Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Pomoc kod relaktacije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zroebg, ne kuzim gdje je tu 750 ml mlijeka.
    Mozes li, molim te, jedan dan ovdje ili na pp zapisati. Ono x sati - dojenje, xx sati - dojenje, boca y ml (ili sns), xxx sati - dojenje, ... ?

Ja sam, npr. pisala ovako (na prijedlog "moje" savjetnice):
    7h: dojenje (15 min), SNS 60 ml (20 min), mokre pelene *** (procjena koliko jako su bile mokre), kakanje * (jedna * je za govance velicine novcica 5 Kn)
    9h: dojenje (20 min), mokre pelene *
    11h: dojenje (?), SNS 60 ml (?)
    ... itd.

Idemo vidjeti jedan-dva dana kako vam izgledaju dani.

Prijedlog: Mozes li dok ste vani, na zraku, koji put ponuditi dojku? Kako se osjecas s tom idejom? Osjecas li se ok da dojis negdje vani (iz mog iskustva, bebe vani rado sisu)?
    Izdajalicu koristi kad znas da ce razmak izmedju dojenja/hranjenja na SNS biti veci od 3 sata. Dojke bi trebalo stimulirati svaka 2-3 sata barem 20 minuta, pa se vodi time. Zato bih ti ja pokusala pomoci da smanjimo kolicinski obroke adaptiranog i dobijemo brojem vise obroka koje ce dobiti preko SNS-a, kako bi izbacila izdajalicu i kako bi svu stimulaciju dojki odradilo dijete. Sto mislis o tome?

Primetila sam sinoc i jutros da nije mogla da popije sve iz sns-a. Da li to znaci da je bilo toliko mog mleka pa je zasitilo?
    Da, moguce je.
    Prati je dok dojis, kada krene i tvoje mlijeko, promijeni se ritam sisanja i gutanja.
    necu da popustim i opet joj dam flasicu a necu ni da joj dajem siru cevcicu makar se svaki dan hranile dva sata.
    Slazem se da ne treba vracati bocicu, ali, gledaj da vam se hranjenje ne pretvori u frustraciju. Ako ju je potrebno skidati s dojke i vracati na nju pravilno, neka traje i dva sata, ali kad se ona namjesti na dojku (obavezno obrati paznju da je ispravno drzis, da ona ispravno hvata dojku, to je prevazno da ucinkovito praznjenje dojki i za njihovu optimalnu stimulaciju), sisanje ne smije trajati dva sata.
    Ako vidis da predugo traje, probaj malo podignuti bocicu, namjestiti je na visu razinu. I obavezno u svakom podoju nuditi obje dojke - pola bocice na jednoj, pola na drugoj dojci.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 17.08.2012. at 08:31

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mnogo ti hvala na svim ovim savetima. Danas i sutra cu da vodim dnevnik kao sto si dala primer pa cu napisati kako to tacno izgleda. Jedno mi samo nije jasno. Ona uhvati i dojku i cevcicu i pocne lepo da siki,posle par povlacenja ispusti sve odmakne glavu nazad zaplace se i onda panicno opet trazi gde je sika. Nekada se desi da sve sa sikom u ustima povuce glavu nazad krene da je kida i trese u stranu kao kucence i onda joj ispadne. Jutros je npr to radila a onda se posle 10 min primirila i cak zadremala sikeci, sto se nije desilo 2 meseca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •