Results 1 to 9 of 9

Thread: Pranje beby igračaka

ani4's Avatar

Default Pranje beby igračaka

Imam hrpu baby igrackica; grickalica, zveckica i sl koje su stajale u podrumu. Sad bi to dala malome, ali ne znam kako da ih dobro operem. Cini mi se da samo voda i neki deterdent nisu dovoljni. Ako stavim u masinu bojim se da ce jako tandrkati, a mogle bi se i strgati. Mozda u sudericu? Ili da iskuham u loncu?
    Hm...

koksy's Avatar

Ja sam ih mokre istrljala sodom bikarbonom i onda ih bacila u kipuću vodu koju sam maknula sa štednjaka, nisam ih prokuhavala. Pa sam sve to dooobro isprala i to je to.

Ifigenija's Avatar

Ja perem u suđerici, lijepo ih složim i zakačim da ne tandrču, i gotovo. To mi je jednostavnije, makar bi se moglo i ručno oprati ovako kako kaže koksy.

Trina's Avatar

Ja sve perem u mašini za robu (za suđe nemam pa ne znam kao to ide). Ništa im neće biti

Kayyya's Avatar

kad perete igračke u suđerici, jel stavljate detergent ili se pere samo s vodom?
    i što stavljate, ako stavljate? tabletu za suđe?! mislim da "obični" detergent ne ide u suđericu

ekica's Avatar

nemoj detergent u suđericu. to sam jednom napravila i pjene je bilo do pol kuhinje...

Lucija Ellen's Avatar

Sudjerica sta moze, sta ne, ves masina u jastucnicu i na 60. Ako ne moze na 60, stavila bih na nize plus neko sredstvo za dezinfekciju, ima u DM. Jos bih sve ako se ne opere dobro oni plasticni utorici ocistila alkoholom i oprala pod mlazom vode. Kasnije redovno odrzavanje sudjerica i vesmasina ali ne nuzno da se sterilizira osim ako je bilo bolesti.

Lucas's Avatar

Quote Originally Posted by ekica View Post
    nemoj detergent u suđericu. to sam jednom napravila i pjene je bilo do pol kuhinje...
    ja sam stavila u svoju jar pa se niš nije pjenilo (doduše kad sam prala suđe, ne igračke/plišance)

OT

ja sve mekše igračke perem u vešmašini sa onim chiccovim za steriliziranje....

plastične kocke,posudice,čamce i ostalo perem u suđerici....sa jarom ... nekad i sa pokojim tanjurom
    Last edited by Lucas; 11.08.2012 at 15:47.

ani4's Avatar

Nisu one nesto posebno zmazane, ali su stajale par godina u podrumu. A posto ih bebo trpa u usta dobro bi ih oprala.
    A sta bas moraju same u sudericu ili mogu sa sudem na gornju policu?