Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: foliranje ili bolest

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno foliranje ili bolest

Zanima me da li ste imali ovakav slucaj. Jucer ujutro kad sam ga vodila baki jako je plakao i nije htio tamo ostat. Cijeli jutro je bio nikakav i oko 11h se poceo zaliti da ga boli glava, pa uskoro uho i samo je plakao. Dosla sam po njega i cim smo dosli doma odma mu je bilo bolje. Nije inace imao temeperaturu, a nosic mu curi ali prozirno, pa sam izbacila upalu uhu. I tak sve ok do negdje oko 1h u noci, probudio se i plakao da ga boli u glavi, pa uskoro da ga boli uho i tako do jutra. Dobro jede, pije i dalje nema temperaturu. Danas je sve super. Ja cu ipak popodne doktorici da vidi uho i da se posavjetujem. On mi je nekako premalen da folira, ali opet malko sumnjam zato jer nije htio ici kod bake na cuvanje, vec kod drugog dede. danas kad ga cuva deda sav je sretan i nije mu nista. Po noci se mozda htio samo mazit i nosit. U zadnjih nekoliko tjedana bacili smo dudu, krenuli smo u vrticku igraonicu i na kraju cuva ga baka koja ga nije cuvala nekih 2 mj, vec deda, pa je mozda sve to utjecalo na glavobolje...Nisam pametna sta da mislim...Jel moze to biti na psihickoj bazi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno je psihosomatsko, sumnjam da glumi (i po noći), ima li temperaturu?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nema, nije uopce imao. Mjerila sam i u usima jer sam mislila da ce biti visa ako je upala uha ali nista. Najvise 37,3 u uhu.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mali je znao imati upalu uha bez temperature...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj. teta u vrticu je tvrdila da to nikako ne moze biti upala uha, a kad tamo koma i katastrofa

i dan danas to dijete uopce nema temperaturu nikad, uzas

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

A kak se to manifestira kod vase djece? Jel ih uho i glava stalno bole ili samo povremeno? Za svaki slucaj cu ici kod doktorice da mu ih pogleda.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Tomica je dosad jedno 6 puta imao upalu uha, prvu u dobi od 7 tjedana, i NIKAD nije imao temperaturu. Kod nas se to manifestiralo izlijevanjem gnoja iz uha (to bi nam često bio prvi pouzdani pokazatelj), zatim buđenjem po noći, plačem, nervozom, ali te simptome možeš pripisati i koječemu drugom. Sad već zna reći da ga boli uho.
    Sad, za foliranje, moja mala je sa 2,5 godine znala govoriti da je boli trbuh, da je boli noga... kad je trebalo jesti. Čak joj je pedijatrica dobro isprepipala nožice, a za bolove u trbuhu smo išli i kod gastroenterologa, i one osnovne neinvazivne pretrage nisu pokazale ništa. Ali, ja sam htjela biti sigurna, a to i tebi preporučam.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj suncemojemalo prvotno napisa
    A kak se to manifestira kod vase djece? Jel ih uho i glava stalno bole ili samo povremeno? Za svaki slucaj cu ici kod doktorice da mu ih pogleda.
    Obično bi bio nervozan, cendrav, ak nam se pojavilo negdje predvečer, noću bi znao plakati više nego inače, a uz to u zadnje vrijeme i sam zna reći da ga boli uho.

E, sad, ne znam jel stalno ili povremeno... obično ne bih dugo čekala, nego bih ga vodila doktoru, bolje nek pogleda pa da nije upala, nego da je, a mi nismo išli. Do sad niti jednom nisam bila kod dr., a da nije bila upala...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da se bol kod upale uha najčešće javlja noću (zbog ležećeg položaja i razljevanja gnoja iz sinusa u uši). Preko dana obično manje boli zbog hodanja.

Ja nikad ne bih pretpostavila da tako malo dijete glumi. Uvijek bih provjerila. Također, lako moguće da ga preko dana boli glava (ako ima upaljene sinuse), a preko noći uho (gnoj se preljeva iz sinusa u uha).

Sve ovo je laički pretpostavljeno, ali temeljeno na informacijama, koje na žalost ne mogu točno prenijeti jer nisam medicinske struke.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bili kod doktora i rekla nam je da su usi ok, nema nista. No rekla je i da nema potrebe da dolazimo dok ne dobije temperaturu. :? Maleni je za sada ok, pa necu previse panicariti.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super da nije ništa! :D

Inače, samo bih spomenula kako je nama bilo kod jedne druge boleštine - urinarne infekcije (proteus mirabillis) - nije imao temperaturu, normalno je jeo, normalno se ponašao, jedino je po noći 2-3 put vrisnuo, rekao da ga boli guza i da mu dam tutu (inače NIKAD ne traži tutu, pogotovo noću), ali se nije mogao popiškiti sjedećki, nego je to obavio stojećki i zapišao i pidžamu i tepih i tutu. Nakon toga mir, ali sam ja vidjela kako su na pidžami bijele mrlje čudnog mirisa i ujutro sam ga furala na Hitnu (jer je naša dr. bila u podnevnoj smjeni).
    Tamo je dr. bila prilično sarkastična, čak pomalo bezobrazna: 'Mama, vama je to prvo dijete?' 'Mališa, kaj te mama vukla bezveze ovamo, bolje da si doma spavao', sašaptavanje sa sestrom kak je to vjerojatno jača peristaltika i da ja paničarim.

Međutim, ipak su mu uzeli urin i pretraga je pokazala jaku upalu i njen se ton drastično promijenio (najradije bih joj tada bila nekaj spustila, ali mi se nije dalo zamarati) i poslala nas na Šalatu na daljnje pretrage i bla, bla, bla, dr. se čudio kako ima ultrajaku upalu (bilo je čak nekakvog spominjanja bolnice ) i kak je čudno da nema temperaturu.

E, sad, ja sam razvezala, a pouka je ta - da sam čekala da dobije temperaturu, tko zna kak bi to završilo.
    Isto tak, imao je od rujna do sada oko 3 upale uha i niti jedna nije bila popraćena temperaturom, a također i jedno 2-3 upale grla.

Bolje da si ti bila kod dr. pa da nije bilo ništa, a kaj je njoj pogledati jel upaljeno uho ili ne??

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sori što sam toliko razvezala

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ma daj... 8) Hvala ti. Ja inace cim on kaze buba, dobivam temperaturu, a ovaj put sam zbilja svima oko sebe govorila, nije mu nista, pa nema temperaturu. Svaki savjet je dobro doso i sad cu znat za drugi put da temperatura nije uvijet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •