Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Streptokok grupe B u 38 tt

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Streptokok grupe B u 38 tt

Danas mi 38+3 tt, no trenutno sam u panici jer sam došla s pregleda gdje mi je u mikrobiološkom nalazu obrisu anogen.regije porastao streptokok grupe B !
    Doktor mi pripisao neku kremu,( moram ju poslije podići u ljekarni) i rekao da nije ništa opasno....
    ako dođe do poroda prije nego napravimo drugi kontrolni nalaz, za tjedan dana, dat će mi neku inekciju da zaštite bebu, a ako bude carski onda nije ništa potrebno!?
    Čitam po netu i dosta mi zvuči opasno za bebu od upale puća. meningitisa.... pa me još bolje hvata panika!!!!!
    Htjela bi čuti od Vas ako je neka imala takav slučaj kako je sve proteklo i jel ima kakvih posljedica?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pokušaj se smiriti, nije bezopasno, ali je bitno da znate da ga imaš.
    Terapiju potroši, na porodu ćeš dobivati antibiotik od dolaska u rodilište (napomeni prilikom dolaska), pa svaka 4 sata do kraja poroda i to je to.
    Bebi će pratiti CRP nakon poroda.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imala u 36. tjednu, popila neki antibiotik, ne sjecam se koji. Doktorica mi je to napisala velikim slovima u nalaze i rekla mi je da necemo ponavljati bris jer ce mi sigurno u rodilistu dati antibiotike. Kod prijema u rodiliste (Vinogradska) su mi davali antibiotik svaka 4 sata. Sve je bilo ok sa bebom, treci dan otisli zdravi kuci. Jedino mi krv iz pupkovine nisu htjeli uzeti. Sretno!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja nisam imala dijagnozu a bebi su pronašli Streptokok B odmah po porodu (38+0 tjedana). beba je bila 10 dana na atb u rodilištu, kanilu je imala u glavici i to je meni bilo najstrašnije. meni nisu dali ništa. kao razlog ranijeg poroda spominjali su streptokok. tko bi znao... sretno
    Posljednje uređivanje od maxi : 14.08.2012. at 17:18

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mislim da će mi sreća uvelike trebati!
    Samo nek sve dobro prođe jer me zbilja jako strah kak će to sve završit!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Manuela, stvarno, ali stvarno to nije nista dramatično. Jedna trećina žena ima BHS u anogen. području i redovno sve prolazi ok. Bebe koje se rode prerano i/ili male porodjajne težine su u malo većoj opasnosti od onih tiskanog u terminu, ali šansa je uistinu minalna za sve i u rodilostu će ionako sve iskontrolirati. Ne brini.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Manuela, stvarno, ali stvarno to nije nista dramatično. Jedna trećina žena ima BHS u anogen. području i redovno sve prolazi ok. Bebe koje se rode prerano i/ili male porodjajne težine su u malo većoj opasnosti od onih tiskanog u terminu, ali šansa je uistinu minalna za sve i u rodilostu će ionako sve iskontrolirati. Ne brini.
    Baš sam ovo htjela napisati. Priličan broj žena ima BHS.
    Ti su u 38. tjednu, da rodiš danas nikome ništa.
    Dobro je da znaš taj podatak, dobiti ćeš antibiotik i ok. Bebu će malo više provjeravati. Opusti se.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Podižem temu. Mislim da je ova najnovija vezana uz divni BHSB-e.

Odradila sam jednu kuru antibiotika (Ninur) i nalaz urinokulture pokazuje opet 100 000 CFU/ml. Pretpostavljam da će me sutra dočekati prijedlog za novu turu antibiotika i ponuđeni vaginalni pregled. Čitam sve za i protiv. Rado bih izbjegavala vaginalne preglede, a još rađe antibiotike. BHSB je u urinu, nije pronađen na spekulumu (se to tako kaže?).

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Biste vi uzeli i drugu turu antibiotika? Ili, može li se čekati i primiti profilaksu tijekom poroda?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sarasvati, poslušaj dr., ako ti da antibiotik, uzmi ga.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U kojem si tjednu?

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni je BHSB dijagnosticiran na obrisku međice u 34. tjednu.
    Socijalna ginićka odmah dala antibiotike (sada ,a i na produ bih trebala dobiti), ali dr. kod kojeg pratim trudnoću nije za to nego za antibiotik na samom porodu. Kaže da je iz prakse dokazano da je vrlo diskutabilno uništenje BHSB na način uzimanjem oralnih antibiotika u trudnoći. Da koncentracija BHSB pada za 80% u roku 20-tak min od uzimanja profilakse na samom porodu. I još je rekao da je davanje oralnih AB u trudnoći u svrhu eradikacije BHSB zastarjelo.
    Dakle, svaski gin ima svoje mišljenje. Pa ti sad znaj.
    Ja ću uzeti profilaksu na porodu. Sada ništa ne pijem.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad sam 21+2. Bila sam danas na pregledu. Priželjkivala sam da mi neće opet dati antibiotik i tako se i dogodilo. Rekao je da s obzirom da ne reagira na Ninur (a navedeno je da je osjetljiv na njega) da ne bi htio zatrpavati me antibioticima koji neće uništiti bakteriju. Ja nemam nikakve simptome. U rodnici je nemam.
    Beštija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •