Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Cjeloživotno učenje

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Cjeloživotno učenje

Učite li? Tu mislim na dodatnu naobrazbu nakon što se maturirali/diplomirali/magistrirali/doktorirali/završili tečaj...

Imate li takve potrebe, želje, imate li entuzijazma?

Završila sam poslijediplomski (još rad mi je ostao) ali idem dalje, nešto novo, novi jezik ću učiti.

Kako vi?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Učim.
    Ne znam bez toga.
    Čak mi je i malo žao što ne znam funkcionirati bez da negdje nemam neki folder "edukacija".

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ne bi vise ucila zbilja, ali me znanje stalno trazi, nalazi di se god ja skrila, pa eto ja opet idem u skolicu, klinci su mi za rodjenan kupli olovke i biljeznicu i zajdeno smo obiteljski patili ovo proljece.
    mislim da cijelozivotno skolovanje htio nehtio ovisi o poslu koji imas.
    ja bi trenutno radje putovala i isla na tecaje kuhanja.
    no moram priznati i ovo mi je drago.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa što tečaj kuhanja ne spada u učenje? Ili putovanje ako istažuješ nove krajeve i kulture? Mora li to učenje biti samo zagrijavanje stolca u klupi i nadogradnja struke? Što se mene tiče, ne mora. :D

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da,da, uvijek se nešto uči, struka je takva, učiš na faksu, učiš za državni, učiš za specijalistički, čitaš radove, postdiplomski... na kraju se navučeš na konstantno učenje... isto učim jezik dodatno, iz hobija.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da. učim stalno. i sad, pet godina od odbrane doktorata, kad treba da (kao sad) napišem neki rad, i hoću da dam sve od sebe da to ima logike i pitkog smisla, besomučno skidam radove sa interneta, čitam ih - i učim. i, moram priznati, prija mi to, nakon skoro (zbog porodiljskog) trogodišnje intelektualno-naučne "rupe" u toj vrsti bildanja moždanih ćelija...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ponekad se pitam kad cu prestati, barem s ovom nekom formalnom naobrazbom. I ne znam kad cu, valjda nikad.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ponekad se pitam kad cu prestati, barem s ovom nekom formalnom naobrazbom. I ne znam kad cu, valjda nikad.
    x

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa što tečaj kuhanja ne spada u učenje? Ili putovanje ako istažuješ nove krajeve i kulture? Mora li to učenje biti samo zagrijavanje stolca u klupi i nadogradnja struke? Što se mene tiče, ne mora. :D
    sirius mozda je, ali moje ucenje uglavnom zavrsava s nosom u knjizi, ili pak druzenjem sa stolicom u knjiznici
    kuhanje, putovanje je neko zivotno iskustvo koje stjeces i meni osobno relaksacija.

Vishnja, kad se ufuras i pocnes bacati recenice bit ce probelm kratiti :LOL:

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

non stop učim, dio je posla. nema stajanja.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

slažem se s obje
    ne prepustiti se i bavit se koječime, od istraživanja do kuhanja-je isto učenje
    ali ne ovaj tip o kojem je tema.
    ovo je baš učenje koje je vezano uz profesionalni rad, želju za znanjem, napredak, kako kome.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a jel se važi kad ste vječiti student ko i ja pa su vam po kući razasute knjige i skripte, a ja uredno na forumu ili fejsu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Učim, učim, pohađam daljnje obrazovanje, a i počinjem učiti novi jezik. Malo su me omele bolesti djece, pa je to palo u drugi plan, ali i ja imam tekice i olovkice i radni stol i moram učiti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A nego kako! Uvijek treba učiti.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Učim, puno, takav mi je posao, tek mi slijedi još više učenja.
    Isto planiram upisat i školu stranih jezika na jesen, al vidjet ćemo kako će ić sa drugim obavezama.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    a jel se važi kad ste vječiti student ko i ja pa su vam po kući razasute knjige i skripte, a ja uredno na forumu ili fejsu
    hahahahaa! same here. al sam uz to naucil administrirati oboje. pa eto, opet sam ucila. u jednom trenu sam uzela skripte dijametralno suprotne struke i ucila programski jezik pa sklapala svastanesto za relaksaciju.
    mrzim uciti iz knjiga, mrzim bubati, najbolje i najvise naucim kroz praktican rad i iskustvo. steta sto se to ne priznaje.
    faks je krivac sto sam zamrzila knjige i citanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Volim učiti, ali u zadnje vrijeme sam nekako to zapostavila i baš mi je žao.
    Zadnje sam si financirala 5 stupnjeva jezika i imala velike planove za drugi jezik, pa se financijski izjalovilo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Volim učiti, ali u zadnje vrijeme sam nekako to zapostavila i baš mi je žao.
    Zadnje sam si financirala 5 stupnjeva jezika i imala velike planove za drugi jezik, pa se financijski izjalovilo.
    Ja sam odlučila učiti novi jezik online tečajevima. Je da je lijepo upoznati ekipu u školi stranih jezika, i to je jako ugodno sve skupa, al mm tako radi da ja ne mogu računati da ću moći ići, a nemam gdje s djecom. Tako da sam si izabrala online tečajeve (ima dobrih), kupila si gramatike i knjige po svom izboru, i učim, ponekad s djecom, to je zgodno, pa i oni uče. Znam više jezika, pa već imam svoju tehniku učenja jezika, tako da gramatiku znam svladati, a vokabular se uz pomoć interneta lijepo bilda. Ponekad gledam na youtubeu nešto na tom jeziku s engleskim suptitlovima, pa brže učim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ifi, daj koji link.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mrzim učiti. Što sam jedina tu? Faks isto nisam dovršila zbog navedenog razloga pa samo vadim raznorazna opravdanja za to. Mrzim učenje

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, tako je i meni bilo.
    Baš sam imala osjećaj da će me jednog dana (u dalekoj budućnosti naravno) i pokopati s indeksom u rukama
    Ali prođe i to.
    Konačno sam se riješila indeksa, ali ne i učenja.
    I ne smeta mi, posebno što, kako vrijeme odmiče, učim manje-više samo stvari koje me zanimaju i koje mi se sviđaju.
    Kad se samo sjetim da su me nekad davno jadnu tjerali da učim povijest, filozofiju i slične (meni) jaaako dosadne stvari

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma smijesan dio je zapravo to sto mi u struci ne treba nista tj. za posao koji trenutno radim, treba mi otprilike dvadesetina mozga koji imam i stotina znanja. Ali valjda me bode u oci sto zivim u principu tik do campusa pa, ono... iskoristavam priliku? Pozitivna stvar je sto ovdje stvarno mozes dobro probrati pa uglavnom i mene doticu samo predmeti/teme koje me zanimaju, pogotovo na postdiplomskom.

Htjela sam jos ponesto kao dodiplomski studij, ali sam odustala iz principa jer su me htjeli prisiliti na dodatna GE (general education) predavanja, a to nema sansi, s obzirom da je to gradivo nase srednje skole i da se tako daleko ne vracam. Ucila bih jos jezika, ali toga ovdje nema, nazalost.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma, totalno s izgubila zelju za dodatnom edukacijom, nitko to ne cijeni dovoljno. Jos mi su se znali kad bi poslala mplbu za posao cuditi da sAm preobrazovana.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 11.08.2012. at 17:25

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam se stalno nesto obrazovala, al ja sam jos u sustavu formalnog obrazovanja, ali stalno sam nesto ucila, napredovala, razvijala se, i slicne sheme... al mogu vam reci otkako sam na porodiljnom ne stignem nista, i pase mi to. Ne pase mi da ne stignem nista, nego mi pase malo odmora od tih 20 i vise godina obrazovanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •