Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: doručak??

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno doručak??

imam dilemu
    šta vi svojima dajete za doručak?
    u zadnje vrijeme P nije više dosta sika ujutro.za 45 min traži opet.pa opet...jednostavno mu nije dosta
    za sada mu dajem jogurt ili svježi sir u kombinaciji s nečim unutra
    ali to je i meni već dosadilo
    osim toga jede ručak,voće tokom dana uglavnom narezano na kockice
    popodne još jedan obrok koji bude šta imamo,nešto od našeg ručka,ili jogurt ili sir s voćem ( ako to nije jeo ujutro) ili palentu pa u to voće...
    ukratko fali mi ideja za jedan obrok
    još ne jede kravlje mlijeko pa ne znam na čemu skuhati npr griz
    trenutno nemam ideja...kao da mi je on prvo a ne treće dijete
    inače on bi jeo sve što mu dam...stvarno je tamanitelj
    šta vi dajete svojima?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

napravi gris na vodi ili rižinom mlijeku manje važno, pa umješaj opet žlicu -dve jogurta

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja ima pet godina, ali još uvek najradije doručkuje "bebeći" doručak: proso sa bananom, palentu sa bananom (kajsijom, breskvom, rendanom kruškom). Ne znam jeste li počeli jaje, može to. Ne znam kako žvaće čvrstu hranu, moja obožava puter na hlebu pa odozgo džem (domaći). Ili joj dam paštetu koju sama pravim (meso iz supe izblendano sa malo maslinovog ulja).
    Ali uglavnom nam je na meniju kaša od žitarica (na vodi, mleko ne trošimo) i voće.

Početno

ovo s paštetom je odlična ideja, ali može mala pomoć koja vrsta mesa, da li osim maslinovog ulja može obično pošto ja ne volim maslinovo ulje, smrdi mi da budem iskrena, i da li staviš još koji začin

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ili piletina ili junetina (to stavljam u supu pa mi ostane, niko neće da jede)
    može i puter da se stavi, verovatno bi moglo i bilo koje drugo ulje (ja ponekad stavim ono od koštica grožđa)
    ja ne začinjavam jer ne volimo, ali može da se stavi biber, so, ja tu nekad izblendam i peršun koji se isto kuvao u supi, nekad i celer, kelerabu, šargarepu ako ostane (isto kuvanu)

Početno

puno ti hvala, sutra ću probati napraviti, mislim da cu i ja to jesti vrlo često

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

od jaja sam mu dala samo žutanjak neki dan,uskoro ćemo i cijelo jer nam u jesen slijedi cijepljenje koje smo sada odgodili
    ovo sa žitaricama i voćem jede na veliko ali mi je to sve već dosadilo,pogotovo što s guštom jede sam voće narezano na kockice pa nema potrebe da mu ga uvaljujem u kašice
    razmišljala sam da počnem s kruhom namazanom s nečim
    i tako ovim velikima radim razne namaze od sira ili isto mesne
    mogla bi njemu samljeti piletinu kada velikima radim sendvič s piletinom ( koji bdw obožavaju )

što se tiče čvršće hrane ,nema problema,sve on svlada sa svoja četri zuba
    zapravo i jako voli te stvari koje mu dam na kockice pa sam jede
    pincetni hvat je već doveo do savršenstva

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je bitno da je dorucak brzo gotov - obicno mi je "granica" za pripremu 5 minuta od ideje do posluzivanja. Isto su to sve neke slicne ideje kao i vec iznesene:
    - kruh (najcesce razeni ili kukuruzni) s abc sirom
    - kruh na kockice ubacim u umucena jaja pa napravim kvazi-omlet (super ako je kruh od jucer pa je presusio)
    - skuham zgance pa u jos vruce umjesam hladni jogurt - taman bude temp za jesti
    - griz na rizinom mlijeku ili zobene pa umijesam hladno voce da rashladi
    - palacinke
    - pohani kruh (rijetko ali ponekad mi se da)
    - zganci s mlijekom (to ako imam vremena ih ohladiti)
    - banana (sama)
    - jogurt (sam ili s kruhom)
    - kornfleks s mlijekom

Objektivno, kad se sjetim svog djetinjstva, mislim da mi je baka godinama radila jaja na oko s kruhom kao dorucak i ne mislim da sam bila nesto posebno zakinuta, tako da je ovo valjda dovoljno raznovrsno za njih

Vecinu ovoga dajem i mladjem, osim ovih kombinacija s jajima i mlijekom jer to jos nisam uvela, ali sad ce 10 mjeseci pa cu mislim lagano i s tim krenuti...

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

silyme i moji veliki tako jedu
    zapravo sada kada su praznici prvo pojedu žitarice s mlijekom pa za cca sat vremena nešto malo konkretnije
    ali kako još nismo uveli jaja i mlijeko malom pola od toga mi ne dolazi u obzir
    bdw palačinke pečem dva puta tjedno...to obožavaju
    pečem ujutro za doručak pa stavim smjesu u frižider i popodne ponovimo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super mi je ovo sa mljevenjem mesa iz juhe, sutra odmah radim, fora, nikad mi palo na pamet

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uz raznorazne vrste pahuljica u koje ubacim grožđice ili suho voće, med - jedemo kruh sa maslacem i pekmezom ili sa medom, kuhano jaje, griz, žgance sve rjeđe

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    uz raznorazne vrste pahuljica u koje ubacim grožđice ili suho voće, med - jedemo kruh sa maslacem i pekmezom ili sa medom, kuhano jaje, griz, žgance sve rjeđe
    zaboravila sam reći da P ima godinu dana
    znači ne jede med,mlijeko,jaja
    žitarice jede s voćem
    ali mi je to dosadilo
    a i neku bi jednostavniju soluciju,nesto što ne moram kuhati
    i tako kuham sto puta dnevno,dorucak,ručak P,ručak meni i klincima,pa nesto još mm kada dođe s posla ( pire,salatu...) pa popodne opet klincima nešto jer ne volim da žvaču sendviće,pa večera.u međuvremenu gulim voće...ma kaos
    imam osjećaj da sam stalno u kuhinji i stalno ima prljavog suđa

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo nije pokusaj zgrazanja zasto ne jaje, mlijeko i med?
    Ok, kuzim da neces na prvi rodjendan utrpati sve u jednom danu, ali ja sam svakome nudila par dana istu novu namirnicu pa ako nema reakcije, idemo dalje.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 15.08.2012. at 23:58

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

napunio je godinu dana prije 10 dana tako da nije baš da mu ne dam ništa ali idemo polako
    od jaja je probao žutanjak ,ostatak tek slijedi,najvjerovatnije ovaj tjedan
    a mlijeko i med će malo pričekati jer su mi ovo dvoje starijih alergičari pa dosta pazim šta i kako mu dajem

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ok, kuzim. I ja bih opreznije uz starije alergicare.

Zumanac razmucen s malo jogurta kao namaz na kruh (da budem konstruktivna )
    Zobene prelivene vrucom vodom da omeksaju pa na njih jogurt/kefir. U to banana, suho voce, naribana jabuka, zumanac....

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovo sa jajem u jogurtu ti je dobra ideja
    zobene s voćem i sa ili bez jogurta jedemo već mjesecima
    inače jogurt obožava,pojeo bi pola litre da mu dam
    onda mu u jogurt stavim zobene ili nešto tako da to malo podebljamo
    jede kao velik a začuđujuće uopće nije buckast
    a što se tiće alergija nekako mi se čini da nam to ne gine
    obiteljska boljka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    ili piletina ili junetina (to stavljam u supu pa mi ostane, niko neće da jede)
    može i puter da se stavi, verovatno bi moglo i bilo koje drugo ulje (ja ponekad stavim ono od koštica grožđa)
    ja ne začinjavam jer ne volimo, ali može da se stavi biber, so, ja tu nekad izblendam i peršun koji se isto kuvao u supi, nekad i celer, kelerabu, šargarepu ako ostane (isto kuvanu)
    e sad kolko to meso smije bit staro i dal se u tren mora pojesti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a na kaj su stariji alergični i kak se manifestira.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

oboje su kada su bili mali bili alergični na mlijeko,skakali su im ekcemi po tijelu
    to je prošlo
    stariji sin mi je još jako alergičan na travu,ambroziju,brezu,topolu i još gomilu stvari vani.Jedno vrijeme je imao i alergisku asmu ali je sada spirometrija ok
    on ima problema s disanjem i suzenjem očiju
    osim toga povremeno dobije ekceme po pregibima koljena ( to nisam istraživala od čega je ,namažemo kamagelom da ne svrbi,prođe za par dana )
    kćer po testiranju je sada alergična na prašinu mada mislim da taj rezultat nije točnan jer joj se alergija javlja svake godine u isto vrijeme,cca polovicom 6 mj pa ja mislim da su trave
    ona ima samo problema s očima
    kako i ja imam neurodermitis za P uvodim namjernice polako i strogo se držim tablica,štoviše uopće se ne žurim
    za sada je sve ok

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja svojima jos uvijek dajem jedan bebasti dorucak, ali zdrav je a i klinci to jako vole.
    Izmiksam im stapnim mikserom bilo koje voce ili kombinaciju voca, svjezi sir i par petit keksi. Sada dodam i saku ljesnjaka ili badema. Nije za one koji jos nisu uveli mlijecne proizvode, a moze i bez orasastih plodova. Stvarno je mljac

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel su veliki bili na specijalno hrani, cici, bez mlijeka? mali ti nije reagirao na jogurte? jel on normalno cical, a ti jela mlijeko?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel su veliki bili na specijalno hrani, cici, bez mlijeka? mali ti nije reagirao na jogurte? jel on normalno cical, a ti jela mlijeko?
    veliki su reagirali samo na mlijeko,jogurti i sir su im bili ok.nakon nekog vremena je to prošlo ( osim tih povremenih sranja po koži starijeg sina ali to nije od mlijeka jer ga pije stalno a probleme s kožom ima povremeno ).Bdv mlijeko obožavaju
    mali cica još uvijek,ja mlijeko pijem samo u kavi,sir i jogurte jede i ok mu je
    za sada mali pilić bez problema prihvača sve i na ništa ne reagira.I dati ću mu sve samo polako
    Zapravo me živcira ta obiteljska sklonost alergijama,stalno se s nečim borimo
    od prošle godine curički za vrtić šaljem tvrdi ,prirodan sapun jer joj je od onog koji oni imaju u vrtiću koža bila tako suha i oštećena da je pucala do krvi

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja jako voli rižu na mlijeku s cimetom (za veće jer je cimet alergen)
    bananu i jogurt zgnječenu
    sad jedemo zgnječenu bananu i smokve (dok ih ima)
    brzi bolonjez (skuham komad zečetine, 2 mrkve i zblendam s malo kapara, origana, umiješam na pasirani paradajz i maslinovo ulje) i pomiješam s tijestom, iako to češće radim za ručak

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ili skuham rižu, mrkvu i komad zečetine i zblendam samo zeca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    od prošle godine curički za vrtić šaljem tvrdi ,prirodan sapun jer joj je od onog koji oni imaju u vrtiću koža bila tako suha i oštećena da je pucala do krvi
    koji je to sapun i od kud nabavljaš i ja ću nekaj morat spremit za malog alergičara.

Moji malci su jako na mlijeko i jaja, i još svašta, tak da je klinka s 6 godina tek sad počela konzumirat mliječno, mlijeko još ne.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imam frendicu koja radi sapun,mada ako nam tog ponestane znala sam kupiti u Lush-u neki njihov.neki s medom,odrežu ti komad
    i taj joj je isto bio ok
    ruke su joj sada super

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moj ima 15 mjeseci i za dorucak variramo:
    Banana i breskva smiksano same ili dodam malo mljevene plazme

Mladi sir miksan s malinama, bolje od bilo kojeg kupovnog vocnog jogurta

Griz ili palenta, sami ili pomijesani, posluzeni sami ili s pavlakom

Petit keks s mlijekom

Zobene pahuljice na mlijeku