Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: cherry rajčice i svašta nešto u ulju/iz ulja

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa oni čuvaju bez ulja
    i možeš i posoliti i začine staviti, a i ne moraš
    ja najčešće i kupim te njihove suhe, pa ih doma u ulje stavim jer ne uspijem uvijek naći dobru rajčicu
    onda na skijanju kupim više paketa i doma "dovršim"

  2. #52
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    imam pitanjce...
    dobila sam par rajčica u nedjelju...i od onda stoje vani...i danas sam ih namjeravala baciti jer su prezrele, onako malo mekše a takve ih nemogu jesti.
    jel kasno za njih da ih prepolovim i osušim?
    i da li ih je bolje samo prepoloviti ili narendati na manje komade?

  3. #53

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Samo par rajčica? Sušenjem se one smanje na jedva 20 posto svoje težine.
    Inače, rajčice, ako su baš jako mekane, mislim da nisu za sušenje, ali niiiiikaaaakooooo nisu za bacanje!!!!! To je grehota.
    Možeš ih staviti u bilo koje jelo u koje ide paradajz, napraviti šalšu pa uz tjesteninu, rižu... napraviti staraš, đuveč...Možeš ih staviti u zamrzivač, pa ih kasnije koristiti. Sa smrznutih se lagano skida kožica kad se poliju vrućom vodom.

  4. #54
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, rajčice, ako su baš jako mekane, mislim da nisu za sušenje, ali niiiiikaaaakooooo nisu za bacanje!!!!! To je grehota.
    Možeš ih staviti u bilo koje jelo u koje ide paradajz, napraviti šalšu pa uz tjesteninu, rižu... napraviti staraš, đuveč...
    Danas sam radila šalšu od mekanih domaćih rajčica - maslinovo ulje, luk, češnjak, rajčice i bosiljak.

  5. #55
    kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    965

    Početno

    upravo mi se suse sljivari na balkonu, ne verujem da ce docekati zimu pored mene

  6. #56
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    ja danas stavila već napola sasušene mirko šljive ( ringule) KOJE SU SE VEĆ NA POL OSUŠILE NA DRVETU, BAŠ ME ZANIMA KAJ BU OD NJIH.

  7. #57
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Ja sušim cherry rajčice, pa bumo vidjeli šta će ispast ( ovo je prvi put). Što se tiče sira iz ulja, kupim neki tvrđi ( tipa Vite) i recimo Feta sir ( najbolji nam je onaj iz Lidla), narežem na kockice, pa zajedno sa nekoliko zrna šarenog papra, malo sušenog ružmarina i bosiljka te dvije-tri pepperoni papričice stavim u teglu i zalijem maslinovim i suncokretovim uljem (omjer 70 naprama 30%).

  8. #58
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanjce...
    dobila sam par rajčica u nedjelju...i od onda stoje vani...i danas sam ih namjeravala baciti jer su prezrele, onako malo mekše a takve ih nemogu jesti.
    jel kasno za njih da ih prepolovim i osušim?
    i da li ih je bolje samo prepoloviti ili narendati na manje komade?
    Šalša ili sataraš!

  9. #59
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    pa...tih par rajčica sam ipak prepolovila i kako su bile poveće napunila onaj crni protvan od pečnice...stavila sušiti i navečer mi je pas to prevrnuo jer je počeo vući gazu kojom sam to prekrila ... pa sam lijepo sve to bacila u smeće....
    onda sam u subotu kupila baš šljivara, sve pripremila, napunila dva protvana, sušila u subotu, baš je fino krenulo...i dođe nedjelja i kiša....i ja jučer navečer pogledam svoj paradajzić...kad ono lijepo krenuo pljesnivit jer zbog vlage u zraku nije isparila tekućina iz njega, a ja o tome nisam vodila računa na vrijeme pa ga nisam zgotovila u pećnici....pa sam bacila i to....
    mislim da neću više pokušavati sušiti rajčice....

  10. #60
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Moje se lijepo posušile. 2 protvana - jedna staklenka.

    Jedino one vanjske šnite (gdje je po cijelom koža) se još suše.

  11. #61
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    I moje su jako dobro ispale, zajedno sa fetom ispale su 2 staklenke. Jedva čekam degustirati

  12. #62
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    samo da kažem da su meni sve zatrovale nekakve mušice iako je bilo gazom pokriveno
    jerbo sam sušila na terasi, kao da uštedim struju, pih!
    al imam još koju kanticu na vrtu pa ću valjda od silnog uroda uspjeti teglu skupiti

  13. #63
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,979

    Početno

    meni se prva tura lijepo osušila, ali druga je popljesnivila..valjda previše lage ima ili koji klinac...
    Ako bude još kvalitetnih rajčica idu u rernu na sušenje.

  14. #64
    kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    965

    Početno

    moje su se super osusile, nesto na terasi a neke kombinovano sa rernom.
    jedan deo sam stavila u ulje, ostatak u papirnoj vrecici.

  15. #65
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    i moji paradajzici su se osusili
    trajalo je dugo, skoro 2 tjedna, jer su se susili vani, a taman su prestale one paklenske vrucine od 40 stupnjeva
    samo jedan je popljesnivio, ostali su odlicni, spremljeni u skarnicl, a ovih dana cu ih staviti u ulje

  16. #66
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,332

    Početno

    Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je recept od ane ugarković: očistiti od sjemenki i kožica, sušiti u pećnici na 120 dva sata, nakon toga u maslinovo
    jel probao netko tu brzu varijantu? ne da mi se grijat pored pećnice 6 sati

  17. #67
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Imam svježi bosilljak, da li da ga kao takvog stavim u ulje ili prije da ga osušim? I da li na sunce i koliko da odstoji?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •