Results 1 to 25 of 25

Thread: Cjeloživotno učenje

mama_jos_malo's Avatar

Default Cjeloživotno učenje

Učite li? Tu mislim na dodatnu naobrazbu nakon što se maturirali/diplomirali/magistrirali/doktorirali/završili tečaj...

Imate li takve potrebe, želje, imate li entuzijazma?

Završila sam poslijediplomski (još rad mi je ostao) ali idem dalje, nešto novo, novi jezik ću učiti.

Kako vi?

Cubana's Avatar

Učim.
    Ne znam bez toga.
    Čak mi je i malo žao što ne znam funkcionirati bez da negdje nemam neki folder "edukacija".

Osoblje foruma spajalica's Avatar

ja ne bi vise ucila zbilja, ali me znanje stalno trazi, nalazi di se god ja skrila, pa eto ja opet idem u skolicu, klinci su mi za rodjenan kupli olovke i biljeznicu i zajdeno smo obiteljski patili ovo proljece.
    mislim da cijelozivotno skolovanje htio nehtio ovisi o poslu koji imas.
    ja bi trenutno radje putovala i isla na tecaje kuhanja.
    no moram priznati i ovo mi je drago.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Pa što tečaj kuhanja ne spada u učenje? Ili putovanje ako istažuješ nove krajeve i kulture? Mora li to učenje biti samo zagrijavanje stolca u klupi i nadogradnja struke? Što se mene tiče, ne mora. :D

sasa's Avatar

da,da, uvijek se nešto uči, struka je takva, učiš na faksu, učiš za državni, učiš za specijalistički, čitaš radove, postdiplomski... na kraju se navučeš na konstantno učenje... isto učim jezik dodatno, iz hobija.

Vishnja's Avatar

da. učim stalno. i sad, pet godina od odbrane doktorata, kad treba da (kao sad) napišem neki rad, i hoću da dam sve od sebe da to ima logike i pitkog smisla, besomučno skidam radove sa interneta, čitam ih - i učim. i, moram priznati, prija mi to, nakon skoro (zbog porodiljskog) trogodišnje intelektualno-naučne "rupe" u toj vrsti bildanja moždanih ćelija...

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Ponekad se pitam kad cu prestati, barem s ovom nekom formalnom naobrazbom. I ne znam kad cu, valjda nikad.

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Ponekad se pitam kad cu prestati, barem s ovom nekom formalnom naobrazbom. I ne znam kad cu, valjda nikad.
    x

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Pa što tečaj kuhanja ne spada u učenje? Ili putovanje ako istažuješ nove krajeve i kulture? Mora li to učenje biti samo zagrijavanje stolca u klupi i nadogradnja struke? Što se mene tiče, ne mora. :D
    sirius mozda je, ali moje ucenje uglavnom zavrsava s nosom u knjizi, ili pak druzenjem sa stolicom u knjiznici
    kuhanje, putovanje je neko zivotno iskustvo koje stjeces i meni osobno relaksacija.

Vishnja, kad se ufuras i pocnes bacati recenice bit ce probelm kratiti :LOL:

non stop učim, dio je posla. nema stajanja.

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

slažem se s obje
    ne prepustiti se i bavit se koječime, od istraživanja do kuhanja-je isto učenje
    ali ne ovaj tip o kojem je tema.
    ovo je baš učenje koje je vezano uz profesionalni rad, želju za znanjem, napredak, kako kome.

Bodulica's Avatar

a jel se važi kad ste vječiti student ko i ja pa su vam po kući razasute knjige i skripte, a ja uredno na forumu ili fejsu

naravno

Ifigenija's Avatar

Učim, učim, pohađam daljnje obrazovanje, a i počinjem učiti novi jezik. Malo su me omele bolesti djece, pa je to palo u drugi plan, ali i ja imam tekice i olovkice i radni stol i moram učiti

Beti3's Avatar

A nego kako! Uvijek treba učiti.

zhabica's Avatar

Učim, puno, takav mi je posao, tek mi slijedi još više učenja.
    Isto planiram upisat i školu stranih jezika na jesen, al vidjet ćemo kako će ić sa drugim obavezama.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Bodulica View Post
    a jel se važi kad ste vječiti student ko i ja pa su vam po kući razasute knjige i skripte, a ja uredno na forumu ili fejsu
    hahahahaa! same here. al sam uz to naucil administrirati oboje. pa eto, opet sam ucila. u jednom trenu sam uzela skripte dijametralno suprotne struke i ucila programski jezik pa sklapala svastanesto za relaksaciju.
    mrzim uciti iz knjiga, mrzim bubati, najbolje i najvise naucim kroz praktican rad i iskustvo. steta sto se to ne priznaje.
    faks je krivac sto sam zamrzila knjige i citanje.

Anemona's Avatar

Volim učiti, ali u zadnje vrijeme sam nekako to zapostavila i baš mi je žao.
    Zadnje sam si financirala 5 stupnjeva jezika i imala velike planove za drugi jezik, pa se financijski izjalovilo.

Ifigenija's Avatar

Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Volim učiti, ali u zadnje vrijeme sam nekako to zapostavila i baš mi je žao.
    Zadnje sam si financirala 5 stupnjeva jezika i imala velike planove za drugi jezik, pa se financijski izjalovilo.
    Ja sam odlučila učiti novi jezik online tečajevima. Je da je lijepo upoznati ekipu u školi stranih jezika, i to je jako ugodno sve skupa, al mm tako radi da ja ne mogu računati da ću moći ići, a nemam gdje s djecom. Tako da sam si izabrala online tečajeve (ima dobrih), kupila si gramatike i knjige po svom izboru, i učim, ponekad s djecom, to je zgodno, pa i oni uče. Znam više jezika, pa već imam svoju tehniku učenja jezika, tako da gramatiku znam svladati, a vokabular se uz pomoć interneta lijepo bilda. Ponekad gledam na youtubeu nešto na tom jeziku s engleskim suptitlovima, pa brže učim.

Anemona's Avatar

Ifi, daj koji link.

Trina's Avatar

Ja mrzim učiti. Što sam jedina tu? Faks isto nisam dovršila zbog navedenog razloga pa samo vadim raznorazna opravdanja za to. Mrzim učenje

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Ajme, tako je i meni bilo.
    Baš sam imala osjećaj da će me jednog dana (u dalekoj budućnosti naravno) i pokopati s indeksom u rukama
    Ali prođe i to.
    Konačno sam se riješila indeksa, ali ne i učenja.
    I ne smeta mi, posebno što, kako vrijeme odmiče, učim manje-više samo stvari koje me zanimaju i koje mi se sviđaju.
    Kad se samo sjetim da su me nekad davno jadnu tjerali da učim povijest, filozofiju i slične (meni) jaaako dosadne stvari

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Ma smijesan dio je zapravo to sto mi u struci ne treba nista tj. za posao koji trenutno radim, treba mi otprilike dvadesetina mozga koji imam i stotina znanja. Ali valjda me bode u oci sto zivim u principu tik do campusa pa, ono... iskoristavam priliku? Pozitivna stvar je sto ovdje stvarno mozes dobro probrati pa uglavnom i mene doticu samo predmeti/teme koje me zanimaju, pogotovo na postdiplomskom.

Htjela sam jos ponesto kao dodiplomski studij, ali sam odustala iz principa jer su me htjeli prisiliti na dodatna GE (general education) predavanja, a to nema sansi, s obzirom da je to gradivo nase srednje skole i da se tako daleko ne vracam. Ucila bih jos jezika, ali toga ovdje nema, nazalost.

Deaedi's Avatar

Ma, totalno s izgubila zelju za dodatnom edukacijom, nitko to ne cijeni dovoljno. Jos mi su se znali kad bi poslala mplbu za posao cuditi da sAm preobrazovana.
    Last edited by Deaedi; 11.08.2012 at 17:25.

Jadranka's Avatar

Ja sam se stalno nesto obrazovala, al ja sam jos u sustavu formalnog obrazovanja, ali stalno sam nesto ucila, napredovala, razvijala se, i slicne sheme... al mogu vam reci otkako sam na porodiljnom ne stignem nista, i pase mi to. Ne pase mi da ne stignem nista, nego mi pase malo odmora od tih 20 i vise godina obrazovanja.