Dobila sam mastitis na lijevoj dojci, takoreći preko noći. Sinoć me iz sna probudila strašna bol, imala sam osjećaj da mi cijela dojka pulsira i bila je tvrda ko kamen. Počela je crveniti s lijeve strane od pazuha prema bradavici. Onda i temperatura 38.5. Popila sam lupocet i nekoliko puta tijekom noći išla izdojiti dio mlijeka da bol popusti. Čekala sam da se malac probudi, a on je ko za inat ovu noć u prvoj rundi potegnuo spavati 6 sati u komadu.
Tijekom noći je dva puta dio na toj strani i od jutra sam ga forsirala na tu stranu.
Međutim ujutro se crvenilo proširilo gotovo po čitavoj dojci, ponovno temperatura 38 i strahovita bol. Cijelo prije podne sam provela namakajući dojki u toploj vodi, masirajući, pod tušem i rukom izdajala. Uspjela sam ju smekšati, ali crvenilo je ostalo.
Bila sam kod doktorice, rekla je da je upala jaka i dala mi antibiotik, amoksicilin, 32 kapsule. Ono što me zbunjuje je to što je rekla da ne smijem dijete stavljati dojiti na tu stranu nego se moram isključivo izdajati. Kad sam ju pitala zašto rekla je da to mlijeko nije dobro za njega jer je upaljeno.

Po svemu što sam čitala znam da to nije točno i znam da dijete treba stavljati na podoj. Međutim, čak i nakon podoja, on ciku nikad ne isprazni do kraja. Zadnja dva dana se baš meškolji na toj strani, sto puta primi pa pusti pa opet primi. I strahovito bljuca, čak i kad se dobro podrigne, ponekad i sat vremena nakon dojenja. Jel moguće da mu stvarno smeta okus mlijeka? Meni je problem što se ne mogu izdojiti, to bude par kapi i to isključivo kad se izdajam ručno. Na izdajalicu ne mogu ništa povući.
Što da radim da si olakšam i da se riješim toga? Očajna sam, svaki savjet je dobrodošao.