Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: dojenje na zahtjev

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno dojenje na zahtjev

Bok, evo ja imam bebicu staru 20 dana, i odlucna sam u tome da je dojim. Prvo djete nisam dojila zahvaljujuc bakama i prijateljima koji su me uvjerili da mi je djete gladno. E sad sam ih sve ljepo potirala i odlucila dojit. Medutim beba uredno piski 5-6 pelena dnevno al ne kaki svaki dan vec svako drugi al onda to bude puna pelena uredne boje. U tjedan dana nakon izlaska iz bolnice je dobila 170 g. Al me malo muci to dojenje na zahtjev jer mi.se cini da bi ona ustvari samo spavala na siki. Trazim iskustva vasa jer kad se ja maknem ona cmolji, a starija seka nije odusevljema cjelodnevnim druzenjem mame i bebe.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pozdrav, čestitam na bebici i na odlučnom stavu da dojiš

Koliko podoja imate dnevno?
    Koliko dugo aktivno sisa (da čuješ i gutanje)?

Moj stariji je bio sisoljubac, mogao ju je imati cijeli dan u ustima.
    Skidala sam ga kad zaspe, on bi tražio opet nekad odma nakon skidanja nekad nakon 10-20 min, ali mu nisam dala da spava na dojci.

Ako spava i dudla dojku kao dudu ne stimulira pravilno bradavicu, to sisanje ne potiče stvaranje mlijeka.

Imaš li neku nosiljku?
    Meni je pomogla nosiljka sa mlađim, njega u nosiljku, dam mu da sisa a ja sa starijim mogu šetati, slagati puzzle, crtati...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala
    U prosjeku jede svaka 2-3 sata aktivnog sisanja i gutanja 15 min pa je podignem rutnit pa opet natrag vuce ona dobro... Evo sad spava vec 2 sata .
    cini mi se da cu morat nabavit maramu il nesto sl.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Takva je i moja starija bila! Sad s mladjom opet dojim na zahtjev, al skroz drugacije izgleda.... ne visi stalno nego svako malo, kako kad. bitno je samo da je cica na vidiku i sve 5

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj nije kakao dok mi neka mudra forumaška duša nije otkrila da unutar dva sata moram ponuditi istu dojku kako bi osim tekućeg došao i do masnijeg mlijeka. vagom se nemoj opterećivati, ali drži se ovog pravila. i ako misliš da drijema malo ga prstom poškakljaj po obrazima da nastavi s 'poslom'

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i to da dijete visi na sisi prvih mjeseci je normalno. pomiri se s tim, doji i igraj se s drugim neke mirnije igre na podu - puzzle, slagalice, crtanje tako da možeš oboje djece nekako koordinirati. i proći će to brzo. i normalno je to. držim fige da dugo dojite

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čestitam! Dodala bih samo da je za bebu koja je isključivo dojena normalno da nema stolicu i po 9 dana. (Onda uslijedi potop )

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvih 4-6 tjedana beba bi trebala imati stolicu 3-5 puta dnevno (ima i iznimaka naravno).
    Broji se i mrlja veličine kovanice od 5 kn, ne mora biti puna pelena.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moja starija je valjda imala po 8 puta stolice u 24 sata
    ova mlađa je znala biti i po dva dana bez ali puno bolje napreduje što se težine tiče
    meni su najbolji pokazatelj bile mokre pelene i njezino opće stanje
    isto je spavala na sisi pa sam je pratila kad je budna - jel bistra, kakva joj je sluznica,itd.
    tako da i ako nema svaki dan stolicu ne mora to odmah biti alarm za uzbunu, nemoj paničariti
    i meni se 170 g čini ok., za tjedan dana, makar ja nisam nikad vagala dijete jer me to samo uznemirava, al to sam ja

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam! Dodala bih samo da je za bebu koja je isključivo dojena normalno da nema stolicu i po 9 dana. (Onda uslijedi potop )
    Tako je meni bilo s starijim sinom,punih devet dana ništa ,a onda,veselje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •