pa oni čuvaju bez ulja
i možeš i posoliti i začine staviti, a i ne moraš
ja najčešće i kupim te njihove suhe, pa ih doma u ulje stavim jer ne uspijem uvijek naći dobru rajčicu
onda na skijanju kupim više paketa i doma "dovršim"
pa oni čuvaju bez ulja
i možeš i posoliti i začine staviti, a i ne moraš
ja najčešće i kupim te njihove suhe, pa ih doma u ulje stavim jer ne uspijem uvijek naći dobru rajčicu
onda na skijanju kupim više paketa i doma "dovršim"
imam pitanjce...
dobila sam par rajčica u nedjelju...i od onda stoje vani...i danas sam ih namjeravala baciti jer su prezrele, onako malo mekše a takve ih nemogu jesti.
jel kasno za njih da ih prepolovim i osušim?
i da li ih je bolje samo prepoloviti ili narendati na manje komade?
Samo par rajčica? Sušenjem se one smanje na jedva 20 posto svoje težine.
Inače, rajčice, ako su baš jako mekane, mislim da nisu za sušenje, ali niiiiikaaaakooooo nisu za bacanje!!!!! To je grehota.
Možeš ih staviti u bilo koje jelo u koje ide paradajz, napraviti šalšu pa uz tjesteninu, rižu... napraviti staraš, đuveč...Možeš ih staviti u zamrzivač, pa ih kasnije koristiti. Sa smrznutih se lagano skida kožica kad se poliju vrućom vodom.
upravo mi se suse sljivari na balkonu, ne verujem da ce docekati zimu pored mene![]()
ja danas stavila već napola sasušene mirko šljive ( ringule) KOJE SU SE VEĆ NA POL OSUŠILE NA DRVETU, BAŠ ME ZANIMA KAJ BU OD NJIH.
Ja sušim cherry rajčice, pa bumo vidjeli šta će ispast ( ovo je prvi put). Što se tiče sira iz ulja, kupim neki tvrđi ( tipa Vite) i recimo Feta sir ( najbolji nam je onaj iz Lidla), narežem na kockice, pa zajedno sa nekoliko zrna šarenog papra, malo sušenog ružmarina i bosiljka te dvije-tri pepperoni papričice stavim u teglu i zalijem maslinovim i suncokretovim uljem (omjer 70 naprama 30%).
pa...tih par rajčica sam ipak prepolovila i kako su bile poveće napunila onaj crni protvan od pečnice...stavila sušiti i navečer mi je pas to prevrnuo jer je počeo vući gazu kojom sam to prekrila ... pa sam lijepo sve to bacila u smeće....
onda sam u subotu kupila baš šljivara, sve pripremila, napunila dva protvana, sušila u subotu, baš je fino krenulo...i dođe nedjelja i kiša....i ja jučer navečer pogledam svoj paradajzić...kad ono lijepo krenuo pljesnivit jer zbog vlage u zraku nije isparila tekućina iz njega, a ja o tome nisam vodila računa na vrijeme pa ga nisam zgotovila u pećnici....pa sam bacila i to....
mislim da neću više pokušavati sušiti rajčice....![]()
Moje se lijepo posušile. 2 protvana - jedna staklenka.
Jedino one vanjske šnite (gdje je po cijelom koža) se još suše.
I moje su jako dobro ispale, zajedno sa fetom ispale su 2 staklenke. Jedva čekam degustirati![]()
samo da kažem da su meni sve zatrovale nekakve mušice iako je bilo gazom pokriveno
jerbo sam sušila na terasi, kao da uštedim struju, pih!
al imam još koju kanticu na vrtu pa ću valjda od silnog uroda uspjeti teglu skupiti![]()
meni se prva tura lijepo osušila, ali druga je popljesnivila..valjda previše lage ima ili koji klinac...
Ako bude još kvalitetnih rajčica idu u rernu na sušenje.
moje su se super osusile, nesto na terasi a neke kombinovano sa rernom.
jedan deo sam stavila u ulje, ostatak u papirnoj vrecici.
i moji paradajzici su se osusili
trajalo je dugo, skoro 2 tjedna, jer su se susili vani, a taman su prestale one paklenske vrucine od 40 stupnjeva
samo jedan je popljesnivio, ostali su odlicni, spremljeni u skarnicl, a ovih dana cu ih staviti u ulje
Imam svježi bosilljak, da li da ga kao takvog stavim u ulje ili prije da ga osušim? I da li na sunce i koliko da odstoji?