-
Regres; vraćanje na posao
dakle ove godine nisam dobila regres jer sam na porodnom dopustu (rodila 8.6., radila do 7.5.) a trebao bi nam. Pretpostavljam da bi trebala iskoristiti barem jedan dan novog godisnjeg odmora. Ako netko zna molim da mi pomogne: kako se vratiti na posao a ipak uzeti i ostalih 6 mjesseci porodnog dopusta. I kako nakon vraćanja na posao (godisnji odmor) s potvrdom o primanjima s kojom odredjuju kolika je naknada?
Hvala na pomoci
-
mi dobivamo regres ( kad dobijemo) samo ako smo u tekućoj godini bili na go, a gdi ti radiš?
-
ja sam rodila 11.7 prošle godine
od 9.6-8.7 sam imala prekid roditeljskog dopusta, odnosno bila na go-u
uredno dobila regres za ovu godinu
-
Kod nas se regres dobije ako koristiš go za tu godinu, ne treba biti u ljetu, može i kasnije, ali moramo ga pismeno tražiti. Ja nisam koristila go prošlo ljeto već tek početkom ove godine, tražila i dobila regres negdje na proljeće.
-
ma tako se ja mislim vratiti na posao jedan dan pa biti na godisnjem nekoliko dana nakon sto mi istekne prvih šest mjeseci porodiljnog... no kako onda sa prosjekom place i isplatom naknade od HZZO-a drugih 6 mjeseci (nekako nam taj novac treba)? Ili ce me moj regres cekati iduce godine po zavrsetku porodiljnog i odlaska na GO?
-
kodnas se regres isplaćuje u dva navrata u srpnju prije godišnjega ( za one koji pišu go u toku ljueta) ili u prosincu, ako su neki koristili go kasnije u toku godine. Prošle godine sam imalaprekid i pisala go u 11 mjesecu i dobila regres u 12, ove sam pisala go u 2. mjesecu i dobila ko i drugi šljakeri u 7 mjesecu.
Inače kod nas ne pali da ako ideš ove godine na prošlogodišnji go, da dobiš i regres, nego samo u tekućoj godini, i da lova nije velka ( možda i je) ali mi dobimo oko 1500kn.
-
Valjda sve ovisi gdje radiš. Ja sam u državnoj službi i kod nas je tako, bilo je kolegica koje su se vraćale s porodiljnog u travnju, počele koristiti stari godišnji, tražile regres i dobile ga. Bitno je da se počne koristiti stari godišnji i da se regres pismeno zatraži jer inače ne dobiješ ništa (ja npr. nisam odmah znala, pa sam tražila par mjeseci nakon što sam prvi put koristila stari godišnji i uredno sam dobila).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma