Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: nosenje beba i djece

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno nosenje beba i djece

potaknuta topicom na nosiljkama otisla sam surfati i informacije koje sam nasla su me zbunile. krenula sam vidjeti od koje dobi iliti motoricki usvojene vjestine dijete moze ici na bocni polozaj odnosno kad ju mogu nositi na boku. na nekim mjestima pise od kad cvrsto drzi glavicu, cca 3mj. a na nekim se spominje kicma i sjedenje cca 6mj.
    logicno mi je da ako mi ne moze sjediti u krilu da ne moze ni na rukama ako ju nosim okrenutu sebi ili na boku.

kada se dijete moze nositi na boku i na prsima onako da se podmetne ruka pod guzu ili ju se drzi preko guze i kada ste vi poceli. sjecam se da sam s prvom sa 4.mj spremala po stanu s njom na boku, no s njom sam napravila valjda sve moguce klasicne greske...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije bitna guza nego noge tj. koljena koja moraju bit više od guze. Ja sam svog nosila prsa o prsa ali tako da sam ruku stavila ispod guze da mu podignem noge. Na boku tek negdje iza 6 mj. Ne znam točno ali sigurno ne prije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znaci na rukama isto ko u marami?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

leonisa baš si me zbedirala danas s tim nosanjem
    ja uopće nisam nešto posebno obraćala pažnju na to a sad sve mjerkam kako je uzima tata, kako baba
    nadam se da nisam neku štetu počinila bebi
    iako je nosim ovako kao što je koksy opisala
    al sam uvijek u nekim nedoumicama

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Na boku sam ga tek nosila kad je sam drzao uspravna ledja tj kad je poceo sjediti.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koksy, mene su radi ovakvog nošenja sestre na pedijatriji gotovo proždrle, samo su mi vikale po hodniku "nabit ćete joj kičmu"!

Ja najstarijeg nisam nikad nosila na boku, on bi se i s jednom godinom uvijek negdje izvrtao. Ova mlađa je čvrsta skroz, već može, ali mi se ipak čini prerano.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja se ne sjecam tocno, al cini mi se da smo na boku u rukama se nosili s cca 6-7 mj, kad je prosjedio. Tad sam mogla skakutati s njim drzeci ga jednom rukom, sve je postalo lakse za hendlanje + multitasking

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja mislim da ta neka pravila svuda pišu, ali čovjek vidi da li dijete drži glavu, guzu, da li može savladati položaj. Mi smo nosili svakako i pedijatri su govorili da je to super za kukove.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    znaci na rukama isto ko u marami?
    Pa da, tako sam ja radila. Kad sam ga prema naprijed okrenula opet bi ruku stavila ispod koljena. Kad smo počeli s bočnim on se sam namjestio tako da koljena budu povišena, ne znam jel mu to ostalo u navici zbog nosiljka ili je tako bilo i sa starijim pa se ne sjećam.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, a jel drzis ledja?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Naravno, jednom rukom pod guzom, drugom leđa. Kao u nosiljci.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e to vec kuzim, tak i ja. i stalno se borim s MM koji misli da ona vec sama moze drzat kicmu pa ju drzi jednom rukom.
    a mene zapravo TO zanima, do kada podupirati ledja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa nisam se nikad vodila nekim pisanim pravilima, sve nekako po osjećaju. Nisam ga držala toliko čvrsto da se ni maknut ne može, pustila sam da sam jača leđne i vratne mišiće, ja sam samo bila tu da se osjeti sigurnim.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita i demi su negdje s 4 mjeseca bili na boku u slingu, možda i ranije. s 4 sigurno jesu jer znam da smo se tak nosili na moru na plažu. međutim, oni su oboje propuzali s 5 mjeseci, tako da su s 4 mjeseca bili već poprilično "čvrsti".

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

leonisa, nama je ft na upit kad ćemo malenu moći nositi okrenutu licem prema nama rekla - kad prohoda

ne znam da li to ima veze sa distonim, ali nam je rečeno da je takvo nošenje bebe u načelu loš obrazac jer im ručice i laktovi nisu ispred ramena, nego bježe u stranu i iza...čak su nam i sling zabranili

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Totto, ne kužim, i mi se nosimo u slingu ali joj ne bježe ruke natrag ili u stranu. Možda je i do djeteta, ali fizijatrica (dr. J. u St) nam je dala zeleno svjetlo, jedino da pazimo da se ne izvija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Totto prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa, nama je ft na upit kad ćemo malenu moći nositi okrenutu licem prema nama rekla - kad prohoda

ne znam da li to ima veze sa distonim, ali nam je rečeno da je takvo nošenje bebe u načelu loš obrazac jer im ručice i laktovi nisu ispred ramena, nego bježe u stranu i iza...čak su nam i sling zabranili
    to je tocno i jedino na ramenu za podrig pozu ruke stoje tocno ispred djeteta, skupa sa ramenima, a ne da su ramena u stranu, a ruke ispred ili u stranu. ja znam nositi iskljucivo na lijevoj ruci, pa sam ju za podrig nosila samo na lijevom ramenu. kako moja ramena nisu dovoljno siroka da joj obje ruke budu preko njih, lijeva ruka joj je "razvijenija" jer je ona lijepo padala, dok je desna isto isla pravilno, ali nize, jer je isla preko moje ruke. desna joj je ruka "kruca" pa to rjesavamo time da ju muz nosa na drugom ramenu i da je na trbuhu, a ja joj "popravljam" ruke.

no ni u jednoj drugoj pozi beba nema takav polozaj rucica i ramena, pa ni kad gleda od nas.

oni zele reci da se dijete nosa onako u stranu, drzeci ga za bok i ispod ramena, jednom rukom? i to mogu samo na lijevoj strani, pa eto asimetrije...

nosiljke imaju veze s distonim. nama su, recimo, marame bile dozvoljene. i sling.
    srecom, ne vani palac iz usta tako da su joj rucice, pa i u nosiljci, ispred nje.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam nekako osjetila da je curka dovoljno velika za položaj na boku - postalo mi je lakše tako nego na prsima, jer je više težine sada na boku a manje na ramenu. Tako da mi je sling sada udobniji nego npr. s 5 mjeseci.
    Ali ta "promjena" se dogodila tek negdje s 10 mjeseci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •