Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: zubi u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zubi mi nikada nisu bili bolji nego sad u trudnoći, nikakvih dodataka nisam uzimala, pila normalno mlijeko i jogurt kao i prije, pranje zuba kao i prije 2 puta dnevno. Inače imala sam prije problema sa desnima, kad sam bila mala sam imala početak paradentoze ali moram vam reći da odkad sam ostala trudna mi se žvake ne sviđaju ( a prije sam znala sažvakati po 1 paket dnevno, 2 ako su voćne) i povezujem to nežvakanje žvaka sa oporavkom zubi, više ih neću ni žvakat....

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    odkad sam ostala trudna mi se žvake ne sviđaju ( a prije sam znala sažvakati po 1 paket dnevno, 2 ako su voćne) i povezujem to nežvakanje žvaka sa oporavkom zubi, više ih neću ni žvakat....
    Nije problem u žvakanju, nego u žvakama, odn. u šećeru, sladilima (aspartamu) i sl. Pogotovo u tim količinama.

Žvakanje samo po sebi potiče lučenje sline, a slina sprječava karijes. Arheološke iskopine su dokazale da su društva koja su se prehranjivala kašama, odn. hranom koja se ne žvače, imala puno gore zube od onih koji su se hranili mesom, odn. hranom koja se dugo žvače.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •