Zroebg, ne kuzim gdje je tu 750 ml mlijeka.
Mozes li, molim te, jedan dan ovdje ili na pp zapisati. Ono x sati - dojenje, xx sati - dojenje, boca y ml (ili sns), xxx sati - dojenje, ... ?
Ja sam, npr. pisala ovako (na prijedlog "moje" savjetnice):
7h: dojenje (15 min), SNS 60 ml (20 min), mokre pelene *** (procjena koliko jako su bile mokre), kakanje * (jedna * je za govance velicine novcica 5 Kn)
9h: dojenje (20 min), mokre pelene *
11h: dojenje (?), SNS 60 ml (?)
... itd.
Idemo vidjeti jedan-dva dana kako vam izgledaju dani.
Prijedlog: Mozes li dok ste vani, na zraku, koji put ponuditi dojku? Kako se osjecas s tom idejom? Osjecas li se ok da dojis negdje vani (iz mog iskustva, bebe vani rado sisu)?
Izdajalicu koristi kad znas da ce razmak izmedju dojenja/hranjenja na SNS biti veci od 3 sata. Dojke bi trebalo stimulirati svaka 2-3 sata barem 20 minuta, pa se vodi time. Zato bih ti ja pokusala pomoci da smanjimo kolicinski obroke adaptiranog i dobijemo brojem vise obroka koje ce dobiti preko SNS-a, kako bi izbacila izdajalicu i kako bi svu stimulaciju dojki odradilo dijete. Sto mislis o tome?
Da, moguce je.Primetila sam sinoc i jutros da nije mogla da popije sve iz sns-a. Da li to znaci da je bilo toliko mog mleka pa je zasitilo?
Prati je dok dojis, kada krene i tvoje mlijeko, promijeni se ritam sisanja i gutanja.
Slazem se da ne treba vracati bocicu, ali, gledaj da vam se hranjenje ne pretvori u frustraciju. Ako ju je potrebno skidati s dojke i vracati na nju pravilno, neka traje i dva sata, ali kad se ona namjesti na dojku (obavezno obrati paznju da je ispravno drzis, da ona ispravno hvata dojku, to je prevazno da ucinkovito praznjenje dojki i za njihovu optimalnu stimulaciju), sisanje ne smije trajati dva sata.necu da popustim i opet joj dam flasicu a necu ni da joj dajem siru cevcicu makar se svaki dan hranile dva sata.
Ako vidis da predugo traje, probaj malo podignuti bocicu, namjestiti je na visu razinu. I obavezno u svakom podoju nuditi obje dojke - pola bocice na jednoj, pola na drugoj dojci.