Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: mastitis - molim pomoć

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno mastitis - molim pomoć

Dobila sam mastitis na lijevoj dojci, takoreći preko noći. Sinoć me iz sna probudila strašna bol, imala sam osjećaj da mi cijela dojka pulsira i bila je tvrda ko kamen. Počela je crveniti s lijeve strane od pazuha prema bradavici. Onda i temperatura 38.5. Popila sam lupocet i nekoliko puta tijekom noći išla izdojiti dio mlijeka da bol popusti. Čekala sam da se malac probudi, a on je ko za inat ovu noć u prvoj rundi potegnuo spavati 6 sati u komadu.
    Tijekom noći je dva puta dio na toj strani i od jutra sam ga forsirala na tu stranu.
    Međutim ujutro se crvenilo proširilo gotovo po čitavoj dojci, ponovno temperatura 38 i strahovita bol. Cijelo prije podne sam provela namakajući dojki u toploj vodi, masirajući, pod tušem i rukom izdajala. Uspjela sam ju smekšati, ali crvenilo je ostalo.
    Bila sam kod doktorice, rekla je da je upala jaka i dala mi antibiotik, amoksicilin, 32 kapsule. Ono što me zbunjuje je to što je rekla da ne smijem dijete stavljati dojiti na tu stranu nego se moram isključivo izdajati. Kad sam ju pitala zašto rekla je da to mlijeko nije dobro za njega jer je upaljeno.
    Po svemu što sam čitala znam da to nije točno i znam da dijete treba stavljati na podoj. Međutim, čak i nakon podoja, on ciku nikad ne isprazni do kraja. Zadnja dva dana se baš meškolji na toj strani, sto puta primi pa pusti pa opet primi. I strahovito bljuca, čak i kad se dobro podrigne, ponekad i sat vremena nakon dojenja. Jel moguće da mu stvarno smeta okus mlijeka? Meni je problem što se ne mogu izdojiti, to bude par kapi i to isključivo kad se izdajam ručno. Na izdajalicu ne mogu ništa povući.

Što da radim da si olakšam i da se riješim toga? Očajna sam, svaki savjet je dobrodošao.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ježić draga, prije podoja topli oblozi, nakon podoja list kupusa, to je mene spasilo.
    I SOS telefon od 15.00, ako tu ne uspiješ dobiti odgovore na sva pitanja.

Mislim da dojiti možeš na obje dojke, ja jesam.
    Sretno i ne posustaj.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 13.08.2012. at 12:31

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jel moram izdojoti do kraja ono sto on ne izvuce?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja nisam nikad uspijela isprazniti dojku do kraja, onako da baš ništa nije išlo više van.
    Ne znam... možda ipak ne, jer potražnja diktira proizvodnju, pa da ne nastane začarani krug. Zbilja ne znam... naam se da će se neka od savjetnica javiti, ako ne u 15.00 zovi sos telefon. Mene su cure spasile.

Sad sam se sjetila, osim kista kupusa, stavljala sam i obloge od hladno-mlačne vode.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti Mojca

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

razbi i izdoji sve cvorice i kvrge. znaju se mali cvorisi sakriti i osjetis ih kad vec ispraznis fajn dojku. nemoj spavat na boku niti trbuhu, pazi kako ti stoji grudnjak, mijebjaj polozah tako da brada bebe bude na kvrgi. i nemoj zanemariti drugu dojku da ona ne zavrsi kao ova.
    ja sam sa zadnjim mastitisom potrosila glavicu i pol kupusa. isto sam imala crvenilo i par dana nakob sto je masritis prosao, a bogme je i bolila. treba vremena da se kanalici oporave. inace, kupia sam drzala i vise od preporucenih 8h. sve dok nije mastitis prosao. temp. sam imala dva dana, al nisam isla pedici i pila antibiotike. slobodno daj bebi ti dojku, da pace.

sretno.

ps. ako ne mozes podnjeti bol, neka ti muz pomogne u razbijanju kvrga. mene je moj spasio i magistrirao masazu jos kod prvog djeteta. i slobodno vristi, jer to boli, mene barem, vise nego sam porod.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kupia sam drzala=kupus sam drzala

mobitel tipkovnica...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako on ne podoji moras izdojiti dok sisa nije mekana. mlijeko iz upaljenih kanalica mora van. to je sto se tice koliko izdajat.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo sad je bio na cici, mjenjali smo položaj; kolijevka, obrnuta kolijevka, nogometna lopta, čak sam ga stavila da leži na krevetu a ja sam bila nagnuta iznad njega. Svekrva mi je pomagala masirati i izdojila sam nekih 30 ml u toku, između dojenja. Nemam kržice, dojka je čak mekana, ali evo 10 minuta nakon dojenja počela je opet tvrdnuti, izgleda čim se počne puniti ponovno mlijekom. Inače, sad je crvenija nego što je bila ujutro.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zaboravih reci,mali ima 7 tjedana i odlicno napreduje.
    Spavam iskljucivo na ledima ali svejedno boli. Imam sad i oblog od kupusa, a temperatura se ponovno popela na 38.6.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni se tako odmah pune. ja im ne bi dozvolila. izdoji da popusti napetost, tih par ml nece poremetiti proizvodnju.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jesi zvala sos telefon?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam mastitis na lijevoj dojci, takoreći preko noći. Sinoć me iz sna probudila strašna bol, imala sam osjećaj da mi cijela dojka pulsira i bila je tvrda ko kamen. Počela je crveniti s lijeve strane od pazuha prema bradavici. Onda i temperatura 38.5. Popila sam lupocet i nekoliko puta tijekom noći išla izdojiti dio mlijeka da bol popusti. Čekala sam da se malac probudi, a on je ko za inat ovu noć u prvoj rundi potegnuo spavati 6 sati u komadu.
    Tijekom noći je dva puta dio na toj strani i od jutra sam ga forsirala na tu stranu.
    Međutim ujutro se crvenilo proširilo gotovo po čitavoj dojci, ponovno temperatura 38 i strahovita bol. Cijelo prije podne sam provela namakajući dojki u toploj vodi, masirajući, pod tušem i rukom izdajala. Uspjela sam ju smekšati, ali crvenilo je ostalo.
    Bila sam kod doktorice, rekla je da je upala jaka i dala mi antibiotik, amoksicilin, 32 kapsule. Ono što me zbunjuje je to što je rekla da ne smijem dijete stavljati dojiti na tu stranu nego se moram isključivo izdajati. Kad sam ju pitala zašto rekla je da to mlijeko nije dobro za njega jer je upaljeno.
    Po svemu što sam čitala znam da to nije točno i znam da dijete treba stavljati na podoj. Međutim, čak i nakon podoja, on ciku nikad ne isprazni do kraja. Zadnja dva dana se baš meškolji na toj strani, sto puta primi pa pusti pa opet primi. I strahovito bljuca, čak i kad se dobro podrigne, ponekad i sat vremena nakon dojenja. Jel moguće da mu stvarno smeta okus mlijeka? Meni je problem što se ne mogu izdojiti, to bude par kapi i to isključivo kad se izdajam ručno. Na izdajalicu ne mogu ništa povući.

Što da radim da si olakšam i da se riješim toga? Očajna sam, svaki savjet je dobrodošao.
    Bitno da nema kvrge, crvenilo može potrajati više dana.
    Pada li ti temperatura?

Masiraj i dalje i stavljaj bebu češće na tu dojku (nemoj zanemariti sasvim drugu dojku).
    Prije i tokom masaže/podoja/izdajanja stavi topli oblog, između podoja/izdajanja stavljaj hladne obloge i obloge od kupusa da se smanji nabreklost i da se izvuče upala.
    Kupus ne stavljati na bradavicu i areolu.

Masaža se obavlja na sljedeći način: dlanom se pritisne vrh bolnog područja, jačinom da se bol može izdržati, zadrži se taj pritisak dok se bol ne smanji, zatim se pritisne jače, ponovno pričeka da se bol smanji, i tako se postepeno pojačava pritisak koliko god se jako može. Tada se dlan tim pritiskom sklizne prema bradavici. Zatim se ponovi postupak, počevši malo bliže bradavici i tako sve do početka pritiska iznad same bradavice.

Što se dojenja tiče mastitis nije prepreka dojenju. Štoviše beba će ti brže i lakše riješiti zastoj nego izdajalica a mlijeko nije ni pokvareno niti upaljeno

Kod zastoja se u mlijeku poveća količina natrija pa mlijeko može biti slanijeg okusa.
    Ti se odmaraj što više i unosi dovoljno tekućine.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

izdajaj rukom, ne izdajalicom jer ti izdajalica izdaja cijeli dojku, a ti trebas samo upaljeni kanalic.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zvala sam sos telefon i odlicno si popricala sa savjetnicom. Manje vise sam dobila sve iste savjete kao i od vas ovdje na forumu. Hvala vam do neba cure!
    Bila sam veceras kod svoje maserke i ona mi je posteno izmasirala dojku. Jest da sam vidjela zvijezde, ali mi je razbila par dubinskih kvrga (kojih je ipak bilo). I stvarno je iz tih kvrga izaslo usireno mlijeko. Uglavnom vratila sam se doma s mekanom cikom, moj mali mis je zadovoljno povukao i blazeno zaspao.
    Sad lezim s hladnim oblogom i grozim se noci. Malac voli spavati po noci, morat cu ga buditi da mi se opet sve ne skameni jer sumnjam da cu ja to inace moci tako izdojiti.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam isto imala mastitis u jednoj dojci s temperaturom do 39.5 i isto kao vraga razvio se one noci (jedne od dvi) koju je malac prespavao od pocetka do kraja. Isto tu negdi s njegovih sest, sedam tjedana. Dobila sam i antibiotik - pila ga 10 dana. Najjaca bol, a i temperatura, su prosli cim sam pocela piti antibiotik. A tvrdoca i crvenilo su jos neko vrijeme potrajali. Al proslo je. Malac je uredno cicao na tu sisu i nije se nista bunio. Ja bi se nakon podoja jos malo izdojila i izmasirala. A najvise su mi pomogli hladni oblozi - od toga bi mi mlijeko samo krenulo teci.

Drz se Jezic, sad je tesko, ali proci ce brzo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jezić, drago mi je da je bolje. Držim fige da noć ne bude teška, uzmi malog Ježića sebi u krevet, možda će mu zamirisati mlijeko pa će u snu povući.
    Ja sam noću držala obloge od kupusa i puno su mi pomogli, mijenjala sam ih često, ponekad i na pola sata, jer bi se kupus zgrijao, pa sam mislila da je bolje staviti hladan... ne znam koliko je to "po pravilima struke" ali meni je pomoglo. I... cice su mi bile gole i otkrivene iako je bila zima.

Samo hrabro, najgore je za tobom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nadam se da je najgore za tobom, ali samo da ti kažem da se meni dogodilo i gore, temperatura preko 40 drugi dan, uopće nisam bila svjesna ničega, motali su me u mokre plahte, znam da je patronažna cijeli dan dolazila, i liječnica isto, svi su tu lijevu dojku masirali, nemam pojma ni gdje je bila beba taj dan, posve sam se bila izgubila u temperaturi i boli. Beba 5 tjedana.

Na kraju happy end, prošla upala, i ja dojila do godine dana. Da se ne prestrašiš ako bude i gore nego sad, proći će.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nadam se da je bolje
    meni su kod mastitisa pomogli topli oblozi prije, hladni nakon dojenja/izdajanja, vrlo, vrlo bolne masaže brrrr... isto sam dobila antibiotik, temperatura je bila preko 39.

"beba" je tad imala dvije godine i morala sam uzeti bolovanje. i objašnjavati šefu što mi je i što je to mastitis

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo, prezivjeli smo noc i to moram priznati, dosta dobro. Malac je na svako budjenje podojio i odmah zaspao (sto inace nije bas slucaj). Ja sam se poslije jos izdajala macala oblozima. Po noci me jos drmala temperatura, ali sad je nema. Crvenilo je malo splasnulo i manje boli, ali cim se dojka pocne puniti odmah postaje tvrda na upaljenom dijelu. Mislim da ce trebati jos dosta vremena da se to razbije do kraja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kako su samo mudre te bebe.
    Ježić... samo polako, sad znaš kojim oružjem se boriti s neprijateljem, proći će. Hug.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo mene opet
    Rjesavanje mastitisa napreduje, ali pojavio nam se drugi problem. Na vrhu bradavice pojavila su mi se dva mala sitna prozirna mjehurica. Kad je mali na podoju na toj dojci boli me kako hvata i gotovo citavo vrijeme dojenja. Boli neovisno o polozaju u kojem smo. Mislim da on dobro hvata, pazim da dobro otvori usta, usne su izvrnute, bradavica je duboko u ustima, jezik ispod. Probala sam ga i prekidati i stavljati ispocetka, ali ne pomaze. Na desnoj dojci nikakvih problema. Jel moguce da je to vec soor krenuo? Beba u ustima za sad nema nista?
    Ima li negdje kakvih fotki da se vidi kako soor izgleda, ali na bradavici? Ja sam veceras namazala bradavice rojazolom (ne moze skoditi valjda?)

I jos jedna stvar me muci. Ja sam inace svaki dan pila čaj za doilje, ali sam prestala cim je krenuo mastitis. Nije da umisljam, ali meni su se dojke od tad poprilicno smanjile, djeluju mi ispuhano.
    Mali je zadnja 3 dana stalno na cici, stalno stalno trazi. Nekad ne prode ni sat vremena izmedju podoja. Jel moguce da mu fali mlijeka? Jedva uspijem iskombinirati dojenje, masiranje, stavljanje obloga, a odmaranje necu ni spominjati. Inace je beba koja ne spava po danu, 3 puta po 20 minuta.
    Piski redovito, ali vec tri dana nije kakao.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ježić, ima li mali Ježić bijelih "naslaga" na jeziku? Koliko je sad star?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čestitam na ježeku

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jelena.O, nema nista ni na jeziku ni po ustima. Znam kako kod njega soor izgleda jer smo jednog vec preboljeli po izlasku iz bolnice. Za 10 dana imat ce 2 mjeseca.
    Mislim si, mozda su ti mjehurici soor kod mene.

Hvala na cestitkama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mjehuric, da nije blister? ako joj netko moze dati link na sliku i teks

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

izgiglaj nipple blister i milk blister pa vidi slike jel to to.
    ne da mi mob paste pa ti ne mogu dat link na tekstove.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

E, mogao bi biti ovaj čisti blister samo sto je kod mene to puno sitnije, skroz mali mjehurici. Moram pogledati na kompu kad ga se docepam, ne mogu to na mobitelu dobro vidjeti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod mene je bio mali, ko od usice ige. tocno malena kupolica iznad kanalica, velika ko kanalic. ne pitaj kako sam ga se rijesila... :D

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja imala taj blister dva puta. Pojavio se prije tog vrazjeg mastitisa... ali sam je procurio/nestao nakon nekog vremena. Jos malo izdrzi pa ce se sve vratiti na staro dobro stanje. A jos bi dodala da su se i meni negdi nakon dva mjeseca dojke ispuhala... odnosno tu negdje s tim mastitisom. Prestale su se punit i bit tvrde osim ponekad po noci kad bi duze zaspo. Sad su i dalje uglavnom mekane, a jos uvijek se gotovo hrani samo sisanjem. Ovo nesto malo hrane sto klopne sumnjam da se najede od toga.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo uslikala sam pa prosudite jel to to. Da ne liječim nešto bez veze.
    Jučer je izgledalo onako više kao da je vodenasto, a danas mi se čak čini malo žučkasto

https://picasaweb.google.com/1089767...22818179142418

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene je bio mali, ko od usice ige. tocno malena kupolica iznad kanalica, velika ko kanalic. ne pitaj kako sam ga se rijesila... :D
    Moram pitati svejedno

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ježić, koliko je beba stara?
    Mogao bi biti blister, ali meni izgleda i kao "zulj" od uhodavanja u dojenje ili nepravilnog polozaja.
    Ako gledam samo kruzic unutar ovog zuckastog, mogao bi biti blister.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Za 10 dana puni točno 2 mjeseca. Ne vidi se baš najbolje na fotki, velim jučer su bile dvije skroz sitne bubuljice, onako kao da su vodene, a danas mi se čini malo žučkasto. Pojavilo mi se dan nakon što je krenuo mastitis.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sad gledam fotku ponovno. Na njoj izgleda kao da je kružić unutar žutog, ali mislim da se čini tako od odsjaja. To su dva mjehurića jedan blizu drugog. Zapravo se najbolje vide odmah nakon podoja.
    Što onda, da tretiram to ko blistere ili je žulj od položaja.

Ostaje mi opcija na pitam doktoricu jer se moram javiti danas popodne na kontrolu, ali ne znam koliko bi uzimala mjerodavnim njeno mišljenje kad mi je u startu rekla da ne smijem dojiti na tu stranu "jer je mlijeko upaljeno."

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja sam zaradila mastitis treći u stažu, prvi ovaj puta. bebač je mjesec dana. zbunjujuće mi je bilo: nema crvenila, nema kvržica, ali bol i temperatura 38,5. odem na odjel (moja ginko nije više radila, sutradan praznik), pita me doktor: "Jel izdajate poslije podoja kao što su Vam rekli? Ja onak neee...? nisu mi rekli. Tu on postaje his wonderful self: Ma kako vam nisu rekli! Pa morate se izdojiti poslije podoja!
    Na kraju ostadoh zbunjena - moram li? Ne samo u slučaju mastitisa, nego općenito, to je on htio reći. Poslije svakog podoja izdajanje? Pa ja mislim da ne... Pa nisam ni s prvim. Sad ispadne da sam si sama skrivila mastitis. Uglavnom, nakon vađenja krvi, njima nije bilo uvjerljivo da je mastitis jer nema kvržica ni crvenila, ali sam dobila antibiotik. Kad sam došla kući temperatura 39,4! Držala me i sutradan, tj. jučer. Danas je više nema, ali sam još groggy. Bol je minimalna ili je gotovo nema. Nazvala sam ja odmah navečer sos i lijepo mi je žena rekla da može biti mastitis bez kvržica, ali sam je zaboravila pitati to za izdajanje.
    a trebam li sada dok eto imam tu upalu nešto izdajati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon podoja se trebaju izdojiti ("do kraja", "u prazno") majke slabih sisaca i zene koje imaju manju produkciju koju treba dodatno potaknuti.
    Izdajanje nakon podoja salje poruku da posisano nije dovoljno i da dojke trebaju stvoriti jos vise mlijeka.

Izdajaj se samo ako ti se dojke prepune (neugodno su pune) u vrijeme kad dijete ne zeli sisati ili bas spava i to toliko da popusti neugoda. Ako ne uspijevas, probaj pod toplom vodom izdojiti.
    Mozes se izdojiti malo prije podoja, ako su dojke toliko pune da se bradavice izravnaju. Kad malo ispraznis dojku, lakse ce dijete prihvatiti bradavicu. Olaksati si mozes (ako jos osjecas prepunjenost ili neugodu) tako i da si stavis tople obloge tijekom podoja (olaksat ces istjecanje mlijeka i dobro praznjenje dojke), a hladne obloge izmedju podoja (hladnoca umiruje upalu).
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 16.08.2012. at 15:53

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znači, da rezimiramo, u slučaju da dijete normalno doji i da ima dosta mlijeka ne treba se izdojiti poslije podoja?

Mene samo zanima gdje ti doktori i pedijatri (neki) idu na edukaciju? Čast iznimkama.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam zaradila mastitis treći u stažu, prvi ovaj puta. bebač je mjesec dana. zbunjujuće mi je bilo: nema crvenila, nema kvržica, ali bol i temperatura 38,5. odem na odjel (moja ginko nije više radila, sutradan praznik), pita me doktor: "Jel izdajate poslije podoja kao što su Vam rekli? Ja onak neee...? nisu mi rekli. Tu on postaje his wonderful self: Ma kako vam nisu rekli! Pa morate se izdojiti poslije podoja!
    Na kraju ostadoh zbunjena - moram li? Ne samo u slučaju mastitisa, nego općenito, to je on htio reći. Poslije svakog podoja izdajanje? Pa ja mislim da ne... Pa nisam ni s prvim. Sad ispadne da sam si sama skrivila mastitis. Uglavnom, nakon vađenja krvi, njima nije bilo uvjerljivo da je mastitis jer nema kvržica ni crvenila, ali sam dobila antibiotik. Kad sam došla kući temperatura 39,4! Držala me i sutradan, tj. jučer. Danas je više nema, ali sam još groggy. Bol je minimalna ili je gotovo nema. Nazvala sam ja odmah navečer sos i lijepo mi je žena rekla da može biti mastitis bez kvržica, ali sam je zaboravila pitati to za izdajanje.
    a trebam li sada dok eto imam tu upalu nešto izdajati?
    Manal, mislim da si možda sa mnom pričala na telefonu.
    Drago mi je da je temperatura u odlasku. Nisam sad baš 100% sigurna ali čini mi se da nismo pričale o izdajanju jer si napomenula da je dojka mekana i da dijete sisa.
    Kupus? Jesi li probala?

Nema potrebe za dodatnim izdajanjem osim, ovako kako BusyBee piše, ako je dojka tvrda ili prepunjena.
    Sretno!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači, da rezimiramo, u slučaju da dijete normalno doji i da ima dosta mlijeka ne treba se izdojiti poslije podoja?

Mene samo zanima gdje ti doktori i pedijatri (neki) idu na edukaciju? Čast iznimkama.
    Ne treba bezrazložno. Samo se povećava proizvodnja mlijeka.
    Znači ako je to cilj (povećanje proizvodnje) ili u slučaju kad su dojke prepunjene i tvrde da bi se olakšala napetost) onda treba

Busy je to detaljnije

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kako vam nisu rekli! Pa morate se izdojiti poslije podoja!
    Na kraju ostadoh zbunjena - moram li? Ne samo u slučaju mastitisa, nego općenito, to je on htio reći. Poslije svakog podoja izdajanje?
    To uopće nije loš savjet. Spriječio bi mnoge mastitise. Nakon podoja rukom izdojiš samo dok šprica u mlazu. Time isprazniš kanaliće. Naročito u prvim tjednima.To piše u skoro svakoj knjizi o njezi beba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    To uopće nije loš savjet. Spriječio bi mnoge mastitise. Nakon podoja rukom izdojiš samo dok šprica u mlazu. Time isprazniš kanaliće. Naročito u prvim tjednima.To piše u skoro svakoj knjizi o njezi beba.
    I ni u jednoj ozbiljnoj knjizi dojenju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tek je to put ka mastitisu.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam cure! Pa znam da nisam ni s prvim djetetom izdajala nikad poslije sisanja, ne znam ni kad bi, kad bi on posisao par gutljaja, pa za tipa pola sata opet i tako u nedogled. Dojila sam 20 mjeseci.
    Mamita, hvala ti na razgovoru i svim savjetima (ako si to bila ti)!
    Ja ništa ne diram u sike, jer su mekane, nisu prepunjene, mislim da se uspostavila ravnoteža između ponude i potražnje. Sad je baš nešto ostavio mlijeka u lijevoj (mastitis je na desnoj), pa mislim da možda izdojim, pa neka ima u bočici dok sam na kontroli, ako se zadržim...
    Ježić, je li na kraju blister? ja bi rekla da jeste...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

manal, iskreno ne znam vise sto bi rekla ni mislila. Znam samo da boli. Boli za vrijeme dojenja, boli poslije. Danas je to zute boje i izgleda bas kao nekakva ranica. Danas mi je k tome jos poceo coktati na desnoj gdje nema mastitisa i kad ju podoji vrh bradavice mi je bijele boje neko vrijeme dok se ne unormali.

Tako sam jadna da bi najradije plakala. Hocemo li konacno vise poceti stvarno uzivati u tom dojenju:'(

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, jel normalno da se smanji produkcija akO imaš mastitis?! Mislim, akO ti je skoro cijela sisa u kvrgi tri dana(evo sad ide na bolje), a beba u skoku, čini mi se da mora falit. Ta sisa nije tri dana skoro ništa od sebe dala. Radi se o skroz maloj bebici, i noćas smo joj morali dat malo ad da bi ostali pri zdravoj pameti i odspavali bar tri sata u tri dana.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jezic, ja ne bi najradije plakala, ja i placem. Pogotovo sto mi ovo nije prvo dojenje i sto sam mislila da sve znam.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moram pitati svejedno
    pomogao MM
    dogodio se kad je mala imala skoro 2g. opcija je bila ili ici doktoru da ga probusi ili da ga mlaz mlijeka probusi ili cug sisanja. a mala u nekom strajku, samo bi se zasladila. pa je na kraju otisao pod pritiskom mlijeka kojeg sam iz tog kanalica isla izdojiti (doslo je do zastoja jer nije moglo van) i cuga MMa.

ne mogu se sjetiti da li blister boli, no moguce je onda da je od nepravilnog polozaja i/ili izdajalice ako ju koristis. ona djeluje agresivno na bradavice.
    manal, jezic :hug:

angelina, jesi iskoristila to sto ti je beba u skoku da izvuce to mlijeko?
    nadam se da tri dana nije mlijeko u dojci, da je doslo do nesporazuma :D
    mene to boli i kad si samo zamislim...
    Posljednje uređivanje od leonisa : 17.08.2012. at 11:51

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Je, tri dana je kvrga, a ja na klavocinu. Evo smanjuje se, sto zbog skoka i stalnih nacicavanja , sto zbog masaze i atba. Nije puno ni bolna, nego stoji i ni makac. Mislim tri dana, danas je već bolje. Ja ne bi ni skuzila da nisam vidjela da je crvena, pa išla mjerit temperaturu. Nekako je u sredini to sve skupa. Al skuzila sam naravno par sati prije da nešto ne valja s protokom.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •