-
Prvi pregled
Pozdrav svima!
Dnanas, 13 dpo napravila sam jeftini test koji je pokazao svijetlu drugu crticu, znači pozitivno (bar se nadam
). Prekosutra ću napraviti ponovno kućni test da potvrdim.
Budući da idem u ponedjeljak 3 tjedna na go zanima me da li je potrbno vaditi betu i kad se trebam javiti doktorici. Pročitala sam da je najbolje nakon 5-6 tjedana, ali dugo pokušavamo i napokon smo uspjeli pa ne bih htjela napraviti nešto krivo. Najradije bih otkazala more ali znam da to neće ništa promijeniti.
Hvala
-
Cestitam Zmaja! 
I moj test nije odmah pokazao jako intenzivno drugu crticu, a evo sad sam pred porod. Mozes sutra ili preksutra ponoviti da budes sigurna. Betu mozes izvaditi ako zelis, no ako sve ide u pocetku kako treba (bez krvarenja, jacih bolova) nije neophodno. Sto se tice prvog pregleda prije 6-7 tjedna nema smisla ici jer se ne moze jos nista vidjeti. Moj savjet je da odes izmedju 7. i 10. tjedna tako da slobodno mozes prije na more. Ono sto bih ti preporucila na moru da presvlacis badic nakon kupanja da ne navuces u ovom stadiju trudnoce neku upalu i da ne budes jako aktivna u smislu da ne skaces u more, ronis s bocama i sl. Plivanje i setnje su pozeljne u trudnoci tako da se s te strane ne trebas bojati.
Sreeetno!
-
Puno ti hvala na odgovoru. Baš mi je to trebalo da me umiri i da mogu mirno na more. Mislim da neću vaditi betu a nadam se da će sve biti ok.
Hvala!
-
Možeš mirno na more. Kod nas, na moru, isto ima ginekologa
, ako ti zatreba. No, najbolje je da ti nitko ne prčka dolje prije nekih 7 tjedana, ako nemaš bolova i ako ne krvariš.
Samo se ponašaj kao svaka trudnica, sve laganini, ali trudnoća nije bolest, zato uživaj razumno.
-
Uživaj na moru,i kad se vratiš onda na pregled,zasada je još rano!
-
-
Meni se u tim tjednima vidjela gestacijska i zumancana vrecica.
I, najvaznije za tako rani pregled je potvrda da je trudnoca u maternici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma