Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: hematomi u prvom tromjesečju

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno hematomi u prvom tromjesečju

ako ima konkretna tema, molim admina da me prebaci..nemam živaca tražiti.
    dakle, trudna sam 10 tjedana, u nedjleju sa primjetila smeđi iscjedak, ujutro nakon ustajanja, otiška sam hitno u bolnicu, pregledala me dr, sve ok, sve super, osim malog mini hematomčića od 0,24 cm. dr kaže sve ok, nikakva frka, samo mirno , mirovanje , nastavit s utrogestanima( jer sam ja trudna nakon MPO) i dobro. juče sam se opet malo ipak naprezala, malo više hodala i jutros opet prvo smeđi iscjedak , a potom i crveni. nije to nešto puno, kad se obrišem, ali opet strašno za vidit.
    sad se sve smirilo, kao da se iscjedilo i nema više.
    osim kandide koju imam prvi put u životu, ništa drugo me ne bi mučilo!
    kakva su vaša iskustva?
    stvar je u tome da je dr rekla da stvarno nije ništa značajno, da je to jedva i primjetila, ali bar znamo odakle se cjedi.... reče mi dr da se javim redovno svom ginekologu, kojeg danas ne mogu nazvat jer je normlano praznik, kao što je bio i u nedjelju, pa sam morala na hitnu!uvijek je neki praznik..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

miruj i nastavi s utrogestanima, nemaš tu šta drugo, vjerujem da će sve biti u redu, jako puno žena ih ima

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    ako ima konkretna tema, molim admina da me prebaci..nemam živaca tražiti.
    dakle, trudna sam 10 tjedana, u nedjleju sa primjetila smeđi iscjedak, ujutro nakon ustajanja, otiška sam hitno u bolnicu, pregledala me dr, sve ok, sve super, osim malog mini hematomčića od 0,24 cm. dr kaže sve ok, nikakva frka, samo mirno , mirovanje , nastavit s utrogestanima( jer sam ja trudna nakon MPO) i dobro. juče sam se opet malo ipak naprezala, malo više hodala i jutros opet prvo smeđi iscjedak , a potom i crveni. nije to nešto puno, kad se obrišem, ali opet strašno za vidit.
    sad se sve smirilo, kao da se iscjedilo i nema više.
    osim kandide koju imam prvi put u životu, ništa drugo me ne bi mučilo!
    kakva su vaša iskustva?
    stvar je u tome da je dr rekla da stvarno nije ništa značajno, da je to jedva i primjetila, ali bar znamo odakle se cjedi.... reče mi dr da se javim redovno svom ginekologu, kojeg danas ne mogu nazvat jer je normlano praznik, kao što je bio i u nedjelju, pa sam morala na hitnu!uvijek je neki praznik..
    Meni je hematom curkao 5 tjedana,što od izljeva,pa do smečkastog krvarenja,nemoj se ljutiti ali zašto hodaš,i naprežeš se,ni u ludilu.Hematom znači strogo mirovanje,nema peglanja,hodanja,usisavanja,dok se god ne apsorbira ili iscuri!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliki ti je bio hematom? kad si imala izljev i do kada je to curkalo?
    ma ne hodam ja, muvam se tu po kući i to je sve, uglavnom ležim i evo malo sjedim za kompom. sutra idem na kontrolu pa ćemo vidjet...u svakom slučaju, nije lako...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vidiš, ja sam imala veliki hematom, nikad nije procurio. Bitno je samo da vrijeme ide, odnosno da plod naraste veći od hematoma, barem je meni tako ginekolog rekao.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

koliki ti je bio hematom? kad si imala izljev i do kada je to curkalo?
    ma ne hodam ja, muvam se tu po kući i to je sve, uglavnom ležim i evo malo sjedim za kompom. sutra idem na kontrolu pa ćemo vidjet...u svakom slučaju, nije lako...
    Bio je 2 cm,na sreću ispod bebe,curkao je od 8-14 tjedna,i kad je već bio toliko mali da ga dr.nije mogao naći na uzv još je curkao.
    Posljednje uređivanje od Nitenaja : 16.08.2012. at 14:01

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

i ja sam imala hematom u devetom tjednu, maleni, ništa strašno.

nisam morala čak ni mirovati.. utrićima sve prošlo bez krvarenja...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidiš, taj dio mi ije jasan, smještaj samog hematoma, šta znači ispod iznad i sl.? To znači bilo gdje na maternici? zar se oni ne stvaraju isključivo kod posteljice, s obzirom da i nastaju usljed ugnježđivanja posteljice?
    ja sam skoro 11. tjedana, moj hematom je svakako manji od ploda..onda valjda zaista ne bi trebao stvarat problem?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne brini. Ako je dr. rekla da je okej, onda je okej. Ja sam imala isto i krvarenje i hematom prvoj trudnoći, i u bolnici sam ležala i još doma mjesec dana i na koncu rodila lijepog, pravog, zdravog sina Sve je u redu! Puno žena ima hematom i rodi zdravu djecu!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam u prvoj t. imala 2 hematoma. Prokrvarila u 7. tjednu, stavljala utrogestane, mirovala do 14. tt i onda se normalno vratila na posao i radila do kraja trudnoće.

U drugoj t. sam koristila utrogestane još od prije nego sam znala da sam trudna, pa sve do 17. tt, nisam imala hematoma.

Miruj, vjerujem da će sve biti ok.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

vidiš, taj dio mi ije jasan, smještaj samog hematoma, šta znači ispod iznad i sl.? To znači bilo gdje na maternici? zar se oni ne stvaraju isključivo kod posteljice, s obzirom da i nastaju usljed ugnježđivanja posteljice?
    ja sam skoro 11. tjedana, moj hematom je svakako manji od ploda..onda valjda zaista ne bi trebao stvarat problem?
    Ispod,iznad i sl,znači dali je ispod ploda,iznad ploda.Oni se ne stvaraju kod ugnježđivanja posteljice,nego kod ugnježđivanja ploda na stjenku maternice,pucaju kapilarice na maternici,i skup tih istih se stvori ponekad u hematom.

Nemoj se brinuti,samolijepo odmaraj i sve će biti ok,vjeruj svovoj dr.
    Posljednje uređivanje od Nitenaja : 17.08.2012. at 07:31

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

potpisujem nitenaju i dodajem da je zabrinjavajuče samo ako je hematom smješten iznad ploda u ranoj trudnoči,jer je beba još mala i hematom ju svojim curkanjem može povuči sa sobom.onda je preporučljivo strogo mirovanje jer svaki napor potiče krvarenje.meni se složilo par malih hem. i jedan veliki omotan oko ploda u 6tt.ležala sam 2tj ful,cijelo vrijeme je curelo i s 8tt je skoro pa skroz nestao.ne brini,proči će,bebo je već veliki i ovo mu nije nikakva pretnja.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hematom sam prvi put (nadam se i zadnji)dobila u 6.tjednu trudnoće.Odmah sam posjetila ginekologa,rekao je da nije ništa strašno,ali da u svakom trenutku može puknuti i to je bio razlog mog smeđeg iscjedka.Rekao je da moram mirovati,ali ne samo u smislu da stalno moram ležati već da ne smijem nositi teške stvari i dr....Preporučio mi je tablete Dabroston koje pijem 3-puta na dan.Cure,ne uzrujavajte se!Sretno!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, bila sam na kontroli, nema više ni traga ničemu. iscjedak je prestao, zadnje što je bilo u srijedu prvo smeđe ujutro i onda i baš cr venog, no ne puno, kad se obrišem. očito da se tad konačno iscjedio! fala bogu! ne znam sad šta mi je činiti, jel to sad kao da se nije ni dogodilo ili i dalje trebam mirovat? Zaboravila sam pitati doktoricu od sreće što ga nema

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sad definitivno uživaj,ako je otišao,onda nemoraš mirovati!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Sad definitivno uživaj,ako je otišao,onda nemoraš mirovati!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

opet oskudni smeđi iscjedak...iako je dr rekla da nema više ništa, no da bi se još moglo desit malo cijeđenje, naravno da sam zabrinuta

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam nova ovdje, ali vidim da je podrška odlicna zato cu se malo raspisati I ja se kao i Natasa i mnoge druge mučim sa hematomima i krvarenjima vec tjednima.. Jako sam prokrvarila u 12 tt i lezala sam u bolnici 4 dana, s time da sam krvarila samo jedan dan, a uzrok krvarenja nepoznat, samo pusta nagađanja.. od toga svega nastao je mali hematom, treapija Duphastoni 3x1 i nakon tjedan dana se povukao ali sam terapiju nastavila.. Opet za 3 dana smedi iscjedak u noci i ja sva u panici odem na hitnu u Petrovu i doktorica mi kaze da je sve u redu, da je najvjerojatnije ostalo malo hematoma i to je iscurilo, veliko olaksanje, kad sam dosla doma krvarenja vise nije bilo i mislila sam da je konacno gotova sa tim mukama, ali nije bilo.. opet u noci smedi iscjedak, ali nisam isla na hitnu nego popodne kod svoga doktora koji mi je vidjeo hematom od 38 mm, poslao me na strogo mirovanje i duphastoni 3x2.. sad mene zanima kako doktorica u Petrovoj nije vidjela nikakav hematom? Pa jel moguce da je narastao u samo jedan dan??? Usla sam u 16. tj i sutra idem na kontrolu koju ne mogu docekati.. Drzite nam fige A Natasa, tebi bi preporucila da mirujes koliko god mozes barem dok ti krvarenje ne prestane, znam i sama koliko je tesko ali iza ))

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Ivana:) prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nova ovdje, ali vidim da je podrška odlicna zato cu se malo raspisati I ja se kao i Natasa i mnoge druge mučim sa hematomima i krvarenjima vec tjednima.. Jako sam prokrvarila u 12 tt i lezala sam u bolnici 4 dana, s time da sam krvarila samo jedan dan, a uzrok krvarenja nepoznat, samo pusta nagađanja.. od toga svega nastao je mali hematom, treapija Duphastoni 3x1 i nakon tjedan dana se povukao ali sam terapiju nastavila.. Opet za 3 dana smedi iscjedak u noci i ja sva u panici odem na hitnu u Petrovu i doktorica mi kaze da je sve u redu, da je najvjerojatnije ostalo malo hematoma i to je iscurilo, veliko olaksanje, kad sam dosla doma krvarenja vise nije bilo i mislila sam da je konacno gotova sa tim mukama, ali nije bilo.. opet u noci smedi iscjedak, ali nisam isla na hitnu nego popodne kod svoga doktora koji mi je vidjeo hematom od 38 mm, poslao me na strogo mirovanje i duphastoni 3x2.. sad mene zanima kako doktorica u Petrovoj nije vidjela nikakav hematom? Pa jel moguce da je narastao u samo jedan dan??? Usla sam u 16. tj i sutra idem na kontrolu koju ne mogu docekati.. Drzite nam fige A Natasa, tebi bi preporucila da mirujes koliko god mozes barem dok ti krvarenje ne prestane, znam i sama koliko je tesko ali iza ))
    Ivana ,me ni ga dr.u Petrovoj nakon prvog obilnog krvarenja nije vidjela,tek nakon tjedan dana ga je vidio drugi dr..Na moj upit zašto krvarim kad dr.nije vidjela hematom,on je rekao ako ga mi ne vidimo ne znači da ga nema...zato...bolje mirovati dok se krvarenje skroz ne smiri

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nitenaja, jesi li ti imala ikakve bolove? Ja sam prvo imala neke grceve, pa me onda stalno probadalo malo sa ljeve, malo sa desne strane.. sada me isto zna probadati ali nije toliko jako... Krvarenje je za sada prestalo, ali isto tako je znalo prestajati, pa se opet pojavi.. ali vec sam se navikla na sve to a i pozitivna iskustva sa foruma me dosta smire

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ivana, pišeš kako si prokrvarila i kako je posljedica toga nastanak hematoma? taj dio mi nije jasan, krvarenje je valjda od hematoma, a ne obrnuto...ma ništa mi nije jasno, kako ej moguće da nema hematoma, a opet se pojavi smeđi iscjedak? to je tako strašno stresno da mi sve lađe padnu u vodu!
    znate da već danima ne mogu pogledati u papir s kojim se obrišem?? ne mogu, nemam snage, ovo jutros vidjela sam na dn. ulošku, u WC papir ne mogu gledati! to je već psihički poremećaj, ali stvrano... i dokle tako???? nisam se sad nikom javljala, dr je rekla da ako se ponovi, da se ne uzrujavam, da čak postoji mogućnost da je NIDACIJSKO KRVARENJE?! koliko čitam, to je ugnježđivanje embrija u maternicu, ali čini mi se da je ona mislila na ugnježđivanje posteljice u maternicu..ne znam..zna li ko?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Natasa, tocno znam kroz sta prolazis.. ja sam se molila svaki puta prije nego sto bi isla u wc, psiha ubija. a sto se tice nastanka tog prvog hematoma, ja sam imala bas izljev ( crvena, svjeza krv) mislila sam da je gotovo, uzas.. i kada sam pitala doktora zbog cega je doslo do krvarenja on je rekao da je tesko utvrditi, da je moguce da je manjak hormona ili da su bili blizanci, ili da je neka zilica pukla ( nagadanja ) uglavnom valjda je od tog krvarenja ostao dio koji nije izasao od kojega je nastao ugrusak, tj. hematom.. ali mirovanjem on je nestao pa je nastao novi s kojim sada imam problema.. I sta su tebi rekli jos, ne znaju od kuda smedi iscjedak? U svakom slucaju pokusaj biti smirena, meni su u vise navrata doktori rekli da je dobro ako je smedi iscjedak, znaci da je stara zaostala krv. kad ides opet na kontrolu? jel te boli ista?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imala sam jedan hematomčić ( tako je rekla dr, vrlo mali) gotov nebitan, odakle je išlo krvarenje! pregledala me i rekla da je sve ok, da će se iscjediti do kraja. nakon toga, 2 dana kasnije, opet sam imala krvarenje, ovaj put baš cr veno, ali na papiru i na ulošku, ništa puno, dva dana nakon toga išla sam kod dr i opet sve ok, nema hematoma. sada, kad sam malo si dala dozvolu da se gibam, ošla malo do trgovine, malo se promuvala, jutros opet smeđi sicjedak! ne znam može li imat kakve veze loša probava?? imam osjećaj da , nakon što se patim sa probavom, da se to dogodi....u svakom slučaju, ne vjerujem da odlazak na wc može biti zanemaren u slučaju hematoma?? ipak se tamo mučim i da ne idem u detalje.... ne boli me ništa, malo mi je kao pritisak u stomaku, ali ništa što bi mi bilo zabrinjavajuće. kontrola mi je tek za dva tjedna, dr je rekla ako se ponovi, da se ne uzrujavam. pa ju neću čak ni zvat, rekla ja de ne moram, osim u slučaju crvene krvi..

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da dodam: strog sama sebi zabranjujem i svečano obećajem da više neću čitati po ostalim forumima i zagorčavat si život raznim informacijama koje mi u ovom trenutku nikako ne trebaju!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moramo razmisljati pozitivno, biti ce sve ok.. U svakom slucaju nemoj se kretati do kontrole, probaj nekako izdrzati.. koliko sam ja sluzila kod sebe, kad dan ili dva nemam krvarenja onda se malo vise krecem, ali posto sam bas na strogom mirovanju, to vece kretanje se svodi na malo cesce ustajanje iz kreveta i vise sjedenja i onda mi opet krene krvariti, tako da se stvarno umiri, lezi i biti ce sve u redu.. a sto se tice odlazenja na wc nemoj se brinuti, jest da malo vise krvi izlazi, ali tako mora biti.. kad sam bila u bolnici ja sam se bojala otici na wc dok nisam pitala med. sestru i ona mi je rekla da to nema veze jedno s drugim i da se ne zamaram s glupostima. i kupi si donat mg, koliko sam cula da dosta pomaze kod probave. Bitno je da nemas nikakve jace bolove, a pritisak je sasvim normalan koliko ja znam.. mene je dosta i bolilo i sad me zna probadati, pa je za sada sve ok, rastemo i beba i ja nadam se da sam barem malo pomogla..

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imaš dobar stav, pokušat ću ga preuzet, stvarno
    sutra moram ić vaditi krv, redovna kontrola, i onda do posla, ali na kratko. nadam se da neće smetati.....sad kako je večer stigla, sve je nekako stalo, i pritisak i iscjedak...čujemo se dalje, jelda?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Naravno da se cujemo, super pa se smirilo, samo polako..meni vec tri dana nema iscjetka ali me stalno probada..ja sam ujutro na kontroli pa javim kako je proslo, drzi fige.. uvijek sam bila veliki optimist pa se trudim i sada zadrzati svoj optimizam, nekada je malo teze jos i hormoni napadaju, heheh..ali trudim se drzi se i cujemo se

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno da se cujemo, super pa se smirilo, samo polako..meni vec tri dana nema iscjetka ali me stalno probada..ja sam ujutro na kontroli pa javim kako je proslo, drzi fige.. uvijek sam bila veliki optimist pa se trudim i sada zadrzati svoj optimizam, nekada je malo teze jos i hormoni napadaju, heheh..ali trudim se drzi se i cujemo se
    kako je bilo?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

nataša smieđi iscjedak je zaostala krv od hematoma,i zaista ne brini on je pri kraju,ja sam čak kod zadnjeg izljeva trk kod dr.,kad me stavio na uz,veli od hematoma minijatura,još ga toliko malo ostalo da nije vrijedno spomena,a ja imala izljev.ali smečkasti.

ivana imala sam bolove kod dva izljeva,i to je doslovce curilo iz mene,i bila sam uvjerena da je početak spontanog,trk u Petrovu kad ono bebač super.Nisam mogla vjerovat koliko je taj hematom uporan.Pila sam 6 tableta duphastona dnevno.Zadnji izljev je bio smeđi,zaostala krv,ali bez bolova!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Evo kod mene konacno pozitivne vijesti ) Bila sam jucer na kontroli, trudna 15+5, bebica super i koliko je doktor vidjeo curica je, a hematoma vise nema, konacno
    Jos uvijek moram mirovati do iduce kontrole, ali ne strogo kao prije.. smijem se kretati, voziti auto i konacno malo kucu pospremiti, ali mirovati sto vise I ja sam pila po 6 duphastona dnevno, ali sad mi je doza smanjena na 3.. Nataša, kako si ti? Kakvo je stanje?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ah..baš sam bila dobro, kad odjednom danas, dok sam stajala, osjetim bljuč! pogledam na dn. uložak , a ono 2 cm promjera smeđi vodeni iscjedak, to je bilo nakon popodnevnog spavanja! sva sam se prepala, ali sad ležim i za sada nema ništa više. vidit ću do sutra, pa nazvat svoju dokotricu. danas mi punih 12 tjedana.
    nikako se ovoga riješit.
    tješi me što je bilo smeđe i vodenkasto, i nemam nikakvih bolova.
    ivana , drago mi zbog tebe, bilo je i vrijeme sa 15 tjedana da imaš lijepe vijesti! valda ću ih i ja dočekat! i čestitam na curici, ne može bolje!!!!
    oćete me malo utješit?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    nataša smieđi iscjedak je zaostala krv od hematoma,i zaista ne brini on je pri kraju,ja sam čak kod zadnjeg izljeva trk kod dr.,kad me stavio na uz,veli od hematoma minijatura,još ga toliko malo ostalo da nije vrijedno spomena,a ja imala izljev.ali smečkasti.

ivana imala sam bolove kod dva izljeva,i to je doslovce curilo iz mene,i bila sam uvjerena da je početak spontanog,trk u Petrovu kad ono bebač super.Nisam mogla vjerovat koliko je taj hematom uporan.Pila sam 6 tableta duphastona dnevno.Zadnji izljev je bio smeđi,zaostala krv,ali bez bolova!
    hvala ti na utješnim riječima!
    Posljednje uređivanje od nataša : 23.08.2012. at 17:50

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bit ce bolje, vidjet ces.. meni je isto najvise iscjetka bilo u noci kad bi spavala pa se dizala na wc, valjda se nakupi toga dok lezimo, pa kad se dignemo sve izleti, mislim da te ne bi trebalo pretjerano zabrinjavati, bitno je da nista ne boli i da je smede..a meni doktor sada rekao za ove moje bolove da je to normalno jer se sire ligamenti, pa da znas ako te slucajno malo i zaboli i probode da se ne prepadnes..samo lezi, ja mislim da je meni to bas pomoglo.. a mozda bi i ti mogla na iducoj kontroli saznati spol ja sad jedva cekam da me moja curica krene mlatiti iznutra, mislim da cu tek onda biti smirena i sigurna da je sve u redu jer jos uvjek strepim kad idem na wc da nece biti krvi.. opremi se dobrim serijama i odmaraj barem do iduce kontrole dok ti doktorica ne kaze sto dalje.. mislim da se u 12 tt beba vec dosta ucvrstila i da su jako male sanse da se nesto lose dogodi vec se ona ugnjezdila

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

nataša mislim da je to pozitivno,da se čisti,i samim time što je smeđe,tak da nemaš brige,a beba ti je sad u 12tt velika naspram te minijature od ostatka hematoma,tak da !

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala vam cure puno, puno mi znače vaše riječi! i ja sam se sad nekako smirila, nema sada ništa i stvarno planiram mirovat do sljedeće kontrole, ali ono pravo! ja sam juče išča autom na posao, sjedila tamo 4,5 sata, odužilo se, ali mislim da je dosta bilo da mi je važniji neki posao od moje bebe!
    sljedeća kontrola mi treba biti 6. ili 7. 09. , nije to tako daleko...bolje da mirujem i čuvam se .
    ivana, ti si znači curkala malo, malo? i nisi odma alarmirala dokotora? jer meni je moja dr rekla da je sve ok dok nije svježa krv i da joj se javim u tom slučaju.
    ovo danas je baš ono iscurilo odjednom, pa zato sada valjda nema ništa...
    jedino me čudi što dr prošli petak nije više vidila hematom?! ovo je ili novi, ili se onaj stari ipak još malo cijedi ..ne znam

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Slazem se sa Nitenajom.. ma ja sam stalno curkala, par dana ima, par nema.. A ja sa bila u bolnici zbog izljeva, i kad sam izlazila doktor mi rekao da hematoma vise nema, i kad sam opet za nekih 5 dana procurila u noci, odletila sam na Hitnu u Petrovu jer nisam znala o cemu se radi, i doktorica isto nije vidjela hematom, omah sutra sam otisla kod svog doktora jer sam ionako trebala na redovnu kontrolu i on mi je vidjeo hematom 3.5 cm.. ako ti je tvoja doktorica rekla da je ok, onda jest jer ionako ti ne moze nista vise ni napraviti osim duphastona i da ti kaze da mirujes, ja sam to sve dosta proucavala i bas sam citala na dosta mjesta da za to jednostavno nema druge terapije, i da u vecini slucajeva sretno zavrsi.. ma dobro si rekla, pusti sad posao i sve, bebica je na prvome mjestu. mozda ti je danas malo vise iscurilo jer si se jucer malo naprezala, a i sjedenje se bas ne preporucuje.. i meni se tako dogadalo, kad mi stane krvarenje i onda malo vise sjedim i krecem se, sutra dan obavezno prokrvarim.. vidjet ces vec sutra ce ti biti puno bolje nakon odmirovanog dana.. samo polako i strpljivo, brzo ce kontrola jel ti ima sada ista?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a nešto malo,l kad sam se obrisala, ali ništa značajno. uložak je čist. opet je to sad malo bilo kad sam odležala sat vremena, vald se nakupilo šta još ima pa eto tek toliko da se ne mogu opustiti

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

A mora nesto zafrkavati, ali smirit ce se samo odmaraj.. zelim ti mirnu noc, probaj se ne zivcirati. Izvjestavaj dalje kakva je situacija..

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A mora nesto zafrkavati, ali smirit ce se samo odmaraj.. zelim ti mirnu noc, probaj se ne zivcirati. Izvjestavaj dalje kakva je situacija..

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nataša, kakvo je stanje? Nadam se da se smirilo i da si bolje

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša, kakvo je stanje? Nadam se da se smirilo i da si bolje
    pa smirilo se, još malo tu i tamo brljavi, ali dobro. nije strašno. čula sam se sa dr, rekla je da dođem idući tjedan na pregled, pa sad samo to čekam......
    inače, trbuh mi već pozamašan, a tek je 12 tjedana...druga trudnoća, pa valda zato

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bas mi je drago da je bolje, i bit ce svakom danom sve bolje...ma neka samo nase bebice i pupice rastu ja sam danas prvi puta osjetila svoju kako se mice, punih 16 tj. tako da sam presretna

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bas mi je drago da je bolje, i bit ce svakom danom sve bolje...ma neka samo nase bebice i pupice rastu ja sam danas prvi puta osjetila svoju kako se mice, punih 16 tj. tako da sam presretna
    jao, osjetila si?? jao, ima li šta ljepše????

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Daaa, ajme prekrasan osjecaj.. meni je prva trudnoca, pa nisam bila sigurna da li je to to, ali definitvno jest, sinoc se bas vrtila da je i dragi mogao osjetiti migoljenje ))
    Kako si ti? Kad ides dr.?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav curke!
    Trudna sam 9 tjedana. Prvi pregled bio je u 5.tjednu. Ginekolog je rekao da se beba smjestila, ali da vidi mali hematomić. Dao mi je da pijem samo vitamine i magnezij. Sljedeći pregled mi je za tjedan dana. Bilo mi je sve u redu do prekjučer kada sam vidjela malo smeđeg iscjetka na dnevnom ulošku. i Tako i jučer i danas. Nema ga puno, ali ipak ga vidim. U međuvremenu mi je ginekolog otišao na GO, vraća se za 6 dana, a ginekolog koji ga mijenja radi tek u četvrtak popodne, tj. preksutra. Što da radim? Da li da odem na hitnu ili da sačekam još dva dana dok ne odem kod ginekologa?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nadam se da ovo pitanje spada u tu temu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj plemkinja prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da ovo pitanje spada u tu temu
    iz mog bogatog iskustva, jer sam reagirala najčešće panično, ispostavilo se da nema razloga paničariti. u hitnoj me je dr pregledala, poslala kući, kao da je to najnormalnija stvar, kao da je to dio trudnoće. nakon toga sam išla kod svoje redovne dr, ona je reagirala isto. evo baš danas sam obavila pregled sa 12+3 tjedna, još je ultrazvučno naziru ostatci hematoma i dr je rekla da ništa zato i da se ne uzrujavama ni najmanje ako opet krene smeđe..
    stvar ti je u tome da je tvoja trudno već dosta velika i da joj hematom, u pravilu, ne može smetati, ili će se iscijediti ili apsorbirati u maternicu.
    ja sam čak imala i lagano baš crveni iscjedak, i sve ok.
    on sad odlazi,. a to se manifestira tako.
    meni je pomalo krvarenje trajalo evo punih 4 tjedna, strašno, nasekirala sam se sto puta i jednako toliko puta smirila kad me dr pregledao!
    malo uspori i ništa ne brini! bit će sve ok, ipak je to već 9 tjedana

p.s. ne mogu vjerovat da ovako ladno pričam o nečemu što me toliko puta nasekiralo, ali zaista nema razloga za brigu!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala ti draga Nataša! Vidiš, ipak ti je iskustvo pomoglo da druge utješiš imaš pravo, neću paničariti. Otići ću na redovni pregled pa ćemo vidjeti. Čak mislim da bih trebala više mirovati, jučer sam se vratila s godišnjeg i čim se više krećem, ne osjećam se baš kao kad mirujem. Čut ćemo što će ginić savjetovati.
    Želim ti uspješnu trudnoću i zdravu, slatku bebicu

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Plemkinja, nista se ne brini,, vidis da nas ima sa svakakvim iskustvima I na srecu sve ide dobro Samo miruj sto vise, to je moja preporuka svima.. ne mora znaciti da pomaze, ali ces se osjecati bolje a i smedi iscjedak manje curka kad si u lezecem polozaju... Ja sam zaista svojih mjesec dana odlezala, isla bi do wc-a i malo u dvoriste sjela predvecer da zraka uhvatim I evo, sad je sve super, bebica udara, hematomu ni traga a ja se ne zaustavljam, stalno sam u pokretu, s time da sam se stvarno ulezala tih mj. dana pa se sada brzo umorim, treba vremena dok vratim kondiciju Uci od nas koje smo panicarile da ne treba panicariti, samo miruj i cekaj svoju kontrolicu i naravno javljaj nam kakvo je stanje

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvala ti Ivana! Drago mi je da je beba super i da je sada sve u redu! Jedva čekam utorak i pregled pa se javim. Pozz

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •