-
Buditi bebu ili izdajati se kad beba počne dulje spavati noću?
Moja beba je stara mjesec i 4 dana. Dojenje nam od početka odlično ide i lijepo je prihvatio dojku. U početku sam ga dojila na zahtjev, pa se nakon 2 tjedna uspostavio ritam kada je tražio dojku svaka 2,5-3 sata.
Ja ga i dalje dojim na zahtjev, ali unazad 2-3 dana počeo je dulje spavati između podoja tijekom noći pa prođe i po 5-6 sati između podoja. Dojke mi se zbog toga prepune i curi mi mlijeko. Kada se probudi puno brže isprazni dojku i sam ispusti bradavicu nego što je to bilo ranije, ali pocica samo jednu dojku dok mi druga ostane puna. Tijekom dana traži dojku svaka 2,5 -3 sata pa tijekom dana uspije isprazniti obje dojke. No, po noći se one jednostavno prepune jer on je cica po noći tim ritmom. Za sada nemam čvorića niti su bolne, no bojim se upale ako nešto ne napravim...
Zanima me da li da ga budim po noći na podoj svaka 3 sata kako se hranio ranije ili da se izdajam?
-
Osoblje foruma
ja ne bih ništa radila, ako nema upale.
dojke će same prilagoditi noćnu produkciju ako se ovako nastavi, i neće biti prepunjenosti. jedna od ljepota dojenja je u tom prilagođavanji majčina tijela bebinim potrebama.
a postoji i šansa da će za par dana posve drukčije dojiti noću, to se kod malih beba često mijenja.
-
Ne treba ništa posebno raditi ako nema čvorića i nelagode. Bebama je san važan kao i hrana.
Možeš ponuditi obje dojke u noćnom podoju ukoliko ti prepunjenost stvara nelagodu.
Kroz 2-3 noći će se dojke naviknuti na novi ritam i neće više biti prepunjenosti.
-
Ja sam se znala buditi potpuno mokra pa bih se digla i izdojila tu prepunjenu dojku, a mlijeko bih zamrznula. Bilo je to u prva tri mjeseca mozda desetak puta, ali dovoljno da si napravim malu zalihu za poludnevno cuvanje bebe od strane baka kad mi je bas trebalo. (I, naravno, dok su one cuvale, ja bih se izdojila pa sam uvijek obnavljala zalihu.)
-
ja ne bih budila bebu, niti se izdajala. ako se izdojis, stvarat ces dojam da treba vise mlijeka, pa ce se teze izregulirat. uzivaj u tome da beba lijepo spava i opusti se...lijepo da imas toliko mlijeka...
-
malo kasnim na odgovoru,ali hvala cure...Napravila sam kako ste rekle, pustla sam da se samo izregulira i izreguliralo se. Sada najvjerojatnije prolazimo kroz onaj skok u razvoju oko 3.mjeseca jer se stalno nacicava. Poprilično iscrpljujuće,ali i to će proć. Bez obzira na sve znam da će mi jednog dana kada prestane sisati biti žao...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma