-
Žuta, ovo što je pulinka napisala potpuno je točno. Prošla sam razvod kao i mnogi oko mene, bez obzira na civilizirane odnose niti jedan razvod nije lijep, uvijek ima uzburkanih osjećaja i svi s djecom moraju proći Centar za socijalnu skrb. Tad kad sam bila u fazi uzburnih osjećaja djelatnici Centra su mi se činili hladni i nezainteresirani. Sad, s dugačkim odmakom puno bolje razumijem sve što su mi oni pričali.
1.Potpuno oduzimanje skrbništva jednom roditelju ne događa se praktično nikad, čak i u ekstremnim situacijama gdje bi to zaista bilo smisleno (npr. otac zlostavljač ili čak silovatelj), uvijek se daje šansa za nekakav roditeljski odnos
U tom kontekstu, prijetnje nekog uskoro bivšeg muža da će ženi uzeti djecu mogu biti samo smiješne.
2. Očevi se jako često prijete uzimanjem djece, u praksi ni desetina onih koji se prijete ne podnosi zaista zahtjev za skrbništvom nad djecom. Velika većina kad splasne bura bijesa ipak više voli svoj komfor.
Ovo što lunja spominje za Nizozemsku nije slučaj u Hrvatskoj. Tu još uvijek ako se nije nešto mijenjalo friško jedan roditelj bude imenovan skrbnikom, drugi ima zakonom propisane termine viđanja djeteta ukoliko se roditelji nisu drugačije dogovorili.
Naravno da je forum pravo mjesto za dobiti savjete, pa nije žuta Severina (valjda :p
, mislim da pretjerujete.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma