-
Kada ste objavile trudnocu?
Prva dva puta su svi znali da sam trudna odmah nakon pozitivnog testa. (nisam ni razmisljala o tome da bi nesto moglo krenuti po krivu, kako mi je lijepo bilo)
Nakon toga sam imala kratku trudnocu gdje nekako od pocetka nisam imala zelju nikome nista govoriti dok ne cujemo srce. Nazalost, spontani u 6. tt.
Sada sam opet trudna i MM zeli da pricekamo prvi pregled. Ok, ispuniti cu mu zelju (osim tu na Rodi
), ali luuuuda sam. Najradije bi svima rekla jer sam presretna i zelim to podijeliti.
Ali cekamo jos tjedan dana......a ja nestrpljiva!
Kada ste vi svima objavile svoju trudnocu? Ste cekale srce na UZV, da projde prvo tromjesjecje ili odmah nakon pozitivnog testa?
-
Znali su moji i njegovi roditelji i njegov djed prv četri mjeseca, poslje se već i vidjelo pa su sami pitali, ja nisam imala želju nikom govoriti o tome
-
skoro sam tri mj. bila trudna i nisam nikome nista govorila,mogla sam dogurati i do 6mj. nitko nebi nista posumnjao. a u drugoj trudnoci sam rekla nakon mj. odnosno zavrsila sam na infuzijama zbog stresa odnosno gubitka drage osobe.pa otvaranje komplikacija..... a vjerovatno da nije bilo tako nitko isto nebi znao do 3 mj.
-
Za prvo su svi saznali odmah nakon prvog pregleda i potvrde! To je bila prva beba u obitelji s obje strane!
Za drugo su saznali isto tako nakon potvrde o trudnoći.
Za treće su skoro svi saznali jako kasno, već sam bila T 4 mjeseca!
-
na poslu znali odmah jer am odmah isla na komplikacije. najuza familija naravno odmah a ostali u 6 mjesecu trudnoce. da ne bi ispalo svake godine trudna nikako da rodim. da se moglo samo bih javila da sam rodila jer ni nije novost da sam trudna. OPET
-
oba puta rano, možda koji dan nakon plusa na testu... (roditelji/sestre/bliski prijatelji)
na poslu sam u prvoj T morala reći odmah jer sam završila na komplikacijama zbog krvarenja, a u drugoj T sam pričekala prvi pregled pa onda objavila
-
svi su znali od pozitivne bete jer sam odmah išla na komplikacije zbog prirode mog posla pa nije baš da sma mogla skrivat
-
Svi su znali odmah nakon pozitivnog testa. Kao što si i ti rekla, nisam ni mislila da nešto može da se zakomplikuje, ali su me neki članovi familije gledali u čudu što svima govorim o trudnoći tako rano. Navodno nisam više mlada, a imala sam 27.
Mislim da drugi put neću ni tako rano otići na pregled, a ni pričati svima da sam trudna. Previše nepotrebnih saveta, pitanja, pogleda sam morala istrpiti. Malo njih se znalo veseliti sa nama.
-
-
Osoblje foruma
Muz je vidio prvi, a povjerovao zadnji.
Onda je cula mama, pa ekipa s foruma. Pa reproduktivac, jer sam zvala otkazivati HSG/IUI. Drugi dan smo rekli muzevim roditeljima. Nakon dvije bete, a onda i prvog UZV-a s 5+5, rekli smo i svima ostalima.
Prvi plan, jos i prije trudnoce, bio je ne reci nikome do tko zna kad, ali onda smo odlucili da nije bitno jer cinjenica hoce li oni znati ili ne nece ni odmoci ni pomoci samoj trudnoci. Beba je bila planirana, ali ni najmanje ocekivana, tako da smo jednostavno htjeli u potpunosti uzivati u svakom trenutku, pa makar ih bilo i samo dva-tri.
(Znaci nisam cak ni cekala da prokuca srce. A ne bih bila u mogucnosti ni dugo skrivati jer se jako rano zaokruzio trbuh.)
-
Ja odmah svima rekla,nema se tu kaj čekati.I kad sam imala spontani,da sam šutila za trudnoću znali bi za kiretažu,tak da ja sam odmah brbljava!
-
Za ovu posljednju trudnoću sam čekala duže od tri mjeseca, ustvari do kad se počelo vidjeti. Ali, trudnoća je bila posve uredna.
Znali su samo muž i sinovi. I svi smo šutjeli jer sam znala da će biti svakakvih komentara, od onog pa što će vam još djece, do onoga zar se ne bojiš, pa do naših godina...
-
najbliži (bake, dede, seka...)odmah nakon plusa na testu, sva tri puta, a ostali nakon potvrde kod ginekologa.
na poslu sa nekih 8-9 tt
sad na poslu još nisam rekla, na godišnjem sam,pa ću reći kad se vratim
-
Isti dan nakon testa najboljim prijateljicama i roditeljima. Nisam mogla vjerovati pa mi je stvarnije bilo kad sam to podijelila s njima. Svekrvićima i ostalim bliskim ljudima dva dana nakon, kad nam je doktorica potvrdila. Srce nam je bilo ko neboder jer su se su se svi oko nas baš poveselili našoj bebici. No, mi smo saznali kad sam bila trudna već 8 tjedana.
-
Nakon plusa na testicu roditelji moji i njegovi i bliski prijatelji. A ostali malo po malo nakon toga. Nekim drugarima s kojima sam se susretala samo u moru (bilo je vruce toplo ljeto) nisam ni u sestom mjesecu trudnoce ista rekla
-
U prvoj trudnoći nakon 7 tt smo rekli roditeljima, uskoro su saznali i na poslu jer sam morala na komplikacije. U drugoj trudnoći nakon + su saznali roditelji, prijatelji, a uskoro i ostali jer sam opet morala biti na bolovanju.
-
Prva turdnoća sa 2 mjeseca druga isto tako, nakon potvrde kod ginekologa
-
Prvi sam put rekla svima odmah nakon što sam saznala, ali slijedio je spontani u 6tt, pa kad sam drugi put zatrudnjela, nisam išla ni kod ginekologa sve do 14 tjedna, da se ne bi ponovilo, a tek nakon prvog utz objavila sam da sam opet trudna. (druga trudnoća slijedila je mjesec i pol dana nakon spontanog).
-
Prvi put sam rekla odmah svojim i muževim roditeljima odmah,ostalim nakon 12tjedana,drugi put nisam htjela nikome govoriti kao da sam slutila-trudnoća je bila vanmaternična,sad sam trudna i unutarnji glas mi je govorio da je sve ok i je hvala bogu,rekli smo najbližima odmah,a nije više tajna od 12tjedna...
-
za prvu t su znali samo moji,tek nakon gubitka saznali su jos neke osobe,a druga hmmmm vec lagano ulazimo u 21tt i znaju moji roditelji,brat i seka i jos mozda 3-4 osobe,stomak je vec veliki ali slabo srecem poznanike pa se i ne zurim nikome govoriti,mislim da je to sve zbog straha
-
Mi smo nakon plusa rekli roditeljima i naj frendici a nakon uzv svima ostalima. U 23tt sam i da sam htjela mogla bi skrivat jos uvijek jer mi se trbuh jedva jedva primjeti, al takvu veselu vijest nismo mogli tajiti
-
Za prvo i drugo smo rekli odmah nakon +, jedva sam čekala da svima kažem. Sa trećim smo htjeli pričekati, ali se sinek izletio pred Sv. Nikolom i krampusom (moji mama i očuh pod maskama) da mama ima bebu u trbuhu
-
Moja zena je napravila test i htjeli smo bar neko vrijeme tajit ali njezine sestre i mama su skuzile da je trudna. Evo danas je 6tj i nadam se da ce sve bit ok
-
Prvu trudnoću,koja je nažalost završila s missed ab.u 10tt, odmah smo obznanili. A drugu tek negdje u 4.mjesecu-iako sam bila na bolovanju radi komlikacija, svima smo govorili da imam problem sa želucem
-
Ma mi smo odmah rekli roditeljima, (s manje od 2 mjeseca), a ja sam isto rekla svojim kolegama na poslu- mali smo kolektiv. A sa neka 4 mjeseca je znao i cijeli gradić jer su saznala djeca kojoj predajem, od djece roditelji, a od roditelja i babe u gradu, ehehehe!
Posljednje uređivanje od zekana : 15.01.2013. at 18:43
-
12+2 i još nikome nismo rekli. Nemamo ni namjeru dok sami ne skuže. Sretni smo, ali nekak nemam potrebu dijelit to. Da me netko pita vjerojatno bi potvrdila, ali sama ne govorim. U prvoj trudnoći smo odmah po plusu rekli svima,a u drugoj isto ko je skužio, skužio...
-
Uspješno smo tajili do 13.tjedna i uživali našoj slatkoj tajni.
-
Najbliži su znali kad je M kasnila par dana i kad smo se počeli javljati. Malo širi, ali i dalje uži krug ljudi je saznao kad je dr. potvrdila. Među njima su bile i kolegice s posla, jer smo sve zajedno pokušavale ostati trudne pa je bilo logično da si odmah podijelimo dobre vijesti. Ostali su saznavali onako usput, a probali smo tajiti do 12. tj. čekajući da prođe rizično razdoblje. MM nije za to da objavljujemo vijest na facebooku (iako šrvljam po grupama za mame i po oglasnicima za bebe), tako da još ne znaju baš svi
Nismo baš u dobrim odnosima s dijelom njegove obitelji pa ni oni ne znaju svi i to mi je bed, ali to je ipak njegova obitelj i njegova stvar tako da taj dio prepuštam njemu, a ja se ne nerviram, jer ne smijem zbog bebe.
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma