Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dojenje- ispucale,krvave i bolne bradavice - što učiniti??

piramida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno Dojenje- ispucale,krvave i bolne bradavice - što učiniti??

Drage mame, u prvoj trudnoći sam se na dojenje pripremala čim sam saznala da sam trudna. To mi je bila jedina opcija...
    Međutim, već nakon 3 tjedna sam odustala...
    Doduše nisam imala ni neku pretjeranu podršku okoline. Svi su nešto pametovali,a nitko da mi pomogne... Imala sam friških 20godina i bilo mi je najlakše odustati. Hranili smo naše malo sunce (kršitelj koda)om. Lijepo je napredovala i nije bila boležljiva...

Razlog odustajanja?
    Bradavice su mi totalno ispucale, krv je curila, bile su bolne na dodir,a o podoju da ne govorim. Patronažna mi je rekla da je beba pravilno obuhvatila i da je položaj dobar,ali mi je opna tanka i da je nabolje da prijeđem na dohranu.
    Mazala sam svojim mlijekom, dobila kremu od doktorice,stavila šeširiće...,ali ništa. Plakala sam dok je sisala...i ne želim da mi se to opet ponovi

Termin mi je za 6mj i želim dojiti,ali ne znam kako...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Razlog za ispocale bradavice je najčešće krivi položaj djeteta na dojeci. Ali ne mora biti. Ako imaš nježnu kožu, a beba snažno vuče, bradavice će ispucati.

Ne mora značiti da će ti biti bolno kao prvi puta. Možda ćete brže uloviti dobar položaj, možda će bebica sisati malo drugačije (nježnije ) od starijeg djeteta.

Meni su ispucale bradavice nakon drugog poroda, jer je mlađa curica vukla puno snažnije nego starija seka. Navukla si je mlijeko i odlično napredovala, ali prva tri tjedna su mi bila jako bolna. Imala sam sreću da sam imala iskustva u dojenju (i imala 17 godina više nego ti kad si rodila ). Pomagalo mi je češće dojenje dok beba nije jako gladna, luftanje bradevica, mazanjem mlijekom i lanolinskom kremom i paracetamol. Pomaže i led na bradavici prije podoja, da manje osjećaš bol, ali to nisam probala.

Kakvu put imaš? Jedna sestra u rodilištu je čim me je vidjela rekla da imam osjetljive bradavice. Pitala sam je kako to zna, rekla je zbog pjegica koje imam po koži. Koža osjetljiva na sunce ide uz osjetljive bradavice.

Ono što ti sada možeš učiniti je puno čitati - savjete, iskustva, taktike, priče koje će ti pomoći da preduhitriš probleme. Pitaj, traži informacije. Evo nekoliko linkova za početak:
    http://roda.hr/article/read/ispravan...aj-pri-dojenju
    http://www.roda.hr/article/readlink/270
    http://www.llli.org/faq/sore.html
    http://www.llli.org/faq/heal.html

Sretno

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nadam se da ima i onih koje nisu imale problema s ispucalim, suhim, krvavim i svakakvim bradavicama prvih dana ili tjedana po porodu, no ja ne poznam niti jednu!

Kada sam rodila drugo dijete (a nakon što sam uspješno dojila curku dvije godine ali i imala dobru teoretsku podlogu), bila sam uvjerena da nema šanse da mi bradavice ispucaju s njim - no jesu. Pazila sam na sve važne detalje iz linkova koje ti je klara stavila ali ipak su se ragade napravile.

Nasreću, bile su puuuno blaže i kroz dva tri dana su prošle tako da svakako savladaj teoriju kako bi znala što je normalno, očekivano i kako to popraviti i vjerujem da neće biti problema! Ako ih i bude, znati ćeš da su prolazni i da vam neće ugroziti dojenje!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ima i onih koje nisu imale nikakvih problema s bradavicama. Evo-ja, na primjer. Troje dojila, nikada nikakva ranica, ni bol, ni ništa. A vrlo sam svijetloputa, rekli bi-bijela k'o sir.
    No, ima štos koji ne smijem tu napisati jer se Rode ne slažu s tim načinom pripreme bradavica za dojenje. Iako je posve bezopasan, besplatan, i učinkovit. Jedino je zastario po nekim mjerilima. Ali ja se volim vraćati u povijest medicine i tražiti starinske načine.
    Vidi, vidi, još je tu ta tema...http://forum.roda.hr/threads/60708-p...rsa-za-dojenje

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se s svo troje mučila 1,5mj...
    Nema šta nisam probala....
    Jednostavno je nakon tih mjesec i pol dana (cca) prošlo.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.07.2012. at 23:19

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sa svo troje sam se mučila prvih mjesec dana. Pazila sam na bradavice tako da ih ne oštetim previše. Svaki podoj nudila sam drugu ciku; a kad bi jedna bila u većoj komi, maksimalno sam se trudila da je poštedim tako što sam više nudila drugu.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ključ uspjeha po meni je:
    1. Nabaviti DVD "Mliječna staza"
    2. Kupiti Purelan mast i mazati nakon svakog podoja
    Mene su bradavice bolile na početku podoja prvih 20-ak dana na, ali nikad se nisu oštetile. Dojili smo 18 mjeseci.
    Sretno!

piramida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala na pomoci. Odgledala sam Rodin dvd o dojenju zajedno s muzem i rekla sam da mi ovaj put mora biti veca podrska... Nakon odgledanog dvd-a,i mi mislimo da je bio problem u krivom polozaju.

Probat cu i s tom spomenutom kremom.

ZELIM dojiti i jedva cekam dojenje i onaj predivan osjecaj (dok ne ispucaju).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

purelan, odgovarajući položaj (u našem slučaju je to bio da oboje ležimo na boku trbusima okrenuti jedno prema drugom) i toples prvih mjesec dana u mom slučaju. jesu malo ispucale, ali ništa strašno. tek kasnije sam prešla na druge položaje i odjenula se :D

kukunka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

purelan pod obavezno!!! meni je sin napravia treću bradavicu u roku minute prvi put kad su mi ga stavili na prsa... dojila sam plačući dok više nisam mogla.. čula za purelan i izdajala se 3dana na tu dojku i mazala purelanom... spasila me! kasnije sam uvijek namazala malo mlijeka i kad se osušu bradavice malo purelana.. uspješno dojim već 5mj.. sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •