Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dovoz većih količina zemlje

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Dovoz većih količina zemlje

Dakle koja je cijena recimo po večem kamionu da dopelja zemlje za poravnanje terena, imamo zemlju koja je jako nisko i pokribena je nekim pješčanim slojem sa jako suhim slojem i sad bi nasipali jedno 40 cm zemlje pa sadili travnjak!
    Znam da moram ići po gradilištima žicati,ali baš mi je to onako....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas se normalno naruči kamion zemlje. Da ti dam broj moga barbe za dovoz zemlje, ne bi ti koristilo jer smo daleko. Ali, sigurno ima takvih i u Zagrebu. Meni je kamion zemlje sa dovozom i iskrcavanjem na mjesto 400 kuna. Bio lani.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ove stalno viđam da voze za Zaggreb...
    http://hr.kompass.com/live/hr/HR2338...-smontara.html

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zrinjervac vozi ali to je jako skupo. Mi nabavili s gradilišta po 10 kn vreća.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma ne u vrečama, meni treba jedno 10 kamiona, površina je cca 500 m2, dosta neodržavano zemljište koje smo nedavno kupili, koma je teren i treba nasipati jer neće ništa inaće rasti!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda imaš koje gradilište blizu? Mi smo ovo proljeće predložili susjedu da iskrcava na naš teren da ga izravna, umjesto da nosi na odlagalište građevinskog otpada. Nismo ništa platili, jer su oni uštedili na nafti za kamion i na vremenu. Do odlagališta je nekoliko km.

Samo kod nas je iskop kamen, a zemlja samo u tragovima. Ali, za parkiralište je dobro.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Oprosti, površno sam čitala.
    Na tvom mjestu, ja bi za travnjak napravila prvo dobru pripremu (ne znam što, ali neka drenaža i sl. nađi neku firmu koja se time bavi i zatraži ponudu), pa tek onda dovukla zemlju. Važno je da dobiješ površinski sloj, neki 30 cm u dubinu maksimalno, jer u tom sloju žive mikroorganizmi potrebni za rast. Isto tako, bilo bi sjajno da je na toj zemlji koju ćete dovući, rasla samo trava a ne i korov... ja imam pun povrtnjak slaka.
    Ako ne možeš nabaviti površinski sloj, onda će i onaj dubinski biti dobar, samo će ga trebati obogatiti. Kornelija Benyovsky je o tome pisala u svojoj knjizi, jer je zemlja di je njen povrtnjak bila loša.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Joj to je komplicirano, prije nekada davno ca 20g tu je rasla šuma, onako ne pregusta, onda je to vlasnik od kojeg smo kupili porušio i ostali su oni niski panjevi, na to je godinama dovozio pijesak i građevinski otpad, podigao je teren dosta, mi smo to sad krenuli strugati bagerima, došli smo skoro do panjeva koji su počeli i trumuti.
    Raslo je tu svašta ponešto najviše neke šibnate biljke, koje smo mi kosili,ali one su sada skorz postrugane.
    Sada tu treba gomila zemlje da se nasipa,pa se to treba slijegati par mjeseci i onda tek poravnanje i sadnja, mislii smo to sad prije zime navesti i onda na prolječe sijati, samo što zemlje treba gomila! Pitali smi ljude koji se kuže u to i dobili zeleno svjetlo!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uf... puno posla. Svakako pitajte nekog tko kuži što i kako.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo ovog proljeća dali navesti 5 kamiona zemlje u grabu (jarugu) između nas i susjeda na gruntu. Po kamionu nas je koštalo 300 kn, dakle ukupno 1500. Trebalo bi još toliko, ali nam je bilo previše odmah to iskeširati. Nije da je jeftino, ali je super ispalo, a iduće godine ide druga runda. Neiskoristivi teren postao je lijepa livada + mali vrt.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A od koga ste naručivali?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    A od koga ste naručivali?
    Od lokalnog obrtnika koji se bavi time (okolica Dugog Sela) i koji nam je prije par godina kopao šaht za vodovod. Čovjek ima građevinsku mehanizaciju i bavi se niveliranjem terena, krčenjem i sličnim. Najbolje ti je naći nekog u kvartu. Ne isplati se zemlju voziti daleko, to bude preskupo (i ovo nije bilo badava, ali ne žalim ni lipe). Ako ti je ovo blizu, mogu ti dati podatke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •