Veliki pozdrav svim mama iz Beograda, dugo pratim forum (mislim jedini ovako dobar na Balkanu) iako sam se tek skoro registrovala.
Nas problem je sledeci: Beba ima 3 meseca. Sikila je mesec i po dana mada sam povremeno, na po par dana izvlacila mleko pumpicom zbog ragada pa je vracala na siku. Zatim su mi grudi postale jako bolne i nastavila sam sa pumpicom izvlaciti mleko. Posto je beba jako plakala svi su oko mene pricali da je gladna, da mi je mleko slabo i da joj nudim adaptirano posle svakog podoja. Posle 10 (dana ovo se dogadja kada beba ima skoro dva meseca) htela sam da je vratim na siku ali nije htela, borile smo se 5 dana i nekako je pocela da vuce ali traljavo, slabo. Taman kada smo se ustalile ja sam zavrsila jos 7 dana na lekovima sa kojima nisam smela da dojim i tako smo zavrsili na adaptiranom mleku. Ja sam se svo to vreme izmlazavala pumpicom ali i pored toga mleka je bilo sve manje i manje. Ne mogu vam opisati osecaj porazenosti i tuge kada sam iz obe dojke ukupno izvukla 20ml umesto 100-120ml uobicajenih. Kada su prestali antibiotici htela sam da je vratim na siku ali cim je stavim u polozaj za dojenje ona pocne da place, iscedim joj malo mleka u usta ona pocne da vristi da se koprca, ma nema sanse... Uzasno sam besna na sebe sto nisam znala bolje, sto sam pala pod uticaj okoline, ne znam, prosto imam osecaj da nisam dala sve od sebe. Danas sam kupila SNS. Prvi pokusaj je protekao dobro, zapravo odusevljena sam, cak i posle pune one n jihove bocice ja sam jos imala mleka u sikama. Ne znam kako to jer ona je kroz cevcice posikila 150ml AD a uz to i vukla moju siku i mleka je bilo jos iako sam samo vece pre toga iz te sike izvukla 10-20ml. Najvece mi je pitanje sada kako da joj ukinem AD? Po koliko ml manje da pravim i na koji vremenski period? Jako jako zelim da mi dete odrasta na mom mleku, ne zelim da odustanem i da se predam, osecaj dok je na siki, osecaj da ja mogu hraniti svoje dete mi je neprocenjiv a o zdravlju da i ne govorim. Svaki savet koji imate je dobrodosao. Cilj mi je da nema vise AD, da nema ni SNS vec samo sika i zadovoljna sita beba i ne odustajem.