Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Sto da radim :-?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Sto da radim :-?

Maleni mi ima preko 9 kg i vec se neki vrijeme dize samostalno na nogice, a i sadasnja AS mu je lagano postala pretijesna, pa smo ga mislili prebaciti u sekinu 9-18 kg, a njoj kupiti vecu, onu od 15-36, no problem je sto ona ima tek 13,5 kg, i nije mi jos za tu grupu,a ne isplati mi se nekako kupovati jos jednu sjedalicu I grupe.
    Sada se razmisljam da li je bolje da kupimo kombiniranu od 9-36 za nju (znam da te kombinirane nisu preporucljiveza manju djecu, ali me zanima da li su ok za malo vecu djecu, poput nje?) ili da ipak uzmemo jos jednu 9-18?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi na tvom mjestu uzela jos jednu 9-18. na rodinoj rasprodaji se zna cesto naci grupa I a nije skupo kao u ducanu. u krajnjem slucaju i da uzmes novu mozes prodati kad ti nece trebati. seka vjerojatno nece tako brzo od svojih 13,5 doci do 15, tim vise. za malog bi ja pricekala jos malo, minimalni uvjet je da samostalno ustaje a jos je bolje kad samostalno hoda, s tim da se ni on nece debljati previse brzo pa nema zurbe, grupa 0+ je sigurnija jer se djeca voze suprotno od smjera voznje.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ukoliko mu nije mala, tj. da je prerastao u smislu visine (glava manje od 2 cm od ruba vrha AS), jer u težini nije i ne buni se (ustvari, pa čak i ako se buni) ja ga ne bi prebacivala u drugu grupu dok ne preraste sadašnju AS.
    Sigurnija je, nećete imati dodatni trošak, starije dijete nije ni blizu za prebacivanje u narednu grupu i ne mora značiti da će brzo i stasati za slijedeću grupu + nju bi ostavila maksimalno dugo vremena u ovoj sadašnjoj AS.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sad cu ja nes bogohulno tu napisati... meni je recimo ispalo bas super s dvoje male djece sto imam kombinirane sjedalice
    - prvo se starija vozila u onoj 0-18 do nekih 15 mjeseci u suptrotnom smjeru
    - onda se nastavila voziti u toj kombiniranoj do 2,5 godine u smjeru voznje
    - pa smo njoj kupili kombiniranu 9-36 (iako je vec mislim imala 15 kg) da je i dalje vozimo s pojasevima a malog sam preselila u ovu prvu
    - sad sam mirna da cu malog moci voziti jos mjesecima u suprotnom smjeru (ovo mi je pogotovo vazno jer ako slucajno jace stisnem kocnicu auto se doslovce ukopa na mjestu pa je sila na vrat ogromna) a starijoj cemo uskoro morati skinuti pomocne remencice i pocet je vezat auto pojasom jer ima skoro 18kg (znaci dobila je 3 kg u godinu dana sto je solidan dobitak za dijete od 3 godine - da smo kupili ovu 9-18 bi bila u situaciji da se ne moze vise voziti u njoj i da opet trebam novu, a mladjem jos ne bi bila dobra)
    - kad mali bude njene dobi prebacit cemo ga u njenu a njoj kupiti samo onaj mali booster (kat III)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih kupila kombiniranu 9-36. Ako cura od 3 godine ima tek 13,5 kg, onda će još dosta vremena proći dok dođe do 15 kg - s tim da je ionako bolje da u buster prijeđe što kasnije (18 kg ili kad preraste po visini).

Malenog bih ipak vozila u jajetu što dulje, iako ima minimalne uvjete za 9-18.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zašto ne probaš sa Cybex sjedalicama koje naprijed imaju onaj buster preko kojeg ide pojas, to je kombinirana grupa 9-36 i meni se čini kao idealna kombinacija u tvom slučaju!
    Malenog što duže probaj voziti obrnuto od smjera vožnje, mi smo se u njoj vozili do 1,3 godine!

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam (doduše za tetin auto) s tvojim problemom uzela kombiniranu Evolvu (9-36kg). Prerasla mi je 0-18 po visini tj. pojasevi su joj na najvišem položaju bili ispod ramena, a nije mi još za booster. Ima 104 cm i 16 kg i vozi se u Evolvi vezana remenima AS. Ne mislim ih maknuti dok ne dođe do 18kg. Evolva ima dosta visoko pojaseve pa računam da ju neće prerasti po visini. Doduše s njom nemaš baš neki položaj za spavanje (ima 2 položaja, ali oba jako uspravna).
    U našem autu ju vozimo u BeSafe još uvijek suprotno od smjera vožnje i ništa joj ne fali.
    Bebu ne bih nikako u kombiniranu 9-36 dok nema barem 2 godine.
    Idealno bi bilo da i manje dijete ostaviš u 0+ što duže moguće. 9 kg je donja granica. Probaj pričekati još par mjeseci.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ukoliko mu nije mala, tj. da je prerastao u smislu visine (glava manje od 2 cm od ruba vrha AS), jer u težini nije i ne buni se (ustvari, pa čak i ako se buni) ja ga ne bi prebacivala u drugu grupu dok ne preraste sadašnju AS.
    Sigurnija je, nećete imati dodatni trošak, starije dijete nije ni blizu za prebacivanje u narednu grupu i ne mora značiti da će brzo i stasati za slijedeću grupu + nju bi ostavila maksimalno dugo vremena u ovoj sadašnjoj AS.
    X

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jos jedan potpis. moja je bila u 0+ dok ju nije prerasla visinom. presli smo u sljedecu skupinu sa njenih godinu i 3mj.

a koliko vidim iz potpisa, mali ti ima nepunih 9mj. i ima vremena za sljedecu skupinu...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

sada sam bas gledala, on je tu sjedalicu i po visini, sada kada sam ga stavila u platnenoj cak mu glava i malo viri iznad ruba. Da, ima skoro 9 mj i preko 9 kg ali nije debeo nego je bas veliki. A cak i da ga pustim jos neko vrijeme u ovoj 0+ ona svejedno nece dobiti tih kilu i pol u dva mjeseca.

I stvar je sto ja imam vec jednu rabljenu sjedalicu 9-18, kupila je tu preko burze od jedne forumasice, i ok je, dosta ocuvana, samo sto sam ja nju kupila za auto mojih roditelja da imaju kada ponekada dodju po nju,dakle samo za povremenu voznju i to udaljenost 5-10km. Mi putujemo dosta (barem jednom mjesecno) na relaciji Austrija-Hrvatska,i to po 6-7 sati i nekako sam si zabrijala da trebaju imati nove sjedalice.

Sta onda bolje da uzmemo tu rabljenu neko vrijeme dok ne dodje do 15 kg?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako mu glava viri van dijete je preraslo tu sjedalicu.

Za njega ostaje jedino kombinirana 0-18 kg u kojoj se dijete do 13 kg vozi u suprotnom smjeru vožnje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •