Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: stvari koje se ne isplati popravljati

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno stvari koje se ne isplati popravljati

jel vas zivcira koliko je takvih stvari. bar jedna u dva mjeseca.
    protocni bojler na struju, 500 kuna, popravak isto toliko.
    danas mi upravo rikava skener i znala sam tocno sto ce mm reci - ne isplati se nista s njim.
    kad mi je crkla prijateljica pegla, u servisu su rekli - kupite novu, samo otvaranje ce vas kostati ko dobra pegla.

a jos mogu reci da doma imam nekog tko dosta toga zna (ili hoce, a ne zna ) popraviti sam.

a trudimo se ne kupovati skart robu.

ono sto me muci je sto je to TOLIKO otpada a sjecam se da prije nije bilo tako, imali smo jednu te istu peglu cijelo djetinjstvo (ok, za peglu mi je jasno jer je moja mama nije nikad ukljucila ), ali ovo nam je treci frizider u 12 godina

sto napraviti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene ovo isto muci.
    Nedavno nam je npr. crkla ves masina. Popravak kosta skoro ko i da se kupi nova. I naravno, masina leti na otpad. Pa onda budi ekoloski osvijesten.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ono sto me muci je sto je to TOLIKO otpada a sjecam se da prije nije bilo tako, imali smo jednu te istu peglu cijelo djetinjstvo (ok, za peglu mi je jasno jer je moja mama nije nikad ukljucila ), ali ovo nam je treci frizider u 12 godina
    Prije se drugačije radilo. Danas sve ima kraći (da ne kažem kratki) rok trajanja zato da se što više zaradi na dijelovima, da se češće mijenjaju frižideri/auti/pegle...
    Prevelika je konkurencija da bi si dozvolili da kad kupiš npr. frižider, živiš s njim sretno do kraja života.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kuzim ja to, ali pitam kako doskociti.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

udaj se za hausmajstora

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ili ti napravi prekvalifikaciju

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a kaj vi radite s tim kućanskim aparatima da vam toliko krepavaju

nama u ovih 10 godina zajedničkog života ništa nije riknulo.
    peglu sam promijenila jer sam htjela bolju,na veš mašini je pukla guma pa je MM zamijenio,sušilica prestala raditi pa sam je ja popravila i to je to.
    jedini serviseri koji su nam ušli u kuću su majstori za redovno servisiranje bojlera i striček koji nam je napunio frižider plinom(ili tako nešto) a sad brzo idem kucati o drvo da i ubuduće tako ostane

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas je bilo negdje prije nekog vremena da sad rade mobitele na 'rok trajanja' od 18 mjeseci, a kompove na 2 godine ( ili tako nesto- uglavnom- neko malo vremensko razdoblje)
    ok- nekad nije bilo mobitela al je moja baka imala ves masinu 25 godina i jos place za njom ( al valjda vise nije bilo niti jednog zivuceg majstora koji bi ju isao popravljat kad je napokon krepala)

ma nis se ne isplati popravljat- mi smo dali popravljat perilicu za sudje jedno tri puta ( kao- popravak je oko 200-300 kuna pa se isplati) i na kraju je opet otegla papke za manje od 4 godine.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj tata je bio "hausmajstor", zapravo on je bio majstor za sve. Taj je popravljao i pojacala i aute i monitore . I sve te kucanske aparate koji se kakti ne popravljaju. On mi je popravio sudjericu jer se nikome drugom nije dalo to rastavljati. Sad znam i sama gdje joj je slaba tocka.
    OK, ja sam tu prilicno subjektivna, medjutim moj je dojam da vise bas i nema pravih majstora. Onih koji su kuzili kako sta radi pa im nije bio problem popraviti. Mom sefu je "majstor" otvorio sudjericu, rastavio pol masine i vise nije znao sastaviti. Pa je sef sastavljao sam...
    A sto se pegle tice, nekad nisu imale termicki osigurac, a danas to ima svaka. I sad to je kakti zastita od pozara. Odnosno ako ostavis peglu malo duze ukljucenu on pregori i onda ti u servisu kazu da otvaranje pegle kosta jaaako puno. Mozda i kosta jer su danas sve napravljene tako da moras nesto slomit da bi ju otvorio.... A onda kad ju otvoris, onda umjesto termickog osiguraca uvalis luster klemu i imas peglu sljedecih 20 godina...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eno ga ušljivi panasonik video svojevremeno jedan od najskupljih na tržištu skoro ga otplatili još jednom koliko puta je htio ići kod majstora.
    više nam ni ne naplaćuju servis, znaju nas.

i sad ja trebam opet pljunuti 300 kuna za novi, škart naravno koji će trajati još kraće nego ova šuga.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nekad su se stvari pravile tako da traju... a danas se sve pravi tako da sto prije krepa pa da moras kupit novo. ne samo tehnicka roba, nego apsolutno sve. mentalitet nam je postao takav konzumeristicki.

MD i ja se neki dan bas sjetili svog djetinjstva. kako su se npr. carape krpale i nove gume uvlacile u gace kad stara olabavi. kome danas pada na pamet da tak sta ide radit? bacis i kupis novo.

postali smo nekako bahati... nimalo vise ne cijenimo sto imamo. sve je zamjenjivo, uvijek se moze kupiti novo na nekoj akciji za jeftine pare, pa sljakamo ko manijaci da kupimo stvari koje nam ne trebaju i zamijenimo ih drugima kad krepaju, umjesto da se posvetimo nekim vaznijim stvarima u zivotu. bojim se da se tu nista ne da napraviti - svaki pokusaj bio bi borba protiv vjetrenjaca...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure, sorry na ovim mracnim filozofskim trabunjanjima u rano jutro... sad bas citam i pitam se koji me vrag spopao

ignorirajte me!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaš kako kažu TBF
    kupi novo, kupi novo
    jer popravljaju samo čudaci

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    udaj se za hausmajstora
    Ja se udala za jednog i to mi je najbolji potez u životu :D
    MM popravi sve što mu dopadne pod ruke i pravo je blago

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da ću se sad ureći garantirano, ali ja ne pamtim da je nama išta crklo osim pegle, a ni ona nije crkla već mi je pala na pločice i razbila se.

Ali generalno se slažem da se sve proizvodi nekvalitetnije i s ciljem da crkne pa da se kupi novo.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    MD i ja se neki dan bas sjetili svog djetinjstva. kako su se npr. carape krpale i nove gume uvlacile u gace kad stara olabavi. kome danas pada na pamet da tak sta ide radit? bacis i kupis novo.
    Ja krpam

Jedino je problem da danas u većinu gaća (koje nisu bapske) ne možeš uvući gumu, a čarape su od takvih šugavih materijala (doduše, ne sve) da se niti ne mogu popraviti jer se izližu...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjećam krpanja čarapa i gaća. horor.
    al vala ne bi ja sad....

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ja krpam

Jedino je problem da danas u većinu gaća (koje nisu bapske) ne možeš uvući gumu, a čarape su od takvih šugavih materijala (doduše, ne sve) da se niti ne mogu popraviti jer se izližu...
    skidam kapu... ja sam neki dan tek svladala prisivanje dugmeta, i to u krajnjoj nuzdi, i to jedva

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ja krpam

skidam kapu... ja sam neki dan tek svladala prisivanje dugmeta, i to u krajnjoj nuzdi, i to jedva
    Ne moraš ništ skidati, mi smo to učili u školi na satovima domaćinstva

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja krpanje uvalim sveki, a ako baš mora biti superfino onda ja obavim (ak zeznem nemam kome prigovarat). Bez krpanja bi mi djeca bila gola i bosa ili ja pred bankrotom, mislim, čim odu u park zakvače se na nešto i eto rupe...
    A potez stoljeća: MM dao popraviti video jednom, video došao doma i sve po starom...da drugi put (istom majstoru) plati neku gadnu lovu za koju je mogao kupiti skoro pa novi, majstor veli da je sve promijenio, cijelu mehaniku, bla, bla... a video i dalje pušta crte po ekranu...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

video
    jedni naši poznanici imaju klinca koji baš ne voli jesti. i tako, imali oni lignje za ručak, a mali neće pa neće. oni poludili i rekli mu da ima sve pojest i makli se od stola. i fakat, tanjur prazan. ali - video crko. odnjeli oni video majstoru. dijagnoza - video vam je pun liganja!!! :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koja fora

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čekić i žica sve popravljaju !

to je moto mm! na n-tu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili sto bi rekli u fight clubu:

You do the job you hate to buy the things you don't need

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obozavam Fight club.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja Brad Pitta :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nisam toliko bogat da kupujem jeftino....sve ima svoj vijek trajanja...get used to it

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

video
    jedni naši poznanici imaju klinca koji baš ne voli jesti. i tako, imali oni lignje za ručak, a mali neće pa neće. oni poludili i rekli mu da ima sve pojest i makli se od stola. i fakat, tanjur prazan. ali - video crko. odnjeli oni video majstoru. dijagnoza - video vam je pun liganja!!!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sad se ti aparati rade od jeftinijih, a ujedno lošijih materijala i stoga je kvarova puno više, npr. majstor koji je prijatelj mojih roditelja rekao je da je Gorenje katastrofa postalo jer sve je sama plastika. Užas!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ma kuzim ja to, ali pitam kako doskociti.
    cekaj glomazni otpad u "elitnijim" uličicama ovoga grada i gledaj hoće li netko baciti ispravni, fiđ,pegl itd., samo zato jer mu dizajn nije in.
    Dobit ćeš dobru stari kvalitetu, a prefarbat valjda znas i sama.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tjah, gorenje...

ni yugo nije ono što je nekad bio...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je nedavno crkao elektricni dio na stednjaku (jedna ploca i pecnica) - kratki spoj .
    Isli vidjeti koliko dodje novi - ali nam je uvjet da ima barem jedno kolo na struju i da je pecnica na struju jer se ja uzasavam plinskih pecnica) - prvo sto na 100 modela samo jedan nude takav, a drugo - taj kosta 400 Eura :shock:. Pa cemo popraviti

I da, nedavno su nam crkla 'vrata' na videu - ne daju da izadje van videokazeta (inace sve stima, ali sad smo osudjeni da do smrti gledamo Teletubbiese. Sva sreca da imamo i DVD player ).

I da, meni ne stima nesto sa HP scanjet 3760 skenerom. Radio je bez frke, i sad odjednom nece skenirati slike (samo ono sto je vec u kompu) .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ti je sve zato što koristiš ovoliko smajlija!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    to ti je sve zato što koristiš ovoliko smajlija!
    (sad ce mi 100% jos nesto crknut!)

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj "tweety prvotno napisa
    cekaj glomazni otpad u "elitnijim" uličicama ovoga grada i gledaj hoće li netko baciti ispravni, fiđ,pegl itd., samo zato jer mu dizajn nije in.
    znam covjeka koji tako skuplja stvari i nasao je raznih ispravnih uredjaja.
    poceo je onako bez veze i skuzio da to i nije tako ludo. Nadjes nesto malo izglancas i prodas. Trebas samo imati vremena prosetati navecer gradom.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

3 godine star plinski bojler smo popravljali već bezbroj puta - promjenili elektroniku, ventilator ..... crkava stalno i to uvijek kada sam ja ispod tuša.
    Jeftinije bi nas došlo da smo odmah stavili novi bojler nego mjenjali dio po dio.
    dođe mi da negdje idem tražiti onaj stari sa žižkom i bacim ovo "čudo" tehnike na cestu

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ista stvar i sa mojom veš mašinom

evo, sutra će MM opet u četveronožni položaj i rovarit će cijeli vikend

dam se kladit da bu već u srijedu opet crkla

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

od pokvarenog uređaja još je gore kada ga ide popravljati mm jer
    uvijek mu fali neki alat i onda se dere po stanu M....... donesi mi onaj ..... plavi sa tupim vrhom i sl.
    uvijek psuje
    uvijek zaprlja sve i ostavi pola alata po stanu
    i hvala Bogu da skoro uvijek uspije i popraviti - u protivnom bi bila luda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inquirer prvotno napisa
    Citiraj "tweety prvotno napisa
    znam covjeka koji tako skuplja stvari i nasao je raznih ispravnih uredjaja.
    poceo je onako bez veze i skuzio da to i nije tako ludo. Nadjes nesto malo izglancas i prodas. Trebas samo imati vremena prosetati navecer gradom.
    MA DAJ ZEZAS, ili :?

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

MA DAJ ZEZAS, ili
    Zakaj mislis da se zeza? Tu kod mene na Kvatricu kad je bio krupni otpad netko je ostavio (bar naizgled) novi Orbitrek! Al naravno dok sam ja dumala gdi bi ga zgurala da ga pokupim, vec je Orbi dobio noge! Neki dan sam na vrhu kontejnera sa smecem vidjela kompletni bezicni telefon s kablom i punjacem (netko kupio novi i kompletni stari zafitiljio u smece).
    Ma krupni (i obicni) otpad, barem u ovim kao malo "boljim" kvartovima ti je pravi eldorado (zato skoro svaki dan vidim da ekipa patrolira tu po kvartu, uvijek se nesto nadje!)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    cekaj glomazni otpad u "elitnijim" uličicama ovoga grada i gledaj hoće li netko baciti ispravni, fiđ,pegl itd., samo zato jer mu dizajn nije in. Dobit ćeš dobru stari kvalitetu, a prefarbat valjda znas i sama.
    tako smo mi našli prije 5 god. kraj kontejnera usisavač u kutiji, s garancijom koja mu nije ni istekla, a kojem je otišao neki mali osigurač ili tako nešto. Eno ga još radi.

MD i ja se neki dan bas sjetili svog djetinjstva. kako su se npr. carape krpale i nove gume uvlacile u gace kad stara olabavi.
    Eee, pa kad mama ide uvlačit laštiku u gaćice, a mi čekali kraj nje i skupljali stare pa spajali da bi igrali laštik (gumi-gumi).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama je sada 3.5 godine kako imamo sve novo. Frižider, vešmašina, mikrovalka, pečnica, napa, pegla, ma sve i još nikad nismo imali problema ni sa čime, čak štoviše, imam osjećaj da smo jučer sve to kupili, kao da je sve još potpuno novo. Peglu MM s vremena na vrijeme rastavi i očisti od kamenca i to je to.
    Samo nadam se da će tko i ostati da se ne ureknem.
    I da još nam nikada majstor nije bio u stanu. Sada će doći prvi put striko za postavljanje prozora, to ipak nemremo sami!
    Evo nedavno smo spuštali strop u hodniku i kupaoni i MM i svekar su sve sami obavili
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nelitza77 prvotno napisa
    MA DAJ ZEZAS, ili
    Zakaj mislis da se zeza? Tu kod mene na Kvatricu kad je bio krupni otpad netko je ostavio (bar naizgled) novi Orbitrek! Al naravno dok sam ja dumala gdi bi ga zgurala da ga pokupim, vec je Orbi dobio noge! Neki dan sam na vrhu kontejnera sa smecem vidjela kompletni bezicni telefon s kablom i punjacem (netko kupio novi i kompletni stari zafitiljio u smece).
    Ma krupni (i obicni) otpad, barem u ovim kao malo "boljim" kvartovima ti je pravi eldorado (zato skoro svaki dan vidim da ekipa patrolira tu po kvartu, uvijek se nesto nadje!)
    ma znam da ljudi ostavljaju svasta.pa i ja ako mislim da bacam nesto sto je nekome upotrebljivo, ne bacim to u kantu, već stavim pored.
    Ustvari sam se ja zezala jer sam savjetovala Ivaricu na način na koji mislim da ona nikad nebi postupila, isto kao ni ja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da, nedavno su nam crkla 'vrata' na videu - ne daju da izadje van videokazeta (inace sve stima, ali sad smo osudjeni da do smrti gledamo Teletubbiese
    Iščupaj vrata, radi i bez njih.
    Nemate pojma koliko sam ja kućanskih stvari pobacala sad zbog selidbe. Sve neupotrijebljeno po 15 godina, recimo zavarivač za vrećice (zavežem ih), cjedilo za naranče mega dimenzija i to na baterije (nikad raspakirano) . Nitko nije uzeo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jednom mojem "delegatu" su se okice krijesile svaki put kad je pričao o nekakvim naročitim (valjda crvenim) kontejnerima za odlaganje tehničke robe u Londonu. Svaki put nam je dosađivao koliko si je lijepih stvari tamo znao naći.

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa evo ni ja ne bi nikad tako trazio stvari.
    ali to nisam ocekivao ni od ovog poznanika, ali kad mi je ispricao... tko zna. zivot te iznenadi. danas radis u uredu sutra imas svoj biznis na cistom zraku. 8)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

heheheheheh

ja skupio na glomaznom otpadu printera ko pljeve...sve popravio i eto ih oglasniku....

u smeću leži lova...ko je to skužio prije, danas je bogat čovjek

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da te informaticke opreme bude najvise. ljudi je ne znaju popraviti pa samo bacaju, cesto samo treba novi ispravljac za struju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

još bolje...zapne komadić papira....
    hehehehehehehe

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •