Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Treba li mi 3D UZV pregled?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Treba li mi 3D UZV pregled?

Zapravo, da bolje preformuliram pitanje - je li 3D stvarno toliko/uopce/imalo bolji od obicnog UZV pregleda?

Imam super doktora, jako je temeljan, bila sam na UZV u ovih 20 tjedana i par dana vise nego brdo drugih zena tijekom cijele trudnoce. Odradili smo prvi dio anatomy/anomaly scana sredinom 18., a druga runda je zakazana za kraj 22. tjedna. Za sad je sve super, nisu primijeceni nikakvi nedostaci niti postoji neka konkretna briga oko bilo cega.

Pitali smo doktora, kaze da ne zna sto bi nam preporucio. U ovom trenutku nemamo pojma bi li 3D bio pokriven osiguranjem, lako moguce da ne bi jer ovaj cas nije sigurno ima li ili nema medicinskih indikacija za ono sto ovdje zovu 'level 2 scan'. Ako obicni kosta oko $600 u prosjeku, onda ovaj moze biti samo bolniji. Plus sto me kosta slobodan dan i put duzine Zagreb-Rijeka u svakom smjeru. To je jedan od razloga zasto me moj redovni doktor ne salje samo tako. Prema doktorovim rijecima, 3D je super za dodatne provjere zecje usne i rascjepa na nepcu, kao i za probleme sa srcem (koji nas mogu, a i ne moraju kaciti, ali ako i budu, to vjerojatno nece biti prije ili odmah nakon poroda).

Ono sto me kopka, a i sto je jedan od glavnih razloga zasto nas stalno pregledavaju od glave do pete, je cijela geneticka prica. S obzirom da gen nije izoliran, da veliki broj (ne)ocekivanih simptoma vezanih uz bolesti iz 'naseg' spektra nije bas vidljiv na UZV, nemam pojma treba li nam to, ili ne.

Ako je 3D stvarno toliko bolji da ce doktor (koji nikad prije nije vidio ni mene ni bebu) moci vidjeti vise, bolje i detaljnije nego sto moj moze na obicnom UZV-u (po kvaliteti, recimo, nesto losijoj od GE masine iz Pronatal klinike u Zg), onda cijena nema veze, isla bih bez razmisljanja.

Ako je toliko bolji da cu samo zavrsiti s lijepim slikicama za album, onda bih mozda radije tu lovu potrosila na nesto drugo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koga pitaš?

dobit ćeš različite odogovore, ovisno o osobnim iskustvima i senzibilitetu.

u drugoj trudnoći, dva UZV ukupno
    2D
    nikad ih ne pogledam
    što se do sada razvilo, razvilo se.
    sve eventualne anomalije se vide i na običnom UZV

kupi za te pare kartu do zagreba

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitam nekoga tko zna vise od mene.

Postoje neke stvari koje se mogu popraviti jos u trudnoci, neke koje ne mogu, neke koje zahtijevaju mozda vise od onog sto moja lokalna bolnica moze pruziti po porodu... a nekima nema pomoci, ali ako ih vidim, bar cu znati da su tamo.

Cisto mi je lakse u zivotu biti pripremljena, pa ono. Ako se na tom cudu vidi vise nego na 2D, onda idem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja vjerujem da dobar dijagnostičar i na 2D vidi sve što treba vidjeti
    i protoke i eventualne malformacije...

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam išla na 3d upravo zbog sumnje na rascjep usne, i zaista, super se vidjelo da jest, ali nepce nisu mogli vidjeti. Znači i na običnom UZV se vidjelo, ali dr nije bila 100 posto sigurna. Ja bih radila samo običan UZV, ako je doktor dobar i temeljit.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ti protoci su mi neka misterija koju mi ovdje jos nikad nisu spomenuli. Nemam pojma gledaju li, a bez da mi kazu, mada sumnjam, jer nam uvijek sve govori. Ili to ni ne gledaju ovako rano?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni su otkrili srčanu grešku na običnom 2D . Također mislim da na 2D dobar dijagnostičar može vidjeti sve što treba .

Ne znam na koje protoke misliš , Apri je vjerojatno mislila na one koji se više promatraju na kraju trudnoće (posteljica). Što se tiće ostalih protoka (kad se promatra srce) to se gleda na anatomy/anomaly scana (tako je nama otkrivnena greška).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da moram birati, prije bih išla dobrom dijagnostičaru na 2D nego na osrednji 3D.

Protoci kroz posteljicu postaju važni prema kraju trudnoće, i ako je sve ok možda ti ih nikad ni ne spomenu (što ne znači da ih ne gledaju).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam koliko je doktor kod kojeg jesam dobar dijagnosticar; nemam nekog iskustva osim price s kolegicinom trudnocom u gadnim okolnostima (gadna preeklampsija i IUGR, prijevremeni porod, itd.), gdje je sve ipak zavrsilo super jer je pravilno i pravovremeno reagirao. Inace mi je on bio i redovni ginekolog, bit ce najvjerojatnije na porodu i opcenito mi je drag i simpatican.

Ako idem na 3D, onda idem kod dijagnosticara po rangu visem od njega, s obzirom da je to tako ovdje poslozeno. Ne kupuje 3D bilo tko tko za njega ima novca, vec je na raspolaganju samo doktorima s drugacijom/boljom/visom praksom i edukacijom od ovih bez njega. (Sto ne znacid da ovi koji ga nemaju nisu dobri doktori, naravno). Cak ni nuhalni ne mjeri bilo tko u bijeloj kuti, kao kod nas, vec sam morala i zbog toga u tu istu sredisnjicu Mayo klinike, kod nekoga sedamstoosamdeset rangova iznad ob/gyna iz lokalnog Mayo-a.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja se totalno umirila sa 2 obavljena anomaly scan-a kod dr. kosa u ove 2 trudnoće.
    uopće mi nisu bitne slikice, snimke... nego samo da mi super dijagnostičar (što kos je) kaže da je sve ok

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije mi bas usput svratiti do Kosa.

No sto nije on, izmedju ostalog, poznat i po 3D anomaly scanovima?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

poslat ćemo ti mi njega preko bare
    da, on radi 3D anomaly scanove
    prvi u cca 20TT, a drugi u 30TT

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moje mišljenje:
    Ne bih radila,
    u prvoj sam radila puno 2d i jedan 3d, a u drugoj prva 3 mjeseca niti jedan uzv i kasnije po potrebi.
    Ako je na 2d sve u redu i nitko ne inzistira na 3d onda se ne sekiraj.
    Bolje se ti usmjeri na opuštanje i uživanje jer bebica sve te sekiracije proživljava sa tobom.
    Opusti se i mazi bušu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku

Radi 2D , 3D samo na zahtjev (ili indikaciju kao kod mene , nakon 2D). Meni je otkrio grešku na 2D.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja se totalno umirila sa 2 obavljena anomaly scan-a kod dr. kosa u ove 2 trudnoće.
    uopće mi nisu bitne slikice, snimke... nego samo da mi super dijagnostičar (što kos je) kaže da je sve ok
    ja ne , ali to je naravno jako individualno i ovisi o tome da li su na kraju nalazi dobri ili ne. nažalost, meni nije baš neke naj, naj vijesti dao na zadnjem pregledu pa sam sva pokisla, dok ne rodim neću biti na miru.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su otkrili srčanu grešku na običnom 2D . Također mislim da na 2D dobar dijagnostičar može vidjeti sve što treba .

Ne znam na koje protoke misliš , Apri je vjerojatno mislila na one koji se više promatraju na kraju trudnoće (posteljica). Što se tiće ostalih protoka (kad se promatra srce) to se gleda na anatomy/anomaly scana (tako je nama otkrivnena greška).
    oprosti, ako nije problem, u kojem tjednu vam jer rečeno za grešku?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, ako nije problem, u kojem tjednu vam jer rečeno za grešku?
    21 tj. (ali kćer je imala takvu vrstu greške koja je vidljiva uzv-om u trudnoći, nije moguće vidjeti svaku grešku. Tj. manji broj grešaka je vidljiv.)

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Da moram birati, prije bih išla dobrom dijagnostičaru na 2D nego na osrednji 3D.

Protoci kroz posteljicu postaju važni prema kraju trudnoće, i ako je sve ok možda ti ih nikad ni ne spomenu (što ne znači da ih ne gledaju).
    apsolutno se slažem, bitan je onaj koji gleda, a ne uređaj.

moja ginekologica do 32 tjedna na super svemirskom 3D nije uočila SUA sindrom, odnosno da umjesto tri - imam dvije žile u pupkovini ,
    a što je dobar liječnik na običnome uočio nakon 3 milisekunde

sve je prošlo u redu na kraju, ali idući puta biram svakako boljeg dijagnostičara

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kaae, ako su vam problemi sa srcem u povišenom riziku (to ovisi o vrsti greške i riziku naslijeđivanja) tada bi ti u Hrvatskoj preporučili fetalnu ehokardiografiju ( oko 20 tj. trudnoće, može i kasnije, ali ne iza 30 tj. je beba prevelika pa se više ne vidi dobro). Ali kao što si i rekla , ako i postoje problemi sa srcem tada oni nastupaju nakon poroda, pa će vama i tako odmah nakon poroda sigurno dijetetu napraviti uzv srca ( a tada se i najbolja dijagnostika može napraviti, u trudnoći postoji i šansa za pogrešnom dijagnostikom).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu su problemi sa srcem posljedica drugih problema i cesto nema niceg vidljivog do mozda i mjeseci, ako ne i godina nakon rodjenja. S druge strane, ima i nekih varijacija na temu koje dolaze u kompletu sa srcanim problemima. Itd.

Vidjet cu nakon druge runde anomaly scana. Ako je cijena prihvatljiva, ili nam je nekim cudom 3D pokriven osiguranjem, vjerojatno cu otici.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni je više dr-a reklo da je 3D više-manje šminka za roditelje i da dobar ultrasoničar i na 2D vidi sve što bi vidio na 3D...
    a protoci ti se gledaju od tamo negdje 28tt.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Drugu trudnocu (34 godine) sam vodila kod iskusnog i hvaljenog socijalnog ginica u Zagrebu (dr. F. na mirogojskoj), nakon manjih komplikacija lijecnik u Petrovoj me savjetuje da obavim 3D UZV te napominje da od 50-tak trudnica koje prodefiliraju dnevno kroz njegovu ambulantu njih 2 tu dijagnostiku zapravo i trebaju. Smiruje me govoreci kako cemo tako biti opusteniji i sigurniji te iako hvali strucnost dr. F napominje kao njegov UZV bas i nije cudo tehnikel.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam radila samo 2D i to mi je bilo ok.
    rascjep, kojeg nije bilo, vidio se i na 2D kao i svi organi.
    jedan UZV sa studentima dobro je dosao da detaljno pregleda sve i pri tome ispita studente.

i tocno je rekao, kad je dosao do lica, da ste sada kod privatnika, rekao bi vam kako beba ima lijepi osmijeh, na nama je tu bitnije sta? da nema rascjepa.

vrlo cesto to sto sute znaci da je ok. ne znaci da ne gledaju.
    fora je u tome sto sam u prvoj trudnoci imala toliko UZVa da manje vise znam sta gledaju pa pitam pardon, pitala sam

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa ne bih rekla da je 3D samo šminka za roditelje, samo treba s tim aparatom znati raditi. Na mom primjeru, dr. je u Merkuru vidjela rascjep, ali nije mogla reći puno više. onda sam otšla privatno na 3D i tad se vidjelo da beba ima jednostrani rascjep usne i da nepce vjerojatno nije zahvaćeno. Meni je to bilo bitno jer je kod rascjepa nepca dojenje upitno i htjela sam se pripremiti

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene je baš umirio 3d u kombinaciji s vrhunskom dijagnostičarkom (prof. Marina Ivanišević) u obje zadnje trudnoće. Bio je to anomaly scan, sa L. u 20. tj. trudnoće, sa Z. u dijagnosticiranju trudnoće sa 12 tj. i anomaly scan sa 18-19 tj. Ne samo da je tehnika svemirska nego je i dijagnostičarka super, bila sam baš u sigurnim rukama i jako zadovoljna (cijena nije tak ogromna cca 500 kn s pregledom vaginalnim).
    Ja sam inzistirala na tim pregledima jer sam odbila amniocentezu oba puta.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 09.07.2012. at 14:58

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

kaae, pa posalji kosu-mail i pitaj ga za njegovo strucno misljenje - on brzo odgovara na mailove i jako je pristupacan (samo neznam dali je sada na GO)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne bih rekla da je 3D samo šminka za roditelje, samo treba s tim aparatom znati raditi. Na mom primjeru, dr. je u Merkuru vidjela rascjep, ali nije mogla reći puno više. onda sam otšla privatno na 3D i tad se vidjelo da beba ima jednostrani rascjep usne i da nepce vjerojatno nije zahvaćeno. Meni je to bilo bitno jer je kod rascjepa nepca dojenje upitno i htjela sam se pripremiti
    zato sam i napisala DOBAR ultrasoničar, a sad dodajem i s DOBRIM običnim uzv-om vidi sve što treba vidjeti i bez 3D. to mi je i Kos rekao... a na merkuru su uzv-i katastrofa.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu mi je bezveze traziti Kosa strucno misljenje kad do njega nikako ne mogu doci, niti mi on moze preporuciti nesto konkretno, osim eventualno stvari koje kod nas, u usporedbi s Amerikom, kostaju pet para i idu pod 'normalno', dok mi ovdje to nitko nece napraviti ovako iz neba pa u rebra, cak ni prodam bubreg, ili dva.

Bila sam kod dr. Ivanisevic s osam tjedana, za Uskrs, i vidjela svastanesto (nista, jel, tako rano) i na 3D i 4D. UZV identican njenom imaju i na nasoj MPO klinici, ali tamo vise nemamo sto traziti. Lokalna bolnica ima solidan 2D. Za ostalo moram potegnuti malo van grada (ima dva tri mjesta gdje se moze na 3D, ali oni rade UZV bilo cega, ne samo stvari vezane uz trudnocu, tako da me ne zanimaju).

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo bi dodala kako su i mene uputili privat kod dr. Ivanisevic jer vazi za dobru dijagnosticarku s dobrim aparatom.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sandi, moja socijalna ginićka je rekla da ona isključivo vjeruje Ivaniševičkinom nalazu. I kaj je - je, žena je fakat dijagnostičarka i uložila je u opremu!

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jedino se treba oboruzati zivcima jer je na nju strasan pritisak i nerijetko radi i do ponoci
    Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Sandi, moja socijalna ginićka je rekla da ona isključivo vjeruje Ivaniševičkinom nalazu. I kaj je - je, žena je fakat dijagnostičarka i uložila je u opremu!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sandi, nemam takvo iskustvo s njom... Išla sam privatno kod nje i svaki put dobila normalan termin pregleda, ne ponoć...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali je istina da rade i noću
    ne navečer, nego noću

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sandi prvotno napisa Vidi poruku
    Samo bi dodala kako su i mene uputili privat kod dr. Ivanisevic jer vazi za dobru dijagnosticarku s dobrim aparatom.
    Vidis, ona je meni dijagnostiku radila u prvoj trudnoci s 2d. 3d je palila da mi opali par slikica. U bolnici.
    Edit, i u trecoj mi je takodjer radila u bolnici na 2d. U pitanju je bio prijeteci spontani koji je tako i zavrsio.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 10.07.2012. at 15:15

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis, ona je meni dijagnostiku radila u prvoj trudnoci s 2d. 3d je palila da mi opali par slikica. U bolnici.
    Edit, i u trecoj mi je takodjer radila u bolnici na 2d. U pitanju je bio prijeteci spontani koji je tako i zavrsio.
    Meni je u otprilike listopadu 2011 receno u petrovoj kako ona raspolaze daleko boljim uredjajem u privat ordinaciji od onog u bolnici.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sandi, nemam takvo iskustvo s njom... Išla sam privatno kod nje i svaki put dobila normalan termin pregleda, ne ponoć...
    ona i Djelmis, takodjer i ona postarija sestra s prijema u petrovoj dolaze u Prenatal nakon posla, kako on gotovo iskljucivo radi preglede kod njega ide relativno brzo no na UZV se ponekad dosta ceka (konkretno, ja jednom 2 sata)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ok, ovo je bilo prije listopada 2011.
    ono kaj je bila poanta mog posta je da i kad je i uz 3d dijagnostiku je radila na 2d, a 3d je palila naknadno da vidim bebu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam je zvala u srijedu poslije podne, u uskrsnom tjednu ove godine. Na pregled sam isla oko 13h, dva dana kasnije, na uskrsni petak.

Ali neeee mogu k njoj sad. Stvarno ima dobar UZV.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ovo je bilo prije listopada 2011.
    ono kaj je bila poanta mog posta je da i kad je i uz 3d dijagnostiku je radila na 2d, a 3d je palila naknadno da vidim bebu
    Pa i dr. Kos ovako radi 3D. Radi uglavnom na 2D, a samo povremeno prebacuje na 3D (naravno, ne samo za sličice, ja drugi put nisam ni željela sličice za doma).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upalila je i meni 3D s osam tjedana pa sam vidjela svastanesto bezoblicno narancasto-smedje.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Nebih se baš složila,meni je fulala osnovnu stvar težinu djeteta,kad sam došla na uzv prije poroda i kad je vidjela težinu od uzv prije pita tko vam je ovo mjerio,ja velim pa Vi,a ona ni A ni B.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Nebih se baš složila,meni je fulala osnovnu stvar težinu djeteta,kad sam došla na uzv prije poroda i kad je vidjela težinu od uzv prije pita tko vam je ovo mjerio,ja velim pa Vi,a ona ni A ni B.
    uzv neposredno pred porod ti teško može reći pouzdanu težinu djeteta. Beba je prevelika (a zbog toga i bedrena kost koja se mjeri) da bi bilo 100% pouzdano, i to će ti svaki dijagnostićar reći ( meni je uzv pokazao 400g manje, ali je dijagnostićar napomenuo da je sigurno više zbog veličine trbuha i ranijih mjerenja).

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ti protoci su mi neka misterija koju mi ovdje jos nikad nisu spomenuli. Nemam pojma gledaju li, a bez da mi kazu, mada sumnjam, jer nam uvijek sve govori. Ili to ni ne gledaju ovako rano?
    protoci se gledaju na color doppleru, nemres fulat. ak ne pali CD i ne radi mjerenja na CD, znaci da ne gleda protoke.
    meni ih npr. gledaju od pocetka tj. od 12.tt jer sam na heparinu i imam nasljednu trombofiliju.

Nije mi bas usput svratiti do Kosa.
    No sto nije on, izmedju ostalog, poznat i po 3D anomaly scanovima?
    kao sto je vec netko rekao, anomaly scan radi na 2D, a vjerojatno samo na zahtjev ili kod posebnih indikacija radi 3D. ipak, stvari koje smatra bitnima (npr. rascjep) provjeri i na 3D uz standardni anomaly scan na 2D i to ne naplacuje posebno.

Kaae, $600 za uzv, ajme :padaunesvijest:

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jucer je bas posebno gledao protoke, i pupkovinu i srce itakoto. Sve ok. Radjeno je na obicnom 2D-u, u boji. A onda i bez boje, jer kaze da tako bolje vidi, kad iskombinira i jedno i drugo. Nemamo nikakvih indikacija za (americko) pravdanje uputnice za 3D, tako da nis' od toga.

Mozda odem iz gluposti, ako nadjem sponzora. Ovako to izgleda u nasim krajevima. Ako puno platim, mogu dobiti i projekciju na ekranu za obitelj i prijatelje.

A za jos vise para, u paketu je i photo session nakon poroda.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj
    pa sva su djeca ista
    skini s neta bilo čije dijete i uvaljaj prijateljima i rodbini

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa necu voditi rodbinu. Ali sigurna sam da ekipa vodi cijelu ulicu, po potrebi. Mislim, da ne vodi, ne bi se paketic prodavao.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako nema nikakve sumnje na 2D, ja ne bih isla na 3D

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje neke stvari koje se mogu popraviti jos u trudnoci, neke koje ne mogu, neke koje zahtijevaju mozda vise od onog sto moja lokalna bolnica moze pruziti po porodu... a nekima nema pomoci, ali ako ih vidim, bar cu znati da su tamo.

.
    Ovo bi meni bilo dovoljno da odem na 3D pa nek košta kolko god košta.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ni ne mogu ici na 3D iz dijagnostickih razloga jer mi doktor nema na temelju cega napisati uputnicu. Ovdje ne postoji privatni sustav, poput naseg, gdje zovem neku kliniku i kazem da ja to zelim i da cu to platiti iz dzepa (sto god bilo) pa se onda nacrtam na vratima i obavim sto hocu. Imam stvarno ok redovnog doktora, ali nije nasao nista sto moze pravdati pred zdravstvenim (neovisno o tome bi li oni to meni naplatili djelomicno, u potpunosti ili bi pokrili cijeli pregled).

Tako da, jeb'ga. Ako i je nesto (jucer je pregledavao srce i protoke 10-ak minuta i dugo nije rekao niti rijec :shrug, onda to necemo saznati... do daljnjeg. Mozda ni do nakon poroda.

Ovo s 3D-om sto sam linkala, to je vise onako foto studio. Znaci mogu nazvati i otici i onda idem doma s lijepim fotografijama bebinog lica i CD-om za bake i djedove valjda. No osoba koja pregledava tim aparatom nije dijagnosticar vec vjerojatno postolar ili keramicar koji zna kako ukljuciti UZV i mrljati sondu po trbuhu.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni te slike i nisu nešto, kao što apricot kaže, sva su djeca ista. i moji se nikad nisu znali namjestit za slikanje
    i još bi pokrili lice rukom, pa se stvarno ništa nije vidjelo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •