Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: koju autosjedalicu?

lidac2004

Početno koju autosjedalicu?

s obzirom da nam je vrijeme da predjemo na drugu ne znamo koju bi.
    imamo u vidu ovu http://www.turbolimac.com/ShopCode/S...e/97010207.jpg

Stolica za djecu od 9 mj. do 4 godine (9-18kg).Sjedalo treba biti okrenuto prema naprijed, a učvršćuje se remenjem na dvije ili tri točke u svakom sjedećem položaju i u svakom automobilu. Ima 4 položaja. Kod osmišljavanja ove stolice vodilo se prvenstveno računa o sigurnosti, udobnosti i lakoći upotrebe. S obzirom na njenu kompaktnost i malu težinu, iz automobila se prenosi na vrlo jednostavan način. Od sada Priori auto stolice sa pojačanom zaštitom sa strane. Periva tkanina.
    dodje 1000 kn u TL-u

ili mozda ovu http://www.superigracke.com/slike_pr....90_01_big.jpg

Key1 autosjedalica proizvedena je, ispitana i potvrđena u skladu sa zahtjevima europskog standarda za dječju sigurnosnu opremu (ECE R 44/03).
    Autosjedalica sa najboljom zaštitom od bočnog udara u klasi!
    Namijenjena je "Skupini 1", a to znači da je njezina uporaba odobrena za težinu djece od 9-18 kg, što podrazumijeva starosnu dob od otprilike 1-4 godine.
    Autosjedalica je službeno univerzalne vrste što znači da se može ugraditi na svaki model automobila, imajući u vidu da sigurnosni pojas mora biti na tri uporišne točke.
    Pomoću stražnje tipke naslon za glavu i pojasevi mogu se podesiti istovremeno po visini u 6 različitih položaja.
    Sjedalicu je moguće postaviti u 5 položaja nagiba.
    Ergonomska podstava pruža maksimalnu udobnost u svim "ključnim" točkama stolice: Glavi, lumbarnom području, rukama i nogama.
    Jedinstven ventilirajući sistem osigurava stalno cirkuliranje zraka.
    Navlaka sjedalice se u potpunosti može skinuti i oprati.
    Masa sjedalice je 9,5 kg
    ova je nesto skuplja.

iskreno, ja imam vise povjerenja u maxi cosi, ali me zanima sta tete od autosjedalica preporucuju .

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mislim da ti nitko neće savjetovati određenu marku, nego da
    1. sjedalica odgovara dobi, kilaži, visini, djeteta...
    2. ako prelazite iz 0-13 u 9-18 da se dijete može samostalno ustat, tj, da ima dovoljno jake vratne mišiće da može okrenut u smjeru vožnje i
    3. da se lako fiksira u tvoj auto, da odgovara tvom stražnjem sjedištu...

Ali neka ti se jave stručnjaci...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    2. ako prelazite iz 0-13 u 9-18 da se dijete može samostalno ustat, tj, da ima dovoljno jake vratne mišiće da može okrenut u smjeru vožnje i
    Mina je super napisala, nitko ti ne može savjetovati koju kupiti.

Treba paziti na ove tri bitne stvari a kako odlučiti koja je najbolja, vodi se testovima poznatih auto klubova koji se time bave.

I svakako je bitno da sjedalica dobro "stoji" u vašem vozilu.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I Nika i ja zaboravismo napisat, ali to valjda već svi znaju.
    Jako je važno da sjedalica ima oznaku ECE R44/03 ili noviju ECE R44/04 što znači da zadovaljava standard sigurnosti

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nama još ne treba veća ali za sada mi je nekako najbolja ROMER king ts plus

kika&marko

Početno

Ako to što pomaže, mi kada smo odlučili uvrstiti KEY1 u ponudu isprobali smo je na slijedećim automobilima:
    1. OPEL Astra karavan
    2. OPEL Meriva
    3. RENAULT Clio
    4. TOYOTA Yaris
    ... i paše u sve. Bitno je da se pojas zateže u 3 uporišne točke, dakle noviji automobil. Nismo doduše radili crash test pa u to ne ulazimo ali ne sumnjamo u Chicco.

Ne bi davali nikakve savjete vezano za postavljanje budući da se tu radi o sigurnosti djece i svaki roditelj individualno mora odlučiti što je za njegovo dijete najbolje. Jedino što možemo savjetovati i što je nama pomoglo je da se pažljivo pročitaju uputstva barem 2 puta i da to učine 2 osobe te da se postavljenje ponovi nekoliko puta jer vam neke stvari ne sjednu odmah. Ipak je ponavljanje majka mudrosti. Nije na odmet ni tražiti savjet ljudi koji sličnu sjedalicu koriste što smo i mi učinili. Ah da, i ono najvažnije - i naše dijete koristi Chicco.
    Ako negdje griješimo molimo da nas kompetentnije osobe isprave. Hvala!

kika&marko

Početno

Zaboravih, tu su i uputstva za KEY1 - 1.18 MB PDF višejezična, ima i hrvatski, str. 53.
    http://key1.chicco.com/download/istruzioniKey1.pdf

lidac2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Citiraj mina prvotno napisa
    Mina je super napisala, nitko ti ne može savjetovati koju kupiti.

Treba paziti na ove tri bitne stvari a kako odlučiti koja je najbolja, vodi se testovima poznatih auto klubova koji se time bave.

I svakako je bitno da sjedalica dobro "stoji" u vašem vozilu.
    ma, sve to znam i sve je to ok.
    mislila sam cisto da li neko zna koja je kvalitetnija.
    nekako vise vjerujem maxi cosi autosjedalicama a, iskreno, i njihova cijena mi vise odgovara.
    koja je sjedalica bolje prosla na testovima?
    to cete mi vi puno lakse reci nego da ja trazim po kojekakvim linkovima, na to sam mislila kada sam postavila pitanje.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidac, evo link di smo stavili par testova pa škicni.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=19306

to cete mi vi puno lakse reci nego da ja trazim po kojekakvim linkovima, na to sam mislila kada sam postavila pitanje.
    Ovo je dosta teško, iz razloga što svatko od nas ima neko subjektivno mišljenje o nekoj sjedalici i zato se vodimo time da ne preporučujemo niti jednog proizvođača sjedalica.
    Molim te nemoj krivo shvatiti, zato smo i stavili link sa testovima da se lakše ljudi mogu odlučiti.

Npr. ako neka sjedalica ima dobre ocjene na testu i ja ju imam, zadovoljna sam njome jer je super montirana i na sreću nije bila nikad u sudaru, i to je sve što ja znam o njoj. Kako će se ona ponašati u sudaru, nadam se da neću saznati.

Kako se ti dvojiš najbolje pogledaj koja je dobila bolje ocjene i ako ih imaš mogućnosti isprobati u autu - tu je rješenje.

lidac2004

Početno

nika, hvala, ali na zalost, ne znam njemacki.

anyway, kupili smo danas maxi cosi priori, ovakvu
    http://www.turbolimac.com/ShopCode/S...e/97010207.jpg

Citat:
    Stolica za djecu od 9 mj. do 4 godine (9-18kg).Sjedalo treba biti okrenuto prema naprijed, a učvršćuje se remenjem na dvije ili tri točke u svakom sjedećem položaju i u svakom automobilu. Ima 4 položaja. Kod osmišljavanja ove stolice vodilo se prvenstveno računa o sigurnosti, udobnosti i lakoći upotrebe. S obzirom na njenu kompaktnost i malu težinu, iz automobila se prenosi na vrlo jednostavan način. Od sada Priori auto stolice sa pojačanom zaštitom sa strane. Periva tkanina.

sa oznakom ECE R44/03.

e, sad me zanima kakva je razlika izmedju iste takve sjedalice koja ima oznaku ECE R44/04?
    da li to znaci da je ova druga sigurnija?
    po cemu se razlikuju te dvije oznake?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razlika izmedu ECE R44/03 i /04 je u tome sto 04 verzija ima jako postrozene odredbe o atestiranju sjedalica. Konacno su s ovom verzijom natjerali proizvodace da se sjedalice testiraju i nakon dobivanja atesta, periodicno i po slucajnom uzorku. Do sada (do /04 verzije) se atest mogao dobiti na prototip i nije bila zadovoljavajuca kontrola konacnih sjedalica koje su isle na trziste.

Sjedalice proizvedene od ovog ljeta morati ce nositi /04 atest. Neke ga vec sada imaju (znam da ga imaju neke Maxi-Cosi, vjerojatno i neke druge).

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super da ste kupili sjedalicu.
    Ma ni ja ne znam njemački, samo pogledaj tablicu, vidiš ima li plus ili minus, zapravo kružić, vrlo jednostavno, ne teba ti njemački.

lidac2004

Početno

jos jedno pitanje .
    gdje ima za kupiti ljetna navlaka za ta autosjedalice?

http://www.maxi-cosi.nl/img/accessories/63700300.jpg

to, na slici , je ljetna navlaka.

i ovakav jastuic za glavu

http://www.maxi-cosi.nl/img/accessor...800300_pri.jpg

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maxi-cosi uvozi turbolimach tj magma, pa da njih upitas?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drze ih na zitnjaku, ali preko ljeta

lidac2004

Početno

hvala, zenske

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako te zanima cijena ljetne navlake - 200 kuna

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ih vidjela u onom Baby media u King crossu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •