablabla.... svasta.

A u isto vrijeme preporucuju drek koji pas s maslom ne bi pojeo.

Dobro su ti cure rekle, nista ti nece biti. Ja povremeno pojedem cak i sushi, ako imam pojma sto je tocno unutra.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kaae, sto od toga ima smisla? Pitam jer sogi provodi americki rezim prehrane dok su sad u rh na godisnjem.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Da zivis u Americi, mediji i losi doktori bi ti zabranili, redom:

- svjezi sir, plemenite sireve, meke sireve, bilo kakvo suseno i delikatesno meso, nareske, meso koje nije kuhano do kraja, svu ribu osim lososa (tog-i-tog), tune (te-i-te), walleye (iz tih-i-tih jezera), u odredjenim kolicinama, s odredjenim razmacija. Ne ovo, ne ono, blablabla.... svasta.

A u isto vrijeme preporucuju drek koji pas s maslom ne bi pojeo.

Dobro su ti cure rekle, nista ti nece biti. Ja povremeno pojedem cak i sushi, ako imam pojma sto je tocno unutra.
    A da radiš gdje ja radim....
    Dobro da sam obje trudnoće odradila na obilascima drugih laboratorija.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, sto od toga ima smisla? Pitam jer sogi provodi americki rezim prehrane dok su sad u rh na godisnjem.
    U principu nista. Plemeniti sirevi mogu imati listeriju u plijesni, ali sta sad? Moze je imati i salata i paradajz i tko zna sto. Isto i s toksoplazmozom. Mozes je pokupiti od macke, a mozes i s jabuke koja je pala na zemlju, a onda nije dobro oprana. I tako u nedogled.

Mesa i mesnih preradjevina se uopce ne bojim. Ako te ne otruju inace, tj. ako bi ih i inace jeo, zasto ne i u trudnoci? Jednako su dobri (ili losi). A da imam pristup jadranskoj ribi, jela bih je, valjda, zajedno s kostima. Sirovu ako treba, jos na udici.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jbg, nije isto u trudnoći i inače.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pitam zato kaj moja sogi malo pretjeruje - recimo moj noz kojim sam rezala zimsku ne smije dotaknut njen tanjur ili gaudu koju ce jest...

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Slažem se s Kaae, ako si te sreće nešto ćeš pobrati nevezano koliko paziš. Ja sam jela sve, osim sireva s plijesni jer ih i inače ne volim, ali kada sam krenula od toga što se ne smije ispada da mogu pola vremena gladovati, a i inače ne pretjerujem ni u čemu pa ne vidim razloga panici. Izbjegavam ono za što ne znam od kuda je i kada je upitne kvalitete. I kao što sam rekla od zemlje do zemlje su različite preporuke što da, a što ne pa si ti sada misli, kada bi se sve uzelo u obzir na kraju možda ne bi smjeli ništa ni jesti nego biti priključen na infuziju da slučajno što ne pobereš.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    pitam zato kaj moja sogi malo pretjeruje - recimo moj noz kojim sam rezala zimsku ne smije dotaknut njen tanjur ili gaudu koju ce jest...
    Ma to su druge paranoje. Recimo ovdje dezinficiraju radne plohe u kuhinji (Domestos je, mislim, mila majka prema ovim sredstvima), ako se radilo bilo sto sa sirovim mesom, pa makar i na drugom dijelu kuhinje. Nozevi i slicno se valjda iskuhavaju prije nego li s njima odrezes drugu vrstu hrane. Meso se stavlja na odmrzavanje u frizider pa onda tamo sjedi i po tri, cetiri dana jer su frizideri uzasno hladni pa se jednostavno ne moze odlediti. Ruke se peru dezinfekcijskim sredstvima za vrijeme kuhanja. Na posao se gablec nosi u friziderima pa se svi krizaju kad u podne pojedem jogurt koji sam od kuce donijela u 8 i drzala na stolu (prostorija klimatizirana na mozda 22-23C) tih par sati. Bozesacuvaj pojesti sendvic sa zimskom i sirom koji je odstajao na stolu. Itd.

U isto vrijeme, jedu ostatke iz frizidera toliko stare i pregrijane koje ja vise ni rakunima ne bih dala.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa je istina,moja "sestrična" u Norveškoj je jela losos u trudnoći ali ja sam se jako uplašila kad sam čitala ovo-ono !! hoćeš si napraviti najbolje eto da jedem zdrave stvari kad ono kaže NE dimljeni losos

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa nitko ne kaze da dimljeni losos nije zdrav.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne brini.
    Nije preporucljiv jer se radi o sirovom mesu pa je automatski sklonije prenijeti neku zarazu.
    A sanse za to su vrlo malene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •