Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Popis "dodatne opreme" za prvasica

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Popis "dodatne opreme" za prvasica

dakle, da se polako pripremama, mozda hrpu toga, osim knjiga, mogu vec sad nabavit pa me zanima kaj im sve treba od "dodatne opreme":

Ajde, vi mame kaj imate djecu u skoli nabrajte bez cega ne mogu ic u skolu tipa, slape, sportska oprema, oprema za likovni, glazbeni i te fore...

1. Skolska torba
    2. Pernica
    3.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. Skolska torba
    2. Pernica
    3. slape (ili tenisice) za boravak u skoli
    4. vrecica za slape
    5. biljeznice tj. pisanke i crtancice

- oprema za likovni - bolje pricekati da uciteljica kaze sto treba, mi smo npr. svi dali odredjenu sumu (cini mi se oko 35 kn) i za to su svi dobili isto

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super mukica da si ovo otvorila, ja sam bas neki dan emily sve ovo ispitala.

1. Skolska torba
    2. Pernica
    4. vrecica za slape
    6. sat?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama sat ne treba, kad ne zna gledati na njega
    negdje sam procitala info. da se u 2. razredu uci vrijeme na sat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da zna koliko ima do zvona

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nama nisu trebale šlape i vrećica za šlape, nema toga u Markovoj školi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Nama nisu trebale šlape i vrećica za šlape, nema toga u Markovoj školi.
    u razredu su u cipelama? :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U cipelama, patikama, čizmicama... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah da, nema kod vas snijega i bljuzge :zavidni smajlic:

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

1. Skolska torba
    2. Pernica
    4. vrecica za slape
    6. sat
    7. kutijica za užinu
    8. novčanik za džeparac

U našoj školi se užina prodaje u nekakvom"kiosku" unutar škole, ali ja F. i T. najčešće sama spremim užinu.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi samo dodala kod pribora za likovni bilo bi dobro nabaviti prekrivač za klupu(neki tanji najlon)i svakako im nabaviti kvalitetne kistove za vodene i tempere. Oni jeftini što dođu s nekim bojicama su užas ni boja se na njih ne lovi. Pripaziti i na vrstu drvenih bojica jer i tu ima svakakvog užasa po par kuna. I svakako kvalitetne dječje škare za papir.

Svaka učionica ima sat iznad šk. ploče tako da bar za prvo vrijeme sat nije neophodan.
    Inače sve mi mame budućuh prvašića trebale bi imati roditeljski sastanak negdje u lipnju na kojem učiteljice budućih đaka obavijeste roditelje što treba nabaviti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ah da, nema kod vas snijega i bljuzge :zavidni smajlic:
    šmrc, ne patim za bljuzgom, ali za snijegom... :smajlikojisamoštonepukneodzavisti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    1. Skolska torba
    2. Pernica
    4. vrecica za slape
    6. sat
    7. kutijica za užinu
    8. novčanik za džeparac

mmm, mirisem priliku za shopping

maloprije mi je sestra spomenula neku torbu od 800 kuna, nije ruksak nego bas torba, anatomska. sigurno neka od vas zna na sto je mislila??

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj branka0112 prvotno napisa
    Inače sve mi mame budućuh prvašića trebale bi imati roditeljski sastanak negdje u lipnju na kojem učiteljice budućih đaka obavijeste roditelje što treba nabaviti.
    kod nas se tek 10 dana prije početka nastave zna u koje će nam odjeljenje ići djeca,a da ne pričam da nema nikakvog sastanka prije početka nove šk.god.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

da, stvarno, kakve ćete torbe nabaviti klincima?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

mmm, mirisem priliku za shopping

maloprije mi je sestra spomenula neku torbu od 800 kuna, nije ruksak nego bas torba, anatomska. sigurno neka od vas zna na sto je mislila??
    najvjerojatnije na scottovu torbu

- jako puno olovčica i gumica - to se gubi svakodnevno!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam kao prvašić nosila Scout torbu:D , to je bila najmanja, najlakša torba koja se mogla naći, jer sam ja tada imala 18,5 kg. Super investicija nosila sam je do 4. razreda. I poslije je bila dobra, ali sam ja postala "šminkerica".

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja se bojim da ću ja potegnuti neku anatomsku, kvalitetnu torbu, a da će svi u razredu biti s nekim barbi ruksačićima ili koferčićima, pa eto ti jada. ima li netko upućen - kakvu torbu NE SMIJEM kupiti - misleći na djetetovo tjelesno i psihičko zdravlje?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. Skolska torba
    2. Pernica (paziti na sadržaj)
    4. vrecica za slape
    6. sat
    7. kutijica za užinu
    8. novčanik za džeparac
    9. omoti za bilježnice
    10. bojice (vodene, drvene, flomasteri)
    11. informativka
    12. tenisice za tjelesni, eventualno donji dio trenirke
    13. mapa za likovni

više mi ne pada na pamet ovaj čas

školska torba ne mora biti scout za prvi razred. dovoljno je da je čvrsta. ako ulazite u veću investiciju - onda treba uzeti veću scouticu - jer u trećem razredu se povećava količina knjiga i pribora koji im trebaju - pa u malu torbu to ne stane.

kod pernica obratite pažnju na sadržaj: obično se prodaju ogromne (i naravno skupe) pernice s onim što klincima ne treba. dobro šiljilo, brisalo, kvalitetne olovke - to im je najpotrebnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporučam Rotring ili Maped pribor
    Njihove stvari su 2-3 puta skuplje od nekih no name , ali
    vjerujte da vrijede višestruko

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    ne preporučam Rotring ili Maped pribor
    ...jerbo će ga isti dan izgubiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili s nekim mijenjati

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

scott = scout
    samo kaj je ta torba teška ko vrag...i još kad se nutra nameću knjige...moj mali s njom nemre hodati po štengama-preteže ga....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    ne preporučam Rotring ili Maped pribor
    ...jerbo će ga isti dan izgubiti.
    čuj , možda i neće
    moja nikad nije gubila ni mijenjala
    a kad u jedno popodne izoštrite cijeli paket bojica
    jer im stalno puca puntica
    skužit ćete o čemu govorim
    8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kuzim te ja i sad. i ja vise volim staedtlerovu bojicu pa kad obojas nebo mozes letjeti u njemu. ali ivar je jednog dana posao u vrtic sa spiderman ruksakom od 180 kuna a dosao doma sa necijim malim rucnim kompjuterom. onda je sutradan uz lekciju otisao s tim kompjuterom, a vratio se sa igrackom iz kinder jaja. pa je otisao sa igrackom iz kinder jaja, a vratio se nije bitno s cim ali ja ruksak nikad vise vidjela.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ma kuzim te ja i sad. i ja vise volim staedtlerovu bojicu pa kad obojas nebo mozes letjeti u njemu. ali ivar je jednog dana posao u vrtic sa spiderman ruksakom od 180 kuna a dosao doma sa necijim malim rucnim kompjuterom. onda je sutradan uz lekciju otisao s tim kompjuterom, a vratio se sa igrackom iz kinder jaja. pa je otisao sa igrackom iz kinder jaja, a vratio se nije bitno s cim ali ja ruksak nikad vise vidjela.
    umrijeću :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

1. Torba. Preporucam SAMSONITE-ovu... kosta oko 450 kn
    (najjeftinije kineske su 200kn, a ima ih i do 850kn a nisu nuzno dobre za kraljeznicu kao samsonite-ova). U njoj dobijete u istom dezenu odlicnu pernicu, torbicu za tjelesni i novcanik. Anatomski je oblikovana. U toj dobi djeca (bar u nasoj skoli) nisu opsjednuta markom torbe, pa se nemojte time opterecivati i bacati novce bez razloga!

2. PISANKA A, GEOMETRIJSKA biljeznica (prazna, bijela) i CRTANCICA. Prvih par tjedana ce dijete ustvari koristiti za sve predmete te crtancice, za matematiku geometrijsku.
    Onda uskoro prelaze na PISANKU A za sve predmete I MATEMATICKU bilj 1.

3. Papučice.

4. Knjige (koje mozete naruciti preko skole ili sami otici u njih u neku knjizaru. Isto je, nemate neki popust, a u knjizarama vam znaju unaprijed dati neke zbirke i slicno sto po defaultu ne ide, a kasnije to morate nabavljati, sto takoder i nije problem.)

5. Omote za knjige i biljeznice. Oni samoljepljivi su ustvari jako lijepi, ali pripremite se na dug posao za koji vam treba mir jer se zna svasta dogoditi s tim.... i znaju letjeti knjige po sobi i slicno...

6. Za tjelesni ce vam reci sto je potrebno, ali to nije nista rigorozno. Najcesce je potrebna obicna bijela majca s kratkim rukavima i neke hlacice kratke. Netko nosi i tenisice, a netko iste papuce koje koristi i u skoli. Ako se ne sklizu u dvorani.

7. Unatoc pernici, treba kupiti puno olovaka i dobro siljilo!

8. Za likovni kolaz, tempere, plastelin... ali to ce sve uciteljica reci na prvom roditeljskom.

To je otprilike to...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moja preporuka vam je da ne kupujete ništa prije početka škole osim torbe i pernice.
    na kraju cete imati gomilu nepotrebnih stvari.
    prvi dan ce vam učiteljica reći što im doista treba,a i moguće je da će ona htjeti npr.nešto od pribora za likovni kupiti preko škole što je bio kod nas slučaj.
    olovke i bojice-stabil ili toz,povoljne,a kvalitetne.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    moja preporuka vam je da ne kupujete ništa prije početka škole osim torbe i pernice.
    na kraju cete imati gomilu nepotrebnih stvari.
    prvi dan ce vam učiteljica reći što im doista treba,a i moguće je da će ona htjeti npr.nešto od pribora za likovni kupiti preko škole što je bio kod nas slučaj.
    olovke i bojice-stabil ili toz,povoljne,a kvalitetne.
    Ja sam panicarila i sve htjela nabaviti na vrijeme, ali ovo je prava istina!! Osim toga, mozda umjesto dara od gradonacelnika za prvasice dobijete blesave bonove koje je nemoguce potrositi u odredenim ducanima, ako ste vec ranije sve kupili. Tako smo mi imali oko 200 kn za narodne novine! Bezveze... sve sam vec nabavila i tamo sam natrpavala gluposti samo da to potrosimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mu iz Njemacke donijela fenomenalnu pernicu (narucio ), da ne kazem da mu je to bila vec 3., za par dana skuzim da nema pernice nigdje? u torbi neka ofucana, zmazana, poluprazna .... :/

on se mijenjao s prijateljem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Knjige (koje mozete naruciti preko skole ili sami otici u njih u neku knjizaru
    u Zagrebu sva djeca dobivaju besplatno knjige, cekaju ih prvi dan u skoli

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A joj da, zaboravih. Lijepa usteda od 500 kn!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    A joj da, zaboravih. Lijepa usteda od 500 kn!

dalje od centra - dublje u novcanik...

nego, jucer sam slucajno nabasala na jednu mozda dobru torbu. izgleda kao ruksak, ima ona anatomska pojacana ledja, stvarno jako cvrsta, cak s unutarnje strane torbe ima na ledjima uzduzni pretinac i u njemu metalnu sipku :shock: koja drzi ful cvrsto torbu (moze se vadit, ne znam kad ali moze), podstavljene naramenice, dva pretinca pod poklopcem (jedan se moze prosiriti) i jedan ispred s patentom i dva bocna s lastikom (za bocu npr.), firma je TARGET a cijena 395kn. ne malo bitan detalj je i taj da je crvena, ima nekoliko srceka i nekoliko onih sarenih kamencica - vrlo decentan uzorak dusu dalo za moju princess...

jel netko proucavao te TARGET torbe? help, hilfe...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanemarite gornje pitanje - preselila sam ga na topic o torbama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već vidim da će ovaj rujan biti jako zanimljiv, mislim da smo se sve najgore paničarke i ovisnice o planiraju 800 godina unaprijed našle u ovogodišnjoj generaciji predškolaca

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam tek sad shvatila da karlo kreće najesen, a vi ste u ful planiranju :shock:
    jesam nemajka ...... ali ja njega ne mogu zamisliti još u školi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj je luka jos daleko od skole...i vjerojatno ce ici ovdje...
    ali bi samo rekla kako mije STRAVICNO bilo gledati (dok sam jednu godinu predavala eng. u par skola) djecicu koja idu u 1., 2. razred sa ogromnim i punim torbama...
    neki manji su se jedva uspinjali uz stepenice pod tim teretom... pa smo mi nekad uskakale i pomagale im sa torbom...
    to je jako lose za njihove male kraljeznice u razvoju...
    mislim da bi trebalo ograniciti dozvoljenu 'kilazu' torbe...
    uvesti skolske sanducice za knjige...
    a doma samo ono sto je potrebno za domacu zadacu/uradak...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I uvesti da se ide samo dopodne u školu, te da se skrati satnica. Moja T. svaki dan ima 5 sati, a petkom 6. Možete misliti kakva joj je koncentracija 5. i 6. sat popodne.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, dobila sam dva mjela od frendice koja je nastavnica u skoli jer sam je opitala za malo prakticnih iskustava... ona ima doma i klinca 2 godine starijeg od Oskara, pa cu ovo sto mi je napisala podjelit s vama...

Draga moja Mukice!

Sinoc sam bila na nekom seminaru o HNOS-u. To je sve lijepo zamisljeno,
    ali...
    Razredi su nam preveliki, skole u masu slucajeva rade u 3 smjene, materijalna sredstva su nam opet umanjena, tako da smo prinuđeni fotokopirati kako znamo i umijemo... Nesto se krece, no prvo i osnovno treba napraviti rosadu plana (programi su...). Nas salju po seminarima, mi masu tih stvari znamo i radimo onoliko koliko je moguce sprovesti u praksi.
    Po mom misljenju, u ovoj formi je boravak nuzno zlo. Jer su ucionice nedovoljno opremljene za provođenje kvalitetnog vremena u njima. Neka djeca prihvate ono sto im se nudi, neka - poput mog sina svoje nezadovoljstvo iskazuju na raznorazne nacine, pa kad si roditelj - ucitelj, i to prepoznas onda pronalazis nacine da tvoje dijete u boravku ostane samo kad bas mora. On sada dolazi kuci poslije rucka. Sreca je sto je skola blizu pa moze sam - to je prednost. Dobro je ako je dijete u kvartu i zbog druzenja izvan nastave sa ostalom djecom, zbog zadace...

Od sljedece g. prvi razredi ce imati organizaciju rada po tom HNOS-u. To znaci, svi budu imali iste knjige, forsat ce se terenska nastava...
    Vazno je da se dijete osjeca dobro i da je suradnja sa uciteljem dobra (i roditelja i djeteta). Sve ostalo, moze i ne mora biti toliko vazno...
    Ne znam sto jos da ti pisem. Vecina mojih kolega svoj posao radi posteno. Na zalost, javnost je uvijek obavijestena o onim koji imaju probleme - ovakve ili onakve. To ti je uglavnom tako.

Drzite se buduci roditelji prvoskolaca, jer sigurno nikome nece biti bajno!
    Ej, Muki!
    Zaboravih ti reci da je dobro sad pogledati torbu, pernicu, bojice... jer je to sve puno skuplje na pocetku godine.

Dobro je da dijete sudjeluje u odabiru stvari, ali im treba sugerirati i suziti izbor recimo na 2-3 mogucnosti. Oni biraju torbe po izgledu-mi moramo misliti na njihovu kicmu.Na trzistu postoji niz modela. Dobre su one koje imaju pojacana leđa-kao ruksak, ali treba paziti i da materijal bude cvrst,a ne da se raspadne i rasije nakon 2 mj. od tezine knjiga. Sada se dobre torbe mogu kupiti od 100-200kn, a na jesen su i po 800!
    Pernice svi biraju one velike na 3 kata. Unutra su flomasteri koje u pravilu ne koristimo u nastavi, a u vecini slucajeva su presusili prije uporabe, a takva je pernica glomazna i teska. Pametnije je stoga kupiti onu manju u koju se stave bojice i olovke, gumica, siljilo, ravnalo. Potrebne su i skare, ljepilo... Bojice kupi TOZ-ove jer one kineske samo pucaju i sto je jos bolje ne ostavljaju trag u vecini slucajeva. Mapa, kolaz, crtancice (imas razlicite cijene-od 60lipa-2,5kn!) Znanje je među najskupljima, kod (editiram ime frenda i njegove firme) je povoljno, ali boje tamo ne kupuj jer su iz Kine!

Dijete treba imati svoje radno mjesto. Ako nema radni stol, svoju sobu i sl., treba mu omoguciti neki drugi prostor-kuhinjski stol je dobro rjesenje. Sve stvari trebaju biti na jednom mjestu-npr.polica ili obicna kutija u koju stavis olivke, papir...i to sve potrebno za rad-ako nema radni stol! I to onda pripremi kada sjeda za stol!

Djeca bi prije polaska trebala vjezbati grafomotoriku-najbolje se izvjezba slikanjem vodenim bojama. Da oslobode ruku i da znaju bojati do crte-bojanke. To neka boja drvenim bojicama, ne flomasterima. Pastele su izvrsne za pojedinacne papire!
    Vjezbaj glasovnu analizu-igra :NA SLOVO, NA SLOVO. Koji glas cujes na pocetku, na kraju, u sredini...

Nije li ono tebi bio rođendan ovo koji dan? Ma nema veze, ako i nije, sretno
    ti bilo! Pusa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nemojte žuriti-imate vremena sve nabaviti!
    torba se možda isplati sad kupiti,ali ona koja je koštala 800 kn sigurno nije sad spuštena na 200.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha. novcanik. trebamo neki malecki novcanik. za kovanice. gdje ima takvih?

u onom kojeg sad ima mu je stednja za bicikl (ne znam za vase klince, ali ivar ima 4 razlicite stednje od kojih je samo jedna nenamjenska, covjek sa ciljem, stovise, s vise njih, nije na mene)

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ege je dobio novcanik u kompletu s torbom

... onaj bas samo za kovanice sam znala vidjeti u morning glor ducanima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •